Kararsız kaldık

Otelde kalıyorlar da 1 hafta hiç mi yemek yemeyecekler ayıp olsun. Yoldan geldikleri gibi gelmiyorlarsa çay yeterli.

Şu korona döneminde tanışma, söz, isteme vs hepsinin ayrı ayrı yapılmasına gerek var mı ayrıca?
Şöyle zaten gelip bir hafta kalacaklar. Haftanın başı tanışma sonu isteme olacak. 2 hafta sonra da nikah.
istemede de tanısmada da 6 kişi olacaklar.

Normalde çay ikramlık taraftarıyım ama insanlar şehir dışından geldiği için otelde kaldıkları için ve kişi sayısı az olduğu için yemek de olabilir bence:)
Çay olsun o zaman en azından daha rahat relaks olurlar

Çay da gayet uygundur. Yine de yöreden yöreye değişiyorsa eğer misafirler gelmeden kuzeniniz nişanlısının ağzını bir arasa iyi olur bence beklentiyi bilsinler :)
Çayın pastaların yanına ya fındık lahmacun koycaklar ya da içli köfte :D :D zaten yemekten hallice olucak. Olabilir evet agız aransın 🌈

Çay saatinde karar kıldık, hem daha relaks rahat olabilmek açısından yorumlar için teşekkürler 😍🥰🥰😍

Arkadaşlar merhaba. Kuzenim nasipse evlenecek 🥰
Önümüzdeki hafta aile tanışması sonraki hafta da isteme töreni var. Şöyle ki şehirler olarak örnek vereyim. Kuzenim ist pendikte, sevgilisi kocaeli Gebze.(cocugun evi ile kuzenimin evi 1 saatlik mesafe de) Çocuğun ailesi de Ege’de.
Ege’den çocuklarının yanına gelip bir hafta kadar kalıp (otelde kalacaklar) tanışma isteme mevzusu hallolacak.

Şimdi aile ilk tanışmaya geldiğinde çay saati şeklinde öğlen mi çağırsınlar yoksa yemeğe olacak şekilde akşam mı? Biz tanışmaya çay saati (doyurucu ikramlıklar,baklava,dondurma kahve vs) sonraki hafta içi akşam da yemeğe çağırsınlar diye düşündük. Ya da direkt akşam yemeğe çağırıp sonrasında çay kahve de olabilir.
Münasip olan nedir tanışma için. Yardımlarınız gerekli 🥰
İnsanlar o kadar yoldan geliyorlar yav, hepsini yapın bence. Hem daha fazla zaman olur tanışmak kaynaşmak için.

Kuzenim ve ailesi 3, gelecek kişiler 3 kişi. Yemekte de ikramda da aynı şekilde muhatap olunacak. Cok kararsız kaldık. Uygun olan nedir bilemedim. Sonradan arkadan laf etmesinler yimah yiyemedik diye :KK70:
Yemege almanız çok önemli hem daha sıcak bir ortam hemde misafire önemm vermektir bence yemek daha ii

İnsanlar o kadar yoldan geliyorlar yav, hepsini yapın bence. Hem daha fazla zaman olur tanışmak kaynaşmak için.
Tamam ama bir gün önceden gelecekler mesela cuma gecesi yola cıkıp cumartesi dinlenecekler pazar da gelecekler 1 saatlik mesafeyi. Çay saatinin üstüne yemek yiyemezler teyzem şişirir hepsini ayı gibi skdmfmfmfflfkfööffl

Hani çok bilmişlik demeyelim de 41 yaşın verdiği tecrübe ve yaşlıların beklentisini tahminimle tavsiyem; sadece kadın buluşması olsa ilk gelişlerinde çay olurdu belki ama aile olarak geliyorlar, şehir dışından geliyorlar ve kalacakları yer otel.
Bence ilk gelişlerinde gündüz de olsa akşam da olsa yemekli ağırlanmaları daha uygun olur.

Hani çok bilmişlik demeyelim de 41 yaşın verdiği tecrübe ve yaşlıların beklentisini tahminimle tavsiyem; sadece kadın buluşması olsa ilk gelişlerinde çay olurdu belki ama aile olarak geliyorlar, şehir dışından geliyorlar ve kalacakları yer otel.
Bence ilk gelişlerinde gündüz de olsa akşam da olsa yemekli ağırlanmaları daha uygun olur.
Size çay saati menüsünü söyleyeyim tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. İçli köfte,saray sarması,irmik tatlısı,poğaça börek. Sonrasında baklava kahve,meyve vs olarak gidicek. Basite kaçmadan rahat bir ortam vermek aslında amacımız

Sözden sonra herkes memleketine gidiyor. O yüzden olmayacak. Tanışma çay saati olursa hafta içi akşam yine yemeğe çağrılacaklar. Uzak yoldan geldikleri için kararsız kaldık çay saati ayıp mı olur acaba diye
sozden sonra tamam herkes evıne donecek anladımda sunu demek ıstedım evlenene kadar daha cok gorusulur o zaman zaten yemege alınır demek ıstedım
ılk tanısmada çay ıkı taraf ıcınde daha uygun olur :)

Size çay saati menüsünü söyleyeyim tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. İçli köfte,saray sarması,irmik tatlısı,poğaça börek. Sonrasında baklava kahve,meyve vs olarak gidicek. Basite kaçmadan rahat bir ortam vermek aslında amacımız
aslen anteplımısınız :) bızım buralarda olur boyle cay servısı cunku
ınsanlar bır kek borek dıye dusunuyorlarda çay denılınce benımde aklıma boyle servıs gelmıstı

sozden sonra tamam herkes evıne donecek anladımda sunu demek ıstedım evlenene kadar daha cok gorusulur o zaman zaten yemege alınır demek ıstedım
ılk tanısmada çay ıkı taraf ıcınde daha uygun olur :)
Yukarda menüyü attım ona da bakabilir misiniz uygun mudur sizce?

aslen anteplımısınız :) bızım buralarda olur boyle cay servısı cunku
ınsanlar bır kek borek dıye dusunuyorlarda çay denılınce benımde aklıma boyle servıs gelmıstı
Teyzemin kocası Antepli :D :D aynen kek börek zaten hafif olur ama böyle cok basit durmuyor gibi

Yukarda menüyü attım ona da bakabilir misiniz uygun mudur sizce?
kesınlıkle uygun...
bırde sehır dısı denmıste asla sehır dısı degıl ıstanbulun bır ucundan bır ucuna gıtmek daha uzun surer hatta 1 gununu alır
1 saatlık yol yoldan sayılmaz o yuzden yemeklı alınması sart degıl

soyle dusunun o gun ılk heyecan ... ılk tanısma
yemekle servısle bulasıkla mı ugrasılsın sohbet muhabbet tanısma mı olsun :)

Tamam ama bir gün önceden gelecekler mesela cuma gecesi yola cıkıp cumartesi dinlenecekler pazar da gelecekler 1 saatlik mesafeyi. Çay saatinin üstüne yemek yiyemezler teyzem şişirir hepsini ayı gibi skdmfmfmfflfkfööffl
Çay saatinde daha hafif şeyler olsun o zaman. Yemek ağır olsun.

Ben de egeliyim. İstanbul 'da yaşıyorum. İstanbul benim memlekete 9 saat yol. O kadar yol gelip çayla ağırlanmak sıkıntı olabilir. 😀 Çayın yanına dana kes istersen. Adı çay onun. İlle seçim yapmamız lazım diyorsan yemeği seçin.

kesınlıkle uygun...
bırde sehır dısı denmıste asla sehır dısı degıl ıstanbulun bır ucundan bır ucuna gıtmek daha uzun surer hatta 1 gununu alır
1 saatlık yol yoldan sayılmaz o yuzden yemeklı alınması sart degıl

soyle dusunun o gun ılk heyecan ... ılk tanısma
yemekle servısle bulasıkla mı ugrasılsın sohbet muhabbet tanısma mı olsun :)
Teyzem de aynısını söylüyor. Servisle mi uğraşayım servisleri mi kaldırayım kadın hep yalnız kalacak böyle tabakları alır elimize en azından sohbet ederiz diyor. Ki hak veriyorum sürekli o ile kuzen mutfakta eniştem adam ve kadınla konuşacak falan bişey anlamazlar

Teyzemin kocası Antepli :KK70: :KK70: aynen kek börek zaten hafif olur ama böyle cok basit durmuyor gibi
anteplıyı nerde gorsem tanırım :KK70:
muhtemelen yemek menulerıde lahmacun, kebap ,yuvalama,içli kofte ,dolma, 2 cesıt pılav ve salata yemekten sonra da cayın yanına pasta tatlı ve en son meyve ıle dondurma olacaktır

klasıktır cunku burda

o yuzden tum gun ılk tanısmada cay servısı daha ıyı dıyorum :KK70:

Menüde sorun yok, basit te değil, belki ek yapılabilinir hatta yemek kadar doyurucu ve daha cazip bize göre (hatta korona olmasa ben de ailedenim deyip gelesim geldi :KK45:)

Karar sizlerin ama emin olun beklentileri yemekli olacaktır ki arkadaş ve nişanlısın arasında gecen
"Enişte bey aramış akşam saat kaçta geliyoruz ."
konuşmasından da bende bu intiba uyandı

Çay saatinde daha hafif şeyler olsun o zaman. Yemek ağır olsun.

Ben de egeliyim. İstanbul 'da yaşıyorum. İstanbul benim memlekete 9 saat yol. O kadar yol gelip çayla ağırlanmak sıkıntı olabilir. 😀 Çayın yanına dana kes istersen. Adı çay onun. İlle seçim yapmamız lazım diyorsan yemeği seçin.
ıyıde uzun yoldan gelmıyor kı karsı taraf :) uzun yoldan gelınse zaten yemek mecbur olur
anteplıye yemek daha agır olsun demeyın bence daha agırı insanı yemekten patlatabılır :D :D

Back
X