Kapıyı kitledimmi ütüyü çektimmi ocağı kapattımmı derdiii

merhaba yaklaşık 20 senedir okb var bende zaman zaman artar azalır ilk dönemler ilaçta kulandım sanki en iyi çözüm yok saymak yok saymak istedikçe iyice artıg ıda olur bazen onu kabulenmek ve istedigini yapmamak belki en dogrusu.:)
Çok zor oldugu kesin bazen evden çıkmak işkenceye dönüyor bende şöyle birşey yapıyorum zaman zaman telefonla fotagrafını çekiyorum pirizlerin:)resmen delilik :) ama geri dönüp bakmaktan kolay oluyor

Ben de yok ama esimde biraz var sabah evden cikarken bütün odalari kontrol eder aygazi mutfagi ne varsa:) benden çok pimpirikli eşim.. Bende hic yok rahatim hihihi:)

Ben de yok ama esimde biraz var sabah evden cikarken bütün odalari kontrol eder aygazi mutfagi ne varsa:) benden çok pimpirikli eşim.. Bende hic yok rahatim hihihi:)

bende ayni seyleri yasiyorum bazen cok sinir oluyorum kendime ama yinede engel olamiyorum kontrol edip sonra ocagi ütüyü kapıları yine defalarca kontrol ederim son zamanlarda bi kere kontrol edip foto sunu cekiyorum boyle bi cozum buldum bunu dene sende bi

kapıyı bile kitlemem evden çıkarken. geçen annem bizdeydi o da sen gibi herşeyi kontrol eder, evden çıkınca bırak dış kapıyı evin içindeki kapıları bile kitleyip anahtarlarını farklı farklı odalara koyar, kapıların arkasına sini falan bırakır "biri girerse düşüp ses yapsın komşular anlasın hırsız geldiğini" diye. evde de öyle kıymetli bişey yok hani

başımın etini yedi kitle kapıyı kitle diye, kızdım valla. zaten eşim yok 2.5 ay tekim, bir de beni telaşlandırma, gelecek olan kapı kilidine mi bakacak sanki bir ittirse kapı elinde kalır zaten diye. sevmiyorum herşeyi kontrol altında tutmaya çalışmayı, evhamlarla kendimi yıpratmayı. ama şimdiye kadar unuttuğum sadece iş yerinde ev anahtarı oldu. döndüm geri aldım. onu artık kontrol ediyorum , evin kapısına kadar gelmişken bir daha geri dönmemek için.

bir de belki okb değil vitamin eksikliği vardır, başka konularda unutkanlık var mı? b12 eksikliği de unutkanlık sebebi malum. bir baktır istersen

Bir ara bende de çok oluyordu..
cevapları okumadım söyleyen oldu mu bilmiyorum ama ben yaptığım şeyi kendi kendime sesli söyleyerek bu takıntı dan kurtuldum .

Mesela ocağı kapatırken ben ocağı kapattım,
fişi çekiyorum,kapıyı kilitledim diye sesli söylemek beyne onu unutturmuyo.
acabaa diyince hemen yapmıştın ve söylemiştin diye hatırlıyorum .
Denerseniz inşallah sizde de işe yarar

bende tıpkı sizin gibiyim elli kere bakarım dışarı çıkınca yine aklıma takılır artık çözümü evden çıkmadan bu tür şeylerin (ütü,priz,gaz,ocak vs.) fotoğrafını çekip çıkıyorum.aklıma gelince bakıyorum konuyu takipteyim

Aynisini yapan tek ben degilmisim.Onceden resim cekerdim ama gecti sukur.

takıntı bende de var.
bazı arkadaşların yaptığı gibi, yaptıklarımı kendime tekrar ediyorum.
zor ama kafam hep meşgul. mutlaka takacak birşey buluyorum.

birde şu var bende; mesela bizim 150 ye yakın şantiye personelimiz var her ay onlara uçak bileti almak zulüm gibi geliyor. her birinin tc sini doğum tarihini vs. 3-4 kez kontrol ediyorum . bazen ne olcak ya desem de engel olamıyorum neredeye2 günümü alıyor

Bendede oluyor ofisten çıkarken kapıyı kitlerm yanmda biri varsa 2 kez ona kontrol ettrrm yoksa döner döner bakarm 5 6 kez ocagi söndürüp resmni çekerim hamstermn kafesinin kapağını kapatrm emin olmak için onunda resmni cekerm son 2 senedir boyleym

Normal değil psikiyatri uzmanına görünmeniz lazım, tedaviler konusunda bilgilendirecektir sizi, geçmiş olsun.

aslında mantıklı bir çözüm. ama her gün listeyi tek tek yazıyor musunuz? zor olmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…