slm arkadaşlar
ilk kez saçlarımı boyatacam ve biraz araştırayım dedim
boyalı saçlara nasıl bir bakım gerekli diye
öncelikle şampuanlar ( bu benim fikrim) saç yapısına göre değişkenlik gösteriyo anladığım kadarıyla
her saçın yapısı farklı kimine çok iyi gelen şampuan diğerinin saçını berbat yapıyo
ben uzun zamandır blendax kullanıyorum önceleri dökülüyodu ama fazla değil, saçlarım ince telli ve yağlı olduğundan hem hacimlendiriyodu hemde yağını alıyodu, ilk hamileliğimde (sanırım kullandığım vitamin haplarınında büyük etkisi oldu) saçlarım inanılmaz bir biçimde hem gürleşti hemde dökülmesi tamamen durdu, doğum yaptım ikizlerim 4 aylık olunca çok aşırı saç dökülmesi başladı sürekli döküldüğü için hep topuz yaparak gezmek zorunda kaldım sonra ikinci hamileliğimde de aynı şekilde tekrar gürleşti ve dökülmesi durdu, ama yine şuan kızım 4 aylık ve aynı dökülme yine başladı asla açamıyorum saçlarımı sürekli topluyorum, acaba diyorum vücuttaki vitaminlerin çoğu anne sütüne geçtiği için vitaminsizliktenmi kaynaklanıyo? bu zaman süresince şampuanımı hiç değiştirmedim halen blendax kullanıyorum ama saçlarım sürekli değişkenlik gösterdiği için şampuan nasıl bir etki yapıyor bilemiyorum işte
tüm bu sebeplerden dolayıda boyatmaya korkuyorum saçlarım daha çok yıpranır diye
ne yapacağıma karar verememiş durumdayım yaaani...