Ümitsizliğe kapildigim anlardayım. Yazdıklarınızı gözlerim dolarak okudum. Lütfen yazmaya devam edin. Bazen bunlar boş teselli diyorum ne yaparsam yapayım ne kadar dua edersem edeyim olmuyor hayırlısı demek kolay ama yaşayınca olayın içinde olunca hayırlısı buymuş dyemiyosun ki herşeye gücü yeten allah istese şerleri de hayra çevirir ama olmadı..
Elimden geldiğince ibadetlerimi yapmaya çalışırım. İş saatlerim dışında namazlarımı kılarım dua ederim ama hayatımda her şey yolunda gittiği zamanlarda daha az dua okurdum şu sıralar ise hep dualara sarıldım. Bu da bir yerde ikiyüzlülük allaha yapılmış bir nankörlük gibi geliyor. Sanki mutlu zamanlarımda yeterince ibadet edemediğim için allah dualarıma icabet etmiycek dye düşünüyorum
Sanki mutlu zamanlarımda yeterince ibadet edemediğim için allah dualarıma icabet etmiycek diye düşünüyorum
Allah affetsin bir ara istediklerim olmuyo dye allaha küstüm dua etmekten vazgeçtim ama çok uzun sürmedi yine allaha sığındım dilim damağım kuruyana kadar dua ettiğim zamanları bilirim. Bana bu dua istegi dua etme fırsatı verildiyse kabul olacaktır dedim olmadı yine de.. sonra şunu düşündüm biz ne kadar dua etsek de bu kaderi etkilemiyor eninde sonunda allahın bize yazdığını yaşıyoruz. Buna rağmen dua etmekten vazgeçmiyorum. Allahın bir bildigi var muhakkak. Çok güzel bir diliniz var. Yazdıklarınız içimize şu serpiyorŞu söz size rehber olsun:
"Ben duanın kabul edilmemesi kaygısı taşımam, İçimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım… Çünkü kişiye dua etme isteği verilmişse, Kabul onunla beraberdir… ” Hz Ömer (r.a.)
Dua ederken Allahın sizin için en mükemmel şekilde o duayı kabul edeceğine inanın. Bütün hazinelerin anahtarı elinde olan tek ve gerçek İstek makamının büyüklüğünü hayal etmeye çalışın... Kudreti sonsuz, sultanımız Allah! Herhangi bir aciz insandan istemiyorsunuz. Dua işi bizim hayal edemeyeceğimizden çok ama çok daha kıymetli bir ibadet.
Örneğin ben "bana dua dua yalvarmayı nasip et" diye de dua ediyorum.
Ayrıca dua sonunda peygamberimizin dediği gibi "dualarımın ve istediklerimin hayırlısını lutfet! "diye de ekliyorum.
Allah affetsin bir ara istediklerim olmuyo dye allaha küstüm dua etmekten vazgeçtim ama çok uzun sürmedi yine allaha sığındım dilim damağım kuruyana kadar dua ettiğim zamanları bilirim. Bana bu dua istegi dua etme fırsatı verildiyse kabul olacaktır dedim olmadı yine de.. sonra şunu düşündüm biz ne kadar dua etsek de bu kaderi etkilemiyor eninde sonunda allahın bize yazdığını yaşıyoruz. Buna rağmen dua etmekten vazgeçmiyorum. Allahın bir bildigi var muhakkak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?