kapanmazsan ayrılırım diyor

adam baştan söylemiş,bile bile başlamışsın bu ilişkiye. adam değişmemiş, değişmez. hiç başlamamalıydın bu ilişkiye.

Ilk günden beri bunu dile getirmiş konu sahibi öyle diyor o zaman hiç başlamayacakti ilişkiye ben kapanmayı düşünmüyorum eyvallah diyecekti...hemen olsun demiyor zaman veriyor hemen yarın kapan demiyor..
allah razı olsun 2 ay mühlet tanımış.Böyle baskıcı bir şekilde kötü bir üslupla olmaz bu işler.Oturacak çok isterse anlatacak durum böyle şöyle diye sohbet versin gerekirse ama irade gene kişidedir.Böyle anlatılacak olsa peygamberlerimiz de dinimizi böyle öğretirdi.Ama o iş öyle değil.

kızlar önceki konumda bahsetmiştm eskisi gibi olamamaktan.tam eskisi gibiyiz derken yeni bir sorun çıktı karşıma.aslında bu sorun en başında vardı.biz ilk buluşmamızda evleneceğim kadının kaplı olmasını tercih ederim demişti.sevgili olduktan sonra evleneceğim kadın kesinlikle kapalı olmalı dedi.bir ay sonra kuzenimin düğünü var dün elbise denemeye gittim bana da at fotoğraflarını dedi attım çıldırdı.bunları giyemezsin dedi bana tesettür abiye modelleri attı.bunları giymem ben dedim bana sen bir yerlerini açma derdindesin biz seninle olamayız ben yokum ilerisini göremediğim bir ilişkiye bakmam girmem ben.sevgilisi olan kız başka erkeklere güzel gözükmeye çalışıyor.benim kartpostalla işim olmaz bana mektup ol demiştim sana dedi.bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor dedi.ben seninle günah yazılmasın diye evlenmenin peşindeyim sen bir tarafını açma peşindesin dedi.bana kızlara bakma diyosun bakılan kızlar tesettürlü kızlar mı tesettürlü kıza kim bakar dedi.sen bu zihniyette biri olamazsın bu ülkede ördeğinden tut damacanasına kadar tecavüz etmiş insanlar var sen tesettürlü kızlara dokunmazlar bakmazlar diyosun dedim.sana zaman tanıyorum 2 ay süre veriyorum.kendini kalbini beynini duygularını rabbini seni bu dünyaya getireni neden geldiğini nereye gideceğini aşkını güvenini beni benim dünyamı benim kişiliğimi bana olan aşkını sevgini düşün tart karşıma öyle çık.ve ben emin ol iki ay boyunca sana yazmıcam hiçbir şekilde konuşmıcam ve sen eğer 2 ay sonunda kararın neyse ona göre yol yön vereceksin hayatına dedi.döndüğünde bana tam dön yarım dönme kabul etmem dedi.yani ya kapalı ya hiç öyle mi dedim evet dedi.kızlar napıcam.kapanmaya kesinlikle karşı bir insan değilim ama vallahi içimden gelmiyor ve iki ay gibi bir sürede de içimden geleceğini sanmıyorum.ama onu kaybetmek de istemiyorum

İnan çoğunu okumadım ! Pardon da sen bu adamı tanımadan önce ineğe mi tapıyordun ki bu adamla tanışınca Yüce yaratıcıyı buldun. İnsanların, özellikle koyu Müslümanların bir çoğunun anlamicağı tek şey insanların iradesine hükmetmek. Bizi yaratan bile hükmetmeyip seçim hakkını bize bırakmışken.

Kapanmak istiyen bir insan kapanır, birinin demesine gerek yok , cennet için veya toplumda aaa ne kadar dindar diye övgü almak için diil. Tamamiyle Allah sevgisi bilinci ile kapanır ( Ki dünyamız öyle bir hale geliyor , tecavüzcü sapık erkekler yüzünden daha dikkatli giyiniyoruz).

Cennette gitmek için , iyi bir konuma gelmek için kapanmaya, namaz kılınmasına , oruç tutulmasına karşıyım. Bu ibadetler yalnız ve yalnız yüce yaratıcı için yapılmalı ! İnsanoğlu için yapılmamalı. ibadetler insanı güzelleştirir , yardım sever yapar, insanı insan yapar ama senin sevgilin olmamış; kapalı kadın istemesinin nedeni yaşadığı toplum ve aileden kaynaklanıyor! Onlar bu kafa ile ön yargılar ile garanti cennette gider.

Kendine kocaman bir iyilik yap ; böyle adamlardan uzak dur!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Simdi dini yorum yapip banlanmak istemiyorum ama madem dinden vuruyo seni bi sorsana dinde flortun yeri neymis?
Ben de kapaliyim hatta ilahiyatci.ama zorla olmaz bu isler.mektup kartpostal cok cirkin seyler bunlar.iyy igrenc ya su erkeklerin zihniyeti

Ağır konuşmayacağım ona mı kaldın zorla olmaz bu

Sevgiliniz basindan beri soylemis kapanmazsaniz olmaz yurumez seklinde bu sekilde dile getirdigi iciin hakli buldum
2 ay zaman vermeside guzel bisey baya mantikli biri
Is sizde bitiyor istedigi kotu bisey degil bu dunyanin obur dunyasida var
Yapabilicekseniz devamm
Ama yapamazsaniz hic oyalamayin karsinizdakinide
Hakkinizda hayirlisi olsn

kartpostal mı mektup mu ne çirkin bi yakıştırma kadının böyle cansız bir nesne olarak görülüp asıl mevzu olan erkeklere göre biçim aldığı düşüncesi çok yanlış ve yakışıksız.

İnsan kapanıyorsa da kendi nefsi içindir kendini kısıtlamak için bi erkeğin nefsi için değil

sana söylediklerine aslında katılıyorum bende..
ancak dinimiz kapanmaktan ibaret değil. o sanki böyle görüyormuş gibi davranmış. çünkü namaz kılmak, dedikodu yapmak bunlar çok daha önemli ama bunları sana şart koşmuyor..
ayrıca madem kapalı bir kızla evlenmek istiyor. ve açık bayanları böyle görüyor ! neden açık bir kızla vakit geçiyor. bu kadar anlattığı kadar dindarsa zaten seninle vakit geçirip günaha da girmezdi. sen de ona bunları söyleyebilirsin mesela.

Seni nasıl görüp begendi.. Daha evlenmeden böyle şeyleri sorun ediyorsa en mantıklısı ona göre bir eş bulması.. Kapanmak zorla olmuyor. Nice kapalı kızlar var ki açık kızlardan daha ruhu geniş. Kimsenin arkasından atıp tutmak istemiyorum ama görünen köy kılavuz istemez. Evet tesettürü Rabbim farz kıldı.. Bunu hepimiz biliyoruz.. Benim ailemde herkes tesettürlü sadece ben açıktım.. Eşimle evlendikten 6/7 ay sonra bana durduk yere hic bahsi gecmeden, yavrum kapansana sende dedi.. Bi afalladım.. O kadsr kolay olmuyor dedim.. Neden kolay olmasın dedi, etrafında herkes kapalı.. Onlara kolay olmuş sana mı zor gelecek dedi.. Haklıydı.. Beni düşündürdü.. Düşündüm ölçtüm tarttım ve ramazanin ilk günü kapanmaya karar verdim.. Ben tamamen unutmustum, esim sagolsun hatirlatti. Yoksa bana zorla kapan kapan demis olsaydi isteksiz kapatacaktim.. Esinin istegini de yerine getirmek dinimizce sevap oldugu icin hem kendi istegimle hem de esimin destegiyle kapanmaya karar verdim kapandim.. Rabbim kendi isteginle kapanmayi nasip etsin canim.. Hicbir sey zorla olmaz, olsa da ecri kacar.. Kendin dusun tasin eksilerini artilarini ona gore karar ver. Simdiden bu baski seni yorabilir ileride..

Ben mektup degilim insanim ve keyfim nasil isterse oyle yasayacagim sana ne diyemedin mi kizim?

Namaz tesetturden daha onemli, imanin sarti cunku, ama sana bi kere namaz sormaz adam. Cunku derdi din diyanet degil geleneksel olarak yanimda kapali kadin olsun tribi. Onu da istemekle kalmiyo sana diretiyo. Kabul edersen hayat boyu prangali kolesi olursun

Eşimle sevgiliyken o da benm kapanmami istiyordu.
Kapandım. Ama içimden de geliyordu.
Şuan çok memnunum aslında eşim için degl allah için kapandım. Eşim vesile oldu diyelim.
Çünkü hiç cesaretim yoktu. Çevremde genç kız olarak kapalı çok Az kişi vardı.
Şuan mutluyum kapalilik çok güzel. Allah kabul ederse dini gorevlrrimi yerine getiriyorum. Öyle yani. Artık gerisi senin kararına kalms canım

Evet kesinlikle zorlamayla olmaz.
Ama mesela bu adam kapanırsan sevinirim ama sen nasıl mutlu olursan ona da saygı duyarım diyen biri olsa
kız böyle düşünsün böyle anlayışlı biriden o dayatma gelmez.

Daha ilk buluşmada adamın kurduğu cümleden yakın zamanda dayatma geleceği belli aslında.

Kızın hatası bunu görmek istememesi.

Bu kadar lafın üstüne onu kaybetmek istemiyorum diyor.

Şahsen çok itici konuşmalar yaptığı halde bu kafayı aklım almıyor benim.

Ben şu an konunun fake olduğunu düşünmeye başladım.
Konu sahibi yok ortalıkta çünkü.

Bir de bu tip delikanlılarla tanıştım (tanışmak zorunda kaldım) bir süre önce. Şu youtubeda bardakla ateizmi çürüttüğüne inanan gruba mensup gençler. Açık kızlarla sevgili olup, aşık edip onları kapanmaya ikna ederlerse sevap kazanacaklarına, über müslüman olacaklarına inanıyorlardı. Aileleri de bu konuda destekliyordu onlardı. Kullanılan cümleler onların kullandıklarına çok benziyor.

Şu başkası için kapananlara, evlendikten sonra kapananlara uyuz oluyorum. Kendi aklı yok sevgili için koca için kapanıyorlar. Lisede kızlar vardı hayattaki amaçları koca bulup sonrasında kapanmakti. Kardeşim içinde öyle bir niyet varsa Allah için kapanirsin. Bana dayatma yapacak adama diyeceğim belli defolsun gitsin. Senin sevgilin zihniyetinde bir adam neden flört ediyor hem de neden açık bir kızla sevgili oluyor. Celiskiye bak. Herkes kendi hayat görüşünde kafa yapısında insanla birlikte olmalı , kimse için değişmemeli. Bu sadece kapanma değil hayat tarzınız olarak her alanda farkliliklariniz cikacak

sen bir yerlerini açma derdindesin
bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor

Şu lafları, size yaptığı bu muameleyi sindirebilecekseniz devam edin.
Kapanmaktan daha öte bir insan sevgilisine nasıl bu lafları edebilir, sizi ne yerine koyuyor, ben buna takılırdım.

Kaldı ki bugün kapanmak için baskı, yarın evden dışarı çıkmamak için baskı... siz bilirsiniz.

Kımse baskalarının ısteklerı dogrultusunda kendınden ödun vermemelı.. 1. Dınımızde zorlamaya yer yoktur 2. Bır baskası ıstıyor dıye degıl Allah emrettıgı ıcın kapanılmalıdır! Bu kısının kendısı ve Rabbi arasında o ıstek varsa ne mutlu ama zorlamayla olmamalı..

Back
X