• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapıcı Kızı Olmak!...

İstanbul'un en luks semtlerinden birisinde doğup büyüdüm, birçok babası kapıcı olan kız erkek arkadaşlarım oldu, okulda yedik içtik güldük eğlendik..
Hiçbir gün en ufak bir olumsuz yorum yapmadım, düşünmedim.
Kız arkadaşlarımın evlerine gidip ekmeklerini de yedim.
Kimseyi sınıflandırmadım hayatım boyunca çok şükür.

Ben kapıcı kızı değilim Eftelya ancak maddi olarak çok zor günler geçirdik. Bir babamın maaşı 9 nüfus vardı. Benim hiç bir zaman ayrı bir odam olmadı. Hatta 20 yaşına kadar ayrı bir yatağım olmadı. Arkadaşlarımdan çok ayrı kalmadım çünkü aşağı yukarı okuldaki tüm çocukların maddi durumları aynıydı yada yakındı. Öyle lüks otellerde gece kulüplerinde eğlencelerimiz olmadı. Benim ilk okulda ve ortaokulda bana benim şahsıma alınan hiç ayakkabım da olmadı. Ama ben bunları dert etmedim. Beni seven bir ailem vardı. Birbirine bağlı kardeşlerim vardı. Bizim için eve bir lokma ekmek fazla sokmak için gece gündüz çalışan babam vardı. Şu anda belki 15 çift ayakkabım var. Taciz olayına gelince çok şükür hiç başıma gelmedi. Ama bu yalnızca maddi yönü zayıf olan ailelerin çocuklarının başına gelmiyordur. Nice varlıklı aileler vardır ki çocukları bu çığlıkları içinde yaşıyordur.

kimini daha gücüne güç katar bu durum (ki özünde sağlam ve güçlü olan bir insanın yaşadığı zorluklara tühlenmek şikayet etmek yerine sizin gibi hissedeceğini düşünüyorum) kimini de psikolojik sorun sahibi yapar...

ben de konu sahibinin diziden fazlasıyla etkilendiğini düşünüyorum ve ben de bir kapıcı kızı olsam böyle düşünmezdim hele de bunu kapıcı kızı olmak ne demektir gibi bi başlıkta anlatmazdım...(ki ben de öyle çok bolluk içinde büyümedim)bana saygı duymayan beni babamın mesleği yüzünden dışlayan insanlarla muhattap bile olmazdım...ayrıca babamın mesleğini söylerken neden utanacakmışım ki??? ya da öğretmenimin bu sorusuna cevap vermek neden bende yara açmış...insanlar sizi aşağılamışlar siz de kendinize onlardan farklı bakmamışsınız...

benim aynı sınıfta okuyan çok farklı maddi olanaklardan gelmiş (buna kapıcı çocukları da dahil) bir sürü öğrencilerim oldu ama gerek başarılarıyla, gerek kendilerine duydukları güven ve saygıyla olması gerektiği gibi babalarının mesleği ve kazandıkları paranın çoook önüne geçtiler...herşey insanın kendisinde biter...ben ne yalan söyleyeyim çok fazla etkilenmedim (taciz olayı için geçmiş olsn büyük talihsizlik olmuş) ...herkes hayatta binbir türlü zorluk yaşar insan başetmeyi öğrenmeli....

İstanbul'un en luks semtlerinden birisinde doğup büyüdüm, birçok babası kapıcı olan kız erkek arkadaşlarım oldu, okulda yedik içtik güldük eğlendik..
Hiçbir gün en ufak bir olumsuz yorum yapmadım, düşünmedim.
Kız arkadaşlarımın evlerine gidip ekmeklerini de yedim.
Kimseyi sınıflandırmadım hayatım boyunca çok şükür.

Ne mutlu size,ve sizi yetiştirenlere diyelim o halde.Böyle insanlar çok zor bulunuyor öyle yerlerde işte.O apartmandaki kızlara benim gittiğim kadar,onlarda bize gelip,yiyip içiyorlardı.Ancak sağolsunlar,kapıcı olduğumuzu da yüzümüze vurmaktan geri kalmıyorlardı da :)

Ne mutlu size,ve sizi yetiştirenlere diyelim o halde.Böyle insanlar çok zor bulunuyor öyle yerlerde işte.O apartmandaki kızlara benim gittiğim kadar,onlarda bize gelip,yiyip içiyorlardı.Ancak sağolsunlar,kapıcı olduğumuzu da yüzümüze vurmaktan geri kalmıyorlardı da :)

Asla bunu yapmadım, ekmeği bölüşüp yediğimiz de oldu, kıyafetlerimizi paylaştığımız da.. Bir kız kardeşim var, onları da hiç ayırt etmedim.
He hayat yollarımız ayrıldı, onlar evlendi, uzak yaşıyoruz artık ama hala o günleri hatırlar, yazdığımız mektupları okur, dinlediğimiz şarkıları açar anarım..

Yazdıkların gerçekse üzüldüm.Ama kusura bakma bana da inandırıcı gelmedi tüm yazdıkların.Kötü şeyler yaşamışsındır ama olayı biraz dramatize etmek için hayal gücünü de karıştırmışsın gibi geldi.Çünkü kusura bakma ama o kadar kendisini acındırmayı seven,bu şekilde ilgi çekmeye çalışan insanlar tanıdım ki gözümle görmedikçe insan ağzından çıkan hiç bir şeye inanmaz oldum.

Eğr söylediklerin doğruysa Allah dağına göre kar verir unutma.Üniversite okumuşsun söylediğine göre ne güzel bak,azimliymişsin başarmışsın.Bundan sonra geçmişinle yaşama.Kimsenin hayatı dört dörtlük değil.Benim de üzücü olaylarım oldu.Başıma gelenleri anlatmayı sevmem ama hep kendimden kötü durumdakilere bakarak ayakta durdum güçlü oldum.Mesela çok yakın arkadaşımın annesi-babası o daha 5 yaşındayken ölmüş.Ben bundan kötü bir acı düşünemiyorum.Maddiyatsızlık kötüdür,o utanma hissi,küçükken kendini ezik sanma hissi nedir bilirim.Ama doğuştan sakat,özürlü,bakıma muhtaç olmadığımıza,ailemizi kaybetmediğimize şükretmeliyiz.Eskileri düşünüp kafaya takmamalıyız.Her insanın yapması gereken budur.Sen de lütfen unut artık geçmişini,geride bırak.Yenilen.Unuttum dicek olursan da inanmam unutmuş olsan bunları burada tekrar anlatmazdın.Psikolojik sorunlarını kendi kendine de yenebilirsin.İnsan her şeyin üstesinden kendi başına gelebilir.

Ve yazdıklarının doğru olup olmadığını bir allah bir sen bilirsin.Yalanlar yazıp ilgi toplamaya çalışıyorsan Allah her şeyi görür olmamış şeyler başına gelir.Seni bu şekilde sınar.Doğruları anlattığını umuyorum çünkü yalan söylediğin için bu tarz olayları gerçekten yaşayıp cezalandırılmanı istemem ve sana hayatında artık mutluluk,refah,huzur diliyorum.

kimini daha gücüne güç katar bu durum (ki özünde sağlam ve güçlü olan bir insanın yaşadığı zorluklara tühlenmek şikayet etmek yerine sizin gibi hissedeceğini düşünüyorum) kimini de psikolojik sorun sahibi yapar...

ben de konu sahibinin diziden fazlasıyla etkilendiğini düşünüyorum ve ben de bir kapıcı kızı olsam böyle düşünmezdim hele de bunu kapıcı kızı olmak ne demektir gibi bi başlıkta anlatmazdım...(ki ben de öyle çok bolluk içinde büyümedim)bana saygı duymayan beni babamın mesleği yüzünden dışlayan insanlarla muhattap bile olmazdım...ayrıca babamın mesleğini söylerken neden utanacakmışım ki??? ya da öğretmenimin bu sorusuna cevap vermek neden bende yara açmış...insanlar sizi aşağılamışlar siz de kendinize onlardan farklı bakmamışsınız...

benim aynı sınıfta okuyan çok farklı maddi olanaklardan gelmiş (buna kapıcı çocukları da dahil) bir sürü öğrencilerim oldu ama gerek başarılarıyla, gerek kendilerine duydukları güven ve saygıyla olması gerektiği gibi babalarının mesleği ve kazandıkları paranın çoook önüne geçtiler...herşey insanın kendisinde biter...ben ne yalan söyleyeyim çok fazla etkilenmedim (taciz olayı için geçmiş olsn büyük talihsizlik olmuş) ...herkes hayatta binbir türlü zorluk yaşar insan başetmeyi öğrenmeli....

Öncelikle teşekkür ederim.Eleştiride olsa bunun uygun bir dille yapılmasından yanayım.Şunu belirtmeliyim ki,ben,bu yazdıklarımdan insanlar etkilensin diye burada paylaşmadım bu konuyu.Belki kapıcı olmasaydım,bu başlığa verecek cevabım farklı olurdu.

Konu yeni bir konu değil,ki yenide olabilirdi.O an bir duygu patlaması yaşadım ve burada da bunu özetle paylaşmak istedim hepsi bu.Birçok arkadaşımızın yaptığı gibi...

Tabii farklı bir boyutuda var.Belki bu konuyu okuyup,"insan olmak" adına farkındalık sağlayabilmişimdir diye düşünüyorum.

Yazdıkların gerçekse üzüldüm.Ama kusura bakma bana da inandırıcı gelmedi tüm yazdıkların.Kötü şeyler yaşamışsındır ama olayı biraz dramatize etmek için hayal gücünü de karıştırmışsın gibi geldi.Çünkü kusura bakma ama o kadar kendisini acındırmayı seven,bu şekilde ilgi çekmeye çalışan insanlar tanıdım ki gözümle görmedikçe insan ağzından çıkan hiç bir şeye inanmaz oldum.

Eğr söylediklerin doğruysa Allah dağına göre kar verir unutma.Üniversite okumuşsun söylediğine göre ne güzel bak,azimliymişsin başarmışsın.Bundan sonra geçmişinle yaşama.Kimsenin hayatı dört dörtlük değil.Benim de üzücü olaylarım oldu.Başıma gelenleri anlatmayı sevmem ama hep kendimden kötü durumdakilere bakarak ayakta durdum güçlü oldum.Mesela çok yakın arkadaşımın annesi-babası o daha 5 yaşındayken ölmüş.Ben bundan kötü bir acı düşünemiyorum.Maddiyatsızlık kötüdür,o utanma hissi,küçükken kendini ezik sanma hissi nedir bilirim.Ama doğuştan sakat,özürlü,bakıma muhtaç olmadığımıza,ailemizi kaybetmediğimize şükretmeliyiz.Eskileri düşünüp kafaya takmamalıyız.Her insanın yapması gereken budur.Sen de lütfen unut artık geçmişini,geride bırak.Yenilen.Unuttum dicek olursan da inanmam unutmuş olsan bunları burada tekrar anlatmazdın.Psikolojik sorunlarını kendi kendine de yenebilirsin.İnsan her şeyin üstesinden kendi başına gelebilir.

Ve yazdıklarının doğru olup olmadığını bir allah bir sen bilirsin.Yalanlar yazıp ilgi toplamaya çalışıyorsan Allah her şeyi görür olmamış şeyler başına gelir.Seni bu şekilde sınar.Doğruları anlattığını umuyorum çünkü yalan söylediğin için bu tarz olayları gerçekten yaşayıp cezalandırılmanı istemem ve sana hayatında artık mutluluk,refah,huzur diliyorum.

İnanıp inanmamak size kalmış.Burada binbir türlü insan var tabii,kimin ne olduğu bilinmez.Ancak bunu ben kendime yakıştırmam bir kere...

Hayal gücü yok.Ancak şöyle birşey var ki,bunu birçok kişiden duydum,yazma kabiliyetim varmış :) İlkokul öğretmenimin kazandırdığı bir alışkanlıkla sürekli günlük yazardım.Birazda içine kapanık bir yapım olduğundan konuşmaktan çok yazdıkça rahatlıyordum.Liseye geldiğimde günlüğümü en yakın arkadaşlarım kitap niyetine okurdu :) Hatta bir gün bir kitap yazarsam,inanmayanlara imzalı olarak gönderirim,ne me lazım :) O zaman daha etkileyici birşeyler bulmam lazım tabii,konuyu açtığım gün dediğim gibi bir duygu patlaması yaşadığımdan,bir yandan ağlayıp bir yandan yazıyordum...

Evet Allah herşeyi gören ve bilendir.Bu yüzden diğer yazdıklarınızı hiç üzerime alınmıyor ve İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

İnanıp inanmamak size kalmış.Burada binbir türlü insan var tabii,kimin ne olduğu bilinmez.Ancak bunu ben kendime yakıştırmam bir kere...

Hayal gücü yok.Ancak şöyle birşey var ki,bunu birçok kişiden duydum,yazma kabiliyetim varmış :) İlkokul öğretmenimin kazandırdığı bir alışkanlıkla sürekli günlük yazardım.Birazda içine kapanık bir yapım olduğundan konuşmaktan çok yazdıkça rahatlıyordum.Liseye geldiğimde günlüğümü en yakın arkadaşlarım kitap niyetine okurdu :) Hatta bir gün bir kitap yazarsam,inanmayanlara imzalı olarak gönderirim,ne me lazım :) O zaman daha etkileyici birşeyler bulmam lazım tabii,konuyu açtığım gün dediğim gibi bir duygu patlaması yaşadığımdan,bir yandan ağlayıp bir yandan yazıyordum...

Evet Allah herşeyi gören ve bilendir.Bu yüzden diğer yazdıklarınızı hiç üzerime alınmıyor ve İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum...

Bak ondan da olabilir,çünkü fark ettim edebi bir üslubun var.Sorun sen de diil zaten ben çok güvensizimdir insanlara görmedikçe inanasım gelmez.Çünkü dediğim gibi çok acıtasyon yapmaya çalışan kişiler tanıdım.

Yaşadıklarına üzüldüm gerçekten ama bundan sonra mutlu olcağına inanıyorum.Tüm bunları gerçekten yaşadıysan o zengin züppelerine inat dimdik dur hayatta.Kendine güvenini yitirme.Aksine gururlan imkansızlığın içinde üniversite okumuşsun.Bundan sonra yüzün hep güler inşallah

Bak ondan da olabilir,çünkü fark ettim edebi bir üslubun var.Sorun sen de diil zaten ben çok güvensizimdir insanlara görmedikçe inanasım gelmez.Çünkü dediğim gibi çok acıtasyon yapmaya çalışan kişiler tanıdım.

Yaşadıklarına üzüldüm gerçekten ama bundan sonra mutlu olcağına inanıyorum.Tüm bunları gerçekten yaşadıysan o zengin züppelerine inat dimdik dur hayatta.Kendine güvenini yitirme.Aksine gururlan imkansızlığın içinde üniversite okumuşsun.Bundan sonra yüzün hep güler inşallah

Bende tam tersi,çok güvenirim insanlara.Burada açılan hiç bir konuya,çok bariz belli olmadıkça,inanırım :) Şüphe olmalı tabii.Ancak ben kırıcı olamıyorum.Yani birşeye inanmadıysam muhattap olmuyorum en azından.Bu sebeple,sanalda da olsa yalancı muamelesi görmek üzüyor beni... Yazdığım mesaja bile bu kadar dikkat ederken,noktasına virgülüne kadar,yazacağım cümlenin üzerinde dakikalarca düşünüp öyle yazıyorken :)

Tekrar teşekkür ederim.Damdan düşer gibi üsluba dikkat etmeden yargılayanlardan değilsiniz en azından,güvensiz olmanıza rağmen ;)

]insanlar acımasız gerçekten..pek çoğu şu malum dizi sayesinde gördü belkide böyle bir ayrıntıyı..
arakdaşlarında dediği gibi farklı ortamlarda benzer sıkıntılar yaşadım..ki yaş olarak daha büyük olduğum
dönemlerde yaşıtlarımın belkide yapamacayağı işler de yaptım ,sıkıntılı zamanlarımızda..aile için hepimiz
seferber olduk..tüm her şeye rağmen içimde eksikliğini hissettiğim bir nokta olmadı haa belki bir odam olsun isterdim,hala yok..:1:

yalnız küçüklüğümden beri aynen belirttiğin şekilde,alay edilen,toplum tarafından hor görülen kişilerin çocuklarıyla arkadaşlık yapıp evlerine
girip çıktım...birinin durumu iyiydi ama "babası belli değil" denilen bir kızın evine gider birlikte vakit geçirirdim..çok nasif bir ailesi vardı,anne,teyze ve deden oluşan..
bir diğeri ilk okul arkadaşım, "bitli kız " derdi herkes sınıfta ve dışarda..neden bilmem inadına evlerine gider,kapılarının önüne kurulan pazar için kesekağıdı yapmasına
yardım ederdim..bir başka arkadaşıma tel toka yapmaya giderdim,kahvaltı sofralarında sadece zeytin ve margarin olurdu eşlik ederdim,karanlık bir odada...bu saydıklarımı
yaptığım dönemler 11-12 yaşımı geçmez..

hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri dalga geçmektir.yanımda yapanı fena bozarım..hele ki insanların durumları ile ilgiliyse,
uzuvları ile ilgilyse..benimle de çok dalga geçilmişti belkide ondandır..tacize falan değinmeyeceğim,çok daha zor durumlardan "tek" başıma geçtim..şuan çok şükür sağlam
bir bünyem var..geçmişe ait olanı anımsıyorum burada sen gibi arkadaşlar bahsedince ama çok sağlamlaştırdı bu yaşadıklarım beni çook...hala daha hayat hikayelerini
okumaya devam ederim..aslında toplumda iyi bir yerlere gelmiş kişilerin çoğu çok zor şartlar yaşamış da bir yere gelmiş..zamanında yakından tanıma fırsatına sahip
olduğum Türkiye nin en önde gelen saç tasarımcılarından biri, şu anki yerine annesinin çöplerden topladığı artıklarla yetişerek geldiğini anlatmıştı..acılarımız, ayakalrımızın
altına dökülen sağlam betonlara sebep olur inşallah..onlar ki insanı her daim ayakta tutan...:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
babam apartman görevlisi değil belki ama bu durum çok üzücü..
insanlar niye küçümser? neden hor görür?
benım babamda pompacı. benzinlikte.
allaha şükür geçiniyoruz ..
ama bu ezikliği yaşamak için kapıcı kızı olmak gerekmıyor
bende yaşadım hayatımın her döneminde
mezuniyet benımkıde.
ben mezunıyete katılmak istemıyordum çünkü sınıf arkadaşlarımı sevmıyordum
gitmiş hocada benden habersız mezuniyet paramı ödemiş sorduğumda ise o sebepten dolayı gelmediğini düşündüm dedi bana .
1.sınıftan beri bana fakir muamelesi yaptı o hoca.
hatta haddini bilmez
işte arkadaşlarıma benim hakkımda bebisimsanem'in belki babasının durumu onları okutmaya yetmez falan!
sınıftaki benım gibi olan birçok kişi varken benı kaldırması ? bunları demesi ?
insanlara direkt sen fakirsin damgası vurmaları.. fakirim yada zenginim .. sen benim parama mı bakıyorsun yoksa insanlığıma mı ?
ama işte paran varsa bir adım öndesin!

ablacım yaşadığın kötü şeylere üzüldüm fakat konu o kadar güzel olmuş ki dayanamayıp bende her ne kadar geç olsa da yazmak istedim. ocakta 20 yaşında olacağım kendimi bildim bileli babam kapıcı annem de temizlikçidir.ilk evimiz sadece 1 odadan oluşmaktaydı banyo tuvalet mutfak herşey o odanın içindeydi o zamanlar küçüktüm tek derdim oyundu bunları takmıyordum.daha sonra lüks bir semte taşındık ve babam hala burada kapıcılık yapıyor annem de hala temizlikçi.buraya 6 yaşındayken taşnmıştık 1 oda 1 salon ama o zaman yine sorun etmiyordum çünkü çocuktum.zengin arkadaşlarım vardı bir gün oynardık ertesi gün yukardan seslenirlerdi sen kapıcı kızısın seninle daha oynamayız diye çok üzülürdüm ama yine oynamaya devam ederdik.babam ve annemden Allah razı olsun onlar bu halleriyle beni en iyi şekilde yedirdiler içirdiler giydirdiler benim giydiklerimi kimseler giyemezdi canımm ailemm :16: derken 12 13 14 yaşş okulum apartmanımızın hemen yanındaydı ben dersteyken annem 4.kattaki dairenin camını silerdi görürdüm utanmazdım ama korkardım ya düşerse diye.sonra liseye geçtimm hocalar sorardı baban annen ne iş yapıyor sanane demek isterken apartman görevlisi derdim.derken kapıcı mı yani??? evet kapıcı sanki ne varsa... biriyle çıkmaya başlamıştım evde telefon çekmezdi arıyordu açamazdım babam burda derdim e kendi odana geç derdi oda yoktu ki :) apartmandakiler sürekli diyafondan seslenir kapıcı şunu al bunu getir şunu götür bir de binada bağırırlar kapııcı kapııcı diye en sonunda çıkıp bağırmıştm babamın adı varr diye vee böylee :) şuan bunu yıllardır yattığım salonda yazıyorum bn bir çekyatta kardeşim yan çekyatta.annem yarın yine temizliğe gidecek babam da binanın işleriyle uğraşacak.neden utanayım ki babamın boğazımızdan helal lokma geçirmesinden :16: herkese iyi geceler Allah ailelerimizi başımızdan eksik etmesin:34:

yaşananlar malesef türkiye gerçeği.
herkesin ortasına çıkarp şu aidat ödemiyor diyede işaret eden o öğretmen ve müdürlerin allah belasını versin...neyseki onlar gibi yaratıklar öldükçe yeni nesil daha akıllı daha bilinçli geliyor.... . benmde ilkokuldayken durumumuz kotuydu babam kaza geçirmişti annem çalışmıyodu kiradaydık.. berbat bi yere tasındık 2 göz, iğrenç bi ev, içine kapanık geçen hayat , falan filan... uzun bi süre zorluk yasamıstık.
yıllar geçtiii.. okudum.. üniv bitti.. yabancı dilim var.. çok güzel bir şirkette kariyer sahibi oldum ve kendi evime çıkabilip kendi arabamı alabilcek kadar iyi kazanıyorum. insanlar bana imrenerek bakıyor. kadınlar çocuklarını alıp bana sürtüyolar inş. sana benzer diye. şeflerim ne kadar karakterlisin diye övüyolar.. yani hayat 180 derece döndü :) zorluk yokmu? gene var gene var hayat hep zor bunu anlıyosunuz. o kariyeri yapıp tonla parada kazansanız hayat gene zor. yada ben cok ciddiye alıyorum belki.
bana kattıgı şeyler mutlaka vardır diyorum çünkü o geçmişim sayesınde suan bukadar karakterli ve olgun biriyim. geçmişim sayesınde aklım 5 karış havada değil:40::34::34:

Geçmişte yaşananlar insan büyüyüp ne konuma gelirse gelsin unutulmuyor bir yerlerde öyle kalıyor hiçbir zaman kül durumuna gelmiyor. Aslında insanları sınıfça ayıran çocuklar değil onlar bilmez insan ayırmayı ama aileler yapıyor maalesef bunu. Aman ondan uzak dur, aman kendin gibi kişilerle arkadaşlık yok, yok o pistir o şöyledir böyledir oysa fakirlikle bunun ne alakası var birinin daha az parası var diye öbür insanlar neden daha az üstün oluyor ki hele bir de sırf mazlum, arkasında kimsesi yok diye taciz olayı korkunç. Aslında burada kapıcı olmaktan yola çıkılmış ama bunları yaşayan sadece kapıcı kızları da değil. Benim annem babam ayrıldı annemle ayrı bir hayat kurduk bir de erkek kardeşim.

Neler yaşadığımızı, nasıl bugünlere geldiğimizi, okuldan bana kardeşime ayakkabı verildiğinde, ramazan aylarında yiyecek verildiğinde ve bunun öğretmenimce herkesin içinde yapılması söylenmesi, hadi aşağıya in yardım malzemesi verecekler denmesi senin ders içinde onları eve götürmek için izin alman ve götürürken camdan arkadaşlarının seni seyretmesi, kış gelmesine rağmen hala yazlık ayakkabı giymek, harçlığın olmadığı için arkadaşlarına lise yıllarında öğle tatillerinde midem kötü dışarıdan bir şey yemem yasak diye yalan söylemek ama arkadaşlarının anladığını hep bilmek, Ramazan ayı boyunca sahurda sadece yumurta kırıp yemek, evde ekmek olmaması ve annem köfte yapacak bahanesiyle komşudan bayat ekmek alıp yemek, küçücük yaşta annen iş bulamadığında erkenden büyümek ve destek olmak, sahip çıkan bir baban olmamasından dolayı üniversiteye gidememek vs.. hiç olmazsa sizin anne babanız başınızdaydı, sofraya koyacak ekmeğinizde vardı, mutluluğunuzda aile içinde. Bu konularda zor olsa sa kendine güvenini olması ne var yani kapıcıysak kapıcıyız bu da bizim işimiz. İşimizden dolayı arkadaşlık etmeyecekseniz etmeyin demek lazım mutlaka sizi anlayanlar olacaktır çok arkada yerine anlayan bir iki arkadaşı olsun insanın yeter. Taciz olayına girmiyorum bile mutlaka ne olursa olsun hak aranmalı.

kapici kizi olmakla orta halli bir ailenin kizi olmak arasinda cok fark yok, tabii bir konu disinda.

burada yazanlar genelde cok fakirdik, oyuncagimiz yoktu, cikolata alamazdik, iki goz evde otururduk vs gibi seyler yazmislar ve tabii ki de bu tip seyler cok uzucu ve cok yaralayici. ama orta halli, hatta zengin cocuklari bile yaralanarak, kirletilerek buyurler. zaten insani buyuten sey de gecirdigi kotu gunlerdir. siz oyuncagim yok, ogretmen beni kaldirip babamin meslegini sordu diye uzulurken, orta halli cocuk da sizin gibi problemlerle bogusuyor, bir ust kademede diye dusunseniz de ayni problem orada da olusuyor. niye? cunku tuketim toplumunda kesinlikle limit yok. mesela siz kucukken barbie bebeklere ozenirdiniz diyelim, orta halli cocugun barbie bebegi olsa bile baska arkadasinda barbie'nin evi arabasi falan olur, cani almak ister ve alamaz. daha ust kesimdeki cocukta bebegin tum aksesuarlari olur ama akulu araba hayali kurar, olmaz. bu boyle gider. bunlar ufak tefek yaralar olusturur. cocukluk ozenmekle gecer, alamadikca ozentiler korelir ve insan buyur.

kapici kizi diye asagilanmaniza gelince; ne yazik ki bizim ulkemizde insanlar kendilerini iyi hissetmek icin digerlerini asagilarlar. mesela turk erkegi genclikte devamli turk kizina, kadinina hakaret eder, kusur bulur, kadindan sofor mu olur, kadindan doktor mu olur, kadindan vs vs. cunku cogu turk gencinin elindeki, ona ait olan tek sey vucududur, bazen o bile olamaz, sadece cinsiyetidir. elindekinin degerini kendine ve cevresine kanitlamazsa, kullanmazsa kendini ezik hisseder ve digerlerini ezerek kendini yukseltmeye calisir. ayni sekilde, sizinle kapici kizi diye dalga gecenler de aslinda size kisisel hinc beslemiyor, kendi ezikligini ortmeye calisiyor. yani orta halli ailenin cocuguyla da kapiciliktan dolayi degil de, baska nedenlerden dolayi kesinlikle dalga gecilmis ve ezilmistir, garanti ederim. muhtemelen siz ve ezilen tum diger cocuklar da baskalarini bazi yerlerde, farkinda olmasalar da, bir sekilde ezmislerdir, cunku ulke boyle. kapici kizi olarak dogup, bundan dolayi ezilmekle, sakat ya da fiziksel olarak degisik dogup, ve hatta anne veya babayi kaybetmekle, sisman ya da cirkin olmakla, cok killi olmakla, bunlardan dolayi ezilmekle arada bir fark yok. surekli ezildigimiz seyler bize karsi kullanilirsa hep o seye karsi zayif oluruz, ondan dolayi kalbimizde kapanmayacak yaralar olusur.

taciz olayinda ise, ulkemizdeki taciz ve tecavuz olaylari kesinlikle kapici kizlariyla sinirli degil. sizin icin gercekten cok uzuldum. kimseye olmamasi gereken seyler bunlar. burada bir sinif farki oldugu kesin, parasi az olana daha az adalet oldugunu dusunuyorum ne yazik ki. iste tam bu noktada kapici kizi olmak size bir dezavantaj olusturmus ama yine de cok daha kotusu olmadigi icin sukretmek ve bu adaletsizlige karsi savasmamiz lazim.

butun bu olaylari yasamis biri olarak umarim kadin haklarini savunur hale gelmissinizdir. umarim size veya dininize uyan veya uymayan tum kadin haklarini savunuyorsunuzdur. cunku sizin basiniza gelenler kapici kizi olmanizdan dolayi gelmedi. sizin basiniza gelenler bu ulkede esit adalet dagilimi olmadigindan dolayi geldi. esit adalet dagilimi olmasi icin de BUTUN kadinlarin(ve erkeklerin!) adalete erisebilir olmasi gerekir. mini eteklisinden tutun turbanlisina, kapici kizindan tutun simarik zengin kizina, butun kadinlarin haklari birbirine ve erkeklere esit olmali.

Boyle olaylarda oluyor iste cok uzucu :( parasi az yada cok insan olsun yeterki ya cidden turkiyede boyle bir ayrim var olmasa keske cok uzuldum ya son okudugum seylerde. Ama bu kesinlikle utanilcak bisey degil alin teriyle kazaniyotsa baban parayi size bakiyorsa bu asil gurur verici birseydirr...!

ilkokuldayken cok cok sevdigim ve en iyi arkadasim olan kizin babasi kapiciydi.4 kiz kardeslerdi 1 oda ve 1 salonla birlesik mutfaklari wardi ama o kadar ozguvenli o kadar iyi insanlardi ki anlatamam.evleri okul yolunda oldugu icin sabah ilk onlara gider sen sakrak kahvaltilarini izlerdim.tarifsiz bir mutluluk.kiz okulda cok iyi dereceye sahipti ve voleybol takiminin kaptaniydi,daha sonralari milli takima bile gitti.her an beraberdik okulunu okudu kardesleri ayni sekilde.cok iyi universitelerde cok iyi bolumler kazandilar.canim arkadasimla hala gorusurum.her kapici cocugu ayni seyi yasamiyormus,allah kimseye boyle kotu seyler yasatmasin.

ŞÜKRET BENCE AİLEN SENİ OKUTMUŞ BİR İŞİN MESLEĞİN OLMUŞ

keşke benim ailem de beni okutabilseydi kapıcı olmak utanılcak bişey değil ki ne olmuş

hırsızlık diğil yolsuzluk diğil.. aslında çok şey söylemek isterdim de yazacak vakit yok

Back
X