Karadeniz Bölgesi Mutfağı

yapım ben sanaa bu kezde benden ye :) TAVSIYE EDERIMM BENIM COK HOSUMA GIDIYOR HATTA BAZI TURSULARI MISIR UNUNA BATIRIP KAVUR MUKKEMMEL BIR TAT OLUYOR:::ASMA YAPRAGININ SAPINI BILE MISIR UNUNA BATIRIP KIZART COK DEGISIK BIR TAT OLUYOR :)

Çok sağol canım ne güzel olurDeneyeceğim canım çok sağol turşuya bayılırım zaten

bunu bır turlu sevemedim ıste bana sası tatsız tuzsuz gelır hep nedense...asma yaparagından olan sarmaya ölürüm :)

Bunu yedim biliyorumHepsinin farklı tadı var canımHer yörenin farklı güzel lezzetleri ve ayrı damak tatları

aynennn damak tadı farklı oluyor tabıkı orda yasayan ınsanlar ıcın cok cok lezzetlıdır ama farklı yerde yasayınca oranın yemek kulturu daha agır basıyor ıllakı :)

Mısır Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı mısır bulguru

1 su bardağı kurufasulye

2 soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, nane, kekik

Yapılışı

Kurufasulye ve mısır bulgurunu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuz serpip karıştırın.

Soğanları soyup kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve naneyi ekleyip kavurun.

Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Kekik serpip sıcak olarak servis yapın.

ALINTIDIR...

aynennn damak tadı farklı oluyor tabıkı orda yasayan ınsanlar ıcın cok cok lezzetlıdır ama farklı yerde yasayınca oranın yemek kulturu daha agır basıyor ıllakı :)

Evet canım aynen öyleBizim yöre mesela bulgur yemekleri ağırlıklıdır ama herkes bulgur sevmez

Mısır Unu Helvası

Malzemeler

2 su bardağı fırınlanmış mısır unu

125 gr tereyağı

1 su bardağı çekilmiş fındık

Şerbet için

2 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

Yapılışı

Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.

Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş fındık serpin. Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın.

ALINTIDIR..

Nevreste eline sağlık.Ben de Karadenizliyim.Bazı tadlar evimizin baş yemekleridir.Lahana çorbası,lahana dolması,mısır çorbası,mısır ekmeğini sık sık yaparız.Hatta dün akşam lahana çorbası ve mısır ekmeği vardı yemekte:)Yapış şekilleri farklılık gösteriyor tabi.Mesela biz lahana çorbasını kıymalı yaparız.Fasülye turşusu da mısır unuyla kızartılınca değişik bir lezzet çıkıyor ortaya.

Sağol canımHer yörenin farklı lezzetleri var Karadenizin de farrklı bir mutfağı varFasulye turşu kavurması,kızartması çok dikkati mi çekti eminim çok güzeldirSizin oralardan bir şeyler yaparsınız burdan paylaşırsın umarım

Tabiki canım paylaşırım.Geçen anneme fasülyeyi kızart da foruma koyayım dedim.Bu kışlık turşu değil dedi.Az birşey kurmuş ya bitmesinden korktu.Köyden turşularımız gelsin koyacağım mutlaka.

Son düzenleme:

Tamam canım mutlaka bekliyorum

Bizim evde çok sık yapılan bir çorba mısır çorbası.Kuru mısırı fasülyeyle haşlayıp,yoğurtla birlikte yiyoruz.

Bizim evde çok sık yapılan bir çorba mısır çorbası.Kuru mısırı fasülyeyle haşlayıp,yoğurtla birlikte yiyoruz.

En sevdiğim çorba, daha sabah yedim.
Yalnız biz bunu biraz falza pişirip sonra üç şekilde yeriz.
İlk yapıldığında sizinde dediğiniz gibi yoğurtlarız, ertesi sabah biraz tereyağında ısıtır keşkek gibi yeriz o akşam ise artık sonu gelmiştir un çalma derler bizde en çokta o halini severim o şekilde tüketiriz.
kavrulmuş unu biraz suda açarız ve kaynayan suyun içine boşaltıp içine mısır çorbamızı ekleriz.
İyice kaynayıp kıvam aldıktan sonra diğer tarafta hazırlanan salçalı ve pulbiberli yağını döker, kaynar kaynar yeriz.

Ne güzel ben de dün akşam yedim:)Yedikçe yiyesi geliyor insanın dimi:)Biz de ikinci gün sizin yaptığınız gibi tereyağında çeviririz biraz.Ama yine yoğurtlarız.Üçüncü yaptığınızı hiç bilmiyorum.Aslında güzel fikirmiş denemek lazım:)

Merak ettim nerelisiniz?

Son düzenleme:

Samsunluyum, ya siz?

Kızlar ellerinize sağlık yöreniz çorbasını ne güzel anlatmışsınızBirde hemşeri çıkmışsınızTüm Karadenizlileri bu topiğe bekliyorum

Kızlar ellerinize sağlık yöreniz çorbasını ne güzel anlatmışsınızBirde hemşeri çıkmışsınızTüm Karadenizlileri bu topiğe bekliyorum

Evet ya hemşeri çıktık Nevreste.Şimdi de turşu kavurmamızı ekleyeceğim.

Annem sabah yapmıştı sıcak sıcak çektim.Güneş de masaya ne güzel vurmuş:)

Bu da güneşsiz hali:)))

Son düzenleme:
Nasıll güzeller ya..
Favorim mıhlama ve fasuyle turşusu ve hamsi.
Ve vee hepsi
Bukadar mı lezzetli olur yöremin yemekleri.
Bayılıyorum ...
Tşkler palaşım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…