- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.988
- 63
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Evet öyleymiş. Önlisans mezunu olduğunu yazmış profiline.Çocuk gelişimi lisans mezunu da öğretmen maaşı alır, orda sorun yok. Ama lise ya da önlisans mezunuysa düşük oluyor maaşları, öğretmen kadrosunda olmuyorlar çünkü.
Kocayı, onu bunu boşverin, siz ne istiyorsunuz? Bu işi seviyorum diyorsanız yapın, sevmiyorsanız yapmayın. Sosyalllik başka şekillerle de olur, spora gidersiniz, arkadaşlarla kahve içmeye çıkarsınız ... yani çalışan bir insansnız bunlar bi,r noktadan sonra kesmez tabi, ben olsam ara veririm biraz sonra saatleri daha az bir iş bakarım.
Paraya ihtiyacınız yoksa siz bilirsiniz hayat sizin hayatınız.
Yok iki yıllıklar ya da lise mezunları öğretmen değil ama bazı özel okullar sınıf teslim ediyor onlara da öğretmen gibi, ücretini de üç kuruş veriyor. Devlete atanamıyor bu kesimXArtık hepsinin 2 yıllıkları da var sanırım ben çok anlamıyorum da, lisede çocuk gelişimi ya da 2 yıllık çocuk gelişimi vs olunca sanırım hepsi öğretmen kategorisinde mi olmalı acaba? Benim bildiğim öğretmen dememiz için eğitim fakültesi mezunu olunmalı. Ama tabii oldukça değişti sistem.
Anladım şimdi.Yok iki yıllıklar ya da lise mezunları öğretmen değil ama bazı özel okullar sınıf teslim ediyor onlara da öğretmen gibi, ücretini de üç kuruş veriyor. Devlete atanamıyor bu kesimX
Çocuk gelişimi 4 yıllık olunca formasyon alabiliyor zaten, direkt öğretmen oluyor az parayla çalışmıyorlar onlar, devlete de atanabiliyorlar.
Çocuk gelişimi lisans mezunu da öğretmen maaşı alır, orda sorun yok. Ama lise ya da önlisans mezunuysa düşük oluyor maaşları, öğretmen kadrosunda olmuyorlar çünkü.
Koca kişisi paraya da saygı duyuyor bence, yoksa sosyallesmenin 1500 yolunu biliyorum. Dese askım bak hem sana mesgale, hem de gecinmemiz daha rahat, fakat daha hafıf bir iş bakalım bu kadar yorulmasın, anlarım...
Suç tabi ki. Ama konu sahibi gibi kabul edip çalışanlar oldukça mokunu çıkartıyorlar. Banka hesabına asgariyi yatırıp yarısını elden geri alıyorlar.Ben yanlış mı biliyorum, asgari ücretin altında tam zamanlı çalıştırmak suç değil mi, fabrika muhasebesinde çalışıyorum ben, ilkokul mezunları bile asgarinin altında almıyor, nasıl olabiliyor asgarinin yarısı
Suç tabi ki. Ama konu sahibi gibi kabul edip çalışanlar oldukça mokunu çıkartıyorlar. Banka hesabına asgariyi yatırıp yarısını elden geri alıyorlar.
sağa sola branş dışı ücretli öğretmen alır kapatırlar onlar açıklarını
Yine onlara dokunan bişey olmaz
Sen ben gibiler kendimizi donattigimizla, okudugumuzla kalırız
Özel bı kreşAynen öyle, ne yazık ki.
Konu sahibi sen anaokulunda mı çalışıyorsun?
Özel bı kreş
Ben yanlış mı biliyorum, asgari ücretin altında tam zamanlı çalıştırmak suç değil mi, fabrika muhasebesinde çalışıyorum ben, ilkokul mezunları bile asgarinin altında almıyor, nasıl olabiliyor asgarinin yarısı
Kızlar şuan bir okulda çalışıyorum çocugumda benle gidip geliyor du ama bu sene onunbaska okula yazdırdım öğlenci olarak işten ayrılırım diye düşündüm.
Ama herkes çocuk okula gitcek sen Balcan evde diyor.
Öbür türlü benle sabah 7 de ve im okuluma gelcek yaşıtları siniita duracak sonra öğlen onu okuluna birakicam ..
Ben çok yorulucam aldığım maaş toplamda 3000 sigorta 2 öğün yemek servis.
Böyle düşününce güzel ama psikolojik olarak kötü iş yoğunluğu çok fazla ev bir geliyorum pert şimdi çocuk da başka okula giderse yetisemem diye korkuyorum .hemde evde biraz dinlenmek istiyorum hata mı ediyorum sizce
Kızlar calismak mevki çok mu önemli Sizce ....
Asla mutlu olmadığım bir ortam dayım
Maaşım da düşük çalışma şartlarım da çok fazla sabah 7 akşam 5 ama ayın 1 haftası sabah yedi akşam 7
Ama bir yandan da çalışmam lazım gibi hissediyorum sonuçta az da olsa para geçiyor elime birde . İnsanlar ne yaziiki buna önem veriyor.saygin bir meslek sonuçta diye düşünüyorum eşimde tutturmuş maaşı önemli değil en azından sosyallik oluyor sana diyor.
Ama asla gitmek istemiyorum.Bu arada öğretmen nim özel bir okulda .
Şunuda seziyorum sanki eşimde calismadan memnun hoşuna gidiyor gibi .Sanki daha değer veriyor gibi hissediyorum.
Bu arada onunda güzel bir işi var.siz ce ne yapmalı yim.
Özel bı kreş
Başka bir kuruma geçin. Ortam arkadaşlarınız mı sizi rahatsız ediyor, kurum mu yoksa direkt çalışmak mıKızlar calismak mevki çok mu önemli Sizce ....
Asla mutlu olmadığım bir ortam dayım
Maaşım da düşük çalışma şartlarım da çok fazla sabah 7 akşam 5 ama ayın 1 haftası sabah yedi akşam 7
Ama bir yandan da çalışmam lazım gibi hissediyorum sonuçta az da olsa para geçiyor elime birde . İnsanlar ne yaziiki buna önem veriyor.saygin bir meslek sonuçta diye düşünüyorum eşimde tutturmuş maaşı önemli değil en azından sosyallik oluyor sana diyor.
Ama asla gitmek istemiyorum.Bu arada öğretmen nim özel bir okulda .
Şunuda seziyorum sanki eşimde calismadan memnun hoşuna gidiyor gibi .Sanki daha değer veriyor gibi hissediyorum.
Bu arada onunda güzel bir işi var.siz ce ne yapmalı yim.
3 Ağustos Çarşamba Yine aynı dert karar veremedim süre azalıyor konunuzdan
Bu sene çocuğunuzu başka bir okula vereceksiniz. Aldığınız rakam çocuğunuzun okulunu karşılayacak mı ? Bu işyeri sigortanızı yatırıyor mu ?
SGK yatırıyor.3 Ağustos Çarşamba Yine aynı dert karar veremedim süre azalıyor konunuzdan
Bu sene çocuğunuzu başka bir okula vereceksiniz. Aldığınız rakam çocuğunuzun okulunu karşılayacak mı ? Bu işyeri sigortanızı yatırıyor mu ?
Ortam arkadaşlar ve sartlarBaşka bir kuruma geçin. Ortam arkadaşlarınız mı sizi rahatsız ediyor, kurum mu yoksa direkt çalışmak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?