karar veremedim yardımcı olun hanımlar...

xserpil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
28
2
86
mrb arkadaşlar.. şu anda 9 aylık hamileyim allah iizn verirse bir oglum daha olacak...
ilk oglumun ismi daha karnımda cinsiyeti belli oldugu zaman skandal olmuştu ilk torunları oldugu için kayınpedeimin ismini koymamızı istediler kayınpederin ismini iyi bir isim olsa yine aldırmıyacaktım :(ŞEVKİ)
bende bu eski ismi koymak istemedim eşimde baskı yapmadı istersen koyarız dedi yoksa yok..
sonra izinde kaynanmların oraya gittik tüm köye yaymışlar torunun ismi şevki olacak diye köyde beni gören karnıma bakıp şevki nası şevki kaç aylık şevki şöle şevki böle durumda böle olunca bende o zamn koyalım üzülmesinler ama yanına isim bulalım dedim eşimde tamam dedi şevki eren olsun dedik kaynanam dogumda yanıma geldi ...oglum saglıkla dogdu ben hastaneden eve geldiğim gün uyurken eşimle tartışmış kaynanam neymiş tek şevki olacakmış aglamış hakkımı helal etmem falan demiş.. ben uyanınca gelmiş banada agladı yok şöle yok böle ben zaten dogumdan yeni çıkmışım agrılar sızılar eşim geldi ne yapalım sen ne dersen onu koycam küserlersede küssünler mecbur barışacaklar falan dedi...
bende o acılar içinde yatarken bide bu tartışmalarla ugraşmak istemedim tmm ya ŞEVKİ olsu ne yapım şimdi onlarla ugraşacak halim yok dedim ve şevki koydukkk...
ASIL MESELE
2 hafta sonra oglum olcak eşim bunuda senin babanın ismini koyalım diyor çünkü oda üzülmüştü çocugumuza istediğimiz ismi koyamadıgımız için durum şuki benim babamın ismide şevki isminden kötü BEHÇET
bir yandan bir çocugumun ismi kötü oldu bunu güzel isim koyuyum diyorum bir yandan bize zorla şevki koyduran kaynanma inat babmın ismini koyuyum diyorum ama bir türlü karar veremiyorum sizce ne yapayım

çok kızıyorum bu duruma kayınvalıde yanlış bi tutum sergilemiş ama eşiniz çok ısrarcı olmams anladgım kadarıyla.bu kez de kendı ailenizi kırmak ıstemıyorsunuz sanırım.ben isim hakkının anne babaya aıt olmasını ısterım fıkır soylerler tabı ama son kararı anne verse bıle hakkıdır.çocukların isim hakkı var netıcede begenmezlerse mahkeme kararıyla değiştirebilirler ama o saatten sonra da bıraz zor.senın aılen ne dıyor behcet ısmıne

nefret ediyorum bu dede babanne isimlerinden.
o yeni bir birey di mi neden illaki birinin ismini almak zorunda?

bence bu defa 2 isim yapın. Behçeti de koyun diğer ismi de.

Çok ilginç, torununa kendi ismini veren büyükler ne tür bir duyguyu tatmin ediyorlar acaba?

Behçet bence gayet cool bir isim ama. Manası da güzel mi ?

bence 2isim koyun koyucaksanız bile babanızın ismini

inat yapmayın bence içinizden gelen kulağınıza hoş gelen ismi koyun sırf inat için koyarsanız sizi de mutlu etmeyebilir bu arada kayınvalidenizden dolayı sabırlar diliyorum.

keşke şevki eren koysaydın canım ya bu konu benim için de şimdiden dert oldu şevki ismiyle rahatlıkla hitap edebiliyor musun çocuğuna
eminim birine ismini söylediğinde hemen neden sevki koydunuz diye soruyolardır değil mi?

O çocuk sizin çocuğunuz, ağrısını acısını siz çektiniz siz doğurdunuz, isim seçmek de isim koymak da babasıyla sizin hakkınız kayınvalidenizi neden bu kadar karıştırdınız ki. Baştan resti çekseydiniz.

Babanızın ismini koymak istiyorsanız da kendi isteğiniz için koyun. Nispet yapmak için koymayın. Yazık. Hem koyulan isimler çocuğun kişiliğini de çok etkiliyor bence. Bunu da düşünmek lazım. İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Nispet işlerine girmeyin bence.

Son düzenleme:
ilk oğlun kaç yaşında ben olsam gidip mahkeme yoluyla onun ismini değiştirttirirdim.şevki eren olsa neyse.niye kabul ettin?.ben olsam etmezdim.sonuçta eşin de sana destek çıkmış.bak 2.çocuğunda da aynı muamma.bi ağız tadıyla istediğin gibi isim koyamıyorsun.koyma behçet mehçet...

Son düzenleme:
ilk çocuğunuz için üzüldüm açıkcası yanına başka bir isim daha ekletemezmisiniz bizim bir akraba öyle yaptı ilkten tek isim koymuşlardı sonra ikinci bir isim daha eklettiler küçükse oğlunuz bence olabilir yani içime dert oldu benim isim konusu çok önemli ömür boyu taşıyorsun çünkü eşinizde yanınızda olmuş keşke vazgeçmeseydiniz kararınızdan şimdi bence ya size göre güzel kulağa hoş gelen bir isim koyun yada iki isim birden koyun biri babanızın biri kendi istediğiniz ben yerinizde olsam iki isim koyardım ayrıca bence behçet şevkiden daha iyi:26:

valal güldüm be canım kusura bakma olan olmusta o acılar ıcınde neden eren olsun dıyemedım sasırdım
sneı bu meselelerle yormalıarına gerek bıle yokmus cok sacma

kusura bakmada sankı kral soyu ürüyor anaların danaların isimleri koyulacak
ben hamıle oldugumu ogrendıgımde benım aılem zaten karısmaz kayınvalıdeme erkek olursa su kız olursa bu olacak sonradan demagojı yapılmasın dedım erkek ısmıne taktı cok agır bır ısımmıs
esımede annen boyle soyledı o ne karısır dedım esım cok hassas her ıkı aılenınde burunlarının ucuyla evımıze karısmalarına tahammul edemeyecek bırı
akıllı davrandım yanı normalde sıkayet edecek bırı degılım ama karnımdakı bebegıde sevki olsun hasan olsun koymayacagımı sımle sevmelerıne ızın vermezdım ne munsabet ılıskı sonrasında olan cocugu 9 ay karnımda yada 7 ay ben tasımısım kaynanama ne oluyor :52:

arkadaşlar işte ilk oglum 4 yaşında ismine ekleme yapmayı düşündük ama sonra ne bilim alıştık artık sölemeye tekrar ekletince bizde söyleyemezdik birde kaynanamgil ögrense ilk koymasak ne kadar kızarlarsa eklediğimizde 10 kat kızarlardı onların kızması sorun değil ama biz eşimin işi gereki hakkaride yaşıyoruz yılda 1 kere izne çıkıyoz onuda kavga gürültüyle geçirmek istemiyorum
behçet meselesi de sırf inat için de değilde babam benim için çok değerli oda kardeşlerimin içinde beni ayrı tutuyor uzakta oldugum için heralde çok düşkün bana eşimde koyalım kayınbabamıda sevindirelim diyor şimdi annem yanımda dogum için eşim koyalım diyor annem biz karışmayız ne isterseniz onu koyun diyor ama koysam annemde babamda çok sevinir bende iki isim koyayım diyorum ama bu seferde behçet ismine uygun bişey bulamııyorum bir taraftan istediğim ismi koyayım biri bana ismi ne diye sordugunda sıkılmadan neden diye sormalarına izin vermeden hemen bir çırpıda söylemek istiyorum ne bilim parka oglum koşup gidiyor hiç şevki koşma düşersin diyemiyorum oglum dur falan diyorum :(((((

canım sana bişey anlatayım benim lisede bi arkadaşım vardı ona babaannesinin ismini koymuşlar ismi PEMBE ydi... o ismini hiç sevmiyordu hatta küçükken sarı kırmızı mor fln diye dalga geçermiş arkadaşları çok çoçukken bu yüzden çok ağladığını söylerdi mahkeme kararı ile ismini değiştirmek istediğini söylerdi...

bence sende iyi düşün derim ben hayatı boyunda rahatsız olmayacağı bi isim seç babanın ismide kötü değil tabiki ama gerçekten o ismimi koymak istiyorsuninat için yapma yada ikinci bi isim koy derim ben

arkadaşlar işte ilk oglum 4 yaşında ismine ekleme yapmayı düşündük ama sonra ne bilim alıştık artık sölemeye tekrar ekletince bizde söyleyemezdik birde kaynanamgil ögrense ilk koymasak ne kadar kızarlarsa eklediğimizde 10 kat kızarlardı onların kızması sorun değil ama biz eşimin işi gereki hakkaride yaşıyoruz yılda 1 kere izne çıkıyoz onuda kavga gürültüyle geçirmek istemiyorum
behçet meselesi de sırf inat için de değilde babam benim için çok değerli oda kardeşlerimin içinde beni ayrı tutuyor uzakta oldugum için heralde çok düşkün bana eşimde koyalım kayınbabamıda sevindirelim diyor şimdi annem yanımda dogum için eşim koyalım diyor annem biz karışmayız ne isterseniz onu koyun diyor ama koysam annemde babamda çok sevinir bende iki isim koyayım diyorum ama bu seferde behçet ismine uygun bişey bulamııyorum bir taraftan istediğim ismi koyayım biri bana ismi ne diye sordugunda sıkılmadan neden diye sormalarına izin vermeden hemen bir çırpıda söylemek istiyorum ne bilim parka oglum koşup gidiyor hiç şevki koşma düşersin diyemiyorum oglum dur falan diyorum :(((((

evet canım seni çok iyi anlıyorum dedim ya benimde şimdiden başımda aynı dert bende oyle d,yprum demekki, ben çocuğuma asla kendi ismiyle hitap edemiycem hep yavrum aşkım canım falan diycem demekki

Back
X