merhabalar
ilk defa boyle birsey yapiyorum ve yazarken bile emin degilim. cok zor durumdayim cok mutsuzum. 3 yillik evliyim ve cok tatli bir oglumuz var. evlendigimizden beri hayatim 180 derece degisti. esim ve ailesi benden cok farkli insanlar. yasadigim sehir de degistigi icin hic cevrem kalmadi. sosyal hayatim yok. esim ozunde iyi bir insan ama cok sinirli. bana devamli bagiriyor ve hakaret ediyor. ben bir hekimim ve cok uzun ugraslar sonrasinda meslegimde iyi bir yerdeyim. ama artik bittim. bosanmak karari sanirim burada asil beni zorlayan sey. tecrubelerinizden faydalanmak istedim. tesekkurler.
Hanimefendi bakin yillarca okumus doktor olmussunuz, isiniz geregi gunde onlarca belki yuzlerce insanla muhatap oluyorsunuz nasil oluyorda esinizi ve ailesini ancak 3 yillik evlilikten sonra size uygun olmadigini fark ediyorsunuz ben anlamadim. Yada neden sirf evleneceksiniz diye duzeninizi birakip esinizin yasadigi yere gidiyorsunuz, neden erkek duznini degitirmiyorda hep kadina dusuyor bu fedakarlik bizim kulturumuz neden boyle ben anlamiyorum.
sonra cevrem degisti is yerim degisti bu memleketi sevmedim ailemden uzaklastim kimsem kalmadi gibi sorunla cikiyor ortaya.
Doktor kadinsiniz illaki evlenmeden once calistiginiz yer bir cevreniz duzeniniz vardi neden demediniz evlenmek istiyorsan burda yasariz diye kocaniza, neden adamin ailesinin burnun dibine tasindiniz. Zaten olayin asil kaynagi sorunlarin asil basi ordan basliyor.
Ayrica esinizin iyi ama cok sinirli oldugunuda biliyordunuz muhtemelen sonrada degismemistir. Simdi bir yetiskin gibi sorumluluklari kabul edip yaptiklarinizi sonuclarina katlanmaniz lazim. Ben bosanma taraftari degilim eger ortada kurtarilabilcek bir iliski ve sevgi bagi varsa ve sorunlarin cogu dis ve cevresel faktorler yuzundense.
Esiniz memur mu, ne iste calisiyor, tasinin ordan eski yasadiginiz yere yada ortak istediginiz baska sehre tasinin yeni bir baslangic yapin, temiz bir sayfa acin , evliliginize 2. bir sans taniyin. bastan yanlis adimlar atmis olabilirsiniz ama her insan hata yapar onemli olan pes etmek degil onlari duzeltmek. Bosaninca hayatinizdaki tum sorunlar birden cozulmeyecek cunku.
Esinizle konusun derdinizi anlatin, ailesinden uzaklasin onemli olan sizin geleceginiz, esinizde bu sekilde dusunecek olgunluga sahipse birlikte hareket ederek evliligi kurtarabilirsinz ama yok adam dik kafa dediklerinizi anlayacak insani yonu yok ve otur oturdugun yerde kadin psikolojisindeyse o zaman baska yollari denersiniz.