Kararsızlık beni öldürecek!! bi fikir arkadaşlar.

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var bu kararsızlık beni delirtti.
Sorun işimle alakalı;
Ben şuan Anadolu yakasında oturuyorum ve işim Avrupa yakasında, eşimin işi de avrupa da ailelerimizde..
Evlenirken eşim ısrarla anadolu da oturmamızı istedi ailelerden uzak olmayı tercih etti, işime geldi kabul ettim.
Son 5 aydır bi firmada çalışıyorum, herşeyinden memnunum birlikte çalıştığım bir kişi dışında.
Çok ağır bi işim yok, rahat bi ortam, çalışanlara alıştım.Maaşı da güzel.
Yalnız 5 aydır eşim alıp eşim bırakıyordu beni arabayla.
Ben burda çalıştığım sürece her ay 500 lira araba masrafı çıkıyor, eşim işinden oluyor, geç gitmek zorunda kalıyor gerçi kendi işi ama..
Tek başıma gelmem olası değil çünkü en az 3 vesait yapmam lazım ve saat 6 gibi evden çıkmam lazım yetişebilmem için.
Bi ara durumumuz çok kötüydü o yüzden denize düşen yılana sarılır hesabı girmiştim buraya.
Şimdi biraz daha toparlandık.
Eşim ısrarla 1300 lira maaş için hem 500 lira masraf yapıyoruz, hem de ben işimden geri kalıyorum çalışma diyor.
İşim çok çok iyi olduğu için karar veremiyorum.
Bi de benim kayınvalidem çok sosyal bi kadın, çalışmadığımda beni rahat bırakmaz biliyorum.
Sürekli gel git, kuranım var, günüm var gel vs..

Sizce ne yapmalıyım, işten çıkmalıyım?
Sadece çık ya da çıkma deseniz bile yeter, dışarıdan fikirlere ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkürler cevaplar için.:18:

Son düzenleme:
Ben yerinde olsam işten çıkmazdım canım hakkında hayırlısı olsun.

yanlız o 500 lira araba masrafını sen çalışmasanda yapıcaksınız sanırım eşinizin işi de otaraftaymış yani her halükarda gidicek o tarafa ,

madem kv nizle ilgili çekinceleriniz var ben olsam çalışmaya devam ederim, nasılsa kendi işiymiş eşinizin bir şekilde idare edilebilir yada kimi zaman biraz erken çıkar sizde daha erken olursunuz işyerinizde

1300 maaş yol masrafı 500...
Maaşın biraz fazla olsaydı keşke.Yada yolunu karşılasalardı..
Eşin de geri kalıyormuş işinden adam napsın yazık.
Bence de çıkman daha uygun bu durumda :26:
Başka bir iş ararsın yolunu karşılayan

anadolu yakasında iş bak madem ordan bulmaya çalış

Memnun olduğum bir işi bırakmazdım ben.
Biraz birikim yapıp araba bile alırsınız zamanla.
Gerekirse 3 vesaitle kendim giderim ama işten çıkmazdım açıkçası.
Belki size daha yakın bir iş arayışına girebilirsiniz.

eğer ihtiyacın yoksa her kadın evinde çalışmalı. kayınvalidenide kırmamak çin ara ara gidersin gönlü olsun diye

İşten çıkmayın, elinize hic para kalmasa bile sgknız ödenir. Evinizi tasıyın avrupa yakasına.

eğer ihtiyacın yoksa her kadın evinde çalışmalı. kayınvalidenide kırmamak çin ara ara gidersin gönlü olsun diye

Evinde mi çalışmalı? Kadınların emekli olma hakkı yok mu? Niye okuduk biz?

Ben işten çıkarsam o 500 lira mazot masrafı olmayacak çünkü eşim hergün kamyonla anadolu yakasından mal alıyor kamyonla.
Yani yolu bedavaya geliyor.
Ben akşamdan kamyonla eve gelirim sabahta malı alır avrupa yakasına geçerim diyor.

Ama şimdi sabah arabayla birlikte geçiyoruz avrupa yakasına o kamyonu alıp anadoluya geçiyo sonra tekrar avrupa yasında işine devam ediyor..
Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
Ama gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.

1300 tl yi mi beğenmiyor eşiniz? Bunun için 500 tl masraf yapmayalım diyor öyle mi? Tek maaşla ev geçindirmek zor, işini bırakırsan yine sıkıntı çekmeyeceğiniz ne malum. Ayrıca çalışan her insan (kendi işi değilse) çok erken saatlerde evden çıkıp defalarca vasıta değiştiriyorlar. Siz biraz nazlısınız sanki Bence işi bırakırsan pişman olursun gibi geldi, hemde kaynanayla her gününü geçirmek cazip olmasa gerek. Ben olsam bırakmaz, işime gücümede kendim gider gelirdim, uzaksa uzak. Alışkın olduğum için böyle rahat konuşuyor olabilirim tabi. Umarım doğru karar verirsin.

Ya anadolu yakasında iş bakın ya da siz otobüsle gidin, ya da kendinize bir araba alın onunla gidin.

Son düzenleme:

o zaman farklı eşin resmen eziyet çekiyor ve yapması gereken işi iki katı sürede yapyor mecburen, bu şartlarda çıkıp anadolu yakasında iş araman daha mantıklı sanki

İşten çıkmayın, elinize hic para kalmasa bile sgknız ödenir. Evinizi tasıyın avrupa yakasına.

Eşim avrupa yakasına ısrarla taşınmak istemiyor, şuan bulunduğumuz yerde hem huzurumuz gayet yerinde hem de avrupa yakasına geçtiğimizde ailesinin sürekli gel git yaparak beni rahatsız edeceklerini düşünüyor.
Sana gına gelince bana patlarsın aramız bozulsun istemiyorum diyor.
Onun beni düşünmesi benim bu konuda baskı yapmamı engelliyor.

Son düzenleme:

öyle mi,neden?

evinde çalışmayan kadınlara kimse birşey yapmıyor korkmayın.gayet güzel,adam gibi çalışıp paramızı kazanıyoruz.

konu sahibi arkadaşım,bence çalışmayı bırakma çünkü maddi açıdan zorlanabilirsiniz. ama avruya yakasından iş bulursanız dana kolay olur.

Son düzenleme:
sizin için en mantıklısı avrupa yakasına taşınmak.ailelere çok yakın yerde oturmayın yine.hiç masraf olmasa bile o yol çekilmez.eşin de rahatça gitsin işine.hem de paranız cebinizde kalsın

Maddi açıdan rahat mısınız peki ?

Ya Anadolu da bir iş bulun ya da Avrupa'ya taşının derim, ama iş hayatınızı bitirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…