Kararsızım, mantığımımı kalbimimi dinlemeliyim bilmiyorum :(((

hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsın bence.zararın neresinden dönersen kardır derler.
Aşkın nerden ne zaman geleceği hiç belli olmaz.belki bu gereksiz adamla beraber olarak onsuz yapamayacağını düşünerek hayatının erkeklerini kaçırıyorsun görmüyorsun :1: Zamanını hiç boşa harcama bu adamla bence

ezik hissetme sadece sevdiğini zannettiğin ama normalde alışkanlıktan ötesi olmayan bir adamın kötü zorda olduğunu bildiğin için yardım etmek istiyosun üzülsün istemiyorsun

ben üzülmesin diye elimden geleni yapıyorum ama o beni birazcık düşünse bir iş bulup bi baltaya sap olmak için uğraşır :( ama şuanda onun içinde uğraşmıyo geçen en son ev kirasını bile benden istedi ağzım açık kaldı yaa bende yok malesef ben bütün maaşımı zaten onun sayesinde içerden yediğim için kredi kartlarına yatırıyorum yok bendede dedim..bu seferde beyefendi ozaman bu şekilde burda kalamamki ben en iyisi annemin yanına döneyim diyo :(
hep birilerinin sırtına yaslandığı için benden ümidi kesince şimdide annesinden medet umucak herhalde :(

Bir erkeğin böyle bir yüzünü gördükten sonra kopamıyorum diyorsun. Çok büyük hata yapıyorsun. Sana ondan başka bakacak erkek mi yok. Bırak o kendi haline oturup üzülsün. Onsuz yapamam diye sen üzülme. Hiçbir erkek ve kadın vazgeçilmez değildir.

biliyorum canımmm..sadece ben kolay seven biri olmadığım için sevincede böle kolay kolay kopamıyorum ama artık kopmam gerektiğininde farkındayım :(

Sen aklı başında,eli ekmek tutan,her şeyin en doğrusuna karar verebilecek bi insansın, herkesin hayatında bi dönem bi takım zaafları olabilir, yanlış olduğunu bilerek bi takım şeyleri devam ettirebilir elinde olmadan, bunlar çok insani şeyler.. önemli olan mantıklı düşünüp doğru karar vermek,kendimize bi rota çizip en zararsız şekilde içinde bulunulan kötü durumdan kurtulmak..

Sana güveniyoruz canım..En doğru kararı vericeğine inanıyoruz..Allah yardımcın olsun bu zor günlerinde. Bizleri haberdar et gelişmelerden.:26:

tamam canımmm çok teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için..birazcık olsada içim rahatladı sayenizde :)
gelişmelerden haberdar ederim mutlaka..

Yok yok bu adamla bırak evlenmeyi çok afedersiniz tuvalete bile gidilmez. Bu ne sorumsuzluk! Bu adamdan mı sana koca olacak, çocuklarına baba olacak? Bu adam mı sizi koruyup kollayacak, gerekirse sırtında taş taşıyıp eve ekmek getirecek! Yazık yaaa yazık! Aslında suç bizde. Biz kadınlar olarak erkek çocuklarını sorumsuz ve herşeye hakkı varmış gibi yetiştiriyoruz. Sonra bu çocuklar büyüyüp sözde adam olunca gelip yine biz kadınların canını yakıyorlar. Allah hepimize adam gibi evlat yetiştirmeyi nasip etsin

Suc senin.hersey bir yere kadardır.ailenden alıp birde onu besliyorsun.bir an önce kaç kurtul,ileride basına bela olmaya kalkmasın..

Yok yok bu adamla bırak evlenmeyi çok afedersiniz tuvalete bile gidilmez. Bu ne sorumsuzluk! Bu adamdan mı sana koca olacak, çocuklarına baba olacak? Bu adam mı sizi koruyup kollayacak, gerekirse sırtında taş taşıyıp eve ekmek getirecek! Yazık yaaa yazık! Aslında suç bizde. Biz kadınlar olarak erkek çocuklarını sorumsuz ve herşeye hakkı varmış gibi yetiştiriyoruz. Sonra bu çocuklar büyüyüp sözde adam olunca gelip yine biz kadınların canını yakıyorlar. Allah hepimize adam gibi evlat yetiştirmeyi nasip etsin

Aminnnnn canımm.. Benimkide zaten annesi tarafından çok rahat yetiştirildiği için pek fazla sıkıntıya gelemiyor..Gerçi annesinide suçlamıyorum hangi anne çocuğunun eziyet çekmesini ister ama bu durum çok farklı..benimde erkek kardeşim var daha yeni askere gitti ben ona süreklii iş bulup bi baltaya sap ol diye baskı yaparak üniversiteden mezun olur olmaz işe girmesine neden oldum annemide uyardım özellikle anne kesinlikle yüz verme o erkek ilerde aile geçindirecek kendi ayaklarının üzerinde durmasını öğrensin diyee..kardeşimde çok şükür benim karşıma çıkan insan gibi olmadığı için ne kadar zor şartlarda çalışsada hiç şikayet etmedi çalışmaya devam etti..böyle olsa öpüp başıma koyucam ama onada hep destek oldum akıl verdim işteki güçlüklere katlanması için ama yinede rahatından ödün vermedi :(
banada başka bi şeçenek kalmıyo bu durumda :(

Şuanki sevgilimle internetteki bi site aracılığıyla tanışmıştım nerdeyse 1 yıldır beraberiz ama onunla tanıştığım için çokta mutlu olduğum söylenemez iyi zamanlarımızda oldu tabiki bunu inkar edemem ama ilişkinin sonu olmadığı belli aslında..çünkü çok sorumsuz biri ve sorumlulukk söz konusu olunca kesinlikle sıkıntıya gelemiyor..bir işe bile benim zorumla giriyor ama sıkıntıya gelince 1 ayı doldurmadan işten çıkıyor :( buda bende ayrı bir stres yapıyor..burda ailesinden uzak yaşıyor hesapta benim için ve çalışmak için gelmişti ama ne doğru düzgün çalışıyor nede beni mutlu edebiliyor çünkü o işsiz olduğu için bi yere gittiğimizde bile herşeyi ben ödüyorum :( Başta çok sorun etmiyodum ama sürekli herşeyi ben karşılayınca zoruma gitmeye başladı sonuçta bayan olan benim ama ilişkide erkek görevini ben yapıyorum sanki aile babası benim kendisi evin hanımı :( Tabiki hayat müşterek yeri gelir bende karşılarım ama sürekli oluncada artık kendimi kullanılıyomuşum gibi hissetmeye başladım :(
Üstelik evlilik söz konusu oluncada seninle ciddi düşünüyorum,senden başkasıyla artık olamam diyo ama zaman konusuna gelince benim şuanda hiç bişeyim yok bişeyleri elde edip belirli bir birikim yapmam lazım bunun içinde en az 5 yıl geçmesi lazım diyo:( benimse yaşım 27 okadar bekleyemem dediğimde kıyamet kopuyo ama artık konu zamanıda geçti gerçekten sorumluluk sahini olabileceğine inansam 10 yıl bile beklerim sorun olmaz ama ondan hiçbir çaba göremeyince kahroluyorum :(((
Sizce ne yapmalıyım ona şans vermeye devam edip bekleyeyimmi yoksa geçen zamanı silip yoluma devammı edeyim?
Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..

bence arkanıza bile bakmadan kaçın sorumsuz insanla bir ömür geçmiyor ben çevremde bunun örneklerini çok gördüm.şimdi sadece dışarıya çıktığınızda bir kaç şeyi siz karşılıyorsunuz ama evlendiğinizde bütün evin maddi manevi sorumluluğunu size yükleyecek altında ezileceksiniz ama geri dönüşü olmayacak bu saatten sonra sorumsuz bir insan değişmez can çıkmayınca huy çıkmaz diye boşuna dememişler.çok kötümser bir yorum gibi oldu fakat gerçek bu ama siz sevgilinizde değişme eğilimi görüyorsanız yolunuz açık olsun arkadaşım.

ben üzülmesin diye elimden geleni yapıyorum ama o beni birazcık düşünse bir iş bulup bi baltaya sap olmak için uğraşır :( ama şuanda onun içinde uğraşmıyo geçen en son ev kirasını bile benden istedi ağzım açık kaldı yaa bende yok malesef ben bütün maaşımı zaten onun sayesinde içerden yediğim için kredi kartlarına yatırıyorum yok bendede dedim..bu seferde beyefendi ozaman bu şekilde burda kalamamki ben en iyisi annemin yanına döneyim diyo :(
hep birilerinin sırtına yaslandığı için benden ümidi kesince şimdide annesinden medet umucak herhalde :(

başka birisine yaslanmaktan öte senin onun gitmemesi için elinden geleni yapacağını bildiği için söylüyor bunu.o lafı söylediğinde söyleyeceğin tek şey peki sen bilirsin böylesi ikimiz içinde daha iyi olur bir iş bulup hayatını düzene soktuğunda gelirsin olmalıydı

başka birisine yaslanmaktan öte senin onun gitmemesi için elinden geleni yapacağını bildiği için söylüyor bunu.o lafı söylediğinde söyleyeceğin tek şey peki sen bilirsin böylesi ikimiz içinde daha iyi olur bir iş bulup hayatını düzene soktuğunda gelirsin olmalıydı

haklısınn canımm şuan bende keşke sölediği zaman peki sen bilirsin madem kalmak için bi çaba sarfetmek istemiyosun keyfin bilir deseydim diye düşünüyorum..ama bazen olur yaaa insan bi anın içindeyken hiçbişeyi farkedemez herşeye gözü kulağı kapalı olur benimde öleydi..bazı şeyleri daha yeni yenii farkediyorum gibime geliyo..belkide beni çok tükettiği için ..benim için hayırlısı böleymiş demekkii bazı dersler almam için tükenmem gerekiyomuş..onu bıraktıktan sonrada üzüleceğemi zor zamanlar geçireceğimi biliyorum ama ilerde daha çok üzülmektense bölesi daha iyi sanırım..

Konuyu okudum,tam da mutlupinar ın dediğini yazacaktım.Para vermezsen beni göremezsin demek istemiş resmen.Sorun sadece sorumsuzluk veya yokluk değil.Öyle olsaydı beklerdin sanırım.Gerçi arkadaşının yaşı küçük değil,bu yaştan sonra sihirli bir değnek değip hazır bir işe sahip olamayacak besbelli.Asıl sorun seni sömürmesi ve bunu planlayarak yapıyor anlaşılan.Hep derim,zararın neresinden dönülse kardır.

sinirim çıktı okuyunca. sırtını sana yaslamış bir de evlenmemek için oyalıyor. at gitsin sırtından parazit gibi birşey olmuş bu adam. bu ne ya böyle insan bayandan yer içer geçinir hele hele kira ister mi?

senin verdiğin para önemli değil de,o nası yediriyo bunu kendine,ona nasıl koymuyor anlamadım.

benim sevgilim bana haddinden fazla para harcamıştır,kendi parası olmadığında bırakın borç istemeyi hissettirmemiştir bile bana.bugünlük seni varoş yerlere götüreyim diyip dönerciye götürmüştür,az para harcamışızdır,ama ben sonradan öğrenirim parası olmadığı için öyle yaptığını.

şimdiden böyle yapmış kendini belli etmiş görünen köy kılavuz istemez.evlenince sömürcek sizi gayet.

bende zaten bu konuda yeri geliyo kendime çok kızıyorum bile bile neden hala bu adama katlanıyorum diye ama bazende vicdan yapıp belki düzelir diye bi umutla bekliyorum ama bu zamana kadar düzelmeyen biri için ben gerçekten boşa zaman geçiriyorum :(
bide yeri geliyo okadar rahatki bi yere gittiğimizde hesap ödemek için garson bunun suratına bakıyo buysa bana dönüp benim elime bakıyo bende yerin dibine giriyorum resmen yaa ona göre bunlar çok normal tabii..işine gelince hayat müşterek işine gelince sadece erkeğin sözü geçermiş...
söylediklerinizden sonra inanın daha çok rahatladım..bazen insan bazı şeyleri farkediyo ama dışarıdan biirileri söyleyipte gerçekleri gösterince dahada farkına varabiliyo bazı şeylerin..

zaten insanın vicdanı kimseye kıyamıyo.tamam .ama bunla sadece uzak arkadaş olunur.evlilik şu an tahmin edemeyeceğiniz kadar kompleks birşey.gelir gider ,aileler,çocuklar, hastalıklar,borçlar birsürü şeyle uğraşabilmek için evlenmeden önce insanların belli bir güce oturmuş bir kişiliğe ulaşmaları gerekir.özünde iyi bir insan olabilir.yardıma ihtiyacı olabilir.ama sevgili nışanlı eş sıfatlarının hiçbirine alacak durumda değil.uzak durmak faydanıza olur.durum böyle giderse saygınız olmaz.saygısız da ne ilişki ne evlilik olur.

senin verdiğin para önemli değil de,o nası yediriyo bunu kendine,ona nasıl koymuyor anlamadım.

benim sevgilim bana haddinden fazla para harcamıştır,kendi parası olmadığında bırakın borç istemeyi hissettirmemiştir bile bana.bugünlük seni varoş yerlere götüreyim diyip dönerciye götürmüştür,az para harcamışızdır,ama ben sonradan öğrenirim parası olmadığı için öyle yaptığını.

şimdiden böyle yapmış kendini belli etmiş görünen köy kılavuz istemez.evlenince sömürcek sizi gayet.

doğru olanda öledir zaten canım..sen şanslısın ozaman böle düşünceli bir sevgilin olduğu için..benimki düşünmekten ziyaden benden alıp götürüyo işte..yanii insanlık hali bikaç defa parası olmayıpta istese onada eyvallah ama artık bunu alışkanlık haline getirmesi ve sanki ben onun karısıymışım gibi beni buna mecbur bırakması çoookk zoruma gidiyo :(
her insanında bir sabır noktası vardır sonuçta..

zaten insanın vicdanı kimseye kıyamıyo.tamam .ama bunla sadece uzak arkadaş olunur.evlilik şu an tahmin edemeyeceğiniz kadar kompleks birşey.gelir gider ,aileler,çocuklar, hastalıklar,borçlar birsürü şeyle uğraşabilmek için evlenmeden önce insanların belli bir güce oturmuş bir kişiliğe ulaşmaları gerekir.özünde iyi bir insan olabilir.yardıma ihtiyacı olabilir.ama sevgili nışanlı eş sıfatlarının hiçbirine alacak durumda değil.uzak durmak faydanıza olur.durum böyle giderse saygınız olmaz.saygısız da ne ilişki ne evlilik olur.

evt canım ona göre zaten o sıfatları almak için daha çok zamanı varmış..bişeyler elde etmeden evlenmeyide düşünmediğini söyledi zaten..ona göre bişeyleri elde etme zamanıda 5 yılmışş..Ben 5 yıl bekleyemem dediğimdeyse kıvırdı zaten ben onu lafın gelişi söyledim ne zaman bişeylere sahp olursam ozaman olur dahada erken olabilir diye..ben onun bişeylere sahip olmasını beklersem bende elimdekileri kaybederim gibi gözüküyo..önceden problem değil beklerim diye düşünüyodum ama onda hiç bir iş çabası görmeyip benim sırtıma yaslanmaya çalıştığını gördükçe artık beklemenin bi anlamı yok diye düşünüyorum..

ev işleri ,yemek yapmak,annelik ,bunların hepsi ayrı uzmanlıklardır.ev hanımlığı meslek gibi birşeydir.bir de bunun yanında çalışıyor olmak kadınları birhayli zorlar.oyüzden eş seçimi çok önmeli.o senden daha çalışkan olmalı ki sen kendini güvende ve mutlu hissedebilesin.büyümesi için 10 sene var onun.hem zannettiği gibi birşeyler öyle 5 sene içinde pat diye elde edilmiyor ki.zeka seviyesi de biraz düşük üzgünüm ki.sadece senin çabanla hayat sürebileceğini düşünüyor.saygı görebileceğini sevileceğini düşünüyor.ahlaki değerleri yerlerde.bu insanla eş değil arkadaş olmak bile ailene zarar.doğacak çocuğunun genlerini bile hesaba katman lazım.evlilik senin değil torunlarının bile hayatını belirlemektir.

evt canım ona göre zaten o sıfatları almak için daha çok zamanı varmış..bişeyler elde etmeden evlenmeyide düşünmediğini söyledi zaten..ona göre bişeyleri elde etme zamanıda 5 yılmışş..Ben 5 yıl bekleyemem dediğimdeyse kıvırdı zaten ben onu lafın gelişi söyledim ne zaman bişeylere sahp olursam ozaman olur dahada erken olabilir diye..ben onun bişeylere sahip olmasını beklersem bende elimdekileri kaybederim gibi gözüküyo..önceden problem değil beklerim diye düşünüyodum ama onda hiç bir iş çabası görmeyip benim sırtıma yaslanmaya çalıştığını gördükçe artık beklemenin bi anlamı yok diye düşünüyorum..[/QU

neden vakit kaybediyorsunuz öyleyse,
5 yıl evlenemem demiş,
sizinle evlenmeye niyeti yok görmüyormusunuz,
yedirmeyin artık paranızı,
bende de yok bitti deyin,
ya da bi taksite falan bişeye girinde gerçekten olmasın,
ilerde çok ah vah edersiniz,
siz de kendinize saygınızı yitirirsiniz bu gidişle:6:

ev işleri ,yemek yapmak,annelik ,bunların hepsi ayrı uzmanlıklardır.ev hanımlığı meslek gibi birşeydir.bir de bunun yanında çalışıyor olmak kadınları birhayli zorlar.oyüzden eş seçimi çok önmeli.o senden daha çalışkan olmalı ki sen kendini güvende ve mutlu hissedebilesin.büyümesi için 10 sene var onun.hem zannettiği gibi birşeyler öyle 5 sene içinde pat diye elde edilmiyor ki.zeka seviyesi de biraz düşük üzgünüm ki.sadece senin çabanla hayat sürebileceğini düşünüyor.saygı görebileceğini sevileceğini düşünüyor.ahlaki değerleri yerlerde.bu insanla eş değil arkadaş olmak bile ailene zarar.doğacak çocuğunun genlerini bile hesaba katman lazım.evlilik senin değil torunlarının bile hayatını belirlemektir.

evt ben bayan olarak okadar çabalarken onda bendeki çabanın yarısını bile görsem razıydım ama hiç bir çaba görmeyince sorumluluk sahibi olamayacağını artık anladım..yeterincede şans verdim ama yinede tam olarak emin olduktan sonra ayrılıcam..

evt ben bayan olarak okadar çabalarken onda bendeki çabanın yarısını bile görsem razıydım ama hiç bir çaba görmeyince sorumluluk sahibi olamayacağını artık anladım..yeterincede şans verdim ama yinede tam olarak emin olduktan sonra ayrılıcam..

ah kadın kalbi. bu kk da kaç kıza yazdık nednlerini deatylarıyla yazdık.dikkat ederseniz yorum yapanların çoğu evli.anlatıyoruz anlatıyoruz.anlatıyoruz.niye sizleri bu tür erkeklerden kurtaramıyoruz:50::50:

ah kadın kalbi. bu kk da kaç kıza yazdık nednlerini deatylarıyla yazdık.dikkat ederseniz yorum yapanların çoğu evli.anlatıyoruz anlatıyoruz.anlatıyoruz.niye sizleri bu tür erkeklerden kurtaramıyoruz:50::50:

sanırım kalp hemen söküp atamıyo ondan olabilir :( ama söylenenlerin gerçekten çok faydası oldu ben önceden bazı şeylerin farkında olsamda bu kadar kararlı değildim bu konuda..en azından sizinde bişeyler söylemeniz kararlarımın netleşmesinde oldukça faydalı oldu..

Back
X