• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karar öncesi karar ve kararsızlık:( gitmelimiyiz kalmalımı?

Yok canım tam tersi ailem beni çok sevdiği için,kendi ayaklarım üzerinde durabilmem, ilerde kocama yada ailesine muhtaç olmamam için okuttu. Babam 2000 tl memur maaşıyla beni ve abimin hemde şehir dışında üniversite okutabilmek için, tüm zevklerinden vazgeçti. Üniversite bittiğinde kpss kursuna gönderebilmek için kredi kartlarından avanslar çekip gönderdi. Benim memuriyeti kazandığım gün de emeklilik dilekçesini verdi ve ikramiyesiyle, bizim yıllardır bilmediğimiz ve bizi okutabilmek için avans çekerek borca girdiği kredi kartı borcunu kapattı. O Yüzden şu anda parasının yarısını benim ödediğim arabası dışında hiç bir şeyi yok. Evi yazlığı yok.

Ama anneminde babasında tek söylediği benim en büyük malvarlıklarım evlatlarımdır der..

Seni keşke ailen biraz sevseydi de, kocanın başına atmak yerine, okutup meslek sahibi yapsaydı. O zaman belki biraz onurlu davranıp, iki yaşlı insanın emeklerine göz dikmezdin.
gerçekten nasıl hırs yapmıssın ki ailenın bütün maddiyatını buraya maaşına kadar ifşa etmişsin. açıklama yapman kendini ne kadar kötü ve ezik hissettiğinden senin ailenin mal varlığı evlatmış ya senin gibi bir evladım olsaydı ben reddederdim sanırım oldukça kıskanç haset ve çekemeyen bir evlat düşman başına...ben kimsenin emeklisine göz dikmiorum ama senın bu konuda bariz kanayan yaran var çok üzüldüm ben senin gibi burada açıklama yapmayacağım 4 yıllık mezunıyetımın fotosunu cekip atmayıda bilirim çalışmamı istemeyen benim eşim buda benim özelim senın gibi bu sayfayı kapadıgımda unutacağım değersiz biri için kendimi anlatmayacağım ama iş sandıgın gibi değil ailecek biz zor bir dönemden geçtik maddi manevi çöküntüye uğratıldık bazı insanlar tarafından o yüzden eşimin işsizliği sıkıntılarımız lütfen rica ediyorum insanları itham ederken bilinçsiz davranmayın. bu konu bana yeterince fedakarlık yapılmamışmaddi yükler altına girmek zorunda kalan bir evladın çırpınışlarını hırsını göstermiş oldu... konuma daha fazla yorum yapmayın zira sinirlerimi gereksiz yere bozuyorsunuz.... herkese normal gelen konu sizi gerdi görüyorum yaranız var lütfen başka konularla üfleyin yaralarınızı

Mune Mune hanım saygılar konumun acilen kapanmasını talep ediyorum... konu açarken özenle seçtim ama bir takım art niyetli insanlar yine cımbızla alıp beni aşırı üzdüler... anksiyete hastasıyım ve aşırı gerildim şuan rica ediyorum konum kapansın iyi akşamlar

benim annem yok dağınık bir ailede büyüdüm evet babamda bazı sorumlukları haricinde babalık yapmadı bana... benım ailem eşimin ailesi oldu bende onların kızı oldum... beni gerçekten seven tek insanların onlar oldugunu adım gibi biliyorum ve kendıme söz verdim ben onlara yaşlılıklarında hastalıkların da bakacağım diye çünkü onlar bana kaybettiğim aile duygusunu yaşattılar bizim hikayemiz emeklisine göz dikmekten evine göz dikmekten çok öte... kirada olsa benımde evim var evet haftanın 3 günü bende kalırlar biz onalra gideriz 2 gun gormeseler beni oğulalrını özlerler gelin beraber yaşayalım dediler biz kabul etmedik ama burada mal düşkünü emekli maaşına göz dikmekle suçlandım kimse kimsenın ne yaşadıgını bilmeden yorum yapmasın saçma sapan... evet söyledim yine söylüyorum bazı aıle olmayı beceremeyenler kabullenemeselerde biz bir aileyiz anne kız ve baba kızız... onları cok sevıyorum... bizim ailemizin sorunu kimseyi yermesin rahatsız etmesin fikir istedim yerin dibine sokun demedim ama o anlamayanlar o yerin dibine sokanlar dilerim ki yaşadığım geçtiğim zorlu yolların hepsınden geçersiniz .... beni bu guzel gecede gerip hasta ettiğiniz için ayrıca teşekkürler tüm kk üyelerine saygılar

Her ne kadar aileniz de olsa birilerinden kendi evlerini istemek hoş bir davranış değil bence. Yazlık da ev de insanlar kendi evinde kafası rahat olsun, istediği zaman istediği gibi girip çıksın, dinlensin diye var. Bu nedenle gittiğimiz yer ne kadar lüks de olsa, ne kadar el üstünde de tutulsak kısa süreli bir misafirlikten sonra bile "evim evim güzel evim" diye eve girip koca bir "OHH" çekiyoruz. Ne kadar aile de olsanız insanları kurulu düzeninden edip kendi evinde sığıntı durumuna düşürürsünüz.
Kaldı ki evlerini size vermeye o kadar meraklı olsalar zaten şimdiye kadar çoktan teklif ederlerdi. "Kesin evet diyecekler" demşsiniz. Evet. muhtemelen evet diyecekler. bırakın ailemizi, hangimiz çoook uzaktan akrabalarımız, tanıdıklarımız bile bir şey istediğinde, hiç istemediğimiz halde ayıp olmasın diye evet demiyoruz ki? Bence işin kolayına kaçmayın ve karıkoca çalışıp masraflarınızdan kısarak geçinmeye çalışın. Yazdığınıza göre anne-baba zaten yardım ediyormuş. Daha fazlası bence gerçekten fazla olur. Varsayın ki ailenizin hiçbir şeyi yok, ona göre planlayın hayatınızı.

nasıl söylicez diye bir karın ağrım yokki benim... şuan onlar orada olduğu için telde konusamayacağımzdan bayramda balıkesire gidip yuzyuze konusacağız...bence sen çok kıskanç bir ınsansın bence cok sevgisizsin ailen seni maddi olarak kendi ayaklarının üstünde durman için zorlamış hayatın boyu tüm zorluklarla maddi manevi kendin uğraşmısın bir yerde fedakar paylaşımcı bir aile olduğunu bilmek canını yakıyor değilmi? ben onların elden ayaktan düştüklerinde de yanlarında olacağım ben bakacağım ozaman demezsin değilmi ne iyi kız ne iyi gelin ne fedakar demezsin senin zihniyetinde yapsın tabi görevin der herkes işine geldiği gibi sizde öyle... imrenmek ve kendinde olmadığını görmek zor iş...nefretinizi satırlara kustunuz sizi rahatlattığım için seviniyorum
gerçekten nasıl hırs yapmıssın ki ailenın bütün maddiyatını buraya maaşına kadar ifşa etmişsin. açıklama yapman kendini ne kadar kötü ve ezik hissettiğinden senin ailenin mal varlığı evlatmış ya senin gibi bir evladım olsaydı ben reddederdim sanırım oldukça kıskanç haset ve çekemeyen bir evlat düşman başına...ben kimsenin emeklisine göz dikmiorum ama senın bu konuda bariz kanayan yaran var çok üzüldüm ben senin gibi burada açıklama yapmayacağım 4 yıllık mezunıyetımın fotosunu cekip atmayıda bilirim çalışmamı istemeyen benim eşim buda benim özelim senın gibi bu sayfayı kapadıgımda unutacağım değersiz biri için kendimi anlatmayacağım ama iş sandıgın gibi değil ailecek biz zor bir dönemden geçtik maddi manevi çöküntüye uğratıldık bazı insanlar tarafından o yüzden eşimin işsizliği sıkıntılarımız lütfen rica ediyorum insanları itham ederken bilinçsiz davranmayın. bu konu bana yeterince fedakarlık yapılmamışmaddi yükler altına girmek zorunda kalan bir evladın çırpınışlarını hırsını göstermiş oldu... konuma daha fazla yorum yapmayın zira sinirlerimi gereksiz yere bozuyorsunuz.... herkese normal gelen konu sizi gerdi görüyorum yaranız var lütfen başka konularla üfleyin yaralarınızı

Senin neyini kıskanayım ben yahu, komik.

Kocası tarafından çalıştırılmayan ve buna boyun eğen bi varlığın nesini kıskanayım. Aksine üzüldüm. Yazık inşallah bir gün bu dünyada, bir birey olarak güçlü bi şekilde varolup, maddi manevi üretebilmenin keyfine varırsın..

Her ne kadar aileniz de olsa birilerinden kendi evlerini istemek hoş bir davranış değil bence. Yazlık da ev de insanlar kendi evinde kafası rahat olsun, istediği zaman istediği gibi girip çıksın, dinlensin diye var. Bu nedenle gittiğimiz yer ne kadar lüks de olsa, ne kadar el üstünde de tutulsak kısa süreli bir misafirlikten sonra bile "evim evim güzel evim" diye eve girip koca bir "OHH" çekiyoruz. Ne kadar aile de olsanız insanları kurulu düzeninden edip kendi evinde sığıntı durumuna düşürürsünüz.
Kaldı ki evlerini size vermeye o kadar meraklı olsalar zaten şimdiye kadar çoktan teklif ederlerdi. "Kesin evet diyecekler" demşsiniz. Evet. muhtemelen evet diyecekler. bırakın ailemizi, hangimiz çoook uzaktan akrabalarımız, tanıdıklarımız bile bir şey istediğinde, hiç istemediğimiz halde ayıp olmasın diye evet demiyoruz ki? Bence işin kolayına kaçmayın ve karıkoca çalışıp masraflarınızdan kısarak geçinmeye çalışın. Yazdığınıza göre anne-baba zaten yardım ediyormuş. Daha fazlası bence gerçekten fazla olur. Varsayın ki ailenizin hiçbir şeyi yok, ona göre planlayın hayatınızı.
bakın bu talep aylar önce onlardan geldi bunun rahatlığıyla bu teklifi sunacağızeşimin işssiz olduğu dönemde gidin ev sizin dediler neden anlamakta ısrar ediyorsunuz neden kaşık düşmanıymışım gibi lanse ediyorsunuz?

Senin neyini kıskanayım ben yahu, komik.

Kocası tarafından çalıştırılmayan ve buna boyun eğen bi varlığın nesini kıskanayım. Aksine üzüldüm. Yazık inşallah bir gün bu dünyada, bir birey olarak güçlü bi şekilde varolup, maddi manevi üretebilmenin keyfine varırsın..
ben çalışmayıp eşimle mutlu mesut olacağım ona her akşam harika masalar kuracağım hafta sonları için güzel sürprizler yapacağım her anın tadını çıkaracağım çocuğumu bakıcılarda değilde modern bir anne olarak kendim büyüteceğim bilinçli bir şekilde ama sen yaşlanana kadar çalışacaksın ne acı kolay gelsin... sonrada bir sahil kasabasında yaşlılığın tadını çıkarırsın emekli maaşınla .... çalışmakta güzeldir elbet çalışan sen hariç tüm bayanlarımızı kutluyorum türkiyenin güçlü bayanları sizinle gurur duyuyorum ama çalışmak zorunda olmak kötü... bende bu duruma düşersem elimde diplomam var şükür ama daha düşmedim allahta düşürmesin umuyorum.

hiçbir yoruma cevap atıp konuyu üste taşımayacağımçok daraldım tansiyonumda tavan yaptı yazmayın yorum artık arkadaşlar... teşekkürler

bakın bu talep aylar önce onlardan geldi bunun rahatlığıyla bu teklifi sunacağızeşimin işssiz olduğu dönemde gidin ev sizin dediler neden anlamakta ısrar ediyorsunuz neden kaşık düşmanıymışım gibi lanse ediyorsunuz?
"Bir konuda danışmam lazım" diye konu açıp istediğiniz cümleleri kurmayanlara ateş püskürüyorsunuz. Herkes sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mı? Niye farklı düşüncelere hiç tahammülünüz yok? Neden farklı düşünceleri düşmanlık, hakaret olarak algılayıp bu şekilde gösterme çabasındasınız? Keşke "benim düşünceme katılanlar yazsınlar, beni pohpohlasınlar, gaza versinler" şeklinde konu açıklaması yazsaydınız da böyle karışıklıklar olmasaydı.

ben çalışmayıp eşimle mutlu mesut olacağım ona her akşam harika masalar kuracağım hafta sonları için güzel sürprizler yapacağım her anın tadını çıkaracağım çocuğumu bakıcılarda değilde modern bir anne olarak kendim büyüteceğim bilinçli bir şekilde ama sen yaşlanana kadar çalışacaksın ne acı kolay gelsin... sonrada bir sahil kasabasında yaşlılığın tadını çıkarırsın emekli maaşınla .... çalışmakta güzeldir elbet çalışan sen hariç tüm bayanlarımızı kutluyorum türkiyenin güçlü bayanları sizinle gurur duyuyorum ama çalışmak zorunda olmak kötü... bende bu duruma düşersem elimde diplomam var şükür ama daha düşmedim allahta düşürmesin umuyorum.

Canım sen önce bi karı Koca geçinde, sonra çocuk düşünürsün.

Çocuk doğurunca kime hangi evini sattırmayı düşünüyosun, gözüne kestirdin mi?

Kocana masalar hazirlamak surprizler yapmak istemende problem yok da sen keyif yapacaksin diye emekli insanlarin yasadigi evi ya da yazligini istemende problem

Çok ağır konuşmuşsun, bence özür dilemelisin. Kimse bütün hayatını haftanın 5-6 günü çalışarak geçirmeye meraklı değildir. Ama hayat şartları malum. Herkesin sizin gibi kayınvalidesi, kayınpederi yok.

Sizin İstanbuldaki eve yerleşmeniz için illa onların ordan ayrılması gerekmiyor, çok iyilermiş madem, birlikte yaşayın böylece sorun toptan hallolur. (İstanbulda iş imkanı daha çokmuş ve tabi onlardan teklif gelirse demiştiniz ya onun için diyorum)

Bir sonraki yorumunuzda kaşık düşmanı olduğunuzu aleni yazmışsınız da ondan.

Maddi sıkuntınız var ama çalışma niyetiniz yok, yaşlı insanların evine yazlığına göz dikmişsiniz. Genç sağlıklı insansınız yaşlılara yük olmaya utanmicak mısınız?

Sizin çalışmama lüksünüz yok, madem maddi sıkıntınız var popoyu çekip çalışacaksınız ya da asalaklığa ve sürünmeye devam edeceksiniz. Sofra kurma hayali kurcağınıza iş bakın derim.

eşim diyor benım istanbulda iş imkanım daha iyi onlar balıkesire yerleşse diyor istanbulda ki evi bize bıraksa bende asla böyle bir fikiri onlara biz açmayalım dedim onlardan gelmeli
Canım şu cümle biraz irite etti, kesinlikle istenmemesi gereken bir şeyin teklifini onlardan beklemek.. Bu teklif gelmeyince de belki düşüncesizlike suçlamak, siz suçlarsınız demiyorum genelde hani insanoğlu böyle yapar diye diyorum. Ya konu açanlar üzüldümü, konu açtığı için ben çok üzülüyorum. Yanlış ifade etmişsiniz demek ki, yada yanlış anlaşılmış. Lütfen daha ferah karşılayın yazılanları, böyle bir forum kanullenerek konu açılması gerek, çok içselleştirmeyin eleştirileri, hiçirşey sağlığınızdan önemli değil, şu an hoşunuza gitmese de farklı bakış açısı geliştirmiş olacaksınız konunuz kapanınca.

Sizi ramazan ayinda allaha havale ediyorum benden beter durunlara düşün inşallah sizin yuzunuzden tansiyonun 19 12 te cikti hesabimida iptal edin üyeliği mide sizin gibi insanlarla ayni yeryuzunde yasadgm için utaniyorum kibleyin hesabim pasif edilsin asla aranizd olmak istemiyorum artk

Back
X