Kararsız kaldım..

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Fikirlerinize ihtiyacım var. Şu anda kirada oturuyoruz. Kiramız 500 tl ve 50 kapıcı parası toplam 550 tl. Ocxak ayında 50 daha zamlanır. Bulunduğumuzz ev şehir merkezinde 140 m2, kaloriferli ama biraz eski bir ev. Yani camlarımız metal, fayanslar yer yer kırık,parkeler çizik ve cilaları çıkmış, mutfak dolapları elimde kalıyor. Ama merkezi bir yerde. Bu arada hemen evimizin altı benzin istasyonu.24 saat gürültülü ve tozlu. Dün internette dolaşırken tesadüfen kiralık ev ilanı gördüm. Gidip baktık. Bulduğumuz ev şehir merkezine biraz uzak. 180 m2, 4+1 dubleks,teraslı, sıfır daire, aklınıza gelen herşey var.Ev çok şahane. Kirası 600 tl. Ama şöyle bir problem var. Kiralarsak ne yazık ki benim eşyalarım o eve göre değil. Yani salon için koltuk takımım, gümüşlük vs, bulaşık makinam,tül, halım yok. Yaklaşık 4500 tl lik bir eşya almam lazım. Ayrıca da 1000 taşınma masrafı desek. Çok karasız kaldım. Eşya almayın derseniz, bulaşık makinası yeri var almazsak boşluk kalacak dolap arasında ayrıca ihtiyacımvar. Koltuk takımı deseniz kocaman lüks evin salonuna yeşil yeşil uyduruk iki çekyat konulmaz. Gümüşlük yemek masası falan almayacağım. Gidip en ucuz takım, makine,tül ve halı hesaplattık. Yaklaşık 4500 tuttu. Off kararsız kaldım çok. Kiralar şimdiki oturduğumuz ev ile aynı.Bizim ki virane orası saray. Ama saraya koyacak eşya yok.

O kadar masraf etmeye ne gerek var ki size ait olmayan bir ev için üstelik..
Bilmiyorum bana çok gereksiz gelir,sizin tercihiniz gene de.Ama acele etmeyin derim.Gene düşer elbet gönlünüze göre masraf yapmadan oturacağınız bir ev..
Düşünsenize oradan çıkma durumunuz olursa ne yapacaksınız o kadar eşya ve perde ile..

O kadar eşya olmayacak ki. Normalde her evde olan eşyalar ben de yok. Koltuk takımı, bulaşık makinası gibi.Aslında ihtiyacım olan şeyler ama bu ev eski diye almamıştık. Bulaşık makinası yeri yok mutfakta mesela. Ayrıca salon yok.Oturduğumuz oda ve salon aynı. Bu yüzden koltuk takımı almadık. Çekyat aldık.Perde de yeni evde salona lazım sadece. Şimdiki oturduğumuz odadaki perdeler ve çekyat orada oturma odası olacak. Yani atacağım eşya yok.Sadece salon yapmam lazım. Ona da gümüşük,masa falan almayacağım. Sadece koltuk takımı, tül,halı ve bulaşık makinesi.

bencede kirada masrafsız oturmak gerekiyor..
ben şuan evim 2+1 435 e geliyor.
eskişehire taşınacağım 800 den aşşağı istediğim ev yok birde onlara göre eşya düzeni.. hepsi masraf..
yazık günah

Tabii ki kirada masrafsız oturmak gerekiyor ama ev alma gibi bi amacımız yok. Şu anda bulunduğumuz şehir sadece görev yerimiz buralı değiliz. Önümüzdeki en az 6-7 yıl boyunca ev alma şansımız olmayacak. Ev alana kadar koltuk takımsız ve bulaşık makinasız oturacağım. Zaten 6 yıllık evliyim. 6 yıldır aldığım eşyaların çoğu eskidi.Tüllerim yırtıldı da ortadan ikiye kesip, yırtık yerleri yok edip, iki kanatlı yaptım. Çoğu bekarlığımızdan kalma eşyalar. Benim kitaplığım, genç odam, hatta eşimin televizyon altlığı varmış metal, boyayıp mutfağa dolap yaptık. Evlenirken ailelere yük olmayalım diye eşya aldırmadık. Bekarlık eşyalarını birleştirip, sadece yatak odası aldık. Off

benimde bulaşık makinam yok ama çok dert etmiyorum evet gerekli ama düğmeleride çok sıkmak istemiyorum.
birde eltim var hala sedirde ytıp kalkıyorlar tvleri bile çook eski model kumandasız dolap eski herşey 1 günde bozuluyor.
öyle görünce Allah a çok şükür diyorum canını sıkma eşya zamanla olur inan..

Bence ev daha iyi bir durumdaysa alabilirsiniz eşyaları.

Sonuçta fazlalık olmucak.

Ama şu da var başka eve taşınırsanız o eşyaların sığcağı bir yere talınmanız gerekir.

Eşyaları en uygun fiyatlarda seçerseniz sorun olmaz.

Tabi o miktarı karşılayabilcek gücünüz de varsa

Kız ben seni yerim yaaa=) Ne kadar tatlısın... Bunları mı taktın sen kafana? Maddi durumun şuan için iyiyse yap, değilse yapma. Bu kadar basit aslında=)

Bence kiracı için gereksiz, eve göre eşya almak. (Bulaşık makinası dışında :)
Evden memnun değilseniz çıkın tabi,
az eşya da çok büyük bir sorun olmadıktan sonra kendi eviniz değilse daha mantıklı.

şimdiki aklım olsa gümüşlük yerine tv ünitesi alırdım :(
kocaman birsürü yer kaplıyor...
sadece yemek masası ve sandalyesi alırdım...
bence sende gümüşlük falan alma sadece koltuk takımı al...
perdeyi de özel diktirme.. Teyzem perdecilerin artık tülleriyle süper perde yaptı salonuna... bulaşık makinasının yeri boş kalacak diye mi aldıracaksın hem makinayı?? benim de ankastre fırınım yok ama orası boş diye alma gereği duymadım. ev sahibimiz oraya kapak yapalım dolap olarak kullan dedi. sende öyle yap..şuan evimden de eşyamdan da memnunum ama kirada olduğumuz için perde falan diktirmedim açıkcası... yazık günah... Heveslerimi kendi evime saklıyom :lepi:

Anlattgna gore smdki oturdgun yer baya bi kotuymus, ozmn oteki tarafa gec he esya diosanda zamanla yaparsin hepsi bi anda olck diyede bsy yokki.. Bu ay koltk alirsin gelck ay bulasik makinasi dert edilck bsy deil bu..

bencede hepsini birden almazsan bütçeni sarsmazsın.ben kendi evime geçtiğim zaman bile(ev borcum yoktu)eşyalarımı sırayla aldım,aynı şekilde benimde salon takımı,salonun tülü,halısı,bide bulaşık makinesi.önce salonun tüllerini hallettim sonra bikaç ay sonra salon takımı aldım en son bulaşık makinesini aldım.böyle olunca maddi açıdanda sarsılmadım.ama tutmak istediğiniz ev merkeze uzak diyorsunuz,işe gidip gelirken zorlanmayacakmısınız canım?

canım ben 23 yıllık evliyim ve hala evim yok.ne yani evim yok diye hiç mi eşyam olmayacak.ihtiyaç duyduğum her eşya evimde var.kiracıyım diye neden kendimi kasayımki.
konu sahibi imkanın varsa al eşyaları ve güle güle kullan.taksitle ödersiniz.taşınırken biraz zorlanırsız o kadar.

Bulaşık makinası alın derim taksitle çokda pahalıya gelmiyor;ama gümüşlük falan bana hep saçma gelmiştir evim han gibi olsa yinede almam.Ayrıca o kadar büyük bir evin eşya dışında temizleme ve yakıt sorunuda olur neden daha uygun küçük bir ev bakmıyorsunuz.
Oturma grubunuz yoksa onuda alın şimdi çok uygun fiyatlara oturma grupları hatta 1,500 e falan köşe takımları var.4,500 bana fazla gibi geldi.Ordu'da pazar falan yokmu perde bakabileceğiniz yada perdelik kumaş alıp bi tanıdığınıza diktirebileceğiniz.Şimdi halılarda taksitle çok uygun.Ama kendi eviniz olmadığı sürece başkasının evine göre eşya almak yanlış çok küçük bi eve taşınırsanız da eşyaları elden mi çıkaracaksınız.CADIARZU
Ayrıca kendi evim olmadan eşya almam diyenler bana tuhaf gelmiştir.Geçen gün bizden geçiyor neden rahat etmeyelim kendi evim olacak diye beklersek o hooo

Son düzenleme:
mali durumunuz karşılaycaksa alın, değiştirin evinizi

peki ileride yeni taşınacağınız evin sahibi ile anlaşamazsanız kira konusunda o zaman eşyaları ne yapacaksınız

kiracı eve göre eşya almaz, eşyaya göre ev bulur bence

illa o ev olması şartmı.dubleks evlerin ısıtılması gibi sorunlarda çıkar.4 oda size fazla gelmeyecekmi

yine evinizi değiştirin daha yeni daha kullanışlı evler mutlaka vardır araştırınca bulursunuz.isterseniz eşyalarınızın bir kısmınıda değiştirirsiniz ama kiralık bir ev için hele hele dubleks bir ev için bu kadar masraf yapmak anlamsız...6 yıl olmuş yeni eşyalar elbette isttersniz hakkınız ama daha mütevazı şeyler yapabilirsiniz..bu anlattıklarınız bana biraz gereksiz geldi

benim anlamadigim sey siz kac kisisiniz 4arti 1 180 mektrekare cok degilmi
180 metrekareye esya yetismez

ya orayada büyük ev die aniden zam gelirse ve siz açıkta kalırsanız okadar eşyayla üstelik şehir merkezisnde bile olmayan evde okadar masraf ettikten sonra napcaksınızzz

şimdiki aklım olsa gümüşlük yerine tv ünitesi alırdım :(
kocaman birsürü yer kaplıyor...
sadece yemek masası ve sandalyesi alırdım...
bence sende gümüşlük falan alma sadece koltuk takımı al...
perdeyi de özel diktirme.. Teyzem perdecilerin artık tülleriyle süper perde yaptı salonuna... bulaşık makinasının yeri boş kalacak diye mi aldıracaksın hem makinayı?? benim de ankastre fırınım yok ama orası boş diye alma gereği duymadım. ev sahibimiz oraya kapak yapalım dolap olarak kullan dedi. sende öyle yap..şuan evimden de eşyamdan da memnunum ama kirada olduğumuz için perde falan diktirmedim açıkcası... yazık günah... Heveslerimi kendi evime saklıyom :lepi:

canım aynen senin düşüncen gibi yaptım ben geçen yıl evlendik.kiradaydık ve evimiz çok küçük yani ev yeni hiç oturulmamıştı fakat küçüktü iki kişiyiz yeter dedik...bi tv ünitesi bir masa sandalyelerini aldım tamamdır...koltuk takımlarım güzel onları özenerek aldım..ne gerek varki zaten öyle eşyalara doldurmasın evini hem o kadar pahali bir eve ne gerek var kocamaaaannnn ev 180 m kare atmı koşturacaksınız delikafadulden

bende 2+1 den sonra 3+1 e geçmiştik salonum boş kalmıştı aynı senin dediğin gibide bulaşık makinem yoktu önce makineyi aldım sonra salon takımını şimdide perdeleri yaptırıcam tek tel herşey olur
hem eviniz kötüyse taşının tabikide ama bence bütcenize ve eşyalarınıza uygun başka bir ev bulabilirsiniz illa o eve endekslemeyin kendinizi

Back
X