Karar veremiyorum... Ne yapmalıyım ?

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba kizlar
Ben suan yurtdisindayim.
esimin isi nedeniyle burdayiz , isi nisan basi bitecek birde 1 yasina henuz girecek bir
kizim var.
Gelelim konumuza; Ben 2010 da dgs sinavina girmek istiyorum, tabi bunun icin hazirlanmam sart fakat burda yalnizca internetten buldugum videolarla ve indirdigim 1-2 kitaptan
calisiyorum. ustelik bakmam gereken yaramaz bir kizim var .
bu sekilde calismamim yetersiz olacagini dusunup Ocak ta Turkiye ye donup dersaneye yazilmak
istedim. Kaynanami yanima cagirip kizima baktiracagim ve ben sinava hazirlanacagim.
bu benim dusuncem tabi henuz esim tarafindan onaylanmadi.
Esim gitmemi hic istemyor, dersanenin nisan kuruna katilirsin diyor sadece 3 ay yani.
ben cok kararsiz kaldim, bir tarafta olmasini cok istedigim bir hayalim var.
Diger yandan esim var. burda evde genelde tek basima geciriyorum.
bir ara sorunlarimiz vardi ama suan duzeldi. hafta sonlari bana araba kullndiriyor.
gezdirmeye calisiyro, burda tek bunaldigimi bildigi icin bu konuda hassa davraniyor
o boyle olmasa belki gitmek daha kolay olur ama boyle yapinca gidecek cesaretim kalmiyor acikcasi. kafan rahat olmaz diyor ailemizi niye parcaliyorsun diyor.
turkiyeyede o kadar uzagizki gelip tekrar gitme durumu yok.
bir yandanda cok istedigim marmara universitesi, yani kizlar orda egitimime devam etmeyi cok istiyorum, disiplinli calismak gerek
cok uzattim farkindayim ama ocakta esimi dinlemeyip turkiyeymi doneyim yoksa
nisan basi birlikte donup o zamanmi dersaney gideyim. ille dersane diye tutturdugumu sanmayin kaynak acisindan turkiyede olmam daha iyi olur.
cok karasiz kaldim, degerli fikirlerinizi bekliyorum kizlar, siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz??? Simdiden tesekkurler.

dersaneye inanıyorsan, ille de dersane diye tutturmanın bi sakıncası yokki
hayalini heba etme derim, hayalin ne bilmiyorum ama onun peşinden eşin yüzünden gitmezsen gelecek yıllarda içten içe onun yüzünden yapamamadım onun yüzünden edemedim diye ona kinlenceksin içten içe o zaman daha mı iyi olcak, keşkelerin başlıcak o zaman daha mı iyi olcak
eşinin yaklaşımı çok sert ailemizi parçalıyorsun tabiiri yani, bence sana destek olmalı
bence eşini tatlılıkla ikna et, kursa inanıyorsan tabii, ve git, millet mecbur kalınca yıllarca ayrı kalıyor

sende eşinde haklısınız ama bence eşini dinleyip biraz beklemek ve beraber dönmek bana daha mantıklı geldi eğer çok bi kaybın olmayacaksa eşinle dönmeni tavsiye edrim canıımm herşeyde bir hayır vardır dimi sabıırr....

evet sana katiliyorum cok agir laflar, bende destek olmasini beklerdim ama
olmuyor iste .
pismanlik duyarim diye cok korkuyorum,
ben meslek lisesi cikisliyim dogru durust alt yapim yok olanida kendi cabamla yaptim
profesyonel yardim almam lazim. gitmek zorundayim dersaneye ,
bazilari belki gitmeden halledebilir ama benim ihtiyacim oldugunu dusunuyorum
birde burda kaynagim yok acikcasi. internetten ne bulduysam ve buda yeterli degil.
ocakta gidersem 6 ay disiplinli calisma imaknim olucak esimden 3 ay ayri kalmis olacagim. off cok zor bir durum ya

soyledigin seyinde iyi taraflar var . esimi dinler ve birlikte donersem
ve basarili olamazsam onu suclarmiyim bunu dusunuyorum. cok arada kaldim kizlar ya.
bebegim olmasa yine calisam ortamim daha iyi olacak ama birde dis cikarma donemi olunca cok ilgi istiyor
hakki da tabi. ama bu sefer ben calisamiyorum. olursa olur olmazsa olmasinmi
diyim bilmiyorumki??
ama cok istiyroum ya yapmazsam icime oturacak biliyorum.
bir yandan da diyorum ocakta gideyim esimi dinlemeyeyim elimden geleni yapayim.
Allah arada birakmasin kimseyi

eşinı dınle
aranız bozulmasın
3 ay duzenlı calısmak ıcın az zaman degılll
huzurunuzu bozma

eğer eşinizi dinleyipte sınavı kazanamazsanız ne kadar üzülürsünüz?
üzüldüğünzden dolayı eşinizi suçlarmısınız?
bunlara cevabınız hayırsa eşiniz ve kızınızla mutlu yuvanızda kalıp,türkiyeye beraber dönmenizi tavsiye ederim.
mutluluk,huzur,beden ve ruh sağlığı kolay bulunmuyor,bir yuva kolay kurulmuyor.
ayrı gayrı olmayın birkaç ay içinde olsa.
hem bu sınavı kazanmayı çok istediğinizi anladım
isterseeniz bunu üç ay içindede yapabilirsiniz.
çifte mutluluk olur,fena mı)

canım ya senin daha 1 yasında bi çocugun varmış. bence herşeyden önce onu düşün. ocakla nisan arası pek bi zaman yok. bence nisana kadar kendi çabalarınla çalışabildiğin kadar çalış nisandada dersaneye yazılır devam edersin. Senin okuma azmin oldukça hiç bişey engel olmaz başaraacağına inan yeterli. umarım sınavıda kazanırsın.

kizlar inanin 1 aydir bu konuyu surekli dusunuyorum. iyimi olur kotumu olur??
gidince kayinvalidem ve kayinpeder gelicek evime, onlarla bir sorunum yok suan ama
neticede 6 ay kalicam onlarla buda az zaman degil. cok dusundum ama en kotu karar
kararsizliktan iyi diyerek ve burdaki yorumlari okuyarak bir karar vardim
esimle donecegim , burdan kendim hazirlanacagim ve nisanda dersaneye baslayacagim
esim elinden geleni yapiyor bunu gordukcede gidemiyorum.
tesekkurler kizlar yorumlar icin.
umarim kazanirim.
son 3 ay cok saglam calismam lazim ama burdada bos durmaya niyetim yok.
internetten ne bulduysam indirim calisacagim artik. en azindan huzurlu olurum
esimlede konustum bazi sartlar sundum oda kabul etti
kursu vardi aikido ocakta baslayacakti iptal edecek. bebekle daha cok ilgilenecek.
cozemedigim sorularida ona cozdurucem
bu sekilde 3 ayi degerlendiricem. zaman ayirdiginiz icin tesekkurler kizlar.

sadece 3 ay ayrı kalacaksınız diye mi bütün bunlar, ya eşin aynı durumda olsaydı bi iş için 3 ay ayrı kalmamız lazım deseydi, sen napcaktın gitme dicekmiydin, diyelimki dedin, eşin peki karıcığım gitmeyim nasıl istersen karıcım mı dicektiakannehir
bu senin geleceğin, kadınlar nasıl fedakarlık yapıyorsa erkeklerde yapmak zorunda, bu okuma işi sana yeni iş kapıları açabilir, seni hatırlıyorum, nedense hafızamda yer etmişsin, ve sen kendini geliştirip eşine muhtaç olmayacak seviyeye gelmeye ihtiyacı olan kadınlardansın, gerçi her kadın böyle olmalı ya, neyse..
bence eşini ikna edebilirsin, tatlılıkla mutlaka ikna olcaktır

3 ay demek bır gozu acıp kapatmak demektır canım benım.Sana dostca ve cok ıcten seyler yazıcam,hemen hemen aynı yastayız ve ben ogretmen olacaktım 20yasımda falan unıversiteyi maddi ımkansızlıktan oturu bırakmak zorunda kaldım.Bıraktım ama gel de bana sor,ıcımde mum gibi yanıykudugum bolumle ılgılı ufacık bırsey gorsem ıcım yanıyo,bagıra bagıra aglamak ıstıyorum.Simdi eger sende ıstedigini yapmak ıcın yola koyulmazsan emin ol sende hep ah keske! cumlesini kullanıcaksın.Her daim ya kendini ya esini suclucaksın.Bebegin kucuk dershaneye gitme ımkanın da varmıs,Ve yazdıklarından sunu anladım ki esşinin bu konudaki problemi kıskanclık olabilir,kımı erkekler biliyoruz ki kadınların kendilerinden ıyı olmasını asla kaldıramıyor.Bu konuda seni neden desteklemiyor ben anlayamıyorum.Artı kucuk bı tavsıye daha turkıye cocugunla gıt neden yavrunu bırakıp gıdıceksin ki turkiye de kendi ailene bırak,kayınvaliden daha sonra basına kakabilir.Ama diyosan ki esim de benim hayatımın en vazgecilmez parcası bunu yaparsam onu kaybederim,ozamanda secim yapmak zorundasın,sonucta aılenı,yasamını ve olusacak kosulları en ıyı bılen sensin,allah en dogru en hayırlısını versin sana canım.

ben de olsam birlikte dönmeyi tercih ederdim sanırım ama insan bazen bencil davranmayı da bilmeli.
hangisinde kendini daha mutlu ve huzurlu hissedeceğin önemli bence.

cok gel gitler yasadim gercekten ruyalarima girdi hatta bu durum. cok ta konustuk
esim bu sinavi biraz hafife aliyor bana fazla guveniyor yaparsin diyor, son 3 ay gidincede
hizlanirsin sorulari cozmekte diyor. o kendini buna inandirmis.
acikcasi bu konuda ben onun kadar iddiali degilim yani duzenli calisabilsem
bende de bu iddia olurdu. Bos kaldigim her ani degerlendirmye calisiyorum. umarim yeterli olur.
tanimin cok hosuma gitti gercekten ev kadini olmak anne olmak cok guzel ozel seyler
ama ben bununla tatmin olamiyorum, birseyler yapmam lazim. Kimse beni yanlis anlamasin
hayatimi tum gun yemek yaparak temizlik yaparak ve esimi bekleyerek gecirmek beni mutlu etmiyor yani bunlari yapmaktan kocunmuyrum elbette ama yeterli olmuyor.
cok konustum esimle ama eger turkiyeye donersem o cok gonulsuz olucak
3 ay az zaman belki ama biz gecen yil 7 ay kadar ayri kalmak zorunda kaldik
tekrar onlari yasiyacagim diye de tedirgin oluyorum
bir ara cok kararliydim ne olursa olsun gideyim diye ama sonra yani suanda burda kalmaya karar verdim. kendime calisma plani hazirladim. elimden geleni yapacagim.
bugun birkac kaynak bulabildim internetten. onlara calisacagim

tesekkur ederim degerli yorumun icin.

Seni cok iyi anliyorum , benimde icim dgs deyince eriyor inanki.
2 yil okudum bolum birincisi olarak mezun oldum. sirf sinavda puan etkili olacak diye
ama bir turlu girmek nasip olmadi. birincisinde farkli sehirdeydim sinav gunu gidip giremedim
digerinde ise yurtdisindaydim. bu sefer elimden geleni yapip girecegim ins.
suan konu eksigim cok fazla degil ama coook pratik yapmam lazim. onumdeki 3 ay konulari tamamlayip hakim olmayi planliyorum. son 3 ayda cok disiplinli birsekilde ve yogun
bir sekilde soru cozecegim ins. Bana dua edin lutfen , bunu gercektirmek benim icin cok onemli

ben de olsam birlikte dönmeyi tercih ederdim sanırım ama insan bazen bencil davranmayı da bilmeli.
hangisinde kendini daha mutlu ve huzurlu hissedeceğin önemli bence.

haklisin arkadasim bencil olmak lazim arada, ama bazen olamiyor iste.
ins kararimdan pisman olmam

cok tesekkur ederim hepinize kizlar.

insan hayatta yaptıkları için değilde genelde yapmadıkları
ıı idealler için büyük pişmanlık duyar mutlaka yap ne yapmak istiyorsan
:enbuyukkk:

Canım ben tesekkur ederim,yazdıklarımıza deger verdigin icin,ınan tum kalbımle senın ıcın en ıyısını ıstıyoruım.Tabi esşin senden ayrı kalmak ıstemıyorsa aranızda sorun olabilir,keske bır kez daha her turlu ınce ayrıntısıyla esinle konusup,aramıza sogukluk girer mi veya neden bana bu kadar cok guveniyosun diye konusabilsen,ama yineliyorum senin icin en ıyısı olsun ınsallahopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
ben ne yapardim??? ben olsam esimi dinlerdim...nisan ayinda giderdim...hem ben esimi birakamam, ne hayal düsünürüm ne birsey...ben koskoca isimi, dilimi, birakip geldim ve sirf onunla olabilmek icin yeni dil ögrendim ve cok mutluyum...hersey 4 4 lük degil malesef...ben evde yeter ki huzurlu mutlu olayim, dershane falan...yalan benim icin...hayallerim benimde vardi ama o, o zamandi...eger ki ayni sehirdeysem esimle yani hep birlikteysek ben gideceksem o zuaman giderim...sadece kendimi gelistirmek icin baska ülkede ondan ayri kalacaksam, ben yapmam bunu...

hayırlısı olsun canım, internette cd setler, kitaplar, yaprak testler falan vardır onlardan da ara, umarım başarıyla geçirirsin sınavı, başka bi ülkede yapayanlızım demiştin, gerçekten evde oturarak olmaz canım, bu şekilde ne eşine, ne cocuğuna karşı dimdik ve verimli olamazsın herkonuda, umarım hayallerin gerçekleşir
a.s.

merhabalar canım;
ben de 3 yıl kadar dgs ye hazırlandım en iyi dershaneye giderek fakat sonu hüsranla bitti.Tabi okul puanım senin kadar iyi değildi 64 tü.Okul puanı bu sınavda çok etkili fakat çok disiplinli bir şekilde çalışman gerek.Ben her gün etütlere gittim en iyi sınıftaydım ama kısmet olmadı zamanla yarışılan bir sınav sorular koly fakat hızlı olman önemli taktikleri var.Nisan grubu için şunu söyleyebilirim deneyimli biri olarak konulara çok hakimsen sadece soruı çözmek için gidebilirsin konuların çok üstünden geçerek pratik kazandırıyorTabi şevkini kırmak gibi olmasın ama tavsiyem çok çalışman çok çeşitli soru çözmen.ıstersen kaynak tavsiyesinde bulunabilirim.ınternet üzeinden de kitap satışları var yanlış bilmiyorsam.Tabi ki Türkiye de hazırlanman çok etkili olur ama durumun biraz karışık.Dershane de bir arkadaşım evliydi ve boğaziçini kazandı istedikten sonra olur.Kendi çabanla da yapbilirsin aslın da.Sana tek tavsiyem Türkiye de de olsan orada da olsan her gün mutlaka çalış kontenjanları az biliyorsundur zaten.Aklının bi yerde olmaması gerek nere de huzurlu olacaksan orda çalış ama çok çalış.Evde de çalışabilirsin düzenli olduktan sonraUmarım herşey gönlünce olur:Mutlululklar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…