Kararsızım...

gevende

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
110
0
66
Almanya
Merhaba arkadaşlar,

Ben yurtdışında yaşıyorum,2 yaşındaki oğlumla beraber.Eşimle 8 aydır ayrı yaşıyoruz.Boşanma sürecimiz devam ediyor.Eşim kendine ayrı ev tuttu.Kendi düzenini kurdu.Bu süreç içinde de barışmak yada birşeyleri düzeltmek adınada hiçbir adım atmadı.Haftanın 2 günü 4 er saat çocuğumuzu alıyor.Birde oğlum hastalandığında acil durumlarda onu arıyorum,beraber doktora götürüyoruz.
Benim hiçkimsem yok burda,çalışmıyorum.Şuan devlet masraflarımızı karşılıyor.Ama ben ciddi anlamda yalnızlıktan çok bunaldım.Oğlum öğlene kadar kreşe gidiyor.Kreşe başladığından beridebsürekli rahatsızlanıyor.Uykusuzluktan,yalnızlıktan,oğluma tek başına yetişmeye çalışmaktan,bütün gün evin içine tıkılmaktan bunaldım.

Türkiyeye dönmek istiyorum.Türkiyede mesleğim var.Ama ailem küçük bir ilçede yaşıyor ve orda maaşlar çok düşük.Burası oğlumun geleceği için çok iyi.Şimdiden iki dili birden öğrenmeye başladı.Ona da kıyamıyorum ama burda ailesiz,çevresiz,işsiz,mesleksiz,devletin verdiği parayla geçinmeye çalıştıkça dahada zorlanıyorum.

En acı yanıda eşimle evliyken kredi borcu vardı.Onu sıfırladığımız ay ayrılmıştık.Evliliğimiz boyunca kendime hiçbirşey alamadım.Şimdide beyefendi son model cep telefonu kullanıyor.Arabasını yenilemiş.Gül gibi yaşıyor.Gayette keyfi yerinde.Türkiyede güzel bir mesleği varken herşeyi elinin tersiyle biranda itip gelen ben burda sıfırdan başlamak durumunda kaldım..

Sormak istediğim siz benim yerimde olsaydınız Türkiye'ye dönermiydiniz,yoksa yurtdışındamı kalırdınız ?

merakımı mazur gör neden boşanıyorsunuz kaç yıllık evlisiniz sen mi istedin eşin mi bşanmayı kısaca özetlersen daha iyi olur..bir de mesleğin ne?
ben yerinde olsam orda kalıp eve tıkılıp tek basıma düşünecegime dönerdim ülkeme..işimi icra eder kendime düzen kurardım anlattığına göre eşin hayatını yaşıyor barışalım hiç demiyor durumu iyi hoş ama seni çıkamrış aklından bunları görmeye bile katlanmazdım..çocuguna kıy ne demek iki dil biliyor sanki burası cehennem mi burda eğitim yok mu burda da okullar öğretmenler var burdaki çocukların hepsini oraya yollayalım o zaman ..gel iş bul gençken kur düzenini sonra bi bakarsın çocuk d abüyümüş gitmiş eş yok iş yok evladını burda da okutursun bence..

Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum .
Türkiyeye gelmeyi düşünmezdim çocuğum orda daha iyi şartlarda yetişsin ,okusun ve devlet taraından hakları güvende olması için.
Devlet tarafından eminim sana iş konusunda yardımcı olacaklardır .Çalışıp Hem sigortan hemde maaşın olur
Çalışıp sende şartlarını düzene sokabilirsin.Eşinle mal paylaşımı yapıldımı bilmiyorum ama orda bilgi sahibi insanlara sorup bilgi alabilirsin

Yasadiklarina uzuldum. Soruna gelicek olursam ben olsam Turkiye ye donmezdim.

Türkiye'ye dönmezdim. Yurtdışında insanlar saatlik bile olsa calısabiliyor burada mümkün değil.

Eşinizin eski şartlarını düşünmeyin, size nafaka veriyordur herhalde. Bir şekilde geleceğinizi planlayın ve o planlar dahilinde yaşayın, inşallah cok mutlu olursunuz.

ben olsam Türkiye ye dönmezdim öncelikli sebep çocuğumun geleceği olurdu ..ayrıca aileniz burda küçük bi ilçeymiş bence buraya bebeğinizle dönseniz şu lanet mahalle baskısı nedeyle orda bunaldığınızdan daha fazla bunalırsınız..

orda iş bulma imkanınız yok mu bi şekilde dilinizi geliştirin ve işe girin sosyalleşin..

Eğer orada mutsuzsanız, çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenemiyorsanız, kimseniz yoksa bulunduğunuz yerde elbette dönmeniz daha mantıklı.
Ruhi bunalımlar yaşadığınız sürece zaten çocuğunuzu mutlu edemezsiniz, tek başına çocuk büyütmek çok zor.
Çocuğa iki dil, geleceğin iyi olmasının yanında sevgi vermek çok önde geliyor.
Bunu tek başına yapamayacağınız görünüyor yazdıklarınızla.

Merhabalar. Allah yardımcınız olsun. Hayırlımı olsun diğim, ne diyeceğimi bilemedim. En iyisi galiba allah hayırlısını versin!
Bende yurtdışında doğup büyümüş bir bayanım. Eğitimimi sizin gibi tamamladıktan sonra türkiye ye geldim yerleştim.
Şimdi siz kendi adınıza değilde, daha çok çocuğunuzu düşünerek hareket etmeniz gerekmektedir!

Biliyorsunuz ki, orada yardım alıyorsunuz. Çocuğunuzun eğitimi acısından orası daha iyi. Türkiye okumak bu konuda çok zor.
Ayrıca büyük şehire gelmeniz gerekecek ve akşamları geldiğinizde çalışmaktan, oğlunuza vakit bile ayıramayacaksınız. Ayrıca emanet edecek hiç kimseniz de olmayacak.
Benim fikrimi sorarsanız, siz orada kalın. orada kendinize yeni bir hayat çizin. Tatillerde oğlunuzla birlikte gezer tozarsınız, çıkar türkiye ye gelirsiniz.
Orada bir çevreniz olsun. Eşiniz kendisine yeni bir hayat kurmuş zaten. Hem çocuğunuz babasıylada birlikte olur. siz türkiye ye döndüğünüzde, oğlunuz babasından uzak kalacaktır.

Bence en hayırlısı bu. Tekrar türkiye ye gelmek sizin için daha zor olabilir. Baksanıza zaten birşey olduğu zaman acil durumlarda, yardım için eşinizi arıyorsunuz.
Siz türkiye deyken arayacak kiminiz olacak? Hiç değilse eşinizde çocuğunuzun kötülüğünü istemez ve size zarar gelmez.
En iyisi siz yurt dışında kalın oğlunuz açısından. İsterseniz part time biryerde çalışırsınız. Böylece öğlenleri evde olur, çocuğunuzla eğlenir birlikte olursunuz. Hem canınızda sıkılmaz.

Birazda kendi ayaklarınızın üstünde durabildiğinizi eşinize gösterin. acil durumlarda ona ihtiyac olduğu normaldir, sonuçta babasıdır.
Mecburen kalbinizin sesini değil, mantiğinizin sesini dinlemek zorundasınız, siz bir Annesiniz!!!

Ben olsam dönerdim.Çocuğum Türkiye'de de gayet iyi yetişebilir,sanki Türkiye gelişmemiş bir ülke gibi düşünüyorsunuz.Burada devlet okulu okumasına rağmen 3 dil bilen ama yurtdışında yaşıyor olmalarına rağmen İngilizce bile öğrenemeyen çok kişi var.Eğitim yaşanılan yere göre değil kişiye göre değişir.Orada başınıza bir şey gelse yardım isteyeceğiniz kimse yok,boşandığınız eşinizi mi arayacaksınız sürekli?En azından Türkiye'ye dönerseniz kendi işinizi yaparsınız ve başınız sıkışsa yardımınıza koşabilecek eş-dost olur etrafınızda.

kendimi senin yerine koyarak cevap veriyorum, ben olsam bu koşullarda ülkeme dönmek isterdim. evet belki orada çocuğuna iyi bir gelecek sağlayabilirsin, ama yapayalnız ve mutsuz bir kadın olarak senin iç dünyan ne olacak? türkiyede yapabileceğin bir mesleğin varmış üstelik. varsın biraz az kazanıyor ol, ama kendini mutlu ve yalnız hissetmediğin bir yerde ol. sen mutluysan çocuğun da mutlu olacaktır diye düşünüyorum,naçizane.

canim hangi ülkedesin? avusturyadaysan yardimci olmaya calisirim

kaç yıldır yurt dışındasnız acaba :26:
ben olsam yrt dışından dönmez oraya adapte olmaya çalışırdım
bir arkadaşım 10 yaşındayken yurt dışından dönmüştü ve eğitim hayatı boyunca adaptasyon sorunu yaşadı

yurt disinda yasan biri olarak ben bu sartlarda dönerdim..

burada büyüyen,dogan herkes cok güzel egitim sartlarina sahip degil,

sebep olarakta anne ya da babanin cok iyi sekilde dil bilmediignden cocuguna yardi edememesi,

evet yabanci dili olur herkesin bir sekilde dili güzel oluyor ama herkes üniversiteye gidemiyor ama meslek sahibi olmadanda bir ise yaRamiyor

o konuda meslek konusunda cok sansli olabilir ama siz ne yapacaksiniz

egitiminiz ne bilmiyorum ama almanyada suan meslek sahibi olmadiginizdan yapacaginiz isler kisitlidir,

bir mesleginiz arti diliniz cok iyi olsa kalin derdim ama bu sartlarda yas ilerledikce mutsuz bir sekilde büyüyecek bir cocuk olur..ama yinede karar siize kalmis

Oncelikle Türkiye' den vatanımızdan daha üstün ülke görmüyorm sahsıma. Yurt dısındaki doktorların coguda türk profosörlerden eğitim almaya gelir . Orada cocuk daha iyi yetisir diye bisi yok. Yurt dışında yasayıp bi baltaya sap olamamıs kimliğini bulamamış ne kişiler tanıyorum. Önemli olan çocuğun yetiştiriliş tarzı sen ahlaklı dürüst cocuk yetiştirebiliyosan evladın heryerde eğitimini basarıyla alır. Üniversite birincilerinin coğuda zor koşullarda okumuş doğudaki evlatlarımızdan çıkar bunu unutmayın. He ben sizin yerinizde olsam dönermiydim bilemem sartlar ve koşullara bağlı olurdu. Ama dönmezsemde sebebi sizin kafaya taktığınızdan durumdan olmazdı. Eğer gönlünüz dönmekten yanaysa dönün derim. Cocuk için sevginin duygu bağlarının kuvvetli olduğu aile ortamında büyümek soğuk bir ülkede kimsesiz ruhsuz tek başına en iyi okullarda eğitim almaktan daha iyi bence. Ki eğitimin en iyisi burda da sağlanabiliniyoken.. Evet yurt dışındaki bazı ulkelerde devlet aylık olarak cocuk basına aylık bosanan bayanlara yardım ve para desteği sağlıyor . Ama Türkiye' de mesleğim var çalışabilirim diyosunuz. Karar size kalmış iyi düşünün bulunduğunuz durum çok zor dilerim en hayırlı kararı alırsınız kendiniz ve evladınız için.

siz nerde mutlu olup,çocugunuzu nerde mutlu edecekseniz orda yaşayın.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Oğlun orda dogdugu için alman vatandasligi var mi ?eğer varsa donsen bile oğlunun avantajı devam ediyor olacak ilerde isterse secer. Turkiyede de iyi iş ve okuma imkanları var bence ama almanya ile karsılastırılamaz tabi. Yine de sen 20 yıl bu şekilde yaşayabilecek misin ? Birgün dönerim diyorsan şimdi donmen daha iyi çocuk büyüyünce adaptasyon sorunu yaşar buraya hiç ayak uyduramaz.

Sekerim ben Almanya'da yasayan biri olarak konusayim. Benim de burda tutunacak bir dalim yok, insanlarin yabancilara bakislari ve davranislari malum. Ben burda kariyer amacli kaliyorum, ne zaman bunalsam kendime amacimi hatirlatip oyle aciliyorum ama zor, cok zor. Tamam, Tr deki sartlar daha kotu ama insanin yaninda ona destek olan ailesi ve dostlari olmasi gibisi yok.

Sizin yerinizde olsam donerim, yalniz basina burda hayat gecmez. Cocugunuz orda dogdugu icin vatandasligi vardir, universite egitimi cagi gelince universiteye yurtdisina gonderirsiniz, nerde yasayip calisaxaginin secimini o yapar.

Benim yedigim onumde yemedigim arkamda, iyi sartlarda yasiyorum ama bunaliyorum, daraliyorum bazen. Ben bu haldeysem siz bir de bosanma derdiyle nasilsinizdir, Allah yar ve yardimciniz olsun.

kesinlikle dönerdim,

bi çocuğun geleceği iyi bir ülke, iyi ülkenin yaşam koşulları değildir bana göre..
Çocuk sıcak bi ortamda, örfüyle adetiyle, aile sevgisiyle büyüyorsa ben buna gelecek derim.
İçi bomboş bi çocuk büyüdüğünde 30 dil konuşup servet sahibi olsa ne olur?
Zaten vatandaşlığı varsa zamanı geldiğinde o seçimini kendi yapar.
Üstelik eşinin yakınında olman, sen bunca çileyi çekerken onun yeni hayatına çabuk adapte olması da canını yakacaktır.
Yani benim yakardı.

Hepimiz Türkiye' de yaşıyoruz ve bir şekilde hem geçiniyoruz, hem çalışıyoruz, hem okuyoruz.
Bunları bizler yapabiliyorsak, siz de başarabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…