- 8 Şubat 2010
- 669
- 43
- 123
- 43
- Konu Sahibi elif-zeynep
-
Bariz bir şekilde ben ona gösteririm evlenince demiş o yüzden konuyu kafasında kapatmış bence. Evlenince kapattırabileceğini çünkü senin şimdi ondan ayrılabilecek olsan da evlenince boşanmanın o kadar kolay olmadığını düşünüyor ve haklı da. Evlenince çok daha büyük baskı yapacak.Merhaba kızlar.Malesef yine bir derdim var.4 yıldır görüştüğüm birisi var.Yaşlarımız(ben 24 o 28).Ailemle tanıştı her ne kadar istenmese de.Bizim bu kapanma mevzusu sürekli gündeme gelirdi.Ama o kadar ciddiye almazdı.Kendi ailesinde kardeşleri falan da kapalıdır.Pek açık kimse yoktur.İlk olursa ben olcam nasipse tabi.Dün konusu açıldı ve ben senin kapanmanı istiyorum evlenince dedi.Bende ben şimdi düşünmüyorum.Daha sonra içimden gelirse kapanırım dedim.Sonra öyle demek,dedi.Bende evet öyle dedim.Nasıl ben senin kararlarına saygı gösteriyorum,sen de bana saygı göstermelisin dedim.Sonra hem ailem bu kadar karışmadı annem kapalı olmasına rağmen sen niye bu kadar karıştın dedim.Ben öyle istiyorum dedi bana.Sonra bende kusura bakma ben şimdi düşünmüyorum ve şimdilik kapanmak istemiyorum,dinen bile zorlama olmaz dedim o zaman sen hiç zorlama dedim.İyi o zaman kapanmanı istemeyen birini bulursun dedi dün gece telefonu kapattık.Sonra sabah hiçbirşey olmamış gibi günaydın cnm müsait olunca ararım.Bu nedir ya?? Yani tartışmaya gelemiyor.Ben fikirlerimi söylüyorum susuyor.Sonra hiçbirşey olmamış gibi cnm diyor.Avucunda mı zannediyor anlamadım ki.Ben kendi tavrımı da koydum.Kendisi bir garip.Bu adama kendisinin vazgeçilemez olduğunu hissettirmek istiyorum ki anca o zaman değerimi anlasın.Ben bu konuda kararlılığımda devam edicem.Ama sizden istediğim kendi kararlarımı ona nasıl kabul ettirebilirim ve kendisinin de bulunmaz hint kumaşı olmadığını nasıl hissettirebilirim ?
Kapali biriyle bilikte olup kendini tehlikeye atamaz. Kiz kapaliysa memesine, poposuna, bacaklarina nasil bakacak? Memeleri buyuk mu kucuk mu, sarkik mi nasil anlayacak? Boyleleri uyaniklik edip kendilerie karpuz secer gibi memesine, poposuna, bacaklarina bakarak acik kadin bulurlar. Sonra da kendi kontollerine sokup, boyunduruklari altina almak icin kapatirlar. Isin dini boyutu zerre umurlarinda degildir.ee madem öyle neden kapalı biriyle sevgili olmamış ?
en basından böyle görüp kabul etmiş, simdi nolmus ?
Merhaba kızlar.Malesef yine bir derdim var.4 yıldır görüştüğüm birisi var.Yaşlarımız(ben 24 o 28).Ailemle tanıştı her ne kadar istenmese de.Bizim bu kapanma mevzusu sürekli gündeme gelirdi.Ama o kadar ciddiye almazdı.Kendi ailesinde kardeşleri falan da kapalıdır.Pek açık kimse yoktur.İlk olursa ben olcam nasipse tabi.Dün konusu açıldı ve ben senin kapanmanı istiyorum evlenince dedi.Bende ben şimdi düşünmüyorum.Daha sonra içimden gelirse kapanırım dedim.Sonra öyle demek,dedi.Bende evet öyle dedim.Nasıl ben senin kararlarına saygı gösteriyorum,sen de bana saygı göstermelisin dedim.Sonra hem ailem bu kadar karışmadı annem kapalı olmasına rağmen sen niye bu kadar karıştın dedim.Ben öyle istiyorum dedi bana.Sonra bende kusura bakma ben şimdi düşünmüyorum ve şimdilik kapanmak istemiyorum,dinen bile zorlama olmaz dedim o zaman sen hiç zorlama dedim.İyi o zaman kapanmanı istemeyen birini bulursun dedi dün gece telefonu kapattık.Sonra sabah hiçbirşey olmamış gibi günaydın cnm müsait olunca ararım.Bu nedir ya?? Yani tartışmaya gelemiyor.Ben fikirlerimi söylüyorum susuyor.Sonra hiçbirşey olmamış gibi cnm diyor.Avucunda mı zannediyor anlamadım ki.Ben kendi tavrımı da koydum.Kendisi bir garip.Bu adama kendisinin vazgeçilemez olduğunu hissettirmek istiyorum ki anca o zaman değerimi anlasın.Ben bu konuda kararlılığımda devam edicem.Ama sizden istediğim kendi kararlarımı ona nasıl kabul ettirebilirim ve kendisinin de bulunmaz hint kumaşı olmadığını nasıl hissettirebilirim ?
Çok basit canım. Böyle adamlar aslında açık kızlardan hoşlanıyor. Onları çekici buluyor. "Sevgili" diyebileceği kişi açık olmalı onlar için. Ama evleneceği zaman iş değişiyor. Artık o eskiden sevgilisi olan kız kendi ailesinde annesi, teyzesi, halası vb. neyse onlardan biri olacak onun için. Evde oturacak, kendisini temsil edecek, hizmetini görecek, çocuklarını doğuracak. Bu yüzden de ailesi nasılsa o kızın da öyle olmasını istiyor. Yani evlenirken karşısındakinin kapanmasını isteyen erkek artık onu sevgilisi olarak görmeyi bırakıyor. Bir kadın olarak görmüyor. O yüzden zaten bu tür hikayelerde bu adamlar sıklıkla (tabi ki her zaman değil) karısını aldatıyor, içki içiyor (ben içkiye karşı olduğumdan değil ama açık olmak günahsa bu da günah), tam olarak aldatmasa bile gözü dışarıda oluyor, en önemlisi de karısı onun için çocuklarının annesi ve hizmetini gören kişi oluyor, sevgilisi değil. Çekici bir kadın hiç değil. Ki bence bir evliliğin mutlu bir evlilik olabilmesi için en önemli şeylerden birisi her iki tarafın da birbirini her türlü sıfattan önce hala sevgilisi olarak görebilmesi.ee madem öyle neden kapalı biriyle sevgili olmamış ?
en basından böyle görüp kabul etmiş, simdi nolmus ?
Harika bir yorum olmus. Ellerinize saglik.Çok basit canım. Böyle adamlar aslında açık kızlardan hoşlanıyor. Onları çekici buluyor. "Sevgili" diyebileceği kişi açık olmalı onlar için. Ama evleneceği zaman iş değişiyor. Artık o eskiden sevgilisi olan kız kendi ailesinde annesi, teyzesi, halası vb. neyse onlardan biri olacak onun için. Evde oturacak, kendisini temsil edecek, hizmetini görecek, çocuklarını doğuracak. Bu yüzden de ailesi nasılsa o kızın da öyle olmasını istiyor. Yani evlenirken karşısındakinin kapanmasını isteyen erkek artık onu sevgilisi olarak görmeyi bırakıyor. Bir kadın olarak görmüyor. O yüzden zaten bu tür hikayelerde bu adamlar sıklıkla (tabi ki her zaman değil) karısını aldatıyor, içki içiyor (ben içkiye karşı olduğumdan değil ama açık olmak günahsa bu da günah), tam olarak aldatmasa bile gözü dışarıda oluyor, en önemlisi de karısı onun için çocuklarının annesi ve hizmetini gören kişi oluyor, sevgilisi değil. Çekici bir kadın hiç değil. Ki bence bir evliliğin mutlu bir evlilik olabilmesi için en önemli şeylerden birisi her iki tarafın da birbirini her türlü sıfattan önce hala sevgilisi olarak görebilmesi.
Kapali biriyle bilikte olup kendini tehlikeye atamaz. Kiz kapaliysa memesine, poposuna, bacaklarina nasil bakacak? Memeleri buyuk mu kucuk mu, sarkik mi nasil anlayacak? Boyleleri uyaniklik edip kendilerie karpuz secer gibi memesine, poposuna, bacaklarina bakarak acik kadin bulurlar. Sonra da kendi kontollerine sokup, boyunduruklari altina almak icin kapatirlar. Isin dini boyutu zerre umurlarinda degildir.
Çok basit canım. Böyle adamlar aslında açık kızlardan hoşlanıyor. Onları çekici buluyor. "Sevgili" diyebileceği kişi açık olmalı onlar için. Ama evleneceği zaman iş değişiyor. Artık o eskiden sevgilisi olan kız kendi ailesinde annesi, teyzesi, halası vb. neyse onlardan biri olacak onun için. Evde oturacak, kendisini temsil edecek, hizmetini görecek, çocuklarını doğuracak. Bu yüzden de ailesi nasılsa o kızın da öyle olmasını istiyor. Yani evlenirken karşısındakinin kapanmasını isteyen erkek artık onu sevgilisi olarak görmeyi bırakıyor. Bir kadın olarak görmüyor. O yüzden zaten bu tür hikayelerde bu adamlar sıklıkla (tabi ki her zaman değil) karısını aldatıyor, içki içiyor (ben içkiye karşı olduğumdan değil ama açık olmak günahsa bu da günah), tam olarak aldatmasa bile gözü dışarıda oluyor, en önemlisi de karısı onun için çocuklarının annesi ve hizmetini gören kişi oluyor, sevgilisi değil. Çekici bir kadın hiç değil. Ki bence bir evliliğin mutlu bir evlilik olabilmesi için en önemli şeylerden birisi her iki tarafın da birbirini her türlü sıfattan önce hala sevgilisi olarak görebilmesi.
Kapali biriyle bilikte olup kendini tehlikeye atamaz. Kiz kapaliysa memesine, poposuna, bacaklarina nasil bakacak? Memeleri buyuk mu kucuk mu, sarkik mi nasil anlayacak? Boyleleri uyaniklik edip kendilerie karpuz secer gibi memesine, poposuna, bacaklarina bakarak acik kadin bulurlar. Sonra da kendi kontollerine sokup, boyunduruklari altina almak icin kapatirlar. Isin dini boyutu zerre umurlarinda degildir.
Kapanmanı istemeyen birini bul nedir ya?
Diyemedin mi sen de kendiliğinden kapalı birini bul beni arama bir daha diye.
Şimdi bu dangoz konuyu kapatır tamam canım sen nasıl istersen diye.
Nişandan sonra gelinliğin kapalı olacak diye başlar, nikahtan sonra kapan diye başının etini yer..
Benden söylemesi..
Tekrar konuştum daha doğrusu o aradı.Ben kararımdan dönmem dedi.Ben de ona aynısını dedim.Ben istemediğim birşeyi zorla yapmak istemiyorum dedim.Sana zorla birşey yaptırmaya kalksam hoşuna gider mi dedim.Ne yani o kadar sene aklına gelmedi de şimdi mi geldi aklına dedim bu konu.Evet çünkü işler ciddiye bindi o yüzden senin kapanmanı istiyorum dedi.Bende fikrimi değiştirmeyeceğim.Seven adam zaten böyle bir zorluk çıkarmaz kusura bakma dedim.Sen beni seviyorsan fikirlerime düşüncelerime saygı duymalısın ama bunu göremiyorum dedim.İyi o zaman sen kapan ben beklerim.Kapanınca gelirsin dedi küstah küstah.Bende çok beklersin dedim.Zaten aileminde istemediği bi damat adayıydı.Belki de şu an gerçekleri görmeye başladım.Çok basit canım. Böyle adamlar aslında açık kızlardan hoşlanıyor. Onları çekici buluyor. "Sevgili" diyebileceği kişi açık olmalı onlar için. Ama evleneceği zaman iş değişiyor. Artık o eskiden sevgilisi olan kız kendi ailesinde annesi, teyzesi, halası vb. neyse onlardan biri olacak onun için. Evde oturacak, kendisini temsil edecek, hizmetini görecek, çocuklarını doğuracak. Bu yüzden de ailesi nasılsa o kızın da öyle olmasını istiyor. Yani evlenirken karşısındakinin kapanmasını isteyen erkek artık onu sevgilisi olarak görmeyi bırakıyor. Bir kadın olarak görmüyor. O yüzden zaten bu tür hikayelerde bu adamlar sıklıkla (tabi ki her zaman değil) karısını aldatıyor, içki içiyor (ben içkiye karşı olduğumdan değil ama açık olmak günahsa bu da günah), tam olarak aldatmasa bile gözü dışarıda oluyor, en önemlisi de karısı onun için çocuklarının annesi ve hizmetini gören kişi oluyor, sevgilisi değil. Çekici bir kadın hiç değil. Ki bence bir evliliğin mutlu bir evlilik olabilmesi için en önemli şeylerden birisi her iki tarafın da birbirini her türlü sıfattan önce hala sevgilisi olarak görebilmesi.
Uzuldum ya. Bunun disida nasil biri? Araniz nasildi?Tekrar konuştum daha doğrusu o aradı.Ben kararımdan dönmem dedi.Ben de ona aynısını dedim.Ben istemediğim birşeyi zorla yapmak istemiyorum dedim.Sana zorla birşey yaptırmaya kalksam hoşuna gider mi dedim.Ne yani o kadar sene aklına gelmedi de şimdi mi geldi aklına dedim bu konu.Evet çünkü işler ciddiye bindi o yüzden senin kapanmanı istiyorum dedi.Bende fikrimi değiştirmeyeceğim.Seven adam zaten böyle bir zorluk çıkarmaz kusura bakma dedim.Sen beni seviyorsan fikirlerime düşüncelerime saygı duymalısın ama bunu göremiyorum dedim.İyi o zaman sen kapan ben beklerim.Kapanınca gelirsin dedi küstah küstah.Bende çok beklersin dedim.Zaten aileminde istemediği bi damat adayıydı.Belki de şu an gerçekleri görmeye başladım.
Gecenlerde bir bayan konu açmıştı, o aklıma geldi sonradan kapandigi için kayin pederi surekli yüzüne vururmus kadin bunalima girmiş, vs bence ailesiyle ve kendiylr konuşun ve ona göre kararınızı verin yoksa geri dönüsunuz olmaz, çok yipranirsiniz Allah yardımcınız olsun...Tekrar konuştum daha doğrusu o aradı.Ben kararımdan dönmem dedi.Ben de ona aynısını dedim.Ben istemediğim birşeyi zorla yapmak istemiyorum dedim.Sana zorla birşey yaptırmaya kalksam hoşuna gider mi dedim.Ne yani o kadar sene aklına gelmedi de şimdi mi geldi aklına dedim bu konu.Evet çünkü işler ciddiye bindi o yüzden senin kapanmanı istiyorum dedi.Bende fikrimi değiştirmeyeceğim.Seven adam zaten böyle bir zorluk çıkarmaz kusura bakma dedim.Sen beni seviyorsan fikirlerime düşüncelerime saygı duymalısın ama bunu göremiyorum dedim.İyi o zaman sen kapan ben beklerim.Kapanınca gelirsin dedi küstah küstah.Bende çok beklersin dedim.Zaten aileminde istemediği bi damat adayıydı.Belki de şu an gerçekleri görmeye başladım.
Ailenin de bir bildiği var demek ki canım. Lütfen lütfen dediklerimizi ciddiye al ve neyin içine gireceğinin farkında ol bu adamla evlenirsen.Tekrar konuştum daha doğrusu o aradı.Ben kararımdan dönmem dedi.Ben de ona aynısını dedim.Ben istemediğim birşeyi zorla yapmak istemiyorum dedim.Sana zorla birşey yaptırmaya kalksam hoşuna gider mi dedim.Ne yani o kadar sene aklına gelmedi de şimdi mi geldi aklına dedim bu konu.Evet çünkü işler ciddiye bindi o yüzden senin kapanmanı istiyorum dedi.Bende fikrimi değiştirmeyeceğim.Seven adam zaten böyle bir zorluk çıkarmaz kusura bakma dedim.Sen beni seviyorsan fikirlerime düşüncelerime saygı duymalısın ama bunu göremiyorum dedim.İyi o zaman sen kapan ben beklerim.Kapanınca gelirsin dedi küstah küstah.Bende çok beklersin dedim.Zaten aileminde istemediği bi damat adayıydı.Belki de şu an gerçekleri görmeye başladım.
Tekrar konuştum daha doğrusu o aradı.Ben kararımdan dönmem dedi.Ben de ona aynısını dedim.Ben istemediğim birşeyi zorla yapmak istemiyorum dedim.Sana zorla birşey yaptırmaya kalksam hoşuna gider mi dedim.Ne yani o kadar sene aklına gelmedi de şimdi mi geldi aklına dedim bu konu.Evet çünkü işler ciddiye bindi o yüzden senin kapanmanı istiyorum dedi.Bende fikrimi değiştirmeyeceğim.Seven adam zaten böyle bir zorluk çıkarmaz kusura bakma dedim.Sen beni seviyorsan fikirlerime düşüncelerime saygı duymalısın ama bunu göremiyorum dedim.İyi o zaman sen kapan ben beklerim.Kapanınca gelirsin dedi küstah küstah.Bende çok beklersin dedim.Zaten aileminde istemediği bi damat adayıydı.Belki de şu an gerçekleri görmeye başladım.
Bunun dışında çok sinirlenmeyen,dürüst açık sözlü ama dik kafalı birisidir.Uzuldum ya. Bunun disida nasil biri? Araniz nasildi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?