- Konu Sahibi PaRaDiSiaC
-
Allah arkadasiniza mutluluk versin esi ile insallah.
Hayat bu belli olmaz degil mi hic birsey belki cok iyi bir is buluruz esime belkide ben calisip kazanirim yanliz ama.
Icım huzurlu olur evimde beni bekleyen esim var.
Ayri olursak da gozum arkada kalacak buda beni huzursuz edecek...
Hayatimizi evliligimizi etkileyecek belkide...
Amin cümlemize inşallah..
Zaten bir TÜRK ün yurtdışında iş bulması çok zor ( yabancı dil bilmeden ) ama Türkiye de İngilizlerin iş bulması kolay oluyor.
Bende 7 aylık evliyim ve ayrı kalmak bence en son seçenek olmalı diye düşünüyorum
Hele ki sizin yerinizde olsam koşa koşa yurduma gelirim , tanımadığım birine bile ' selamünaleyküm ' der ' aleykümselam' cevabını alarak bile mutlu olurum.
Ayrıca annenize kavuşma ve kendi paranızı kazanabilme olanağı da cabası
Amin cümlemize inşallah..
Zaten bir TÜRK ün yurtdışında iş bulması çok zor ( yabancı dil bilmeden ) ama Türkiye de İngilizlerin iş bulması kolay oluyor.
Bende 7 aylık evliyim ve ayrı kalmak bence en son seçenek olmalı diye düşünüyorum
Hele ki sizin yerinizde olsam koşa koşa yurduma gelirim , tanımadığım birine bile ' selamünaleyküm ' der ' aleykümselam' cevabını alarak bile mutlu olurum.
Ayrıca annenize kavuşma ve kendi paranızı kazanabilme olanağı da cabası
Esimle ingilizce konusuyoruz orasda var ama burada durdukca her gecen gun borclarimiz katlaniyor.yok canım eşinden ayrı kalmaya değmez sırf maddiyat için, riske atma, ne olur ne olmaz. Türkiye de iş imkanı çok olan bir yer degil ki, işsizlik en büyük sorun hala. hangi ülkedesin bılemıyorum da madem evdesin otur oranın dilini öğrenmeye çalış gramer olarak, kocanla türkçe mı konusuyorsunuz, fazla dil bilmek gerektırmeyen canlı çiçek buketi yapımı falan gibi bir işe de girebılırsın...
tüm yazıları okumadan kendi fikrimi yazıyorum.
zaten yeni evlisin eşinden uzak kalma.annenin yanına gitme fikrini pek beğenmedim.ne derecede rahat edersiniz düşünmek lazım.evlilik olunca kendi yuvan olur.dışardan en yakın akraban bile rahatsızlık sebebi olabilir.diyelim tr ye geldiniz çalışıyorsunuz.borcunuz euro ise nasıl para biriktireceksiniz.tr de 1 euro 2 lt den fazla ne kazanacaksın ne biriktirceksin mantıklı değil.dil bilmiyorsan evde yapabileceğin iş var mı araştırın.paranın sizi ayırmasına izin verme.
Madem bu yola çıktın, eşinle ayrı gayrı olmaz; anca beraber kanca beraber.. Araya bir kere ayrılık girdi mi toparlamak zor olur bazen imkansız.
Dil gerekiyorsa dil öğreneceksin başka yolu yok; yoğunlaştırılmış kurslara katıl, tv, radyo vs dinle bol bol. Daha da önemlisi hayata karış; bakkala markete, alışverişe sen git.. Kafasını gözünü kıra kıra konuş, anlat derdini. Başka türlü olmaz; onu yapamam, bunu bilemem dersen yerinde sayar durursun. İnsan keşfetmek üzere programlanmış bir varlık.
Eniştemin Almanyada yaşayan akrabaları var; kadınların her biri 50- 60 yaşlarında ama yıllardır hayata karışmadıkları için, tek kelime Almanca öğrenememişler; köyden bugün gitmiş gibi her halleri.. Onlar geldi aklıma.
Ama eminim huzurunuz yerindedir simdi sonucta berabersiniz esinizle birde kendi memleketinizde.Benim esimde yabanci Turkiye de yasiyoruz burda is buldu az bir maasla aslinda maas normal Turkiye sartlarina gore ama yurtdisinda aldigina gore cok azdi calisma sisteminede dayanamadi ve kendi isini acti simdi hep birlikteyiz daha once cok ayri kaldik. Ayri kalmak gercekten zor ama parasizda hic birsey olmuyor malesef cidden zor bir durum
ah ahh benim eşim de razı olsa :)
eğer ab vatandaşıysanız bence ingilizcenin geçerli olduğu bir ab ülkesine beraber gidip borcunuzu kapatın. sonra bir miktar biriktirip paranızla gidin türkiyeye.
Bugün biraz duygusalım sanırım...
Eşini bırakma derim
Varsın geç ödensin borçlar ....
Yeni evlisiniz güzel zamanlar olmalı bunlar, ömür geçip gidiyor vakti boşa harcamayın ...
Ama eminim huzurunuz yerindedir simdi sonucta berabersiniz esinizle birde kendi memleketinizde.
Esiniz uyum zorlugu cektimi Turkiye'de alisabildimi cabukca acaba merak ettim.
Benim esim umarim zorluk cekmez umarim.
Bu arada hayat hikayelerimiz baya bir benziyor :)
Evet huzurluyuz tabi is stresi disinda birde dilimizi anliyor ama tam olarak konusamiyor onun disinda bir problem yok Turkiye yi seviyor yasadigimiz yer deniz kenari ve genelde azda olsa herkes ingilizce konusabildigi icin zorluk cekmiyor. Basta zorlanicaksiniz ve senin ona cok yardimci olman gerekicek bazen bunalicaksin bundan ama sonucta birlikte olucaksiniz ayri olmak cok zor gercekten ayrilmayin zorluklara katlanin sonucta yabanci es tercih ederek biz zor olani sectik
canım anladıgım kadarıyla esın ıkı dıl bılıor sende ıng bılıyosun yaz geldı turızm fırmaları sızı kapar resmen ıs bulmanız bence burda daha kolay bence esınle beraber buraya gelın turıstık yerlede calısan arıyolardır sımdı delı gıbı sızdede ınglızce var sıkıntı olmaz umarım
ama senıde anlayabılıorm duzenın bozup buraya gelmekte zor ınsallah hersey duzelır
burarada senı taktırde ettım borc yuzunden ne yuvalar ıkılıyo esının elını daha sıkı tutman gereken bı donem sakın ayrılmaın ne olucaksa bırlıkte olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?