Karar vermem lazım kizlar

Çocuk gelişimi lisans mezunu da öğretmen maaşı alır, orda sorun yok. Ama lise ya da önlisans mezunuysa düşük oluyor maaşları, öğretmen kadrosunda olmuyorlar çünkü.
Evet öyleymiş. Önlisans mezunu olduğunu yazmış profiline.

Bu arada konu sahibi önlisans mezunu olarak öğretmen değilsiniz bu konuda anlaşalım. Birde eşiniz önlisans olduğunuz halde millete öğretmen eşim var diyebilmek için muhtemelen çalışın diyor. Çık gördüm böyle erkekler. Kendilerinin işi iyi. Genelde eşler 2 yıllık öocuk gelişim mezunu. Hepsi anaokulunda yardımcı öğretmen asgari yarısı ücretler ama eşler ev hanımı karım demek yerine öğretmen demesi için çalışsın istiyor.

Koca kişisi paraya da saygı duyuyor bence, yoksa sosyallesmenin 1500 yolunu biliyorum. Dese askım bak hem sana mesgale, hem de gecinmemiz daha rahat, fakat daha hafıf bir iş bakalım bu kadar yorulmasın, anlarım...

Yok iki yıllıklar ya da lise mezunları öğretmen değil ama bazı özel okullar sınıf teslim ediyor onlara da öğretmen gibi, ücretini de üç kuruş veriyor. Devlete atanamıyor bu kesimX

Çocuk gelişimi 4 yıllık olunca formasyon alabiliyor zaten, direkt öğretmen oluyor az parayla çalışmıyorlar onlar, devlete de atanabiliyorlar.

Anladım şimdi.
Sanırım konu sahibi de bu üç kuruş alan gruptan. Özel okul da olsa sabah 7 akşam 5 çalışan öğretmen hiç görmedim. Kantinci bile 9-5 çalışıyor yani. İnanılmaz

Çocuk gelişimi lisans mezunu da öğretmen maaşı alır, orda sorun yok. Ama lise ya da önlisans mezunuysa düşük oluyor maaşları, öğretmen kadrosunda olmuyorlar çünkü.

Ben yanlış mı biliyorum, asgari ücretin altında tam zamanlı çalıştırmak suç değil mi, fabrika muhasebesinde çalışıyorum ben, ilkokul mezunları bile asgarinin altında almıyor, nasıl olabiliyor asgarinin yarısı

Koca kişisi paraya da saygı duyuyor bence, yoksa sosyallesmenin 1500 yolunu biliyorum. Dese askım bak hem sana mesgale, hem de gecinmemiz daha rahat, fakat daha hafıf bir iş bakalım bu kadar yorulmasın, anlarım...

Yazmak istemedim amma bence de, 12 saat çalışma cücük kadar paraya sosyalleşme mi olur Alllah aşkına? kazancı iyiymiş bir de, çok ayıp etmiş.

Suç tabi ki. Ama konu sahibi gibi kabul edip çalışanlar oldukça mokunu çıkartıyorlar. Banka hesabına asgariyi yatırıp yarısını elden geri alıyorlar.

Suç tabi ki. Ama konu sahibi gibi kabul edip çalışanlar oldukça mokunu çıkartıyorlar. Banka hesabına asgariyi yatırıp yarısını elden geri alıyorlar.

Yeminle bunu bizim okuma yazma bilmeyen çaycı ablaya bile kabul ettiremezler, kadın her ay gelip kızım benim sigortama bak yatmış mı diye kontrol ediyor, internet bankacılığı kullanamadığından maaşına da bana baktırıyor o kadar kontrollü, bunu kabul ederek kendilerini yakıyorlar asıl

Tamam canım, anladım. Ilk mesajında özel okuldan bahsedince kolej'de çalışıyorsun sandım, o tarz yerler bu şekilde çalıştırmaya cesaret edemez çünkü.

Benim de anaokulu deneyimim var ve bu yaşadığın bana çok normal geliyor, şimdi şartlarına hiç şaşırmadım. Muhtemelen nöbete kaldığın için iş saatlerin uzuyor. Bir de yardımcı öğretmen isen ya da sınıf öğretmeni mi bilmiyorum, yaş grubuna göre de işlerin artıyordur bu sebeple erken ve geç çıkıyorsun, köklü ve kurumsal bir anaokulu haricinde, butik ya da aile şirketi gibi olan özel kreşlerin durumu bu şekilde ne yazık ki. Yine söylüyorum, ya çık oradan ya da daha kurumsal olan başka bir kreşe geç.

Yasal değil ve genellikle geçinme sorunu olmayan eş sebebiyle sağlık haklarından faydalandıkları için ; sgk olmasa dahi "çalışıyor" etiketi için çalışanlar sebebiyle , bunu yapan işyerleri halen varlığını sürdürüyor.

En büyük hata çocuğunu da yanında götürüp bu işyerinde çalışmaya devam eden konu sahibinde.

3 Ağustos Çarşamba Yine aynı dert karar veremedim süre azalıyor konunuzdan

Bu sene çocuğunuzu başka bir okula vereceksiniz. Aldığınız rakam çocuğunuzun okulunu karşılayacak mı ? Bu işyeri sigortanızı yatırıyor mu ?

Başka bir kuruma geçin. Ortam arkadaşlarınız mı sizi rahatsız ediyor, kurum mu yoksa direkt çalışmak mı

Kreşlerdeki sınıf ve yardımcı öğretmenlerin iş yükünü biliyorum, şahit oldum. Hele ki alınan sorumluluk ne asgari ücrete ne de sigortasız çalışmaya değer. Yemeğini, çamaşırlarını, etkinliklerini, suluğunu, ayakkabısını ve en önemlisi ÇOCUĞUN IYI HALINI GÖZETMEK başlıbaşına dikkat isteyen bir iş. Konu sahibinin perti çıkıyormuş eve gidince, ben anaokulunda tam zamanlı branş eğitmeniydim her şeyi biliyorum, özellikle bir de bu dönem kreşlere büyük zam geldi, kurum sahipleri velilerden paraları alıyor ama çalışanına kuruş koklatmıyor. Sonra nerede motivasyon? Hepimiz işimizi severek/sevmeyerek yapsak bile bu devirde motivasyonlarımızdan birisi de para. Üzgünüm konu sahibi, senin iyiliğin için.

Eşim özel bir okulda öğretmen.
Saat 09.00-16.00 ders saatleri.
Maaşı asgariden bir tık üst ama prestijli bir okul. (ek ders hariç)
Her dönem birer veli toplantısı olur bir tek o zamanlar hafta sonu ve akşamları çalışıyorlar o da gayet normal.
Başka okullara bakabilirsiniz.
Öte yandan çalışmak bence güzel bir şey. Ben de öğretmenim.
Şu an çalışmıyorum. (daha önce hep çalıştım şu an ara versin nasip olursa başlayacağım)
Ancak çalışan sosyal ilişkileri yüksek olan bir kadın bence eşiyle de daha iyi iletişime geçiyor. Bence olumsuzluklardan öte elinizde bir meslek varken şartları iyi olan bir kuruma bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…