Kapanmamı istiyor

Böyle konularda sinirim zıplıyor. Adamın ailesinde açık kadın yok, kapanmanı istiyor. Madem öyle başından beri kapalı bir kızla görüşseymiş. Ben bunda art niyet ararım. Sen de hala kararlılıktan bahset. İşin içine resmiyet girince nasıl kapandığını bile anlamazsın ben sana söyleyim. Bu kadar senden farklı yapıda bir aileye girmek fazla cesur bir hareket olur.

hepsine bir bir katiliyorum, cookk guzel ifade edilmis.. soyleyecek sey kalmamis bana..
kisilik bozuklugu sezinledim ben de.. benim bosanma sebeplerimin basinda gelir kendisi..

dun birden aklima geldi, ben bekarken biri ile gorusmustum tavsiye uzerine.. adam evlendikten sonra calismami istemiyormus ve onun hayalleri dogrultusunsa yasamaliymisiz.. su ozguvene bakarmisiniz :) benim evlilige dair hic hayalim yok tabi, sadece o memnun olacak.. tabi ki devami olmadi.. aklima takilan diger nokta su oldu, esinin calismasini istemeyebilirsin, olabilir ama o zaman neden calisan kizla gorusuyorsun?? yok de bastan araci olan kisiye.. adamlar artik ne kadar eminlerse kendilerinden, 'nasil olsa degistiririm' kafasindalar.. sinirlerim geriliyor ya, 'niye degissin karsindaki'? sen onu degistiresin, ADAM EDESİN(!) diye mi aliyor seni hayatina?

Kabul ettiremezsin malesef. Evlenince çok başka baskılarda görürsünüz. Bakın benim eşimin ailesinde hiç kapalı yok. Ve eşim ben açılsamda kapansamda neden demez niye diye sormaz. Ama bu onun karakteri. Böyle huylar başkasının itelemesi ile düzelmez. En fazla blog yapar evlenince yine aynı şeye devam eder.

Erkek istiyor diye kapanıp açılmayın bu allaha kul arasında hissetmekle alakalı.

Geçenlerde bir olay duydum mesela çık şaşırdım. Bir arkadaşımın amcası 10 yıl önce falan evlendi kızı evlenmeden önce biliyorum açıktı ama evlenir evlenme eşi istedi ve kapandı. Geçen gün eşinin ortam olunca içki içtiğini öğrendim. Eee dedim yengen ne diyor buna. O karışmazki dedi arkadaşım. Yani takıldığım yer kızın kapanması adamın içki İçmesi değil. Sen karını tesettüre sok sonra git içki iç. Sen kadın kocan istiyor diye kapan kocan içki içiyor diye karışmak ta hakkın olmadığını düşün. Vermeyin erkek lere şu gereksiz toleransları.
Adam kapanmazsan git kendini açık kabul edecek biriyle evlenince demiş. Sabahtan canımlı cicimli msj kime blog yapıyorsun ulan diye 4 yıl demem 40 yıl demem basarım tekmeyi. Insan ki evlenince ayrılmak kadar acı ve zor olmayacaktır.

evlenince mutsuz olan sorunlar yasayan
keske hic evlenmeseydim diyen kadinlar
genelde evlenmeden önce karsisindaki erkeklerin ne oldugunu görürler
ama ya önem vermezler
yada evlenince degisir derler
ben hep sunu ögütlerim
erkek cok
birakin
en ufak bir yamukta birakin evlenmeyin
geleceginizi mahvetmeyin

Senelerdir bu halinizi biliyor belli ki bu halinizi sevmiş.Bir anda 180 derece değişmez bu adam. İş ciddiyete gelince sizi kendi kafasındaki kalıplara sokmaya çalışıyor.Mutlu olmayacagınız bir şeyi kesinlikle yapmayın.Bu Allah ve kul arasında.
Kimse karışamaz size sizden başka.

İçinden gelmesini bekliyorsun da artık belli bi yaştan sonra insan ister istemez zorlanıyor.. bence vesile olarak gör Rabbim bu kişiyi belki de senin kapanmani hızlandırmak için çıkardı karşına.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

çok guzel bir yorum..

Tamam yorumunuza saygı duyuyorum ama bir insana zorla açıl demek nasılsa zorla kapan demekte aynıdır.Bunda bir hayır göremiyorum ben.Yani istemediğiniz herhangi birşeyi zorla yaptırmanın bi hayrı olmaz bence.Yani bu kulla Allah arasında.

Canım benim enistemde ablamin evlnmeden kapanmasini istemisti. Babamda kizim isterse kapanir zorla yapamazsiniz sartiyla ablami verdi. Sonuc ablam evlendiktn bir ay sonra kapndi yani evlenince isler degisiyor

Ben de bunu anlamiyorum arkadas.. O kadar zaman gez toz zaman gecir sorun yok. Mesele evlilige gelince degistirmeye calis. Yahu madem kapali biriyle evlenmek istiyorsun bunca zaman niye bu insanla berabersin? Hayatina soktugun kisiyi sen seciyorsun. Sana uymuyorsa is bu kadar uzamadan karsindakini degistirmeye valismadan yolunu ayir gitsin..
Karsinda seni oldugun gibi kabul etmeyen biri var konu sahibi, bu gercekten cok zor bir durum.. Bu sartlarda nasil birlikteligini devam ettirirsin bilemiyorum.

Haklısınız ama ben şeyi anlamadım, "Ailemle tanıştı her ne kadar istenmese de" derken aileniz de mi istemiyor bu evliliği, ailenizle tanışmak mı istemedi?

Emin ol sonradan kapandığın için de dışlanacaksın o ailede, eşimin kız kardeşleri de kapalı ama biz eltiler hep açığız kimse de karışamaz ! İslamın şartı değil ya ! ona bakarsan pek çok kapalı biz açık bayanlardan çok daha teşhir edici oluyorlar abartılı yüzükler,gerdanlıklar, bilezik,halhal,hızma, topuklu ayakkabılar,uzun ama daracık etekler, o etek üzerine zincirler vs. vs. sen de ondan takke takmasını iste bakalım eeeeeee o dönemlerde erkekler takke takar, araba yerine deveye binerlerdi, sen bilirsin ama pek huzurunuz olmaz, o bıraksa ailesi rahat bırakmaz, üniden arkadaşım yaptı o hatayı, okulu bırakıp evlendi ve kucağında 1 aylık bebeğiyle sokakta kaldı çünkü ailesi kabul etmedi

mesele adamin istedigi seyden ziyade, takindigi tavir.. kustahligi.. ortunmesini tavsiye edebilir, guzelce anlatabilir ama 'isine gelmiyosa baskasini bul' cumlesi cok cirkin, hele ki evlilik yolunda oldugu insana.. ortun demesi degil, tavri tarzi kisilik bozukluguna isaret ediyor..

Evlenin kapanacaksin başka türlü mutlu bir ortamın olmayacak.Sana söyledikleri pek rica yada fikir edinmeye benzemiyor diretme bu.Şu varki ailesi ,çevresi ,yaşam tarzı bu.Adamın bir çevresi ve bu çevrede itibarı var ki cevreside dini bir çevre.
Burada seni eşi olarak tanıştıracak.
Hayalci olmamak lazım,evlenince baskılar artacak .Kararını vermelisin bence.
Büyüklerin dediği gibi evlenince erkek değişmez,değiştiremezsiniz.

Kapanmak istemiyorsanız kesinlikle evlenmeyin bu şahısla. Sizi ilk nasıl gördü nasıl beğendiyse öyle evlensin. Onun haricinde bu insanla mutlu olunmaz. Ama tabi kapanmak istiyorsanız, hiçbir sakınca yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…