kararsızım,sıkıntıdayım

pelaan1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
90
0
86
Çorum
12.haftayı doldurmak üzereyim,sıkıntı yok,15 tatilde ailemi ziyarete gitmek istiyorum ama 100de 1 ihtimal var diyo dr,bir şey oladabilir olmayadabilir.
gitmek istiyorum aslında çooook,arabamızla yavaş yavaş ,2 saatte bir dinlenerek gitsem ne olur acaba?çok kararsızım .
3aylıkkewn hamileliğinde problem yokken yola giden varmı?
5-6 saat yol uzunluğu

canım 3 aylıkken değilde hamileliğimi yeni öğrendiğimde 3-4 haftalıkken 15 saatlik yola gidip gelmiştim otobüsle bişey olmadı allaha şükür.

ben de 6 saatlik bi yola gidecem yarıyıl tatnde dr sorun olmaz kendi arabanızla dedi :)

12.haftayı doldurmak üzereyim,sıkıntı yok,15 tatilde ailemi ziyarete gitmek istiyorum ama 100de 1 ihtimal var diyo dr,bir şey oladabilir olmayadabilir.
gitmek istiyorum aslında çooook,arabamızla yavaş yavaş ,2 saatte bir dinlenerek gitsem ne olur acaba?çok kararsızım .
5-6 saat yol uzunluğu
kız bide kendi arabanızla gidiomuşsunuz nie çekiniyosun uzatır bacaklarını gidersin bişiycik olmaz be:)))
ben kızıma hamileyken 6aylıktım boluya falan gittik..
bu hamileiğimdede antalyaya gittik geldik arabayla.. hemde yanımda 9aylık bebeyle..
sizin yol kısaymış konuyu açmana bile gerek yok.. iyi yolculuklar şekerim:3::1:

ben 7 aylıkken uçakla ist. gitmiştim 8 aylıkkend edönmüştüm daha sonrasın 5 saatlik bir yolculuk yaomıştım.

duşuk problemı gıbı bışey yoksa bı mahsuru yoktur ben hem uçak hem araba yolculuğu yaptım 6 aylık hamıleyım 5 aylıkken uçakla 1 saatlik arabaylada 5 saat gıdış 5 saat dönüş bı etkısı olmadı doktorumada sormuştum bı sakıncası yok demıştı.

arkadaşında dediği gibi düşük tehliken yoksa gidebilirsin.
4,5 aylık hamile iken izin dönüşü evime 17 saatlik yolu mola vererek 22 saatte dinlene dinlene geldim. arka koltuğa geçtim bir güzel uyudum. tek sorunum mide bulantıları ve istifra etmekti o da zaten hamileliğim süresince yaşadığım şey.
Bu ara da batıdan doğuya geldik öyle yollardan geçtik ki bebeğime birşey olmadığına şükrediyorum.

Merhabalar,

ben 12 haftalikken uçak yolculugu yaptim. Yolculugum iyi geçti sürekli oturdugumuz için böyle ayak egzersizleri var önümüzdeki koltugun altina uzatip yapabildigin bunu otobüsde de yapabilirsiniz.

Türkiye'ye geldigimde 4saatlik otobüs yolculugum bile oldu ve Ankara-Antalya arasi araba yolculugum da oldu.

Elbette Otobüste istedigim zaman inemedim çok tuvalete gidiyordum o dönem ama molalarda (2taneydi :D ) degerlendirdim ve bazen otobüs 2 dklik bir $ey için durdugu olmu$tu onu bile kendime firsat bilip a$agi inip otobüsün yaninda bir arkaya ve ordan tekrar öne dogru yürüyü$ yapmi$tim bacaklarim hareket etsin diye. Müavine de demi$tim yürümem lazim diye $oför gelene kadar bir$ey demediler. Molalarda mutlaka oturma hep yürüyü$ yap... Bu kan dola$imi için önemli.

Bence sorun etmeyin arabayla da giderseniz eger istediginiz zaman e$iniz durur wc gidersiniz yürüyü$ yaparsiniz. Ki, ben gittigimde yaz dönemi agustos ayindan bahsediyorum $uan orada havalar serin daha rahat olabilirsin.

Ha buarada belime ben arabalarin ve sandalyelere koyabilcegin bir bel destegi bir$ey almi$tim ordan o çok i$ime yaradi. Hafif böle egilimi var belinde ki çukur olan kismi destekliyor bu çok önemli hamileler için!!
bulursan eger bunu al götür arabayla, otobüste de kullan ben onu hep yanimda ta$imi$tim otobüste felan. Rahat olursun.

resmini buldum:

File-Ortopedik-Bel-Destek-Yastigi__33752318_0.jpg

Son düzenleme:
Kizkardesim 12 haftalikken bize gelmisti, Turkiyeden 2 ucakla toplam 15 saat yol yapti ve dondu. Hic korkma. Ucaklarda basin sorunu oluyor ona ragmen sorun olmadiysa araba yolculugundan hic cekinme derim. Bir de olacagi varsa evde otururken de bir sey olacagi kanaatindeyim. Ben de haftaya 14 saat ucak yolculugu yapacagim, doktorum hic birsey olmaz dedi.

5-6 saat yol uzunluğu

tatlım beni lk 3 ayda 2 defa gittim bir de dönüşleri sayarsak 4 ediyor.4 buçuk saatlik yola otobüsle gitmiştim.18.haftamda da amniyosentez oldum ve 4 gün sonra 3 buçuk saatlik yola gittim yine otbsle.çokşükür birşey olmadı.sen de arabayla yavaş yavaş 2 saatte bir kısa yürüyüşler yaparak gidersen hiçbişeyolmaz inşallah korkma

5-6 saat yol uzunluğu

24 haftalık hamileyimm bu hafta nöbetçiydim ve dün otopsiye gitmek zorunda kaldım hemde olay yerine.. ve olay yeri de çalıştığım yerden 1.30 - 2.00 saat uzaklığında ancak virajlı, çamurlu, lakalı acayip bir yoldu... :74: yani çok problem etme bence iyi düşün herşey ii olsun...

Herhangi bir sıkıntın varsa korkma. Bende 12 haftalık hamileyken arabamızla İstanbul-Trabzon-İstanbul yaptık.

Yanıma 2 küçük yastık aldım. Birini belime, birinide karnıma koyarım herhangi bir frende karnımı çarpmayayım diye.

2-3 saatde durduk wc ve yürüme molası verdik.

8 haftalikken viyanadan antalyaya ucakla yolculuk yapmistim. simdi 37 haftamdayim ve dr. bebegimin gayet saglikli oldugunu söylüyor...benim icin bi sorun olmamisti. kisiye göre degisebilir tabiii

düşük riskim varken 1,5 saatlik yola gdip geldim,bi sıkıntı yaşamadım çok şükür.sizinkinde sorun olacağını hiç sanmam.o ihtimaller her zaman var,yola çıkmasanız bile.tedbirinizi alın ama olacağın önüne geçemezsiniz.
iyi yolculuklar:80:

Doktorun amma sağlamcıymış, hele de hiçbir sorunun yokken 9 ay yatacak mısın sanki?
Ben de Amniyosentezimi 16'da yaptırdım 1 hafta sonra kurban bayramı için arabamızla memleketime, 9-10 saat yol gittik. Yaklaşık 2 saatte bir 10 dakikalık tuvalet molaları yetti. Arabada giderken de kan dolaşımının yavaşlamaması için ayaklarımı bacaklarımı hareket ettirdim. Arabayı 3-4 saat kadar da ben kullandım. Dönüşte yoldan sıkıldığımızdan bir an önce bitsin diye daha da az mola verdik. Toplam 20 saate yakın yol yaptım ama hiçbir sorun olmadı çok şükür.
Ben uçağa binemiyorum çünkü bizim kız uçağı hiç sevmedi, kalkışta ve inişte karnımda öyle bir tepiniyor ki anlatamam..Dışarı fırlayacak sanıyorum :)

Güvenle gidip gelebilirsin cnm bişi olmaz mrk etme bende 3 aylıkken ailemin yanına gittim çkaleden istanbula 6 saat sürdü yol.. otobüsle ve tek başıma hiç bir problem olmaz içini ferah tut.. :60: hayırlı yolculuklar dilerm

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
ben tam 3 aylıkken istanbuldan izmire uçakla gitmiştim. hatta 5-6 aylıkken yine gittim. kara yolculuğu çok daha az riskli.
son aylarda yolculuk çok önerilmiyor. bence riskli bir gebelik değilse gidilebilir.

Son düzenleme:
benim hamileligim yollarda gecti diyebilirim
allahin izniyle biseycik oolmaz ayrica kendi arabanizmis mola vere vere gidersin

Back
X