Kapiyi açmayan arkadaş(!)

Ben olsam söylerdim. Tutamazdım içimde. Evli ve bebekli arkadaşları çatkapı gitmemeliydin demiş haklı olabilirler belki ama aynı sitede oturuyormuşsunuz oturmaya değil bişey sormaya yada bişey rica etmeye gitmiş olabilirdiniz. Tabi bekar ve çocuksuz olduğum için anlamıyor da olabilirim

Size haber vermene gerek yok demesi hata olmuş bence. Çünkü çat kapı gelinmesi çoğu kişiyi rahatsız eder. Ben de çat kapı gelene kapıyı açmam. Hatta beklediğim paket yoksa, birisi geleceğini haber vermemişse kapı deliğinden bile bakmam. Ama tekrar söylüyorum hatası size haber vermene gerek yok demesi.

Her zaman gel beklerim ,x i yanlız bırakma.Bunlar klişe laflar.
Aramana gerek yok gel demek de nezaketen..
Çat kapı gidilmez bir yere..
Çat kapıyı bırak bir gün önceden haber verilmesi taraftarıyım...
Arkadasim sizin gibi dusunen biri olsa idi 1gun degil 1hafta onceden arardim. Yani yillardan beri bana oyle bir izlenim vermedi. Hatta misafirleri gelecegi zaman beni cagirirdi temizlik pasta borek vs.. Ben onun evini ne hallerde gordum. Tabi insanlar zamanla degisiyor evlenip barklaninca demek ki huylar da degisiyor. Kendi hatami kabul ediyorum ama yine de boyle olmamasi gerekirdi. Kapiyi acip isim var deseydi de keske aramadigim icin beni utandirsaydi..

Çat kapı gitmesi hata değil bence
Aradaki samimiyete dayanarak gitmiş
Ama karşıdaki kişi
Kapıyı açıp uygun olmadığını söyleyebilecek kadar dürüst davranmamış.

Bence her ne kadar öyle dediyse de arkadaşınız haber vermelisiniz en azından yarım saat önce .birsey hazırlama çay koy birseyler alıp geliyorum derdim. evin binbir türlü hali var. bence inan o da ne kadar zor duruMDA kalmış ki böyle davranmis

Arkadasim sizin gibi dusunen biri olsa idi 1gun degil 1hafta onceden arardim. Yani yillardan beri bana oyle bir izlenim vermedi. Hatta misafirleri gelecegi zaman beni cagirirdi temizlik pasta borek vs.. Ben onun evini ne hallerde gordum. Tabi insanlar zamanla degisiyor evlenip barklaninca demek ki huylar da degisiyor. Kendi hatami kabul ediyorum ama yine de boyle olmamasi gerekirdi. Kapiyi acip isim var deseydi de keske aramadigim icin beni utandirsaydi..
O zaman evinin dandini olmasından daha ziyade başka bir sıkıntısı vardı.
Seninle alakalı olduğunu sanmıyorum.
O yüzden çok takılma derim.

Nezaketen demistir aramana gerek yok falan diye. Yoksa kimse cat diye biri gelsin istemez.
Ama kapiyi acmamasindaki ayip ortulemez.
Ben olsam gercekten cok kirilirdim ve sanirim bir daha kendi cabamla gorusmezdim, evine de gitmezdim.
O gelmek isterse buyurur gelir

Ben olsam bu konuyu acmam. Bebekli eve habersiz gitmek dogru degil. Bebek agliyor, ev muhtemelen dandini. kapiyi acip musait degilim diyememis olmasida ayip. Yani ayiplar karsilikli olmus.
Evet haklı aynı durumda çok kaldım hatta ev müsait değil bile dedim inan böyle demek diyen için daha zor.hiç ol.amus farzet

Catkapi geleni hic sevmem çünkü cocuktan dolayı ev surekli dagiliyor bazen mutfagimda bulasigim oluyor yani ne bilim habersiz gelinmesini istemem..muhtemelen oyle bir durum olmus ki kapiyi açmamış ama disari ses gidiyorsa mecburen acardim ben olsam . Sizin evde oldugunu bilmeniz ve kapinin acilmamasi ayip olmuş

Kapı açılıp müsait değilim diyip geri kapatılır mi hiç. Muhtemelen açamayacak kadar vahim bir durumdaydı. Duşta veya lavaboda falan olabilir. Elleri kirli vs. olabilir. Çocuklu kadin sonuçta..Dert etmeyin bu kadar..

Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?
Canim kirilmakta haklisin ama belki evde o an oyle bi durumdadir ki sana rencide olabilecegini dusunmustur

Anlaşılan samimisiniz
yüzyüze geldiğinizde veya telefonda gelmiştim zile de bastım ama açmadın müsait bir Zaman değildi sanırım diye bilirsin oda isterse anlatacaktır olayı
Belki eşiyle tartıştı ağlıyordu görmeni istemedi... Geçerli bir sebebi mutlaka vardır bence

Eşi evdedir belki. Gerçi kapıdan maruzatimi soylerdim ben sizin gibi yakın olsam ki temizliğini bile yapmisligim var diyorsunuz ayıp etmis aslında.
Ama bu ders olsun size benim gibi. Ben de ne kadar yakın olsam da haber vermeden gitmem gelenin de haber vermesi gerektiği izlenimini ta en baştan veririm. Bi iki samimi olup da yarım saat sadece hal hatır etmeye gittiğim oldu baktım diken ustundeler daha da habersiz gitmiyorum.

bazen öyle saçmalıklar yapıyoruz ki.

elbette ki arkadaşının yaptığı şık olmamış. ama bence kızı hemen gömme.

yarın öbür gün ara onu. olayın farkında olduğunu, kırıldığını bilsin.
bu tavrının sebebini sor.
belki de "...Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de...." bunu diyecek bile bi durumda, psikolojide değildi.

an geliyor anamıza babamıza eşimize tahammül edemiyoruz.

kırılmakta kesinlikle haklısın. ama önce bi dinle, ikna olmazsan bitirirsin.

Arkadaşın iyi yapmamış ama aramak herzaman daha iyidir. İnsan evde kavga ediyor, ağlıyor, duşta oluyor. Toparlanmalarına fırsat vermek lazım.

Aramak her zaman iyi ama saygisizca buldum.Yakin arkadassaniz birbirinizin her halini biliyorsunuz demektir yani evi daginikta olsa beraber toplarsiniz sen sanki lafini mi edeceksin.Sonucta bebekli,cocuklu ev yani elbette daginik olacak.

Ben olsam sonra mesaj atardim direk konusur sorardim ve arama cok buyuk bir set cekerdim

Evet aramadim. Fakat 4 gun once ugradigimda annesi gidecegini soyledi. Ben de haftaici gelirim dedim gitmeden goreyim. Annesi de dedi zaten niye gelmiyorsun hic. X i yalniz birakma vs vs.. Anlam veremedim. Ben de çat kapiyi hic sevmem ama ayni apartmandayiz ve samimi idik. Agzimin payini aldim zaten.

yorumları okuyamadım
belki gerçekten müsait değildir, bebeğin annesinin sesinin dışarı geldiğini de farketmemiştir, kalbinizi kırmamak için yokmuş gibi yapmaya çalışmıştır

çok samimi olduğumuzu düşündüğüm bir arkadaşım vardı
ben de yeni doğum yapmışken çat kapı gelmişti
gerçekten hiç ama hiç müsait değildim
dedim ki böyle böyle, ne olur yarım saatcik beni bekler misin
yaklaşık 6-8 ay konuşmadı benimle, küstü, yüzüme bile bakmadı

belki arkadaşınız da kırılmanızdan korkmuştur

Arkadaşiniz bayaa ayip etmis ama illaki bir aciklamasi vardir madem samimisiniz sor nedenini... yanliz o degilde nekadar korkuyoruz evimizin dağinik gorunmesinden... en yakin dostunun gormesinden bile cekinebiliyoruz... bu demek oluyor ki samimiyetlerimiz hic gercekci degil... insan olglu olarak hep bi kusur bulmaya ayiplamaya calistigimiz icin baskalarina o firsati vermemek icin ese dosta kapi bile acmiyoruz...

Back
X