• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kar Tatili Sorunu

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
498
38
Dünya köylüsü
Merhaba arkadaşlar,
Dün yoğun kar yağışı nedeniyle işe geç gittik servis geç geldi saat beşte de çıktık
fakat bugün tüm gece kar yağışı nedeniyle yollar çok kötü oldu yinede ben sabah hazırlandım saat 9kadar telefon trafiği yaşandı yollar kapalı olduğu için gelmedi servis ben yinede müdürü arayıp yürüyerek gelebilirim dedim yok dedi yürüyerek yarım saat ulaşabilirim yakın .
sonra arkadaş ile konuştum yıllık izin kullanırsınız demiş müdür özel sektörde bir açıklığı var mıdır acaba iki gündür Valilik talimatıyla okullar tatil b
izim ki insiyatif olur degil mi izin doldurmamız gereklidir yoksa bir açıklık var mıdır
Yardımcı olursanız sevinirim nette çok bilgi bulamadım kamu için detaylı bilgi var özel sektör için bulamadım

özeller için yok böyle bir durum valilik izni sadece kamuda çalışan hamile bayanlara ve özel durumu olanlara oluyor o tatil(kendi yada çocuğu engelli olanlarada)

Valla ben ıstanbuldayım ozel sektorde calısıyorum bız kar yagdıgı zaman calısmıyoruz kamuya olan tatıller bızdede gecerlı oluyor benım ınsıyatıfım dısında gelısmıs olaylarda yıllık ıznımden degıl 1 gun 1 saatını bıle kestırmem , kestırmeyız

Özel sektörde kar tatili diye bir durum yok. Kamuda da zaten şu anda kar tatili yok sadece hamile olanlar ve engelli olanlara o da bazı şehirlerde her yerde değil. Özel sektörde de patronun insiyafine kalmış bir şey gelmeyin izninizden de düşmem derse olur ama yok izninizden düşer derse öyle olur. Madem yarım saat mesafe izninizden düşeceğine bini bir araca gdin illa toplu taşıma araçları çalışıyordur ana yollar açıktır yoksa kimse gidemez işe yani.

bizde kamuya tatil olduğu zaman bize de tatil oluyordu (özel sektör)
ama eşimin işyerinde kar sel deprem hatta volkanik patlama olsa tatil olmaz :KK70:
yani özelde bu işler şirket politikasına bakıyor, bana kalırsa, siz aramışsınız gelmeyin denmiş bu durumda idari izinli sayılmalısınız.

o sizin patrona kalmış

sonuçta hiç kimse işe gitmedi ise bence kesmez ama atıyorum 20 kişi çalışıyor 17 si gelmiş de 3 ü yoksa o gün çalışmadı gösterir

bir de sözleşmeler aylık mı günlük puantajlı mı

yani zaten günlük çalışıyor iseniz günlük işe gitmeyince izninizi değil maaşınızı keser

bizde kamuya tatil olduğu zaman bize de tatil oluyordu (özel sektör)
ama eşimin işyerinde kar sel deprem hatta volkanik patlama olsa tatil olmaz :KK70:
yani özelde bu işler şirket politikasına bakıyor, bana kalırsa, siz aramışsınız gelmeyin denmiş bu durumda idari izinli sayılmalısınız.

Pelin kamuya tatil dediğin bu bayram arasındaki idari izinler vs mi

yani sonuçta kar tatili okullar ve engelli/hamile personel için olur ki

diğer kamu kurumları çalışır o günde de

yıllarca Ankara da yaşadım 11 yıldır da Bursa dayım hiç öyle kamuya tatil bilmiyorum valla

geçmiş için iddialı olmayım ama 11 yıldır Bursa da kamuya tatil olmadı zira kamu ile bağlantılı işimizde paşa paşa kar vs dinlemeden gittik

Valla ben ıstanbuldayım ozel sektorde calısıyorum bız kar yagdıgı zaman calısmıyoruz kamuya olan tatıller bızdede gecerlı oluyor benım ınsıyatıfım dısında gelısmıs olaylarda yıllık ıznımden degıl 1 gun 1 saatını bıle kestırmem , kestırmeyız

haklısın senin gibi düşünüyorum fakat bazen işler bu kadar katı yürümüyor..

Pelin kamuya tatil dediğin bu bayram arasındaki idari izinler vs mi

yani sonuçta kar tatili okullar ve engelli/hamile personel için olur ki

diğer kamu kurumları çalışır o günde de

yıllarca Ankara da yaşadım 11 yıldır da Bursa dayım hiç öyle kamuya tatil bilmiyorum valla

geçmiş için iddialı olmayım ama 11 yıldır Bursa da kamuya tatil olmadı zira kamu ile bağlantılı işimizde paşa paşa kar vs dinlemeden gittik

evet o idari izinlerde zaten tatildik onların dışında kar nedeniyle okullar tatil olunca biz de tatil olurduk, hatta kamu/okullar tatil olmasa da çok kar yağarsa erken çıkardık yarın de gelmeyin derlerdi (isim vermeyeyim telekomünikasyon sektörünün öncü firması :KK48:) bizim yönetimin kar fobisi vardı galiba :halay:

evet o idari izinlerde zaten tatildik onların dışında kar nedeniyle okullar tatil olunca biz de tatil olurduk, hatta kamu/okullar tatil olmasa da çok kar yağarsa erken çıkardık yarın de gelmeyin derlerdi (isim vermeyeyim telekomünikasyon sektörünün öncü firması :KK48:) bizim yönetimin kar fobisi vardı galiba :halay:

şirket merkezi ekvador da falan mı acabaaaaa

kıskandım yani

bizim patron bir kere gelemeyen gelmesin demiş sadece

birinde de yine kar yağdı arabalar çıkmıyor demişler de çok kızmış hiç mi dolmuş otobüs duymadınız diye

iki yıl önce de eşim araba yeni lastiği yeni deyip kar lastiği almamıştı

bir yağdı kaldı çıkamadı bahçeden

taksiler telefonu açmıyor bile

bizim burada öyle otobüs vs de yok

telefon etmiştik artık yolsa kaldık gelemiyoruz diye de sonra yazılı mazeret iletmiştik

Özel sektörde kar tatili diye bir durum yok. Kamuda da zaten şu anda kar tatili yok sadece hamile olanlar ve engelli olanlara o da bazı şehirlerde her yerde değil. Özel sektörde de patronun insiyafine kalmış bir şey gelmeyin izninizden de düşmem derse olur ama yok izninizden düşer derse öyle olur. Madem yarım saat mesafe izninizden düşeceğine bini bir araca gdin illa toplu taşıma araçları çalışıyordur ana yollar açıktır yoksa kimse gidemez işe yani.
evet geleyim dedim yakın çünkü evim yok dedi..
şimdide arkadaşlar duymuş izin almaya ne kadar meraklıymışsınız gibi söylenmiş...

Patrona bagli diye biliyorum
Sendika varsa sendika kararlarinda onemlidir
Kamuya tatil olunca ozel kendisi insiyatif kullaniyor genelde

şirket merkezi ekvador da falan mı acabaaaaa

kıskandım yani

bizim patron bir kere gelemeyen gelmesin demiş sadece

birinde de yine kar yağdı arabalar çıkmıyor demişler de çok kızmış hiç mi dolmuş otobüs duymadınız diye

iki yıl önce de eşim araba yeni lastiği yeni deyip kar lastiği almamıştı

bir yağdı kaldı çıkamadı bahçeden

taksiler telefonu açmıyor bile

bizim burada öyle otobüs vs de yok

telefon etmiştik artık yolsa kaldık gelemiyoruz diye de sonra yazılı mazeret iletmiştik

benimki taksim asmalı mescit tarafındaydı, sonra genel merkez küçükçekmece tarafına taşındı, teknoloji binası maltepede, sanırım onların yüzü suyu hürmetine biz de tatil oluyorduk :KK22: zaten hayatımın hatasıydı ordan ayrılmak ya neyse :KK53:
bi de biz o zaman haftaiçi 08:00 - 17:00 çalışıyorduk şimdi 07:30 - 16:30 olmuş daha da kıskanılası...
neyse eşimin işyeri de de seninki gibi, 3 saat de sürse 5 saat de sürse her koşulda o işyerine gelinecek :işsiz: patron da şirketin sokağında oturduğu için anlayış sıfır.

Back
X