Mesleğinizi orada yapmaya engel olan nedir ?
merakımı mazur gör neden boşanıyorsunuz kaç yıllık evlisiniz sen mi istedin eşin mi bşanmayı kısaca özetlersen daha iyi olur..bir de mesleğin ne?
ben yerinde olsam orda kalıp eve tıkılıp tek basıma düşünecegime dönerdim ülkeme..işimi icra eder kendime düzen kurardım anlattığına göre eşin hayatını yaşıyor barışalım hiç demiyor durumu iyi hoş ama seni çıkamrış aklından bunları görmeye bile katlanmazdım..çocuguna kıy ne demek iki dil biliyor sanki burası cehennem mi burda eğitim yok mu burda da okullar öğretmenler var burdaki çocukların hepsini oraya yollayalım o zaman ..gel iş bul gençken kur düzenini sonra bi bakarsın çocuk d abüyümüş gitmiş eş yok iş yok evladını burda da okutursun bence..
Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum .
Türkiyeye gelmeyi düşünmezdim çocuğum orda daha iyi şartlarda yetişsin ,okusun ve devlet taraından hakları güvende olması için.
Devlet tarafından eminim sana iş konusunda yardımcı olacaklardır .Çalışıp Hem sigortan hemde maaşın olur
Çalışıp sende şartlarını düzene sokabilirsin.Eşinle mal paylaşımı yapıldımı bilmiyorum ama orda bilgi sahibi insanlara sorup bilgi alabilirsin
ben şahsen yurt dışında yaşıyorum.Merhaba arkadaşlar,
Ben yurtdışında yaşıyorum,2 yaşındaki oğlumla beraber.Eşimle 8 aydır ayrı yaşıyoruz.Boşanma sürecimiz devam ediyor.Eşim kendine ayrı ev tuttu.Kendi düzenini kurdu.Bu süreç içinde de barışmak yada birşeyleri düzeltmek adınada hiçbir adım atmadı.Haftanın 2 günü 4 er saat çocuğumuzu alıyor.Birde oğlum hastalandığında acil durumlarda onu arıyorum,beraber doktora götürüyoruz.
Benim hiçkimsem yok burda,çalışmıyorum.Şuan devlet masraflarımızı karşılıyor.Ama ben ciddi anlamda yalnızlıktan çok bunaldım.Oğlum öğlene kadar kreşe gidiyor.Kreşe başladığından beridebsürekli rahatsızlanıyor.Uykusuzluktan,yalnızlıktan,oğluma tek başına yetişmeye çalışmaktan,bütün gün evin içine tıkılmaktan bunaldım.
Türkiyeye dönmek istiyorum.Türkiyede mesleğim var.Ama ailem küçük bir ilçede yaşıyor ve orda maaşlar çok düşük.Burası oğlumun geleceği için çok iyi.Şimdiden iki dili birden öğrenmeye başladı.Ona da kıyamıyorum ama burda ailesiz,çevresiz,işsiz,mesleksiz,devletin verdiği parayla geçinmeye çalıştıkça dahada zorlanıyorum.
En acı yanıda eşimle evliyken kredi borcu vardı.Onu sıfırladığımız ay ayrılmıştık.Evliliğimiz boyunca kendime hiçbirşey alamadım.Şimdide beyefendi son model cep telefonu kullanıyor.Arabasını yenilemiş.Gül gibi yaşıyor.Gayette keyfi yerinde.Türkiyede güzel bir mesleği varken herşeyi elinin tersiyle biranda itip gelen ben burda sıfırdan başlamak durumunda kaldım..
Sormak istediğim siz benim yerimde olsaydınız Türkiye'ye dönermiydiniz,yoksa yurtdışındamı kalırdınız ?
kesin dönüş yapmadan iş olanaklarını araştırın ...hemen kesin karar vermeyin derim....en azından çocuk çift vatandaşlı olsun......burda gençlerin yüzde yetmişi işsiz ....ve çocuk burada emekli olamayacak.......oralarda türklerin toplandığı dernekler yok mu
ben şahsen yurt dışında yaşıyorum.
cocuğun 2 dili birlikde öğrenmezsi hiç bir şeyi değiştirmez. Hangi ülkede yaşıyorsun, bilmiyorum ama bana göre, Türkiye'deki eğitim şartları, bazı ülkelere göre cok daha iyi.
Ayrica, orda sıkılıyormuşsun, dilli bilmiyorsan ona çalış, bir dikiş mak. alip ciciler fallan dik, takılar yap, orda bir sürü Türk derneği vardır, bir sürü kurs ve eylenceler ayarlıyorlar.
ben olsaydım turkiyeye geri dönerdim cünkü bana görede türkiye cocuğun icin iyi bir gelecek.
Biz zaten 10 sene icinde dönmeyi düşünüyoruz.
Eyer dili bilmiyorsa zor..Kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum .
Türkiyeye gelmeyi düşünmezdim çocuğum orda daha iyi şartlarda yetişsin ,okusun ve devlet taraından hakları güvende olması için.
Devlet tarafından eminim sana iş konusunda yardımcı olacaklardır .Çalışıp Hem sigortan hemde maaşın olur
Çalışıp sende şartlarını düzene sokabilirsin.Eşinle mal paylaşımı yapıldımı bilmiyorum ama orda bilgi sahibi insanlara sorup bilgi alabilirsin
Eyer dili bilmiyorsa zor..
biz bile bildigimiz halde, buranın diplomasını almamıza rağmen, iş bulmak eskisi gibi artık kolay değil. Ama hem kendisi, hemde cocuk için ben Türkiye'ye dönmeleri tarafındamın.
Burdaki gençlere bakiyorumda, hiç hayır yok..
İnsanlar sitres icinde..
havasi, tuzu yok! İyi bir tarafı var oda, devlet güçlü!
Annende babanda devlet!
neden bu kadar kesin kararlar vermeye çalışıyorsun....benin kardeşim bilgisayar programcısı ...gitti amerika da garsonluk yaptı.....şimdi ana dili gibi ingilizce konuşuyor.......işinde yükseldi....bir sonraki hamlesi amerida programcı olarak çalışmak......çocuğun için biriki sene gayret göster ...çünkü para olmadan mutluluk olmuyor
Hayatım eyer şimdi oldugun ülkenin dilini biliyorsan, yine bir īş bulabilirsin. Hata türk iş yerlerinde, marketlerde fallanda dusunmezmisin? Ama cocuğunla tek başına zor. Bir kireşe versen saatligi en az 5 ile 6 arasidir.
Önemli olan senin ne istediğin? Eyer çocuğunla orda mutlu olacağını düşünüyorsan kal. Eyer şüphelerin varsa, turkiyeye dönmeni tafsiye ederim. Demişsin ya, ailenin kaldığı yer küçü ve iş bulmak zor diye, sende sehire taşın! Kimsen yokmu, sans biri garantili iş bulsa orda, kalkıp gütmek istemezmisin?
Anlıyorum, bu durumda bende karsiz kala bilirdim. Ama sevgili babacığın orda sana bir iş ayarlaya bilirdi, bir tarafdanda haklı işte..Annende babanda devlet deyince aklıma geldi.Geçen annemle konuşuyoruz.Annem dönmemi istiyor.Gel burda işbulursun yalnız kalma diyor.Babamda işini garantiye almadan gelmesin diyor.Ayrıca diyorki Avrupada çalışmasada devlet ona para ödüyor.Kimseye muhtaç değil.İşte bu yüzden birçok insan burda kalmak zorunda kalıyor.
Doğruda bir bakıma.Oğlum kreşe gidiyor ve ben bunun için kreşe para ödemiyorum.Ayrıca haftada birgün müzik okuluna götürüyorum.Onada para vermiyorum.Çocuklardan muayene ve ilaç parası alınmıyor.Bunun gibi birçok artısı var buranın.Bunlarıda inkar edemem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?