Bursa'da yasiyorum. Bursa li olmaktan gurur duyuyorum. Bursa agirlikli olarak balkan ve kafkas gocmenidir. Milli mucadele döneminde oldukca aktiftik. Ozellikle Mudanya insani Ataturkcu ve aydindir.
Sorun yemyesil dagı , berrak suyu, tertemiz havasi, guzelim seftali agaclari olan Bursa m degil, guzel.Bursa min guzel insanlari hic degil. Sorun, Bursa da sanayilesmenin artmasiyla İc Anadolu ve Dogu Anadolu dan gelen ve farkli degerlere sahip insanlar. Bu insanlara saygi duyuyoruz. Yalniz o insanlar bize saygi duymuyor. Ataturkculer olarak gun gectikce kan kaybediyoruz. Serviste insanlarin konusmalarini duyuyorum ve sinirden dudaklarimi kemiriyorum. Ataturk e o kadar cok hakaret ediliyor ki. Bu basligi sizleri proveke amacli acmadim. Onemli olan calismak diye kiziyodum kendime. Saatini doldur cik diye diretiyordu kendime. Siyasi gorusu farkli ya da hic olmayan, evrensel dogrulardan bi haber insanlar ile ayni ortamda 10 saat gecmiyor. Karismadan duramiyorlar satasiyorlar daima.
Kizginim. Her ulus kendi icindeki sagliksiz bireyleri sessiz kalip besledikce kazandiklari , kaybettiklerinin yaninda denizde damla olacak buna yaniyorum.
Izmir e yerlesmez isem akil sagligimi yitirecegim. Dayanamadim bagirdim Ataturk e hakaret eden adama, Mangal gibi yuregin var ama beynin kucuk dedim. Önüne gelene satasan, terbiyesini yitirecek kadar hakaretler yagdiran insanlar kendilerine Allah dostu diyor.
Bu insanlari is hayatinda, mahallede, vergi dairelerinde ...heryerde goruyorum