Kapiyi açmayan arkadaş(!)

Geçen duştayim deli gibi kapi çalıyor eşim eve uğradı zannettim.apar topar çıktım duştan baktım kapida arkadaşım(bu zamana kadar evine sayılı gittim habersiz hiç gitmedim) üstümde bornoz evim dağınık açıp kapıyı müsait değilim desem darilacak açmadim kapıyı.telefon edip müsait misin demek çok mu zor anlamıyorum. İnsanın eşi evde olabilir ailevi bi mesele tartışma olabilir biryere giderken telefon açmak şart. Ama illa içimde kaldi diyorsaniz uygun bi üslupla kirildiginizi söyleyin

Ne kadar da samimi olsam o da bana istediğin zaman gel dese bile ben aramadan gitmem. Üstelik bebek var ve ev çok kötü durumda olabilir. Onun için açmamış olabilir. kapıyı açıp müsait değilim demek çok utandırıcı iki taraf için de. Bu zamana kadar böyle bir şey yoksa tek seferle değerlendirmezdim ve kendimin hatalı olduğunu düşünürdüm. Bunu tel açıp söyleyemesem bile mesaj atıp özür dilerdim. Gelen cevaba göre yolumu çizerdim. Ön yargılı olmazdım ve gerçekten zor durumda olabileceğini düşünürdüm.

Canim ben hic yapmadim!ama belki esiyle yada biriyle tartismis olabilir ben bazen!esimle tartisiyorum o cikip gidiyor ben sinir kirizleri gecirmis durumdayim bir bakiyorum kapi caliyor dusn O sirada!misafr agirlamak inan cok zor oluyor belki o haldedir bence uzatma gidisata bak

Belki o değildir başka biridir delikten bakan? Annesi arkadaşınızın ismiyle mi seslendi kapiya bak derken?

Çocuğum yok ama evim şu anda çıfıt pazarı gibi. Habersiz gelen olursa ölü taklidi yaparım içerde:KK53::KK53: ama kimseye de haber vermeden gelebilirsin vs demem, demedim. Sen yine de haber vereydin iyiymiş

Bazi arkadaslar vardir çat kapi gidersin bazilari vardir musait misin diye ararsin. Bekarken hep giderdim cok da misavirperverdir. Ki evlenip cocugu olduktan sonra cok fazla gitmedim. Musait degildir vs diye. En son bebegini tebrige gittigimde niye haber veriyorsun gel ben musaitim demesine ragmen bugun kapisini caldigimda şok yasadim. Icerden annesinin sesi geliyor bebek de agliyor. Annesi kapiya bak diyor. Sonra muhtemelen delikten bakiyor. Sonra evden çit cikmiyor.
Kendimi o kadar kotu hissettim ki. Istenmeyen cekilmeyen bir insan gibi hissettim. Ki ben her gittigimde sorarim musait degilsen sonra geleyim diye. Ilk defa boyle birsey basima geliyor. Yani ac kapiyi misafir var de musait degilim de. Nedir bu acmamazlik. Yarin birgun disarda elbet karsilasicaz ve ben nasil davranicam bilmiyorum. Cok kirildim ve cok incindim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Anladiginizi belli edermiydiniz?
o beni aradığında herşeyi anlatır bir dahada gitmezdim

Benim alt komsuda cat kapi geliuor ve nasil oluyorsa ev cok daginikken geliuor malum cocukluyum tertemizken kimse gelmez arkadas ben cok mahcup oluyorum ev daginikken zil calinca kafamdan asaga kaynar sular dokuluyor resmen acmadigimda oldu valla ne yalan soyleyim napim rezil olamam saatli gelsin gelen ,konu sahibi sende bole dusun evi cok daginiktir benim gibi mahcup olmamak icin acmamistit cocuklu evde asla toplu ev olmuyot

Evet aramadim. Fakat 4 gun once ugradigimda annesi gidecegini soyledi. Ben de haftaici gelirim dedim gitmeden goreyim. Annesi de dedi zaten niye gelmiyorsun hic. X i yalniz birakma vs vs.. Anlam veremedim. Ben de çat kapiyi hic sevmem ama ayni apartmandayiz ve samimi idik. Agzimin payini aldim zaten.
Ben arkadaşınızın yaptıgının yanlışolduğunu düşünüyorum.sonuçta evin dağınık olması mı önemli arkadaşımı kırmakmı benimde bebeğim var arkadaşlarımı çağramıyorum ev dağınık sürekli diye arkadaşlarımı tembihledim bana çat kapı gelin ben davet edemiyorum evim dağınık haberli gelirseniz iki ayağım bi pabuca girer bebekle ilgilenemem beni böle kabul edin dedim.şimdi sölemeden gelen oldumu onlar bebeği severken ben hemen 5dk ortalıgı toplayıp bebeği yatırıyorum ve kahve keyfi yapıyorz acıkırsak beraber kısır türü yapıyoryz dahasına gerek yok evimi yemeye gelmiyo beni görmeye geliyo

Benim alt komsuda cat kapi geliuor ve nasil oluyorsa ev cok daginikken geliuor malum cocukluyum tertemizken kimse gelmez arkadas ben cok mahcup oluyorum ev daginikken zil calinca kafamdan asaga kaynar sular dokuluyor resmen acmadigimda oldu valla ne yalan soyleyim napim rezil olamam saatli gelsin gelen ,konu sahibi sende bole dusun evi cok daginiktir benim gibi mahcup olmamak icin acmamistit cocuklu evde asla toplu ev olmuyot
Alt komşuna açmayabilirsin hani o oldugunu biliyosan hemen ortalıgı toplar sen iner davet edersin duştaydım kapı çaldu ama açamadm vs bebeği yatıyorum gibi ama uzaksa geldiği yer geri çevirmek çok ayıp

Çok rahatsız edici bir durum, belli. Ama bugüne kadar çok içten davranmış ne zaman istersen gel demiş insan kapıyı açmıyorsa gerçekten içeri alamayacak kadar uygun değildir diye düşünüyorum. Çünkü hiç müsayit değilse ne sen geri çevirebilir ne de içerinin halini anlamanı bekleyebilir. Evde annesi de olsa cidden çok uygunsuz bir durumda olabilir. Bence bu seferlik bilmezden gel ve haberli git.

Evet aramadim. Fakat 4 gun once ugradigimda annesi gidecegini soyledi. Ben de haftaici gelirim dedim gitmeden goreyim. Annesi de dedi zaten niye gelmiyorsun hic. X i yalniz birakma vs vs.. Anlam veremedim. Ben de çat kapiyi hic sevmem ama ayni apartmandayiz ve samimi idik. Agzimin payini aldim zaten.
kesinlikle soyleyin bunu. yaptigi asiri terbiyesizce olmus. siz de yatiya gitmemissiniz. ayni apartman diyorsunuz 10 dakika ugrar kalkardiniz isim var gibi hissettirse. insanlar ne kadar tuhaflasmis yada ben mi deliyim anlamadim. boyle biriyle bir daha asla konusamazdim ben
ve siz cok sabirli birisiniz ben aninda mesaj atmistim. sizi tebrik ediyorum sabrinizdan oturu

Bu zamanda çat kapı birine gidilmiyo benim de çocuğum var ama arayip da gel inmesi daha dogru üst komşum a giderken o baba gelirken ararız birbirimizi musait mi diye ama arkadasin çok ayıp etmiş musait olmayabilir ama buyur etmeliydi sizi ben olsam hemen söylerim kirildigimi yada gitmem bi daha bilemiyorum

Kırılman normal ben olsam ben de çok kötü hissederdim ama bunun için mesafe koyma bence. Onun açısından düşün bi de belki de gerçekten müsait değildi o an o kapıda kim olursa olsun açmayacaktı belki de. Evet onun yaptığı ayıp ama senin yaptığın da ayıp seninki de düşüncesizlik. Belki annesiyle baş başa kalmak istemiştir annesi gideceği için. Belki ev çok dağınık çok berbat haldedir, bi yandan bebek falan filan. Belki işleri vardır. Bütün bunları göz önünde bulundur.

Benim de çat kapı gelen bi arkadaşım var, ve bi keresinde ben evde yalnızım, dedim hazır yalnızken ağda yapayım şu özel işlerimi bitireyim rahat rahat :)) tam oturdum başladım zil çaldı, gittim baktım delikten o. açsam mı açmasam mı düşündüm durdum e açarsam da akşama kadar gitmez işim gücüm kalır öylece. zaten akşam ev curcuna olur e ne zaman yapıcam ben işimi? hepsini geçtim ona ikram edecek hiçbişeyim yok kuru bi çaydan başka. her yönden hazırlıksızım anlayacağın. açmamaya karar verdim mecbur açmadım. işimi bitirdim. ama bu benim onu sevmediğim istemediğim anlamına gelmiyor ki.. ertesi gün aradım müsait olup olmadığını sordum gel dedi, aldım elime pastamı gittim bi güzel vakit geçirdik.

yani asla çat kapı yapmayın ne kadar samimi olursanız olun. bence onu ara ve ''müsaitsen geleyim canım ya da sen bize gel çat kapı yapmayı sevmiyorum belki müsait değilsindir haber verim dedim'' de, hem inceden ima etmiş olursun hem de anlayışını belirtmiş olursun. bence en doğrusu bu.

Arkadaşının seninle olan samimiyetine inanmadım, bazı yorumlar gelmiş, yok bebekli eve habersiz gidilmez, ev dagınıktır filan diye.
Geçin bunları, gercek dost, misafirlige bile gitse, iki ara bir derede, arkadasının evini toparlar, hadi sen otur yorulmussundur, ben bebekle ilgilenirim der, hatta çayı üstüne koyar. Kusura bakma da, ne yani, sanki sen ev dagınık diye, ayıplayacak mısın ki onu?

Arkadasınızın sizinle samimiyeti sahte. Ben olsam bunu ona söylerdim ki bilsin. Kimseyi enayi yerine koymasın.

Ya cocuklu ev iste
Bende aramaniza gerek yok derim lafin gelisi
Catkapi gelen feci sinir oluyorum
Cocuk olan eve gitmeden aranir!!!!!
Bebekli eve kesin aranirrrrrrr

Çat kapı gittiğiniz kişi apartmandan komşu ve arkadaşınız. Ev dağınık olsada evde yemeğe içmeye birşey olmasa da zaten bunları önemsemeyecek bir arkadaşlık var. Çat kapı gelinmemesini anlayamıyorum. ben hayatta yapmam (annem dışında) ama arkadaşım komşum kim olursa olsun çat kapı gelince asla açmamazlık yapmam yapamam. Ayıp yani. Bize sürekli arkadaşlarımız gelir üstelik kalmaya gelir. Evim dağınık da olur yemeğe birşeyim de olmaz. Ama açmayayı bırakın aklımdan bile geçmez. Bazen istemediğim zamanlarda olmuyor mu elbette oluyor ama asla açmamazlık yapamam.

Bir ev ne kadar müsait olmayabilir ki. Yani kapıyı açmayı engelleyecek ne olabilir ki. kadınsal bazı durumlar olabilir o zaman da hemen tel ile arar durumu izah eder açamadım kusura bakma sonra ben seni ararım dersin. Yani sizin yaptığınızda hiç birşey yok arkadaşınız ayıp etmiş.

İçeriden sesler geliyordu duymadınız galiba filan deyin. Açmamasının sebebini sorun. Mantıklı birşeyse ilişkinizi devam ettirin yoksa mesafe koyun.

Ben olsam bu konuyu acmam. Bebekli eve habersiz gitmek dogru degil. Bebek agliyor, ev muhtemelen dandini. kapiyi acip musait degilim diyememis olmasida ayip. Yani ayiplar karsilikli olmus.

ama haber vermene ne gerek var çık gel demiş..
ben bebekliyim öyle diyemem. özellikle haber verin derim. madem kendine güvenmiyorum öyle demeseymiş..

ben bidaha hiç aramazdım o aradığındada açmazdım yada çok soğuk konuşurdum....anlardı işte ozaman

Back
X