Karaktersiz insanın verdiği nafakayi almak mi almamak mi ? Nafaka onursuzlukmudur?

Bu durumda kalan bir erkek bulursaniz o da alsin tabi ki :)
Aldatilan,dayak yiyen,tehdit edilen,öldürülen binlerce kadinin hakkini savunun da önce,sonra iki erkeğin hakki da verilir merak etmeyin.
Üzgünüm çok sığ bakıyorsunuz.. Bu ülkede binlerce kadın haksız eziyet gördüğü doğru.. Aynı şekilde bir sürüde mağdur erkek var. En azından etrafımda olan bir örnek vereyim kadının biri oğlunu silah olarak kullanarak babasının intiharına sebep oldu.. Neden mi kadının öfkesi ve kini yüzünden.. Tvlere bakalım aldatan kadınlarla dolu.

Biraz daha ufkunuzu açayım..
Bir erkek aldatsa; kadın nafaka tazminat evladı herşeyi alıyor
Bir kadın aldatsa; sembolik bir rakam ile tazminat sadece..

Bir kadın erkeğin başı üstündedir. Bir sürü erkek nafaka ödeyemediği yüzünden içeride ve borçları katlanıyor.
Bir tane kadın söylermisiniz? nafaka veremediği içeride olan?

Eşitlik düşüncesi sorgulanmalı..
Toplumumuz erkeğede kadınada eşit bakmalı.

1,5 aylık evlilikte ne nafakası nasıl bir kararla bağlanmış şaşırdım. Çoluklu çocuklu kadınlar alamıyor.
Tazminat deseniz anlardım. Alın derdim ama nafaka şiddete de uğrasanız hakkınız değil.

Bu durum da eşitlik mi? Siz bence iyi değilsiniz ya da erkeksiniz, boyle bir haysiyetsizi eşitlik kılıfı altında savundugunuzicin. Basit geliyor size sanırım. O kişinin hic bir hakkasahip olmayan erkek kardeşi konu sahibini dövmüş. Bu seye o koca denen soğan erkeği de izin vermiş. Kadın psikolojik fiziksel şiddet görmüş.

Koca dayağı yetmiyor bizim kadınlarımıza bir de kayın dayagi, kaynana şiddeti mi görsünler.
Bu haksızlığı bu hakareti yapan kimse cezasını çeksin. Bu hakaretin bedeli 700 lira gibi küçük bir para mi?

Benim başıma gelseşehrin en iyi avukatını tutup donuna kadar neyi var ne yok alırdım ki bir daha aklina başına gelsin elin kızının canını da hayatini da yakmasın.
Konu sahibi arkadşım al o parayı çatır çatır ye. Hiç acıma, sana yaptıklarının tazmini bile değil o üç kuruş. Ama eger o kişilerin canını yakacaksa, devlet ne kadar süre sana o parayı uygun görüyorsa al ve ye.

Normal şartlar altında ihtiyaci olmayan ve çocuğu olmayan kadının nafaka almasına karşıyım. Ama siz tabiki almalısınız. Onu önceden düşünseydi. Avukat masrafını onun parasıyla ödeyeceksiniz tabı. Ayrıca başka ceza cekemeyecegi için en buyük ceza para ödemesi olur. Kısacası alın tabi beter olsun.

Bir atasözümüz vardır ya “Bekara eş boşamak kolay” arkadaşınız tam o olmuş...

Nafaka onursuzluk falan değildir. Boşanmış bir erkek hayatına hiç evlenmemiş gibi devam ederken boşanmış bir kadın için hayat maalesef aynı şekilde ilerlemiyor.

Devlet size bu hakkı vermiş. Yerinizde olsam işe girer çalışır, o parayıda alır canım ne istiyorsa onu yapardım. Yok öyle bir kadının hayalleriyle oynayıp, şiddet uygulayıp kapıya atıp hiçbirşey olmamış gibi bedel ödemeden hayata devam etmek.

Saf olmayın lütfen. Alın o parayı.

Tabi ki al.Kendin yemesen de öğrenci okut.Kimse "ah ne gururluymuş" demeyecek.Canlarını başka türlü nasıl acıtacaksın.

O nafaka sizin hakkiniz kimse size bagısta bulunmuyor, kanun yasa size uygun bulmuş vermişse tabiki alacaksiniz.

re bakalım aldatan kadınlarla dolu.
Ben konu sahibine yorum yapmıyorum farkındaysanız.. Bazı gerçekleri anlatıyorum. Ne erkek ne de kadın şiddet görmemeli ve toplumumuzda eşitlik ilkesi ile bakılmalı.. Ama siz bunu ne yazık ki anlayamıyorsunuz.

Avukatınızla konuşun, tazminat talep edin, nafaka almayın.
Çocuk yoksa nafaka bana anlamsız geliyor.
Yaşadığınız şiddet dolayısı ile maddi manevi tazminat talep edin
Yaklasik alabileceğiniz miktar sizi tatmin ederse nafaka ile uğraşmayın.
Ama yediğiniz dayağın ve eşinizin davranışlarının karşılığı 3-5 binse, alın nafakayı.
Taksitli tazminat olarak düşünün

Sizin ufkunuz da baya genişmiş !

Toplum bosanmis kadin ile bosanmis erkege esit bakabildigi zaman,her seyde esitlik gözetilir.Ama şimdi değil.

Toplum sizin çevrenizde gördüğünüz istisnai durumlardan da ibaret değil.
Sadece aldatmaktan bahsetmiyorum,kac erkek gördünüz esinden baldizindan dayak yiyen.Kaç erkek gördünüz karisi rizkini içkiye kumara yatiran.Kaç erkek gördünüz,bakimsiz diye karisi tarafından öldürülen ? Kaç erkek gördünüz boşanmak istiyor diye karisi tarafindan tehdit edilen.

Tv.yi açsaniz hergün bir kadin cinayeti,kk.yi okusaniz her gün bir aldatma,dayak,psikolojik baski.

Şimdi elinizi vicdaniniza koyun,kadin ve erkek gerçekten eşit durumda mi ?

Bunlari görmezden gelip erkeğin nafaka hakkini savunmak ta ne bileyim fazla ufuk genişliğinden olsa gerek.Ben almayayim onu.

o yanındaki arkadasın çok boş konuşuyor o nafakayı alacaksın öte bile gideceksin ,
çok paran varsa ped al dağıt millete , (küs oldugum kaynım kızıma altın takmıştı bozdurup donla , ped almıştım o geldi aklıma ) sakın almamazlık yapma

kanunlar size o parayı vermişse artık o para onun parası değil SİZİN PARANIZ.... ÇATIRRRR ÇATIRRR HARCAYIN

Genişlik mi ? Gerçekler mi?
Kimse nafaka savunmuyor? Nafaka nedir? Mağdur olan tarafın zor durumda kalmaması ve geçimini sağlaması için maddi destek.
1,5 aylık evlilikte 15 sene üstü nafaka ödüyen kişiler var? Hak mı? Hakkaniyet mi?

İstanbul sözleşmesi kadına verilen hak yüzünden 700bin civarı erkek evlerinden evlatlarından uzaklaştırıldı bunu biliyormusunuz? Fiziksel şiddet mi? Psikolojik şiddet mi? Bir çoğu asılsız iftiralardan dolayı..
Bunlarında çoğu kadın beyanı esastır diyerek dikkate alınan ifadeler..
Kabul edilemez gerçekler vardır;
Kadın cinayeti de erkek cinayeti de asla kabul edilemez. (Kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yoktur) Günahtır.

Benim anlatmak istediğim tek şey var. Erkek ve kadın birçok yerde eşit denilirken Aile yapısında ne yazık ki değil.
Bu kadın içinde erkek içinde geçerli

Umarım geniş gördüğünüz düşüncelerime saygınız olur.

Ben konu sahibine yorum yapmıyorum farkındaysanız.. Bazı gerçekleri anlatıyorum. Ne erkek ne de kadın şiddet görmemeli ve toplumumuzda eşitlik ilkesi ile bakılmalı.. Ama siz bunu ne yazık ki anlayamıyorsunuz.
Eşitlik ilkesi normal insanlar için olmali. Bir de suç ve ceza kavramı vardır kanunlarda. Bu kişinin yaptigi ahlaki bir suçtur. Ve bu suçun da bir cezası olmalıdır. Bu yeterli bir ceza mi asla degil. Bu yapılanlara karşı ve, genç bir kadının hayatına yaptığı bu saldırı ve aşağılama icin bir bedel ödemesi gerekir. Konu sahibi canını alamayacağı icin ki kimse ölmeyi haketmez çocuk tecavüzcüleri hariç, bu kişinin de hassas noktası parasını alarak cezalandırması gerekiyor. Hatta guzel bir tazminat davası ile de bir daha kadınları bu sekil de asagilamamayiöğretmek gerekiyor.

Bu arada elma ile armutu karistiriyirsunuz, eger normal bir geçimsizlik ile ayrılmaya karar veren bir çift olsaydı nafaka alma gerek yok diyebilirdim. Ama burada bir haksızlık var ve bedeli ödenmesi gerekiyor .

Eşitlik ilkesi normal insanlar için olmalı. (Çok Doğru) Tüm yazışmaların özeti.
Davanızı, yaşadıklarınızı neler çektiğinizi bilmiyorum.. Umarım hakkınızda hayırlısı neyse o olur. Allah bir kapı kapatır bir kapı açar..

Al catır çatır ye

Yemiceksen de al dağıt

Çöpe bile atsan okayim ama.nolur al

Neyin eşitliğini savunuyo bayan anlayamadım gerçekten..Telefona beş DKK geç cevap verdim diye namussuzluk yapmisim gibi atıldım ben o evden size yemin ederim namussuzluk yapsam belki o muameleyi gormezdim.Evet düşünceleri ne biliyomusunuz onların ? Sen erkeksin oğlum sana bişey olmaz.Evet olmuyo da gider evlendirir hemen bı mazlumun daha başını yakarlar yok öyle olmadı kendi gibi birisine rastlar belasını bulur ama buda küçük bı ihtimal iki türlüde olan her şekilde bana oldu.Ama Allah büyük diyorum.

Arkadaşın anlatmak istediği şu;

Toplumumuzda erkek ve kadına eşit yaklaşım olsa birçok problem ortadan kalkacaktır. Evlilikte sorun olur, anlaşamamazlık olur, fikir ayrılıkları olur vb.. fakat şiddet kabul edilemez. Zaten bunu yapanlar anormal insanlar.
Aklı başında normal kişiler zaten bu tarz şeyler yapmaz.

Burada ki insanlarıda anlamıyorum; Al çatır çatır ye harca parçala vb gibi yorumları yazarken sizin yaşadıklarınızın para ile düzeleceğinimi düşünüyorlar? Yaşadıklarınız zor, Allah büyüktür sabır ve sebad et şükret...

Daha fazla yorum yapmayacağım.. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…