Kapıma gelen suriyeli

Elbette seni tanımıyorum. bu yüzden, "neden onlara kötü davranıyorsun?" gibi bir cümlede kurmadım.
Yakıştırma ya da niyet okumadan öte, senin bizzat yazdığın "Suriyeliler için iyi şeyler düşünmüyorum" cümlesinden yola çıkarak yorum yapıyorum. Yani gerçek hayatta neler yapıp yapmadığımla ilgilendiğim yok. Konuyu çekme.
Sevip sevmemek değilde görev bilinci çok büyük değişimleri sağlayacaktır.
Bu yüzden git bir Suriyelinin yüzüne gülümse değil, genelleme yapma dedim.
Eh, neyse.

Ben bunu rüyamda gördüm. Sucu geldi kapıyı aralık bırakıp cüzdanı ma yöneldim içeri girmeye çalıştı. İtiş kakış ecel teri ile uyandım. 1 aydan fazla eve su söylemedim.

Gerçek hayat ile burada söylenenlerin birbiriyle çatıştığına dair bu derin inancın, bizzat bizlere yüklemeye çalıştığın edebiyatı tam hayatının merkezine oturtman ve diğer insanlarıda kendine benzetmenden kaynaklanıyor.

konu suruyeli turk vs diye cikmaza girmese keske..konu sahibide dilinden anlamadigi icin nereli oldugunu belirtmis bence.. ben nice turkmen nice suriyeli gördüm is yerinde yari fiyata neredeyse 18 saat calistirilan
vs ve de nice yine oyleinsan gordum dilenen hirsizliga giden biride kayinvalidemlere denk geldi..polis kapiyi acarken yakaladi vs.. vede nice milletimden insan gördüm ayni sekilde bir kasa elmanin icinde curukte var sağlam da. .
konunun sonunda evimizin kapisini kime acacagimiza dikkatli olmaliyiz dersi çıkıyor. .
mesela ben hickimseye kapi acmiyorum gorevli komsu vs kimseyide tanimiyorum zaten.
gecen esim iceride ayakkabisini giyerken karsi komsunun genc kizlarinin bizim icin buraya gelin geldi (beni kastediyor ) ama salak galiba kimseye kapı acmiyor diye gulustuklerini duymuş , yine gecenlerde kapim çaldı musait degildi Üstüm baktim alt kattaki teyze umursamadim ses etmedim salonuma gectim bir daha caldi .ayy icerde ama acmiyoor yaa dedi duydum . evet acmadim ses de etmedim yabani değilim ama gerek yok balkonum yok asili birsey olsa rahatsiz olsa... evde tekim bir tv acik ses yok vs 60 kusur yasinda kadinin da komsuluk etmek icin kapima gelmesini mantiksiz buldugum icin acmiyorum sikayetler zaten yonetime bildiriliyor burda büyük olasilik kahveye gelmisti teyze..
kimseye kapiyi acmam kapim hem surgulu hem kilitlidir bir zararini da görmedim tavsiye ederim bu dönemde kimseye guven yok insan olarak.

deminden beri aynı şeylerden bahsediyorum aslında. normalde ırkçı biri kesinlikle değilim. en başta da değildim. ancak şimdi yaşanan ve olanlar karşısında korkuyorum ülkemdeki o topluluktan olan bu. ve evet sevmiyorum birileri sağolsun. yoksa kimin derdi onlarla olsun durduk yere genellesin. doğru mu değil ama olan bundan ibaret

insan ayrımı yapmadım hayatımda kimseyide kınamam yadırgamam fakat bu suriyelerinin bir kısmı genelleme yapmayım yine gerçekten insanın başına bela ist da arkadaşıma saldırdılar yine ist da parkta bir bayanı dövdüler baktıki bişey yapmadıkları insanları arkadan gelip korkutuyorlar ben farklı şehirde oturuyorum zorla para istiyorlar yolda.sizde de iyi cesaret eve kadar almışsınız dikkat edin bir süre yalnız çıkmayın dışarı olmadı polise bildirin.

Bu konuda tartışmaya girip parmaklarımı yormak istemiyorum. Ensar-muhacir yada hümanizm mantığının bir gereği olarak her mülteci sevgisiyle dolup taşan arkadaşımı kendi evlerinde suriyeli bir aileyi misafir etmeleri fikrimi tekrar sunuyorum. Tabi hümanizmin kalesi olan ülkelerden gönderilenlerle misafir aile sayısının artması ihtimaline karşı en az bir aile diye belirtiyorum. Kolay gelsin..

bizim yurdum insanının iyisi-kötüsü olduğu gibi Suriyelilerin de var.. Ancak şu saatten sonra Suriyelilere bir kaç kat daha fazla dikkat etmek gerekiyor zira kaliteli mültecileri başka ülkeler alıp bize vasıfsız olanları gönderiyorlar.. o yüzden şu aşamada Suriyelilerden daha çok korktuğum su götürmez bir gerçek..

Anaaa..

valla allah korumuş.. herşey yapabilirdi.. evide iyice göstermişsin kapını açma kimseye bir daha gelecektir eminim

Gecmis olsun. Oncelikle sakinlesin ve kendinize kizmayi birakin. Ne yazik ki hepimizin böyle bos bulundugu anlar oluyor. Cok sükür sag salim atlatmissiniz. Allah korumus. Öncelikle sükredin, dua edin ve en kisa zamanda yeniden sadaka verin. Inanin her serde bir hayir vardir, Allah'in sevdigi kulusunuz ki, bu olay size iyi bir ders olacak. Iyi niyetinizi, insanliginizi asla kaybetmeyin, fakat bundan sonra daha temkinli olun. Insanin ailesi kutsaldir. Evi kutsaldir. Herkese kalbinizi ve kapinizi acmayin ;-) Benim de sik sik Boyle basiretim baglanir.
Benim tavsiyem, sakinlesin, derin bir nefes alip, sükredin. Sonra cocuklariniz kücük bile olsa, karsiniza oturtup, "Ben bir yabanciya evimizin kapisini actim. Bu cok yanlisti. Cok pismanim. Bir daha asla yapmayacagim. Cünkü tanimadigimiz insanlar bize zarar verebilirler. Sizden özür dilerim. Yine Boyle bir durum olursa, bir yabanci bizimle konusmaya calisirsa, dikkatli olalim, birbirimizi uyaralim, mutlaka önce aramizda anlasalim." deyin. Böylece bu musibet olay sizin icin cifte firsat olsun. Cocuklariniza sakince aciklamak hem size iyi gelecek, hem de onlar böylesi hayati önemli bir olayi cok iyi kavrayacak, sizinle bir takim olacaktir.
Sonrasinda, lütfen esinizle konusun. Yüzyüze. Abartmadan, sakince anlatin. Detay degil, genel paylasim ve güven önemli. Korksaniz da, kizip azarlasa da, anlatin. Koruma icgüdüsü ve Panikle insan birbirini azarlayabiliyor. Ama korkacak bir sey yok. Siz önce kendinizi affedin, yoksa herkes daha cok üzerinize gelir. Size iyi bir ders oldugunu, iyi niyetli fakat güclü oldugunuzu belirtin. En samimi komsunuza durumu anlatin, apartman yönetimine de durumu bildirin, komsular uyarilsin, bundan sonra kapi katiyen sorulmadan acilmasin. Giris katina ve anansörde her kata uyarici yazi asin. Kaybedecek bir seyi olmayan, arsizca mafyavari dilencilik yapan insanlara karsi cok dikkatli olmak gerek. Yalnizken ya da cocuklarla disaridayken kesinlikle elinizi cantaya atip para cikarmaya calismayin. Araniza mesafe koyup, sen Burda dur ben marketten sana yemek alayim deyin. Arkanizdan israrla her seslenene durmayin. Allah karsimiza iyi niyetli insanlar cikarsin, insallah.
Emin olun, bu olay sizi de apartmaninizi da korumak icin büyük bir vesile olmus. Cok sükür. Kimsenin de moralinizi bozmasina izin vermeyin. Öyle düsünüp sakinlesin ve harekete gecin.

Bence tartışmaya girmek istiyorsun.

Hümanizm'in kalesi olarak gördüğümüz ülkelerin farklı olduğuna dair bahse varım. Anlamsız bir ön yargını daha söndürmüş olduk sanırım.
Kimse bir diğerinin gerçek hayattaki eylemlerini bilmiyor, bilemez.
Ben, evimde yirmibin Suriyeli yaşıyor dersem, tersini kanıtlayamazsın.
Bu nedenle, niyet okumayı bırakmalı ve söylenenler üzerinden yola çıkarak yorum yapmalısın.

Yanılıyorsun Mavi. Ne Hümanizm ne de Ensar-Muhacir mantığı evine "on" aileyi almanı, kendine yetiremediğin asgari ücretinden onlara pay vermeni, oturduğun kiralık evin %10'luk zama uğramısı halinde sokaklarda yaşamanı ama yinede onların elini bırakmamanı öğütlemez. Ve yaşadığın ülkenin genel durumu bu.

Fakat tüm izm ve inançlardan öte bir "doğru" vardır. O'da insanlığını kaybetmemek ve empati özelliğinden kendini mahrum bırakmamaktır. Sen evine alma hatta bozuk paralarını bile cebinde sakla.
Yeter ki "ırkçılıktan ve kötülükten" uzak dur.

Şunuda eklemem lazım ki, Hümanizmin kalesi olarak gördüğün ülkelerden ziyade, yaşadığın toprakların suçu o mülteciler.

Açıkçası okurken şoke oldum! Nasıl bir cesaret gelmiş, olacağı varmış. Allah korumuş sizi. Çeşmede gördüm ben Suriyelileri, rüyalarıma girdi. Çok kötü durumdalar. Bizde aynı durumda olabilirdik, üstelik bizi kimse almaz ülkesine Hükümetimiz aldı onları ve kendi açlarını doyuramazken bir de onlar şimdi aramızda. Ülkemiz zaten berbat durumda, Suriyelilerle daha da kötü durumdayız. Allah sonumuzu hayır etsin

Suriyeliler kadar arsız canlılar görmedim.
Kendinize dikkat edin tekrar gelebilir

Bazen bağlanıyor bu basiret, aman ha dikkat. Yumurtadan muska çıkarmak, domateste düşman yüzü görmek falan. Böyle kandıranları Allah ıslah etsin

verilmiş sadakan varmış,
bir kurtulamadık bu pisliklerden
içine ettiler bizim şehrimizin yaa sokaklara işemeler kara çarşaflarla korkutuyorlar insanları
bunları inanarak mı söylüyorsunuz bakın dah geçen yıl suriyeli olmayan bi delikanlı görümcemle benim oldugum kaldırıma gelip işedi gözümün önünde sapık her yerde sapık bırakın Allah aşkına

bakın arkadaslar suriyeli şu bu diyerek koca bir toplulugunu kötülemek inanın haksızlık olur kul hakkına girer inanmayanlar olabilir armızda ama vicdan denen şeye sıgmaz hepsini vbir kefeye koymak inanın dogru degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…