karar veremiyorum

nesdem

prensesini buyutuyor:-)
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
6.813
517
198
merhaba arkadaşlar. bugünlerde bir konuda karar veremiyorum. sizlerin fikrine ihtiyacım var. ben ve eşim küçük bir ilçede çalışıyoruz. maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. yaşadığım ev oldukça güzel,denize 50 m, büyük, içi dışı yapılı. tek sorunumuz balkonu yok. apartmanın terası boşalmış. ev inanılmaz güzel, deniz ayağının altında süper lüks bir ev. kirası ise bizim evimizin iki katı kadar. eşim kararı bana bıraktı. maddi olarak bizi zorlamayacağını söyledi. sizce kendi evimizde kalıp birikim mi yapsak yoksa daha güzel bir evde yaşayıp keyif mi yapsak:) bu arada 2 sene sonra tayinimiz çıkıcak. mecburen taşınacağız yani.

Son düzenleme:
sımdıkı fazla harcamalarınız ılerıde ev alırken sıkıntı cıkarmayacaksa dıger eve gecın derım.hayat kısa 2 sene sonra nasıl bır evde oturacagınızı bılemezsınız.

2 sene balkonlu evde oturacağım diye düzeninizi bozmaya değmez hem kirada iki katıymış bence brikim yapmaya bakın kendi evinizi alırkende geniş balkonlu alırsınız acısını çıkartırsınız:34:

evimden gerçekten memnunum. ikinci kat olmasına rağmen balkonsuz evde ilk defa oturduğum için zorlanıyorum. dediğiniz gibi 2 yıl için düzen bozmak ve fazladan para vermek gereksiz gibi geliyor. ama insan kaç kere dünyaya geliyor ki diyerek çatışma yaşıyorum kendi içimde:))

şimdiki evin anlattığına göre gayet güzelmiş.. içi-dış yapılı denize 50mt falan.. ne gerek var iki kat fazlai kira vermeye tek farkı balkonu olacaksa.. oraya vereceğiniz parayı gözden çıkardıysanız her ay bankaya aradaki fark kadar meblağı yatırın iki yılda baya bir birikiminiz olur :34:

benm evmde 3 balkon artı 1 tane kocaaamaan 60 m2 teras var sor bakalım en son ne zaman teras keyfi yaptın die valla hatrlamıyorum... anca misafr gelcekte o msafrede mangal yakcaz da terasta otrcaz evm dublex üst kata bile çıkmıyoruz düşün... bnce evnden memnunsan balkon için bzma düzenini... 2 sene snra balkonlu ferah eve çıkarsınz hem 2 katı kira farkı var diyosun ne gerek varki karar tabiki senin ama bnce bsver

arkadaşlar verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. evimde kalmaya karar verdim. teraslı ve dublex bir ev zaten iki kişi için fazla. 2 sene sonra hayalimdeki evi almak adına şu anki evimde kalmak en mantıklısı.

birikim yapmak en doğrusu.taşınma derdi ayrı sıkıntı..2 sene içinde 2 kez taşınacak olmak insanı psikolojik olarak yorar..

Bizim evimizde 1 balkon koskocaman 2 teras var ve iki katlı . En çok terasa sanırım 1 ay önce çıkıp oturmuştuk hevesle çıkma yukarı derim canım zaten kış da geldi .kendi evin inşallah kosskocaman olur:)

' Hayat ertelenmeye gelmez'.Ama biz insanlar ya geçmişte ya gelecekte yaşıyor ve ŞU ANI KAÇIRIYORUZ.Nasılsa çok ciddi maddi problemleriniz yokmuş . Önünüze gelen fırsatı değerlendirin bence .:40:

Son düzenleme:
Valla ben balkonlu ev mi daha güzel falan diye düşünmem 2 sene için ev taşımaya üşenirdim. Birikim yapsanız daha mantıklı sanki.

Bence de evinizde kalın. nasılsa 2 sene sonra mecburen taşınacaksınız sırf balkon için o stresi bir defa daha yaşamayın. hem kirası da fazlaymış onun yenine birikim yapıp ilerde daha güzel bir evde oturabilirsiniz. :6:

Bana kalırsa,
Madem ki 2 yıl sonra taşınacaksınız; bence birikim yapın. Belki bu birikimle gideceğiniz yerde ev bile alırsınız, belli mi olur. :)

ben olsam teraslı balkonlu eve taşınırdım,eşinizle birlikte kimbilir o 2 yıl içinde ne güzel zamanlar geçirirdiniz,balkonsuz evde yapılacaklar sınırlı.

Bizim evimizde 1 balkon koskocaman 2 teras var ve iki katlı . En çok terasa sanırım 1 ay önce çıkıp oturmuştuk hevesle çıkma yukarı derim canım zaten kış da geldi .kendi evin inşallah kosskocaman olur:)

inşallah canım... çok teşekkür ederim..allah herkesin gönlüne göre bir ev versin inş.

balkon için 2 katı fiyat ödenirmi yaa :53:
benim evimde balkon yok ama gayet geniş ve kullanışlı olduğu için artı yazın her akşam dışarı çıktığımız için balkon aramıyoruz.

bence 2 sene sonra tayininiz çıkacaksa boşu boşuna masraf etmeyin birikim yapın gittiğiniz yerde ev alın verin ekonomiye can verin :27:

Back
X