kapanmazsan ayrılırım diyor

Benim esim kapalimi acikmi isterdi bilmiyorum ama soyle oldu benm kapanmam. Bekarken aciktim ben. Gelinlik islerimi hep kendim hallettim biriyle gidipte kafami karistirmasin diye.. sonra kinama herkes geldi aciktim sozde nisanda aciktim. Dugun gunu esim beni kuaforden almaya geldi. Sasirdi cunku ben kapanmistim. Annem babam esim hic bir Allahin kulu bilmiyordu. Kimse de niye demedi. Diyemezde. Cunku ben oyle istedim oyle yaptim..
Yani diyecegim o kii. Sen ne zaman istersen o zaman olur o is. Istemeye istemeye yaparsan gunah bile olur.. ona da diyebilirsin mesela guzellikle ama, ben de kapanmayi isterim ama zamanla. Sende bana yardinci ol, hemen olmazki bu falan de..

kızlar önceki konumda bahsetmiştm eskisi gibi olamamaktan.tam eskisi gibiyiz derken yeni bir sorun çıktı karşıma.aslında bu sorun en başında vardı.biz ilk buluşmamızda evleneceğim kadının kaplı olmasını tercih ederim demişti.sevgili olduktan sonra evleneceğim kadın kesinlikle kapalı olmalı dedi.bir ay sonra kuzenimin düğünü var dün elbise denemeye gittim bana da at fotoğraflarını dedi attım çıldırdı.bunları giyemezsin dedi bana tesettür abiye modelleri attı.bunları giymem ben dedim bana sen bir yerlerini açma derdindesin biz seninle olamayız ben yokum ilerisini göremediğim bir ilişkiye bakmam girmem ben.sevgilisi olan kız Yokbaşka erkeklere güzel gözükmeye çalışıyor.benim kartpostalla işim olmaz bana mektup ol demiştim sana dedi.bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor dedi.ben seninle günah yazılmasın diye evlenmenin peşindeyim sen bir tarafını açma peşindesin dedi.bana kızlara bakma diyosun bakılan kızlar tesettürlü kızlar mı tesettürlü kıza kim bakar dedi.sen bu zihniyette biri olamazsın bu ülkede ördeğinden tut damacanasına kadar tecavüz etmiş insanlar var sen tesettürlü kızlara dokunmazlar bakmazlar diyosun dedim.sana zaman tanıyorum 2 ay süre veriyorum.kendini kalbini beynini duygularını rabbini seni bu dünyaya getireni neden geldiğini nereye gideceğini aşkını güvenini beni benim dünyamı benim kişiliğimi bana olan aşkını sevgini düşün tart karşıma öyle çık.ve ben emin ol iki ay boyunca sana yazmıcam hiçbir şekilde konuşmıcam ve sen eğer 2 ay sonunda kararın neyse ona göre yol yön vereceksin hayatına dedi.döndüğünde bana tam dön yarım dönme kabul etmem dedi.yani ya kapalı ya hiç öyle mi dedim evet dedi.kızlar napıcam.kapanmaya kesinlikle karşı bir insan değilim ama vallahi içimden gelmiyor ve iki ay gibi bir sürede de içimden geleceğini sanmıyorum.ama onu kaybetmek de istemiyorum
Kesinlikle iki dakika bile düşünmeden ayrıl. Bu adama hayvan bile denmez emin ol. Ona göre açık bütün kadınlar o.spu, tecavüz edilmeyi hak eden, orasına burasına bakılmasında sakınca olmayan kadınlar öyle mi? Onu geçtim resmen karıya kıza baktığı için kendine bahane yaratmış bir de öküzün önde gideni. Kaldı ki seni değiştirmeye çalışan bir adamla ne işin var? Madem böyle kesin kıstasları vardı baştan hiç bu ilişkiye girmeseydi beyfendi. Bir de sana ültimatom vermiş kendi kafasına göre. Yemin ederim bu tip erkeklerle birlikte olan, ayrılmamak için kendi kişiliğinden, yaşantısından ödün veren kadınlarda ipe sürülecek akıl yok. Sen sen ol, kendini bu adamdan kurtar. Emin ol onun dediklerini yaparsan çok kısa bir süre sonra kafanı taştan taşa çarparsın. Ha bu dediklerim kapalı olan kadını açmak isteyen erkek için de geçerli, kadına makyaj yapma diyen erkek için de geçerli, saçını boyat bu rengi sevmiyorum diyen erkek için de geçerli. Kadın olduğu gibi kadındır, kendisi dışında kimsenin bedeni, hareketleri, giydikleri, yaşam tarzı hakkında tek laf etmeye hakkı yoktur.

kızlar önceki konumda bahsetmiştm eskisi gibi olamamaktan.tam eskisi gibiyiz derken yeni bir sorun çıktı karşıma.aslında bu sorun en başında vardı.biz ilk buluşmamızda evleneceğim kadının kaplı olmasını tercih ederim demişti.sevgili olduktan sonra evleneceğim kadın kesinlikle kapalı olmalı dedi.bir ay sonra kuzenimin düğünü var dün elbise denemeye gittim bana da at fotoğraflarını dedi attım çıldırdı.bunları giyemezsin dedi bana tesettür abiye modelleri attı.bunları giymem ben dedim bana sen bir yerlerini açma derdindesin biz seninle olamayız ben yokum ilerisini göremediğim bir ilişkiye bakmam girmem ben.sevgilisi olan kız başka erkeklere güzel gözükmeye çalışıyor.benim kartpostalla işim olmaz bana mektup ol demiştim sana dedi.bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor dedi.ben seninle günah yazılmasın diye evlenmenin peşindeyim sen bir tarafını açma peşindesin dedi.bana kızlara bakma diyosun bakılan kızlar tesettürlü kızlar mı tesettürlü kıza kim bakar dedi.sen bu zihniyette biri olamazsın bu ülkede ördeğinden tut damacanasına kadar tecavüz etmiş insanlar var sen tesettürlü kızlara dokunmazlar bakmazlar diyosun dedim.sana zaman tanıyorum 2 ay süre veriyorum.kendini kalbini beynini duygularını rabbini seni bu dünyaya getireni neden geldiğini nereye gideceğini aşkını güvenini beni benim dünyamı benim kişiliğimi bana olan aşkını sevgini düşün tart karşıma öyle çık.ve ben emin ol iki ay boyunca sana yazmıcam hiçbir şekilde konuşmıcam ve sen eğer 2 ay sonunda kararın neyse ona göre yol yön vereceksin hayatına dedi.döndüğünde bana tam dön yarım dönme kabul etmem dedi.yani ya kapalı ya hiç öyle mi dedim evet dedi.kızlar napıcam.kapanmaya kesinlikle karşı bir insan değilim ama vallahi içimden gelmiyor ve iki ay gibi bir sürede de içimden geleceğini sanmıyorum.ama onu kaybetmek de istemiyorum

Bu kadar pis bir zihniyete sahip bir adamı mı kaybetmekten korkuyorsunuz? Onu kaybetmezseniz kendinizi, kişiliğinizi kaybedeceksiniz farkında mısınız?
Kapanma konusuna hiç girmiyorum bile, her şeyden önce adamın zihniyeti iğrenç çünkü.

Kesinlikle iki dakika bile düşünmeden ayrıl. Bu adama hayvan bile denmez emin ol. Ona göre açık bütün kadınlar o.spu, tecavüz edilmeyi hak eden, orasına burasına bakılmasında sakınca olmayan kadınlar öyle mi? Onu geçtim resmen karıya kıza baktığı için kendine bahane yaratmış bir de öküzün önde gideni. Kaldı ki seni değiştirmeye çalışan bir adamla ne işin var? Madem böyle kesin kıstasları vardı baştan hiç bu ilişkiye girmeseydi beyfendi. Bir de sana ültimatom vermiş kendi kafasına göre. Yemin ederim bu tip erkeklerle birlikte olan, ayrılmamak için kendi kişiliğinden, yaşantısından ödün veren kadınlarda ipe sürülecek akıl yok. Sen sen ol, kendini bu adamdan kurtar. Emin ol onun dediklerini yaparsan çok kısa bir süre sonra kafanı taştan taşa çarparsın. Ha bu dediklerim kapalı olan kadını açmak isteyen erkek için de geçerli, kadına makyaj yapma diyen erkek için de geçerli, saçını boyat bu rengi sevmiyorum diyen erkek için de geçerli. Kadın olduğu gibi kadındır, kendisi dışında kimsenin bedeni, hareketleri, giydikleri, yaşam tarzı hakkında tek laf etmeye hakkı yoktur.

Evet uslubu cok kotu.. ama arkadasa ta en basinda soylemis. Kapanmani isterim diye. Oda madem kapanmak istemiyor en basinda ayrilabilirdi. Bi arkadasim demis, kizda iliskiye devam edince demekki kapanacak diye dusunmus olabilir diye.. bence de dogru. Ben adamin dusuncelerini hakli bulmuyorum. Ama kizda buna firsat vermis bi nevi..

Adam ilk buluşmada ne istediğini açık açık söylemiş yalnız.
Burada kızın devam etmesi suç bence.

Adam ben isteklerimi söyledim. Demek ki tesettüre yakın, kendisi kapanabilirim diye düşündüğü için
benimle görüşüyor diye düşünmüştür.
Ilk gun soylemiste. Acaba kiz olur demismi?
Ozaman ikisindede hata var.
Dikkatli okuyamamissim demekki.
En bastan dediyse birsey diyemem.

bunları giyemezsin dedi bana tesettür abiye modelleri attı.bunları giymem ben dedim bana sen bir yerlerini açma derdindesin biz seninle olamayız ben yokum ilerisini göremediğim bir ilişkiye bakmam girmem ben.sevgilisi olan kız başka erkeklere güzel gözükmeye çalışıyor.benim kartpostalla işim olmaz bana mektup ol demiştim sana dedi.bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor dedi.

Yani baş örtü kullanan kadınlar harici, diğer kadınlar vücutlarını sergilemek için öyleler?
Ayrıca inançlı, imanlı kimseler olamazlar başı açık hanımlar?

.bana kızlara bakma diyosun bakılan kızlar tesettürlü kızlar mı tesettürlü kıza kim bakar dedi.

Kendisi açık kadınlara bakabilirmiş yani?
Tesettürlüye bakılmazmış, açığa bakılırmış, çünkü onlar bakılsın diye açıkmış zaten, ondan kendisi de bakabilirmiş?

yani ya kapalı ya hiç öyle mi dedim evet dedi.kızlar napıcam.kapanmaya kesinlikle karşı bir insan değilim ama vallahi içimden gelmiyor ve iki ay gibi bir sürede de içimden geleceğini sanmıyorum.ama onu kaybetmek de istemiyorum

Kendi ibadetin o, bir başkasının baskısı ile ancak kabuğunu örtersin, kalben o ibadeti gerçekleştirmiş olur musun?
Bunu idrak edemiyor muymuş o İslamda tesettür konularının uzmanı sevgilin?(!).
Ya kusura bakma da, onu kaybetmek istemiyorum diyorsun da, o seni ne kadar kaybetmek istemiyor acaba bir de bunu düşün. Kaldı ki şu yukarıdaki konuşmalarına bakılacak olursa, tesettürü sadece kadına farz sanan saçma bir insan sizin sevgilim dediğiniz yobaz.

Erkeğin tesettürü, göz kapaklarıdır, el alemin kadınlarına bakmak ne demek?
Ne küflü, ne aşağılık bir düşünce biçimidir bu "Açık olana bakarım, bakılır, bakmak haktır" fikri.
Ne denebilir ki yani şuna ne denir daha?

Böyle yoz birini kaybetmekten korkmak da kendinize hakaret etmek gibi bir şey zaten.

Ilk gun soylemiste. Acaba kiz olur demismi?
Ozaman ikisindede hata var.
Dikkatli okuyamamissim demekki.
En bastan dediyse birsey diyemem.

İlk günden söylemiş.
Kız görüşmeye devam etmiş.
Tepki vermemiş. Ben kapanmayı düşünmüyorum dememiş.
Belli ki konu sahibi onu beğenmiş, bunu sorun olarak görmemiş başta.
Ya da beni sevince böyle de kabul eder fikri değişir zamanla diye düşünmüş.

Ama daha ilk buluşmada bunu dile getiren adam zaten bu konuya ciddi takıktır yani nesini kabul edecek.

Adamın zihniyet hoş olmayabilir, ama başından beri samimi ve dürüst bence.

kızlar önceki konumda bahsetmiştm eskisi gibi olamamaktan.tam eskisi gibiyiz derken yeni bir sorun çıktı karşıma.aslında bu sorun en başında vardı.biz ilk buluşmamızda evleneceğim kadının kaplı olmasını tercih ederim demişti.sevgili olduktan sonra evleneceğim kadın kesinlikle kapalı olmalı dedi.bir ay sonra kuzenimin düğünü var dün elbise denemeye gittim bana da at fotoğraflarını dedi attım çıldırdı.bunları giyemezsin dedi bana tesettür abiye modelleri attı.bunları giymem ben dedim bana sen bir yerlerini açma derdindesin biz seninle olamayız ben yokum ilerisini göremediğim bir ilişkiye bakmam girmem ben.sevgilisi olan kız başka erkeklere güzel gözükmeye çalışıyor.benim kartpostalla işim olmaz bana mektup ol demiştim sana dedi.bu kız inançlı imanlı kız demiştim o da vücudunu sergilemeye günaha girmeye yer arıyor dedi.ben seninle günah yazılmasın diye evlenmenin peşindeyim sen bir tarafını açma peşindesin dedi.bana kızlara bakma diyosun bakılan kızlar tesettürlü kızlar mı tesettürlü kıza kim bakar dedi.sen bu zihniyette biri olamazsın bu ülkede ördeğinden tut damacanasına kadar tecavüz etmiş insanlar var sen tesettürlü kızlara dokunmazlar bakmazlar diyosun dedim.sana zaman tanıyorum 2 ay süre veriyorum.kendini kalbini beynini duygularını rabbini seni bu dünyaya getireni neden geldiğini nereye gideceğini aşkını güvenini beni benim dünyamı benim kişiliğimi bana olan aşkını sevgini düşün tart karşıma öyle çık.ve ben emin ol iki ay boyunca sana yazmıcam hiçbir şekilde konuşmıcam ve sen eğer 2 ay sonunda kararın neyse ona göre yol yön vereceksin hayatına dedi.döndüğünde bana tam dön yarım dönme kabul etmem dedi.yani ya kapalı ya hiç öyle mi dedim evet dedi.kızlar napıcam.kapanmaya kesinlikle karşı bir insan değilim ama vallahi içimden gelmiyor ve iki ay gibi bir sürede de içimden geleceğini sanmıyorum.ama onu kaybetmek de istemiyorum
İçinden gelmeyen hiçbirşeyi yapma bu zorla olacak birşey değil ondan için doğru söylüyor diyemiyorum tabiki dinimiz gereği kapanmalısın ama baskıyla olacak iş değil bu

İlk günden söylemiş.

Ama daha ilk buluşmada bunu dile getiren adam zaten bu konuya ciddi takıktır yani nesini kabul edecek.

Haklisin.

Benim bir arkadas vardi. Kizla gorur gormez asik olmuslar birbirine. Adam kapali istiyor cok sevdigim bir abimdir (evlendigim icin artik gorusmuyorum) kizla cok seviyotlar ama 3 sene paylasimdan sonra adam ayrilmak istemis kizda kapanamiyor (bazilari icin kolay degil) heleki oyle biri icin.
Ben dedim. Seni cok severim abimsin dedim ama haksiz olan sensin. Kiza asik ol 3 sene geçir sonra kaoanmadi diye ayiriil. O kizjn sende cok vebali var diyeyim sana dedim. Sonra adam baskasi ile nisanlandi. Cok konustuk. Gercektende olmazmi dene falan filan. Adamin dusuncesi kesindi. Birde aile dostlari vardi. Istedigi gibi bir kizdi. Tanissammi tanismasam diye düşünüyordu. Birazda ben tesvik ettim tanismasi icin cunki gercektende o kizla evlenmeyecegine kanaat getirdim cunku kedinlikle evlenemem dedi.
Cok uzulmustum kiz icin. Suan cok merak ediyorum yeni nisanlisi evlenmistir coktan. Nasil anlasabiliyorlarmi? Yoksa tesvik etmekle yanlismi yaptim diye. Ama esimin hosuna gitmez konusmam. Esimle prblem yasamak istemem. O yuzden hic gorusmedim.

konu sahibinin önceki konusu da ilginç.

güven yok bişey yok sen ne diye bu adamla sevgili kalırsın ki? bi de daha 2 ayşık ilişki. bas tekmeyi gitsin ya.

Madem karşındaki kişiye hissin açık ve kapalı olmasına göre şekilleniyor .O zaman o ya da bu farketmiyor . Sen bu kızı sevmiyorsun .

İnançlı biri,olabilir ama senin tesetture girebilmen icin icinden gelmeli icinden gelmiyorsa zorlama.
Önemli olan senin inancın.

Erkek arkadasinda da tesetturu yanliş algiliyor sana kimse bakmasin diye tesetture gir demesi yanliş.
Tesettur allahın indirmis oldugu ayeti bir teslimiyetle giyinmektir.

Ben tesetturlu olupta tesetturun hakkını veremeyen.Ve teseturlu olmayipta bir tesetturlüden daha hayalı olanıda gördüm.

İlk günden söylemiş.

Ama kız kapanmayı düşünmüş ya da düşünüyor da olabilir.
Belki zamanla isteyeceğini, zamanı gelince kapanacağını düşündü devam etti. Ama bu şekilde süre vererek zorlamayla olmaz o işler.

Bir önceki mesajda da söylediğim gibi, mesele kapanmak kapanmamak değil adamın iğrenç zihniyeti bence.

Bu zihniyette arkadaşımın sevgilisi vardı kız da kapandı sonra ayrıldılar açıldı sora tekrar birleştiler kapandı sonra tekrar ayrıldılar o günden beri açık.Ahmet için kapanan mehmet için açılır böyle şeyler allah rızası için yapılmalı.Hem kimsenin seni baskı altında bırakmasına izin verme.

Başörtüsu ne başörtülü insanlara sevgim ve saygım sonsuz.
Ama baskı sevmiyorum. Ayıp etmis

Back
X