Karaktersiz insanın verdiği nafakayi almak mi almamak mi ? Nafaka onursuzlukmudur?

Burda yazilanlardan bunu mu anladiniz nafakayi al catir catir ye diyenler arkadasin yasadinlarinin para ile düzelcegi icin mi bunu diyorlar ? Bu kadar sig düsünüyor olamazsiniz..

Sadece anlaşamayıp medeni iki insan gibi 1,5 ayda bosaniyor olsaydınız 1,5 aylık evlilikle nafaka almak yanlis derdim... ama burda siddet var, cok kötü şeyler yasamissiniz... oncelikle çok gecmis olsun... lütfen o nafakayı alin hem her ay o parayla kendinize yemek ismarlayin bir guzel yiyin hem de kalaniyla fakir çocukları doyurun sokak hayvanlarına yardım edin.. boyle pisliklerin parasıyla yapilacak iş çok merak etmeyin... ama o 700 lirayı o aşağılık insanlarin keyifle yemesine izin vermeyin...

Nafaka neden onursuzluk oluyor pardon?
Devletin kadına verdiği bir hak ve sen bunca saçmalığı yaşadığın için onlar sana bunu çatır çatır ödeyecek.
Hiç de gurur yapma. Gurur yapacak bir durum yok çünkü.

Hic gurur yapacak birsey yok. Magdur olan sensin. Kanunen de bu senin hakkin. Alacaksin tabii ki. Neye harcarsan harca istersen biriktir, hayr yap. Ama muhakkak almalisin. Kurtulmussun sukret.

Çocuk yoksa ve yaş da çok büyük değilse kadınların nafaka almamasından yanayım.

Ancak anlattıklarınıza göre alın. Çöpe atın ama yine de alın. Siz normal şekilde ayrılmamışsınız. Yaptıkları pisliğin bedelini ödesinler. Harcamayın bankada biriktirin. Madem harcamak istemiyorsunuz. Ama alın. İçiniz rahat ede ede alın.
Size yaşattıklarının karşılığı üç kuruş olamaz tabi. Manevi zararınız karşılayamazlar asla ama en azından maddi sıkıntıdan kurtulursunuz az da olsa.

***Bu arada eğer başınıza bela olacak bir tipse hiç bulaşmayın. Allahından bulsun deyin.

Konuyu dramatize etmeyin. Bu sizin yasal hakkınız.

ihtiyacınız varken almamak gibi bir şansınız yok
işe girdiğinizde maddi olarak kendi kendinize yettiğinizde o zaman bu konuyu kendinize tekrar sorarsınız
ama şuan için almamazlık yapmayın

Arkadaşınız belki iyi niyetle söylemiştir ama yanlış düşünüyor. Siz ne hayallerle evlendiniz, yuva kurdunuz. Şimdi hırpalanıp sokağa atıldınız. Yeniden yeni başlangıçlar yapmaya çalışacaksınız. Dinende kanunende bu hakkınız zaten işe başlayınca nafakanız kesilecek muhtemelen. Ben sizin yerinizde olsam parayı alır ve bununla da kalmam eşim başta olmak üzere, kaynıma ve eşimin tüm ailesine maddi manevi tazminat davası açar. Kazanırsam ordan tazminat alır onu da rahatlamak için gezer dolaşır yeridim. Muhtemelen üç kuruşun hesabını yapan insanlardır. Bu da canlarını acıtır. Sözünüz bedduanız bu dünya da yerine ulaşır ya da öbür dünyaya kalır bilemezsiniz ki. Yaşadığınız şeylerin ağırlığını en iyi siz bilirsiniz. Para bunları çözümü değil sadece hayatı bir adım kolaylaştıracak materyallerinden biri o kadar. Kanunda hiçbir eziyetin para tam karşılığı olamaz diye yazıyor zaten. Zararın kısmen azaltılması olarak görün.

Vallahi alırım o parayı çatır çatır yerim. :)
Banane sürünsün o. Zamanında sana az yapmamışlar. Şimdi sıra sende.

Acıma.

Inanilmaz eril soylemleriniz var. Ben kadin oldugunuzdan suphe duyuyorum su an. Erkekler cocuklarindan ayrilmak istemiyorsa, cocuklarinin annesine makul duzeyde saygili davranacak. Bunun sorgulanacak hicbir tarafi yok. Bizim ulkemiz gibi ulkelerde erkeklere magdur edebiyati yapmak inanilmaz komik duruyor. Munferit olaylari genellememenizi tavsiye ederim.

Alın ve canıniz nereye istiyorsa oraya harcayın.
Ödesin eşşek gibi de,belki bu sayede bir kadına öyle davranmaması gerektiğini anlar. Kardeşinin sebep olduğu şeyin,kendi pısırıklığının başına neler actığını unutmaz.
Gurur yapacak birşey yok,size ödenmesine karar verilmiş,ödensin.
Canları yansın onlarında.

Yooo ben yorumumda konu sahibinin yasadiklarının para ile duzelecegini düşünüyorum demedim

AL CATIR ÇATIR YE YEMIYORSAN DAGIT ONU DA ISTEMIYORSAN AL COPE AT DEDIM

küçük yazınca anlamadınız sanırım.buyuk yazdım umarım bu sefer anlarsınız. Daha da anlamazsanız mesaj yazmıcam malesef. Anlayacağını dusundugunuz bi yakınınız varsa ondan yardım alınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…