karar vermek cok zor

Ya allah aşkına boşan diyenler evli mi acaba yada kendilerinin yuvası yıkılmış herkes de mutsuz mu olsun istiyorsunuz.
Lütfen hemen boşanma kararı verme. O çocuğun hayallerini yıkma. Evet zor bir süreç hele ki bu statütüdeyken millet ne der. Yüksek mevkilerdeki insanlarda da hakaret şiddet vs çok yaygın olmasına rağmen insanlar bu durumun çok dikkat çekici olacağını düşünüp saklama gereği duyuyorlar. Sizi anlıyorum.
Bir çıkış yolu olmalı çünkü eşinizin özünde iyi olduğunu düşünüyorsanız. Belli ki onun psikolojisi iyi değil ve bunu Size hakaret ederek gösteriyor. Eşinizle konuşun evlilik terapistinden yardım alın. Elinizden geleni yapın artık eşinizin gerçekten iyi olduğunu yani özünde iyi olduğunu düşünmediğiniz zaman boşanma işini düşünün derim. Kendinden önce düşünmen gereken çocuğunuz hatrına....

mıllet ne der.....derkeenn?????? sızın gıbı mıllet ne dercıler şöyle konulara yorum yazmasın...tamam yapıcı olalım o ayrı ama mıllet ne der dıye boşanmasın mı yanı...hakaretimi sineye ceksin...mutsuzluğun dibinemi vursun........yada ölsün mü........mıllet ne der dıye bu ülkede kadınlar ölüyo farkında mısınız?????
benmı yanlış anladım dıye kaç kere okudum yazdıklarınızı...pess yanı bu devirde...millet için yaşayan kadınlar olmasın artık...

merhabalar
ilk defa boyle birsey yapiyorum ve yazarken bile emin degilim. cok zor durumdayim cok mutsuzum. 3 yillik evliyim ve cok tatli bir oglumuz var. evlendigimizden beri hayatim 180 derece degisti. esim ve ailesi benden cok farkli insanlar. yasadigim sehir de degistigi icin hic cevrem kalmadi. sosyal hayatim yok. esim ozunde iyi bir insan ama cok sinirli. bana devamli bagiriyor ve hakaret ediyor. ben bir hekimim ve cok uzun ugraslar sonrasinda meslegimde iyi bir yerdeyim. ama artik bittim. bosanmak karari sanirim burada asil beni zorlayan sey. tecrubelerinizden faydalanmak istedim. tesekkurler.
Ben de 3 yıllık evliyim benim de çok tatlı bir oğlum var hatta yeni doğan bir kızım var benim de eşim senin dediğin gibiydi bir zamanlar hemen boşanmak iyi bir şey değil o en son dusunulecek şey sana hakaret etmesi kötü tabiki bu sorunu çözmeye çalışın kültür farkı çok çok önemli işte ben de yaşadım bunu ama evlenip çocuk yapmışsınız artık oturup konuşun cozulmeyecek bir şey değil.

ama şimdi bir hekim bile kocasından hakaret görüyorsa, bunu sindiriyorsa, ataerkil yapıya boyun eğiyorsa biz ne diyelim.
benim annem sizin imkanlarınızın onda birine sahip değil, ama babam anneme hakaret etme cesaretini kendinde bulamaz, ki köylüler.
o kadar diyeyim...

mıllet ne der.....derkeenn?????? sızın gıbı mıllet ne dercıler şöyle konulara yorum yazmasın...tamam yapıcı olalım o ayrı ama mıllet ne der dıye boşanmasın mı yanı...hakaretimi sineye ceksin...mutsuzluğun dibinemi vursun........yada ölsün mü........mıllet ne der dıye bu ülkede kadınlar ölüyo farkında mısınız?????
benmı yanlış anladım dıye kaç kere okudum yazdıklarınızı...pess yanı bu devirde...millet için yaşayan kadınlar olmasın artık...
Evet yanlış anlamışsınız. İnsanlar yazarken mimik ses Görüntü olmadığı için anlaşamıyor böyle. Ben bi araştırma yazısı okumuştum. Yüksek statülü insanlar bu tarz durumları açığa çılartmıyorlar sıradan insanlar kadar. Millet ne der diye daha fazla düşünüyorlar demek istedim. Kendi yorumum bu şekilde yansıdı. Yanlış anlamış yada anlatmışım. Evet boşanabilir ama bence düşünülmesi gereken küçük bir kalp var ortada. Bir de belirtmiştim yine söyleyim eşinin özünde iyi olduğunu düşünüyor bu da bence değişebileceğinin işareyidir

O haberden alıntıyı aktarıyorum.6 aylık bebeğime bakarken böyle yarım yamalak oluyor her şey. Kusura bakmayın.
Statü sahibi kadın şiddeti saklıyor

Üniversite mezunu kadınlar şiddet gördükleri zaman statüleri gereği bunu mahkemeye yansıtmıyorlar. “Aman kimse duymasın” diyorlar ve eşleriyle kendi aralarında “şiddeti boşanma” gerekçesi ile anlaşmalı olarak boşanıyorlar. Kariyerime zarar gelmesin diye bakıyor şiddet gören eğitimli kadın. Hatta biz avukatlarından bile gizliyorlar, son anda açıyorlar yaşadıklarını.

herkese tesekkur ederim cok ilginc bi durumda hissettim kendimi hic gormedigim tanimadigim insanlarin sorunlarima ilgi duymasi benim icin zamanin ayirmasi cok degerli. esim ozel sektorde yonetici olarak calisiyor ve statu kaygisi duyacagini sanmiyorum. cok buyuk bir degisim oldu benim icin evlilik. cevremi degistirdim. ilgi alanlarima vakit ayiramaz oldum eslik edecek birini bulamayinca bu biraz beni sosyal anlamda kapatti. meslegimin cevreyle ilgisi yok. cok tanidigim ve tanimaya devam ettigim insan var is dolayisiyla ama bu benim alistigim paylasimlari veremiyor. bir de sasirdigim birsey cok kolay elestirebiliyoruz karsimizdakini hic tanimasak bile. bazi yorumlari okurken yine ezilmis hissettim kendimi. cok sert cumleler ozensiz elestiriler gibi geldi. zaten zor ve kirilgan bir donemde olmasam buraya bunlari yazmam diye dusunuyorum. neyse belki de hata ettim. ofke kontrolu ve terapi fikirleri mantikli olabilir. tabi ki kimse mutsuz olmak icin evlenmez cabalamak isterim ama o kadar guclu degilim belli ki. bir de cocugu kucukken ayrilan ve tecrubelerini anlatmak isteyen olursa sevinirim. tekrar tesekkurler.

evliliğin bazı dönemlerinde motonlaşma sonucu sabır gösterememe hakaret saygısızlık vs olabiliyor. özellikle çocuktan sonra sorumluluklar arttıkça bu durum daha fazla olabiliyor . bence ayrılık için hemen karar vermemelisin. çünkü eşin de acaba kendini nasıl hissediyor neden böyle davranışlar içinde vs vs konularda güzellikle oturup başbaşa ilişkiniz üzerine konuşun.. belki eşiniz bu durumda kendini farkında bile olmayabilir.. ona fırsat verin sebebini sorun beraber ilişkiniz için yeni kararlar alın özellikle iletişim konusunda.. tabi konuşurken ben dilini kullanırsanız daha faydalı olur. sen dilinde hemen savunmaya geçip iş yokuşa sürebilir.. bence bu konu atlatılabilecek ve karşılıklı güzelce sakince konuşularak halledilebilecek bir konu.. tecrübeyle sabittir.

Bana hakaret eden, çocuğumun yanında aşağılayan adam özünde veya dışında iyi biri! olsa banane olmasa banane.
Ben kendi psikolojime ve çocuğumun şahit olduğu huzursuzluğa bakar istediğim huzur ortamını sağlamaya çalışırım.

merhabalar
ilk defa boyle birsey yapiyorum ve yazarken bile emin degilim. cok zor durumdayim cok mutsuzum. 3 yillik evliyim ve cok tatli bir oglumuz var. evlendigimizden beri hayatim 180 derece degisti. esim ve ailesi benden cok farkli insanlar. yasadigim sehir de degistigi icin hic cevrem kalmadi. sosyal hayatim yok. esim ozunde iyi bir insan ama cok sinirli. bana devamli bagiriyor ve hakaret ediyor. ben bir hekimim ve cok uzun ugraslar sonrasinda meslegimde iyi bir yerdeyim. ama artik bittim. bosanmak karari sanirim burada asil beni zorlayan sey. tecrubelerinizden faydalanmak istedim. tesekkurler.
Bosanmak istediginizde dahi duzelme goremiyorsaniz ugrasmanin bir anlami yok diye dusunuyorum. Bu isteginizden haberi var mi

merhabalar

Hanimefendi bakin yillarca okumus doktor olmussunuz, isiniz geregi gunde onlarca belki yuzlerce insanla muhatap oluyorsunuz nasil oluyorda esinizi ve ailesini ancak 3 yillik evlilikten sonra size uygun olmadigini fark ediyorsunuz ben anlamadim. Yada neden sirf evleneceksiniz diye duzeninizi birakip esinizin yasadigi yere gidiyorsunuz, neden erkek duznini degitirmiyorda hep kadina dusuyor bu fedakarlik bizim kulturumuz neden boyle ben anlamiyorum.
sonra cevrem degisti is yerim degisti bu memleketi sevmedim ailemden uzaklastim kimsem kalmadi gibi sorunla cikiyor ortaya.
Doktor kadinsiniz illaki evlenmeden once calistiginiz yer bir cevreniz duzeniniz vardi neden demediniz evlenmek istiyorsan burda yasariz diye kocaniza, neden adamin ailesinin burnun dibine tasindiniz. Zaten olayin asil kaynagi sorunlarin asil basi ordan basliyor.
Ayrica esinizin iyi ama cok sinirli oldugunuda biliyordunuz muhtemelen sonrada degismemistir. Simdi bir yetiskin gibi sorumluluklari kabul edip yaptiklarinizi sonuclarina katlanmaniz lazim. Ben bosanma taraftari degilim eger ortada kurtarilabilcek bir iliski ve sevgi bagi varsa ve sorunlarin cogu dis ve cevresel faktorler yuzundense.
Esiniz memur mu, ne iste calisiyor, tasinin ordan eski yasadiginiz yere yada ortak istediginiz baska sehre tasinin yeni bir baslangic yapin, temiz bir sayfa acin , evliliginize 2. bir sans taniyin. bastan yanlis adimlar atmis olabilirsiniz ama her insan hata yapar onemli olan pes etmek degil onlari duzeltmek. Bosaninca hayatinizdaki tum sorunlar birden cozulmeyecek cunku.
Esinizle konusun derdinizi anlatin, ailesinden uzaklasin onemli olan sizin geleceginiz, esinizde bu sekilde dusunecek olgunluga sahipse birlikte hareket ederek evliligi kurtarabilirsinz ama yok adam dik kafa dediklerinizi anlayacak insani yonu yok ve otur oturdugun yerde kadin psikolojisindeyse o zaman baska yollari denersiniz.

Back
X