Karadeniz özellikle ordu erkeği sorunlu !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ozelestiri yaptim mune❤
Olay yerinden değilse de durum icinden bildirdim.
Kendimizi ve icinde buyudugumuz toplulugu eleştirebiliriz aslinda,başkasından degil de kendimizden baslarsak kimse de alinmaz,alınmamalı..
Ornegin yazdigim hayatlarda kadinlar bu durumu sorgulasa ve duzelmesi icin cabalasa belki bir seyler degisirdi.
Cocuklarima benim ve eşimin ailelerinde ki arti ve eksileri anlatiyorum ve fikir yurutmelerini tesvik ediyorum ki,her sey bir adim oteye gitsin,bir seyler guzellige dogru degissin..
Eleştiri yapılabilir lakin direkt sapık demek, "Karadeniz özellikle Ordu erkeği sorunlu" diye başlık açmak hoş değil.
Sapığın memleketi olmuyor sapık sapıktır şehirlerin adını çıkarmak yanlış, bir ara da sürekli İzmir insanına ve doğululara yükleniliyordu.
Bu zamanla insanlarda yanlış fikirlere yol açıyor.

Yani yani Avrupalı bir kütükle bir kez nişanlanmış ve Ege bölgesinden bir öküzle sevgili olmuş biri olarak söyleyebilirim ki öküz öküzdür. :bicak:Öküzlük bazı erkeklere kıta, ırk, dil, din kavramlarından bağımsız olarak vergi. Kerameti şehirde bölgede ülkede aramayın, konu sahibesi düzgün erkeklere yönelin hıyartolardan uzak durun böylece üzülmezsiniz:deli:

Bazen yöreler şaşırtabiliyor
Mesela trakya insanı geniş açık keyfine düşkün olarak biliniyor halbuki bazı tutumlarımızla daha tutucuyuz
Evet gezilir çok karışılmaz ama bir kayınbaba gelinin evine dk sn gelmez asla
Kadın erkek her zaman ayrı takılır
Gerçek manada gözlemlediğim bu
İç anadolu doğu tarafı öyle değil kayın kayınpeder amca dayı vs herkes hanımlarla dipdibe sanki
Gıcıkta oluyorum yani tutucu olmamama rağmen öyle alışmadığım için ayıp geliyor arkadaş
Aman neyse bende bi içimi dökeyim dedim 😁
Yörelere göre kıyaslanmaz ama yetiştirilme tarzı coğrafi şartlar kişiliğe oturuyor malesef

Bazen yöreler şaşırtabiliyor
Mesela trakya insanı geniş açık keyfine düşkün olarak biliniyor halbuki bazı tutumlarımızla daha tutucuyuz
Evet gezilir çok karışılmaz ama bir kayınbaba gelinin evine dk sn gelmez asla
Kadın erkek her zaman ayrı takılır
Gerçek manada gözlemlediğim bu
İç anadolu doğu tarafı öyle değil kayın kayınpeder amca dayı vs herkes hanımlarla dipdibe sanki
Gıcıkta oluyorum yani tutucu olmamama rağmen öyle alışmadığım için ayıp geliyor arkadaş
Aman neyse bende bi içimi dökeyim dedim 😁
Yörelere göre kıyaslanmaz ama yetiştirilme tarzı coğrafi şartlar kişiliğe oturuyor malesef

Kadin erkek ayrı takılma her bölgeden çıkabiliyor aslinda. 🙄 Eşimin eski bir arkadaşinin kardeşi nişanlaniyordu davet edilmiştik ve ben çok tanimiyordum kendilerini, kadın erkek ayrildilar. Resmen eşimle birbirimizi göremedik nişanda öyle kendi kendime oturmuştum. 😁

Gittigimiz bir evde de kadin ve erkegi ayri misafir ediyorlarmiş normalde ama bize istisna sağlamışlardı. 😁 Farkli farkli bolgelerdendi.

Son düzenleme:
Kadin erkek ayrı takılma her bölgeden çıkabiliyor aslinda. 🙄 Eşimin eski bir arkadaşinin kardeşi nişanlaniyordu davet edilmiştik ve ben çok tanimiyordum kendilerini, kadın erkek ayrildilar. Resmen eşimle birbirimizi göremedik nişanda öyle kendi kendime oturmuştum. 😁

Gittigimiz bir evde de kadin ve erkegi ayri misafir ediyorlarmiş normalde ama bize istisna sağlamışlardı. 😁
Yo öyle demek istemedim tam olarak anlatamadım her yerden çıkar fakat doğu içanadolu vs genellikle tutucu kadın erkek ayrı takılıyo olarak bilinir
Halbuki gayette laçkalar yani 🤣
Mesela kayınvalidem asla kayınbabamsız gelmez yada kaynım olmadan gelmez mesela evli kaynımlada gelir eltim gelmez gayet ileri görüşlüler yani 😅 yani herkesin yanında illa yanında bir erkek olmalı
Mesela eşim bensiz bi yere gitmez vs 🙄
Bizde öyle değildir yani bazı şeyler ayıp karşılanır
Kayınbaba sebepsiz günlerce gelinde kalamaz haftada gelin yanına gidilmez
Yani erkeklerin ayrı kadınların ayrı dünyası vardır
Genellikle ne işim var kadınlar arasında denir
Bu gibi örnekler yani
Yoksa bizde eşli misafir alıp birarada oturuyoruz fakat sürekli sürekli olmuyor bu durum
Yani ben yaşlanınca gelinimin yanına her seferinde kocamıda takıp gidemem 🤣
Dertliyimde ondan bacım 😁

Tanıdığım hiç ordulu yok. Ama çoook eskilerden ergenlik döneminde Ordu'lu bir erkek arkadaşım olmuştu. Bir keresinde sohbet ederken bizde erkekler kahvelerde gider kadınlar tarlalarda çalışır demişti :olamaz: o cümlesinden sonra soğumuştum ayrıldım.

Yıllar sonra beni sosyal medyadan bulup msj atmıştı halimi hatırımı sordu cvp verdim ama sonra dedi ki ben evlendim ve bir oğlum oldu ben tabi şok hemen engeli bastım.

Ama benim verdiğim örnekteki karaktersiz nereli olursa olsun yine aynı karaktersiz olurdu eminim :süslü:

Ben Akdenizliyim eşimde Akdenizli ama burda bile her insan aynı değil.

y
Merhabalar bu aralar cevremde cok SIk duydugum bısey var . Eşi ordulu olan varmidir. Ordulu erkekler guvenilmez sapık vs mi dirler. Ordudan adam çıkmaz dıye bir laf var ya . Buna katılıyormusunuz. Karadeniz insani en zor karakterli ınsanlarmıdır
yani söyle tabiki her yöre farklı ama yöre yöre insanların gelenek adı altında yada yasam düsüncesi altında yapısan cümleler hayatlar vadır bude öyle

karadenizlilerde cok kadın düskünü olur derler bilmem cok hovarda olur fazla cocuk yapar hatta karadeniz bölgesi dısında oturuyorsa her izin tatil cay bicme iste fındık islerine ailesine gitmek isterler derler okuyoruz görüyoruz yani eger sen ayrnı yöreden degilsen sırf bu isler icin bile baslamadna bitir derim ben

Her karadenizli böyle olacak diye kanun mu var? En yakın arkadaşım erkek ve eşim ordulu. Bizim evden çıkmazdı eskiden aynı şehirdeyken arkadaşım. Yılda bir kere ziyarete gelince arkadaşım misafirhanede kalır bizde kal diye ısrar eden eşimdir. Kuzenlerimle de kardeş gibiyizdir, en çok da eşimin hoşuma gider bu. Bizde akraba evliliği var çok yanlış keşke sizin gibi olabilseler der her zaman. Sabah sabah çok sinirlendim bu konuya da genellemelere

ilk mesajımı okursanız genelleme yapmadan sadece hayatımdaki karadenizli erkeğin nasıl bir yapıda olduğundan bahsettim, bu kadar

Sapık duzenbaz ahlaksız olurlarmiş, ekşide okudum biri yedı orduluyla tanısmıs yediside sapık cıkmış
Ay bunu yeni görüyorum. Sen cidden normal bir değilsin ya. Keşke o çocukları senden alsalar kocanda boşansa senden. Toptan kurtulsalar. Muhakeme yeteneğin yok yazıyla gerçeği ayırt edemiyorsun.

Merhabalar bu aralar cevremde cok SIk duydugum bısey var . Eşi ordulu olan varmidir. Ordulu erkekler guvenilmez sapık vs mi dirler. Ordudan adam çıkmaz dıye bir laf var ya . Buna katılıyormusunuz. Karadeniz insani en zor karakterli ınsanlarmıdır
Yani kisiden kisiye degisiyor esim ordulu ama masallah mukemmel bir koca bir dedigimi ikiletmez abiside oyle mesela esine karsi.Ama ailesinde bir cok kiside hicbir halta yaramayan karilarini aldatan pavyondan cikmayan tipler.

Aynen öyledir.sapik vs olarak değil ama cidden ailecek adam ve insan değiller. Basimda oradan biliyorum çok tuhaf özellikleri var .bu insanlarla saglikli ilişki kurmak mümkün değil.kadini da erkegi de aynı oranın.

Ne alakası var şimdi 🤣🤣
Erkekler güldür ma çiçektir 🤣🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X