yapım ben sanaa bu kezde benden ye :) TAVSIYE EDERIMM BENIM COK HOSUMA GIDIYOR HATTA BAZI TURSULARI MISIR UNUNA BATIRIP KAVUR MUKKEMMEL BIR TAT OLUYOR:::ASMA YAPRAGININ SAPINI BILE MISIR UNUNA BATIRIP KIZART COK DEGISIK BIR TAT OLUYOR :)
KARA LAHANA DOLMASI(SARMASI)
Gerekli Malzemeler
2 demet karalahana
500 gram satır kıyması
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı + Yarım çay
bardağı su
Tuz, karabiber
Tarif
Karalahanaları yıkayıp 5 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarıp kenara alın. Diğer taraftan satır kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış soğanı, pirinci, maydanozu, zeytinyağını, nane, karabiber ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı suyu da ilave edip yoğurun. Karalahana yapraklarını düz bir zemine serip içine yeterli miktarda harç koyup sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi ocağa oturtup üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. 35-40 dakika suyunu tamamen çekene kadar pişirip servis yapın.
ALINTIDIR...
bunu bır turlu sevemedim ıste bana sası tatsız tuzsuz gelır hep nedense...asma yaparagından olan sarmaya ölürüm :)
Bunu yedim biliyorumHepsinin farklı tadı var canım Her yörenin farklı güzel lezzetleri ve ayrı damak tatları
aynennn damak tadı farklı oluyor tabıkı orda yasayan ınsanlar ıcın cok cok lezzetlıdır ama farklı yerde yasayınca oranın yemek kulturu daha agır basıyor ıllakı :)
Nevreste eline sağlık.Ben de Karadenizliyim.Bazı tadlar evimizin baş yemekleridir.Lahana çorbası,lahana dolması,mısır çorbası,mısır ekmeğini sık sık yaparız.Hatta dün akşam lahana çorbası ve mısır ekmeği vardı yemekte:)Yapış şekilleri farklılık gösteriyor tabi.Mesela biz lahana çorbasını kıymalı yaparız.Fasülye turşusu da mısır unuyla kızartılınca değişik bir lezzet çıkıyor ortaya.
Sağol canımHer yörenin farklı lezzetleri var Karadenizin de farrklı bir mutfağı var Fasulye turşu kavurması,kızartması çok dikkati mi çekti eminim çok güzeldir Sizin oralardan bir şeyler yaparsınız burdan paylaşırsın umarım
Tabiki canım paylaşırım.Geçen anneme fasülyeyi kızart da foruma koyayım dedim.Bu kışlık turşu değil dedi.Az birşey kurmuş ya bitmesinden korktu.Köyden turşularımız gelsin koyacağım mutlaka.
En sevdiğim çorba, daha sabah yedim.Bizim evde çok sık yapılan bir çorba mısır çorbası.Kuru mısırı fasülyeyle haşlayıp,yoğurtla birlikte yiyoruz.
En sevdiğim çorba, daha sabah yedim.
Yalnız biz bunu biraz falza pişirip sonra üç şekilde yeriz.
İlk yapıldığında sizinde dediğiniz gibi yoğurtlarız, ertesi sabah biraz tereyağında ısıtır keşkek gibi yeriz o akşam ise artık sonu gelmiştir un çalma derler bizde en çokta o halini severim o şekilde tüketiriz.
kavrulmuş unu biraz suda açarız ve kaynayan suyun içine boşaltıp içine mısır çorbamızı ekleriz.
İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra diğer tarafta hazırlanan salçalı ve pulbiberli yağını döker, kaynar kaynar yeriz.
Ne güzel ben de dün akşam yedim:)Yedikçe yiyesi geliyor insanın dimi:)Biz de ikinci gün sizin yaptığınız gibi tereyağında çeviririz biraz.Ama yine yoğurtlarız.Üçüncü yaptığınızı hiç bilmiyorum.Aslında güzel fikirmiş denemek lazım:)
Merak ettim nerelisiniz?
Kızlar ellerinize sağlık yöreniz çorbasını ne güzel anlatmışsınızBirde hemşeri çıkmışsınız Tüm Karadenizlileri bu topiğe bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?