- Konu Sahibi lou salome
-
ondan hic süphem yok.alamancı değil almansınız anladık.
not aldım ben merak etmeyin.
sanane? sana hesap verecek degilim.Bu fesat ve haset Türkiyedekilerin dertlerini okuyup ne yapıyorsun bunu çok merak ettim şu an. Fark ettim de içinde Almanya geçmeyen yorumun yok hiçbir konuda. Geçim sıkıntısı konuşuluyor Almanya, kapı önüne ayakkabı konuşuluyor Almanya. Almanya’da doğup büyümüş Alman arkadaş, hakikaten bdvde ne yapıyorsun tam olarak?
Size neee?Yeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.
kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.
Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.
Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.
Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Bunlar nasıl bir aşağılama,bunu mu dert ettinizYeni bir siteye taşındık. Şehrin lüks sitelerinden biri. Yani kime sorsan bilir bu siteyi. Beş yıl önce yapıldı.
Oturan kesim genelde maddi durumu iyi insanlar. Memurlar, hekimler, müteahhitler, aileden zenginler falan. Okumak da çare olmamış yalnız bu insanların bir kısmına.
kapılarının önünde ayakkabı bırakıyorlar.
Köydeki murtaza efendinin kapısının önü gibi bizim kat. Yani insan o ayakkabıları içeri almaz mı. Bu kadar mı mağaradan getirdiğiniz kültürden vazgeçmezsiniz. Çocuklar da görgüsüz anababalarından ne öğrenirlerse onu yapıyorlar. Pes.
Yönetime söyledim. Hocam, haklısınız, uyarıyoruz diyorlar. Ama değişen bir şey yok. Çöp poşeti alıp bütün ayakkabıları çöpe at diyor şeytan.
Ya da duvara yazı mı asayım. Napayım.
Ayakkabilarinizi da keza balkonda bekletebilirsiniz. En azindan merdivenden cikan insanlar koronali diye korktugunuz ayakkabıların kirini solumak zorunda kalmazlar.Şu korana döneminde ben dışardan gelen kıyafetlerimi balkında bekletiyorum kirli sepetim bile balkondaykem sizin ayakkabıyı içeri alma mantığınız..
ondan hic süphem yok.
hatta özel mesaj grubunuza ekler dedikodumu yaparsiniz bir güzel.
Gelip burada alakalı alakasız millete hakaret et, sonra bana haddini bil desanane? sana hesap verecek degilim.
site senin degil haddini bil
Her apartmanda balkon var mı? Benimki sadece küçül bir dışa doğru çıkıntı. Nasıl tüm ayakakabılarımı koyayıö mesela?Ayakkabilarinizi da keza balkonda bekletebilirsiniz. En azindan merdivenden cikan insanlar koronali diye korktugunuz ayakkabıların kirini solumak zorunda kalmazlar.
Belki koronali tükürüğe bastin ve havasiz ortam olan merdiven ayagi senin yuzunden korona kayniyor. Millet geçerken soluyor.
Havadar yer falan mi saniyorsunuz yoksa nasilsa kapiyi kapatiyorum pisi disarda kaliyor mu saniyorsunuz.
E gene siz ve evinizdekilerde soluyor ayni yolu gecerken.
Bencil degilim hepsi bu.
Bunuda birdaha genelleme yapmayın lütfen biz Türkiyedekiler mükemmel insanlarız algımız gayet açık ve zekamız zehir gibidir. Almanya hep hazır gıda tüketiyor hep fabrikasyon hormonal ondan Almanlarda genelde hep koyun gibidirler İnanmazsan Merkele sor bak geneli donuk böyleSiz türkiyedekiler fesat hasetci ve algisi bozuk insanlarsiniz.
Tüm ayakkabılarınızı koymanıza gerek yok ki, o gün giydiklerinizi havalandırıp dolaba kaldırabilirsiniz. Zaten tüm ayakkabılarınızı da kapı önüne koymuyorsunuzdur herhalde.Her apartmanda balkon var mı? Benimki sadece küçül bir dışa doğru çıkıntı. Nasıl tüm ayakakabılarımı koyayıö mesela?
Tüm ayakkabıları toptan giyip cikmiyorsunuz herhalde?Her apartmanda balkon var mı? Benimki sadece küçül bir dışa doğru çıkıntı. Nasıl tüm ayakakabılarımı koyayıö mesela?
Begenmedim yaptigina gore koyuyor Demek galibaTüm ayakkabılarınızı koymanıza gerek yok ki, o gün giydiklerinizi havalandırıp dolaba kaldırabilirsiniz. Zaten tüm ayakkabılarınızı da kapı önüne koymuyorsunuzdur herhalde.
Almanlar koyun gibi degil.Bunuda birdaha genelleme yapmayın lütfen biz Türkiyedekiler mükemmel insanlarız algımız gayet açık ve zekamız zehir gibidir. Almanya hep hazır gıda tüketiyor hep fabrikasyon hormonal ondan Almanlarda genelde hep koyun gibidirler İnanmazsan Merkele sor bak geneli donuk böyle
Bence çoğu insan yanlış buluyor ama konu sahibinin yazdıklarına muhalif olmamak elde değil. Sadece ayakkabıları deseydi sorun yoktu ne herkesin bildiği siteyi ne elit insanları bırakmış nede köylülerin kapisini. Sinir olmamak elde değil. Ne güzel insanlarımız var sınıflandırmayi sevmiyenEvet kapıda ayakkabı birakilmamali,hem görüntü kirliliği,hem ayak kokusu,hem de temizlik görevlisinin işini zorlastirmasi vs.
Kurallar hayatımızi kolaylaştırmak ve daha tertipli yaşamak için var...Herkesin kapıya ayakkabı koymasi,istediği herşeyi koyabilmesi anlamına gelir,bu da zamanla kaosa sebep olur,kimse önüne geçemez.En iyisi baştan işi sıkı tutmak ve kurallara uymak.
Bu kadar normal karsilayani görünce şaşırdım açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?