E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
Ya bide galdirik die bir ot var onu kavuruyolar mısır unu ile çok nefis oluyo Samsunlu bir komşumda yemiştim tadı damağımda kaldı.Bilirmisiniz????
Ya bide galdirik die bir ot var onu kavuruyolar mısır unu ile çok nefis oluyo Samsunlu bir komşumda yemiştim tadı damağımda kaldı.Bilirmisiniz????
kaldirik değil nan kaldırayak... :mymeka: Kastamonuda da ıspıt derler...
sümbüle benzer mor çiçekleri vardır ama dalından yapılır...
dalları haşlanır istenilen kıvamda haşlandıktan sonra ıspanak gibi biraz irice doğranır...
kıyılmış soğan bir tavada kavrulur , doğranmış olan otlar da tavaya dökülür ve tuz istenirse karabiber ve pul biberle kavrulur...
kavrulduktan sonra yemeğe yumurta kırılır ve iyice karıştırılarak bir iki kez çevirilir ve tamam.... afiyet olsun...
anladım neen bahsettiğini... biz yapmayız onu ama bahsettiğin ot İstanbulda pazarlarda zaman zaman satılıyor... görüyorum ben..uzun bi otun sapları gibi onunda turşusu kuruluyo ve sonra tavada her iki yüzü mısır unu ile kızartılıyo offf bi yollayan olsada yesek yaw....................
anladım neen bahsettiğini... biz yapmayız onu ama bahsettiğin ot İstanbulda pazarlarda zaman zaman satılıyor... görüyorum ben..
ama şu an yok sanırım yani ne zamnalar çıktığını haturlamıyorum ama bahar olabilir...
Söz bak görürsem yollarım sana....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?