- 14 Ağustos 2015
- 680
- 1.271
- 33
emin ol benim de vakıflara güvenim yok. acı durumları önemsememek de yok. beni ne kadar tanıyorsun ki. ilk geldiklerinde baya sahip çıkıldı. tek başıma ben ev taşırken baya eşyayı ev kursunlar diye suriyeli bi aileye verdim. ancak olay öyle biyere geldi ki evet hoş karşılamıyorum. olanlar hoşuma gitmiyor. sevip sevmemek de neyi değiştirecekse. sen olağan durumdan memnunsan sıkıntı yok tabi
ben de baktım :) sorun değil canımamazon woman özürdilerim yanlışlıkla lıntı yaptım şimdi düzeltiyorum
anlayışın için teşekkür ederim kuzumben de baktım :) sorun değil canım
Ben bunu rüyamda gördüm. Sucu geldi kapıyı aralık bırakıp cüzdanı ma yöneldim içeri girmeye çalıştı. İtiş kakış ecel teri ile uyandım. 1 aydan fazla eve su söylemedim.geçen ramazan anketör gelmişti kapıya. Normalde kapıyı açmıyorum gündüz kimseye. Basiretim bağlandı benimde açtım. Anket doldurmak istemiyorum dedim adam tamam su alabilirmiyim dedi sırıtarak. Salak gibi kapıyı açık bırakıp mutfağa gittim. Arkamdan gelse neler olurdu düşünmek bile istemiyorum. Hala aklıma geldikçe nasıl yaptım bu hatayı derim. Bazen insanın beyni duruyor.
Madem sen ensarsın, onlar muhacir. O zaman sen de kendine bir suriyeli aileyi kardeş edinip evine al ve tüm ihtiyaçlarını karşıla. Zira bahsettiğin ensar-muhacır ilişkisi bu şekildeydi. Ama o olmaz değil mi çünkü işimize gelmez. Böyle tüm ülke adına, gelecek adına karar verip edebiyat yapmak çok daha kolay ve masrafsız.
deminden beri aynı şeylerden bahsediyorum aslında. normalde ırkçı biri kesinlikle değilim. en başta da değildim. ancak şimdi yaşanan ve olanlar karşısında korkuyorum ülkemdeki o topluluktan olan bu. ve evet sevmiyorum birileri sağolsun. yoksa kimin derdi onlarla olsun durduk yere genellesin. doğru mu değil ama olan bundan ibaretElbette seni tanımıyorum. bu yüzden, "neden onlara kötü davranıyorsun?" gibi bir cümlede kurmadım.
Yakıştırma ya da niyet okumadan öte, senin bizzat yazdığın "Suriyeliler için iyi şeyler düşünmüyorum" cümlesinden yola çıkarak yorum yapıyorum. Yani gerçek hayatta neler yapıp yapmadığımla ilgilendiğim yok. Konuyu çekme.
Sevip sevmemek değilde görev bilinci çok büyük değişimleri sağlayacaktır.
Bu yüzden git bir Suriyelinin yüzüne gülümse değil, genelleme yapma dedim.
Eh, neyse.
insan ayrımı yapmadım hayatımda kimseyide kınamam yadırgamam fakat bu suriyelerinin bir kısmı genelleme yapmayım yine gerçekten insanın başına bela ist da arkadaşıma saldırdılar yine ist da parkta bir bayanı dövdüler baktıki bişey yapmadıkları insanları arkadan gelip korkutuyorlar ben farklı şehirde oturuyorum zorla para istiyorlar yolda.sizde de iyi cesaret eve kadar almışsınız dikkat edin bir süre yalnız çıkmayın dışarı olmadı polise bildirin.Az önce kapım caldı otomatige bastım hemen,hıc yapmam aslında..Bir genc kız cıktı yukarı derdinide anlatamıyor,tek para dedi.Ayy iceri soktum,bozuk paralarım vardı bir sisede,döktüm torbasına,ekmek verdim...Etrafa bakındı,ıkı kucuk cocugum dolanıyor etrafımda...Cıkarken altın kolyemi isdedi boynumdan...Olmaz dedim öyle kapattım kapıyı...
Basiretim baglandı,nasıl aldım iceri anlamıyorum,ya bana bırsey yapsaydı, cocuklarım...Titriyorum suan...Cok korktum..Ama neden o an degilde,simdi bu korku??
Almasaydım keske eve,cok morelim bozuldu...
Anaaa..Size daha bi kaç gün önce çevremde yaşanan bi olayı anlatayım. bunun için konu açacaktım dikkatli olun bu insanlara karşı diye ama madem bununla ilgili konu açılmış buraya yazayım.
Kadın evine doğru giderken - kadının adı ayşe olsun- parkta yanında çocuğuyla oturan suriyeli bi kadın görüyor. Suriyeli kadın Ayşe'yi görünce karnımız aç diye yardım istiyor. Ayşe de yufka yürekli, ''gel bize gidelim yemek yiyin yanımda para yok çünkü'' diyor. Eve gidiyorlar yemek yiyorlar birlikte, sohbet ediyorlar.. Suriyeli kadın gidecek yeri olmadığını falan anlatıyor. Ayşe diyor ki, ''gir bi duş al istersen çekinme, çocuğunu da yıka, hem rahatlarsınız hem temizlenmiş olursunuz''
Kadın duş alıyor çocuğunu yıkıyor vs. Sonra biraz daha oturup çay içiyorlar. Kadın koltukta uyuyakalıyor. Ayşe de diyorki ''zaten akşam oldu uyandırıp kovacak değilim, bugünlük burda uyusun yarın kalacak bi yer ayarlayalım bu anne-çocuğa''
Kocası geliyor Ayşe'nin eve, soruyor bu kim falan, Ayşe anlatıyor, adam tamam diyip geçiyor.
Yatıp uyuyorlar bunlar da, sonra Ayşe sabaha karşı uyanıyor, yanında kocası yok, kalkıp salona gidiyor bakıyor ki kocası suriyeli kadının yanında.
Bağırıp çağırarak uyandırıyor ikisini de ağzına geleni sayıyor, adam utanıp sıkılacağı yerde diyor ki kadına ''ben bu kadını çok beğendim yatakta senden daha iyi üstelik, kabul ediyorsan kuma getiricem sana, etmiyorsan sen git evden.'' Suriyelinin tabi sesi çıkmıyo bulmuş sıcak ev gider mi aradıkları bu zaten!
Kadın şu an kafayı yemek üzere, kocasının karaktersizliğine mi yansın, yaptığı iyilikten doğan maraza mı yansın, o evde daha fazla kalamayacağı için yuvasının yıkıldığına mı yansın, bilemiyor.
O yüzden herkese de iyilik yapmamak gerek. Keşke iyiliği hakeden insanlarla karşılaşsakta yapsak.
Bu konuda tartışmaya girip parmaklarımı yormak istemiyorum. Ensar-muhacir yada hümanizm mantığının bir gereği olarak her mülteci sevgisiyle dolup taşan arkadaşımı kendi evlerinde suriyeli bir aileyi misafir etmeleri fikrimi tekrar sunuyorum. Tabi hümanizmin kalesi olan ülkelerden gönderilenlerle misafir aile sayısının artması ihtimaline karşı en az bir aile diye belirtiyorum. Kolay gelsin..
Açıkçası okurken şoke oldum! Nasıl bir cesaret gelmiş, olacağı varmış. Allah korumuş sizi. Çeşmede gördüm ben Suriyelileri, rüyalarıma girdi. Çok kötü durumdalar. Bizde aynı durumda olabilirdik, üstelik bizi kimse almaz ülkesineAz önce kapım caldı otomatige bastım hemen,hıc yapmam aslında..Bir genc kız cıktı yukarı derdinide anlatamıyor,tek para dedi.Ayy iceri soktum,bozuk paralarım vardı bir sisede,döktüm torbasına,ekmek verdim...Etrafa bakındı,ıkı kucuk cocugum dolanıyor etrafımda...Cıkarken altın kolyemi isdedi boynumdan...Olmaz dedim öyle kapattım kapıyı...
Basiretim baglandı,nasıl aldım iceri anlamıyorum,ya bana bırsey yapsaydı, cocuklarım...Titriyorum suan...Cok korktum..Ama neden o an degilde,simdi bu korku??
Almasaydım keske eve,cok morelim bozuldu...
bunları inanarak mı söylüyorsunuz bakın dah geçen yıl suriyeli olmayan bi delikanlı görümcemle benim oldugum kaldırıma gelip işedi gözümün önünde sapık her yerde sapık bırakın Allah aşkınaverilmiş sadakan varmış,
bir kurtulamadık bu pisliklerden
içine ettiler bizim şehrimizin yaa sokaklara işemeler kara çarşaflarla korkutuyorlar insanları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?