Karar veremiyorum boşansam mı?

Pembe0590

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
8
1
1
İstanbul
Yaşım 24 8 aylık evliyim ama problemlerim var. Ben istanbuluyum ve ailemde burda eşimin aileside adanadalar eşim istanbulda 6 senedir okuyordu istanbuluda çok seviyor evimizi aldık istanbulda döşedik balayımda problemlerimiz başladı kavga ettik ve beni kovdu ben kimseye söylemedim ve affetim kovsada özur diledi diye evimize geldik istanbulda çalışıyordu eşim ailesinin durumu iyi oldu için orda toprakları oldu için çok güveniyo onlara çalışmayo sevmiyo mühendis oldu için şantiyede bunuda sevmedini söyluyodu çalıştıkca nerden evlendim falan diyordu ve kavga ediyoduk beni bi kaç kez daha kovdu aileme gittim annemlere kovmadım seviyorum dedi babamda bir daha duymim alırım kızımı vermem dedi babasına anlatık çok üzüldü ve eşime kızdı sonra kovmadı hiç daha iyi anlaşmaya başladık ama bu seferde babası adanada iş ayarladı istemedimi bildikleri halde ev kiralıcaz ve yenîden eşya alıcaktık istanbuldaki evimiz durucaktı istemeye istemeye gittim ama suratım 5 karış oturdum ev arıyoduk beğenmedim hiç birini gitmemizinde anlamı yoktu istanbulda iş bulmak daha kolay gelecemiz içinde ama eşim bu sefer gidince ben çifçilik yapıcam dedi okudu etti herşey boşuna olmuş olucaktı bende çok sinirlendim sen yap çifçilik ben gidiyorum dedim oda babama söyle dedi babasının yanına götürdü gidicem dedim babasıda eşime al biletini yolla dedi babam alır dedim babamı aradım bu sefer babası iyi kızım dedi bende oğlumu askere yollar yeniden evlendirim dedi kalktım bişey demeden bavulumu topladım eşim ve kayınvaldem gitme dedi babasıda git düşün 10 gün sonra gel evinizi tutarım dedi ve çıktım evden eşim havalanına götürdü yapma dedi babamı ikna edicem dedî sırf babası istiyo diye ordaydık eşimde adamada olmak istemiyo ama babası hayatımıza hep karar veriyo her adıma karışıyo akıl veriyo eşime eşimi ikna etsem babası engel her konuda eşim beni çalıştırmıyo ama onada babası karar verdi istemiyo diye oluyo telefonda gizli konusyolar balkona çıkıyo bekliyo eşim gitsinde yanına konuşim diye benden gizli arkamdan evlenirken bana gitmicez dendi ve adanada yapamıyorumda kalmaya gittinde bile daralıyodum şimdi eşim babası gitme desede peşimden istanbula geldi ayrılmayalım dedi ama elbet adanaya gidicez şimdi olmasa 5 sene sonra dedi napıcam bilemiyorum düşünücem dedim eşime o evimize gitti bende annemlerdeyim fikriniz nedir ?

cocuk düsünmeyin ..
biraz zamana bırakın ..
eşinizle iletişime geçin ..
dertlerinizi paylaşın ..

Eşim 25 yaşında

Eşinizin yaşı çok genç.Olgunlaşmamış ve de hep babaya sırtını dayamaya alışmış.Bu yuzden tek başına kalsa ne yapacağını bilmediği gibi kendine de güvenmiyor sanırım.Çok seviyorsanız eğer üstteki hanımefendinin de söylediği gibi çocul yapmayın,bir kaç yıl olgunlaşması için zaman tanıyın.Şayet dayanamayacaksanız ve de size şiddet uygulamaya meilliyse,saygısızlığının boyutları artıyorsa yol yakınken ayrılıp kendinize yeni bir hayat kurun derim ben.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Çocuk düşünmüyorum çünkü bi yerden sonra çocuğum için istenilen herşeyi yapıcam ama şuam için bakıyorum babası ve kendi karar veriyo eşimin kariyeri için eşim mutlu olsun diye herşeyide kabul edemiyorum aslında babası mutlu olsun diye desem daha doğru kendi bile karar vermiyor bide babası benden özür bekliyomuş

Çocuk düşünmüyorum çünkü bi yerden sonra çocuğum için istenilen herşeyi yapıcam ama şuam için bakıyorum babası ve kendi karar veriyo eşimin kariyeri için eşim mutlu olsun diye herşeyide kabul edemiyorum aslında babası mutlu olsun diye desem daha doğru kendi bile karar vermiyor bide babası benden özür bekliyomuş

iyi düşünün .. ailenizle görüşünn .. zor bir durum ..
calısıyor musunuz?mesleğiniz varmı? hakkınızda hayırlısı olsun cnm ..

Siz de ailenizden destek alsanız?Sizin babanız ve anneniz de konuya dahil olmak durumunda cunku beyfendinin ailesi maşallah her şeyin içinde.Sizin babanız neden eşinizle konuşmuyor?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Yuva kolay kurulmuyor, yikmasi ise okadar basitki, değmez. ve daha 8 aylık evlisiniz..
birbirinizi anlayana kadar en az bikac yıl geçiyor.

Eşin şimdi babasının dediğini yapmaya çalışıyor, toprak bilmem ne icin değmez. Ne malum oğluna biracakacagi?..
Peki evlenmeden önce görmediniz mi huylarini, babasının herşeye karistigini?
Bunu sizde esinizde evlenmeden önce konuşmadiniz mi?

Gün gelir eşin de bikacak babasının huyundan, kimse istemez sürekli herşeyine müdahele eden birini, ailesi bile olsa..
Babası ozaman başta kendi memleketinden evlendirecekti oğlunu, simdi bu tantana niye..:26:

Son düzenleme:
Kocan ne acaip biriymis. O kadar sene oku muhendis ol sonra ben ciftci olacam de vala komik ya :) o baba parasini sevmis canim. Senin meslegin var mi ? Varsa kendine istanbulda bi is bul calis kocana de soyle ben burdayim gelip burda guzel guzel yasayacaksak devam ha yok adanada ciftci olacam diye diretiyosan ben yapamam isim gucum burda falan ..biseyleri bu sekilde sebep gosterebilirsin belki..

Annem değişmez çocun olursada daha kötü olur diyor ben bankada çalışyodum ama çıktım eşim için o yüzden annemde çalışırsın hayatına devam edersin diyor ama babam eşim için îyi ama etki altında onada yazık hepimiz aynıydık diyor eşim şuan herseye tamam diyo ama yarın gene etki altına giricek biliyorum kayınpederimin başta herseye karıştını anlamadım ne dersemde yaptılar ne istesem aldılar ettiler falan açıkcası para gücü onlarda diye böyle yapıyolar kayınvaldem tek başına annesine bile gidemiyo özgüveni gitmiş benîmde öyle olmamı istiyo napıyo anlamıyorum sırf eşime degil kendi kardeşine bile karışıyo görseniz kardeşinin karısı hep yanlarında kardeşi yurtdışına gidiyo gezmeye

Bence bu adamdan koca olmaz sana , gerekli vasıfları yok bir defa kadını evden kovmak ne ,o kim oluyor üstelik bunu tekrarlıyor
ayrıca kendi ayakları üstünde duramıyacak kafar pasif hemen babasına sığınıyor yeni jayatınızda çogu kararlar babası onaylıyacak sizde yapacaksınız , hayatın tamamen değişecek
ben mutlu olacağını sanmıyorum
çok iyi karar ver ya mutlu olacaksın her şeye gözünü kapatarak polyanacılık oynayarak yada her gününüz kavga içinde geçecek ,

istanbulda kalıp mücadele etmesi gerekirdi ,

adanada bütün sorumluluğunu babasına yıkacak
sanada sus diyecek
babama saygılı ol diyecek

bunlara katlana bilirsen bence evliliğe devam et ama çocuk olduktan sonra da boşanmaya kalkma herşey daha zor olacaktır ,
unutma

Kocan ne acaip biriymis. O kadar sene oku muhendis ol sonra ben ciftci olacam de vala komik ya :) o baba parasini sevmis canim. Senin meslegin var mi ? Varsa kendine istanbulda bi is bul calis kocana de soyle ben burdayim gelip burda guzel guzel yasayacaksak devam ha yok adanada ciftci olacam diye diretiyosan ben yapamam isim gucum burda falan ..biseyleri bu sekilde sebep gosterebilirsin belki..

Benimde sinirlendim o boşunamı okudu burda tekrar iş buldum daha iyi maaşlı bende bankada çalışyodum ama tekrar çalışmamı istemiyo tekrar beni götüremicek yoksa ağlıyo ediyo ama değişirmi yani kendi karar vermeye başlarmı sizce

Bence bu adamdan koca olmaz sana , gerekli vasıfları yok bir defa kadını evden kovmak ne ,o kim oluyor üstelik bunu tekrarlıyor
ayrıca kendi ayakları üstünde duramıyacak kafar pasif hemen babasına sığınıyor yeni jayatınızda çogu kararlar babası onaylıyacak sizde yapacaksınız , hayatın tamamen değişecek
ben mutlu olacağını sanmıyorum
çok iyi karar ver ya mutlu olacaksın her şeye gözünü kapatarak polyanacılık oynayarak yada her gününüz kavga içinde geçecek ,

istanbulda kalıp mücadele etmesi gerekirdi ,

adanada bütün sorumluluğunu babasına yıkacak
sanada sus diyecek
babama saygılı ol diyecek

bunlara katlana bilirsen bence evliliğe devam et ama çocuk olduktan sonra da boşanmaya kalkma herşey daha zor olacaktır ,
unutma
Çok haklısınız severek körü körüne hareket etmemem lazım evlenirken toz pembe geldide sonrası çok zormuş ben iyisem iyiler yoksa fark etmiyo onlar için

Benimde sinirlendim o boşunamı okudu burda tekrar iş buldum daha iyi maaşlı bende bankada çalışyodum ama tekrar çalışmamı istemiyo tekrar beni götüremicek yoksa ağlıyo ediyo ama değişirmi yani kendi karar vermeye başlarmı sizce

Ben kimsenin degisecegine inanmiyorum tecrubeyle sabit .
Bu adam adanada babasinin dizinin dibindeyken kendi kararlarini veremez apacik ortada..
Ya okumussun guzel bi meslegin var hala nankorluk ediyosun alismis yan gelip yatmaya sorumluluk almak zoruna gidiyor beyefendinin..
Sen konus ikna et istanbulda kalip evinin sorumlulugunu ustlenecekse bitirmeyin evliliginizi .
kalmiyosa sende adanada yapamiyosun zaten o zaman yapacak tek sey var oda belli ..

Ben kimsenin degisecegine inanmiyorum tecrubeyle sabit .
Bu adam adanada babasinin dizinin dibindeyken kendi kararlarini veremez apacik ortada..
Ya okumussun guzel bi meslegin var hala nankorluk ediyosun alismis yan gelip yatmaya sorumluluk almak zoruna gidiyor beyefendinin..
Sen konus ikna et istanbulda kalip evinin sorumlulugunu ustlenecekse bitirmeyin evliliginizi .
kalmiyosa sende adanada yapamiyosun zaten o zaman yapacak tek sey var oda belli ..

Bide yazın işleri var yazın çalışırım kışın istanbulda oluruz diyor ama ben tabi bunu istemiyorum tembellikden başka bişey olmicak onun için hemde kendi bazı şeyleri başarmalı diye düşünüyodum hep yarın çocumuz olsa onunda sorumlulunu alamazki gelecemiz yok gibi o yüzden

Başta size söyledigi sözleri hatırlattınızmı?
sizde fevri karar vermeyin ama adanada yaşamayıda kabul etmeyin. düşünücem demişiniz ama keşke itiraz etseydiniz.
o şimdi umutlanmıştırda. düşününce hak vericektir bana diye.
tek erkek cocukmu? kendisi

Annem değişmez çocun olursada daha kötü olur diyor ben bankada çalışyodum ama çıktım eşim için o yüzden annemde çalışırsın hayatına devam edersin diyor ama babam eşim için îyi ama etki altında onada yazık hepimiz aynıydık diyor eşim şuan herseye tamam diyo ama yarın gene etki altına giricek biliyorum kayınpederimin başta herseye karıştını anlamadım ne dersemde yaptılar ne istesem aldılar ettiler falan açıkcası para gücü onlarda diye böyle yapıyolar kayınvaldem tek başına annesine bile gidemiyo özgüveni gitmiş benîmde öyle olmamı istiyo napıyo anlamıyorum sırf eşime degil kendi kardeşine bile karışıyo görseniz kardeşinin karısı hep yanlarında kardeşi yurtdışına gidiyo gezmeye

Kayınpedere bak sen ya, şu para gücü varya insana her şeyi yaptırıyor..

Eşininde yaşı daha genç 25 yaşında diyosun, daha hayatın ne olduğunu bile anlamamış..

Ekmeğini eline nasıl alınır onu bile yaşamamış..

Balayında iken sizi neden kovdu onu anlamadım, ne oldu da sebep neydi yani kovdu çok ilginç..

Sana tavsiyemm çocuk sakın çokkk uzun bir süre..

Ve Adana'yada sakın gitme, tabularını yık karşı çık..

Sen bu yuzden kaybedeceksen de eşinş kaybet yanii..

Babasının ağızına bakan adamı napıcaksın ömür boyu..

O asıl seni kaybedecekk farkında değil, farkında olunca da iş işten geçmiş olucak :51:

Başta size söyledigi sözleri hatırlattınızmı?
sizde fevri karar vermeyin ama adanada yaşamayıda kabul etmeyin. düşünücem demişiniz ama keşke itiraz etseydiniz.
o şimdi umutlanmıştırda. düşününce hak vericektir bana diye.
tek erkek cocukmu? kendisi

Bir erkek kardeşi daha var lisede hatırlatım ama kısmet dediler bende burda ayarladınız herseyi bu kısmet olmuyo dedim eşimede kayınpederimede düşünmeden bişey demim diye dedim ben ama umutlanmış olabılır evet

Back
X