Kararsızım...

Madem öyle, okula tekrar gide bilirsin orda. En azsindan kendini gelişdiler bilirsin. Yoksa hayatın boyunca evde boş oturmakla geçecek.

Burda eğer çalışmıyorsan tamamını devlet ödüyor.Çalışmaya başlarsam seninde dediğin gibi gelirim belirli bir rakamın üstünde olursa benim ödemem gerekecek.Bende şimdi meslek kursuna başlamayı düşünüyorum.En azından kafam netleşene kadar boş durmak istemiyorum.Ama kendimi akıntıya kürek sallıyormuşum gibi hissediyorum.
Babacığım yaşlı,onun çevresi pek yok.Ama çevresi olan akrabalara söyledim geldikten sonra konuşuruz diyorlar bakalım..

Kararsızlık ne kadar zor birşey..

Madem öyle, okula tekrar gide bilirsin orda. En azsindan kendini gelişdiler bilirsin. Yoksa hayatın boyunca evde boş oturmakla geçecek.

Burda yüksekokula gitmek için devlete başvurdum.Aldığım cevap yüksekokula gidersen sana verilen yardım kesilecek.Öğrenci statüsüne gireceksin.Nasıl geçinmeyi düşünüyorsun.Biz ödemiyoruz diyorlar.
Ne yapabilirim peki dedim.Kendi ülkemde bu kadar kariyer yaptıktan sonra evdemi oturayım dedim.Başka işlere bak diyorlar.Onlarda vasıf gerektirmeyen işler ne yazık ki..

ya oturup devlet odenegiyle bunalarak cocugunu buyuteceksin, ya da az cok demeden bir ise gidip calisip kendine guvenen bir anne olarak devam edeceksin hayatina...

ben yurtdişinda doğup büyüyen, orada eğitimi başarıyla bitiren, evlenip Türkiye ye yerleşmiş bir bayanım. Bu arakdaşımı azda olsa anlayabiliyorum.
Türkiye de yaşıyorum şimdi ne oldu??? akrabaların hepsi burada da neoluyor allah aşkına? Dedikodudan başka size ne verebiliyorlar? evlenenler bilirler, Ailesinin yanından gelinlikle çıktığı zaman, misafir olarak gittiğinde anne babasının yanına, o evde, gençlik odasıda nekadar yabancı gelir bir insana. yurt dışında doğup büyüdüm, orasıda benim vatanım sayılır.
oradayken tr hasretiyle yanıp tutuşuyordum, şimdi ise orayı çok özlüyorum. Maalesef bu arakdaşımızda eşi için zamanında oraya gidip, yeni bir sayfa açmak istemişler. Fakat böyle olacağını bilseydi, gidermiydi?! Üstelik bir evladı var.
Anne ve Babası veya kardeşleri tr de olabilir, fakat inanın bana diğer akrabaları düşünüpte sakın gelme buraya bence. Benim ailem yurtdışında, fakat tüm akrabalar burada. Sanki eşimle bir problem olduğunda, gelip bana nasihat mı veriyorlar sanıyorsunuz? sokakta cinayet olduğunda, millet korkusuna yaklaşmıyorda, bırakın birşey olduğunda akrabalar gelsin el uzatsın.

Arkadaşım, sana yardımcı olmak istiyoruz hepimiz, allah yardımcın olsun, fakat kendini yalnız hissetme! Bu yalan dünya da kimse yalnız değildir, hepimiz allaha sığınıyoruz.
Eşin olacak adamıda allah islah eylesin, nediyelim. Böyle seni yarı yolda bırakmak çocukla, erkekliğe sığarmı??
Benim eşim tartışmalarda evi terk edip 2 - 3 gün annesinin boş evine gidip kalıyordu, bende kendimi senin gibi hissediyordum, tamam bitti evlilik şimdi ben neyapacağım diye?
neoldu? geri döndü, fakat seni azda olsa anlıyorum. eşimin dönmediği zamanlarda psikolojim bozuluyordu neyapacağımı bilmiyordum.
Ben onun için fedakarlık yapıp ailemi herşeyimi yurtdışında bırakıp, onun için gelmişim. O ise bırakıp kaçıyor. Bu insanlığa sığmaz.
Barışma söz konusu olamaz herhalde, çünkü nikah düştüğü vakit biliyorsunuz ki, bayan başka birisiyle evlenip, o şahısla birlikte olması gerekir ki, eski eşiyle tekrar evlilik yapabilsin!
Bunları biliyormuydunuz, yüce Rabbim böyle ağır şartlar koymuş ki, çocuk oyuncağı gibi sırt bırt evlenip ayrılmasın insanlar diye. Lütfen eşlerimizi bilinçlendirelim.

Nerde yaşarsan yaşa, fakat mutlu ol ve pişman olma.

Kendimden çok çocuğumu düşünürdüm. Şartlara bakardım. Şuan çalışmadan çocuğunzua bakabiliyorsunuz. Türkiye'de bunu asla yapamazsınız! Nerde daha iyi imkanal usnup nerede daha iyi bir eğitim aldırabileceksem çocuğumla orada kalırdım. Gelecekleri herşeyden önemli sonuçta.

Merhaba..
iyi diyorsun hos diyorsun fakat sen neden kendi durumunla bu konuyu acan arkadasimizin durumunu kiyasliyorsun ki? Kendi yorumumda da belirttigim gibi ona baskalarindan bagimsizca karar vermesini soyledim cunku herkesin hayati kendisine ozeldir. Sen hayatin boyunca akrabalarindan uzak kalmis ve dogal olarak bunu garipsiyor olabilirsin. burda olay memleketine donmek degil ki dogup buyudugun yer memleketin dersek, senin memleketin alistigin yer dogdugun ulke turkiye degil. bak simdi ne diyorsun? orayi cok ozledim diyorsun. ben mi seni yanlis anladim, eger yanlis anladiysam kusura bakma henuz hic uyumadim. Ama burda soz konusu Turkiyeye donmek degil, alistigin, bildigin, benimsedigin, ve kendini mutlu ettigin ulkeye donmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…