kararsızlık korkular arzu

Larensa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
1.395
707
248
kızlar fikrinize çok ihtiyacım var 1 yıllık evlıyım yaşım 26 esımle bu ay cocuk yapmak ıcın çalışmaya karar verdık ıste ama ben kpss ye hazırlanıyorum bu ay hamıle kaldıgımı varsayarsak temmuzda 4 aylık olarak sınava gırıcem cocuk cok ıstıyorum normalde daha once eşimi ikna edemedıgımı bıldırmıstım bı forumda sımdı esımde cok ıstıyor hatta cok heyecanlı o hep sınav yuzunden ıstemıodu engeller senı dıe sımdı sınava az kaldı engellemez vaktı dıo bıde ruya gormus benım hamıle olduguma daır tesadufen ısyerınde bı arkadası bebek ıcın bekleme falan demıs ısın özu cok ısteklı sımdıde bende bı korku oluştu tobe yarabbım sımdı o ıstıo ben kaçıyorum bırıncısı doğumdan korkuyorum ıkıncısı atanamazsam özelde ne zaman calısmaya baslarım dogumdan sonra dıe dusunuyorum bı yandan atanamaz ve hamıle olmazsam ozel ısyerlerı pek sıcak bakmıo yenı evlı cocugu olmayan kadınlara heran calısırken hamıle kalma ıhtımalıne karsı ozamanda en az 2 yıl daha atar cocuk yapma vaktı fıkrınıze ıhtıyacım var cok acıl eşime cok ısteklı duruyorum zaten ıstıyorum ama bazen erteleyelımmı dıyesım gelıoyr mantıgımı oturtamadıgım ıcın o da gun sayıyo yumurtlama gunune 3 gun var falan dıe napmalıyım sızce doğru zaman mı

INSALLAH nasipse olur... bu ay hamile kalacagina niye bu kadar eminsin... bence sen ALLAH hayirlisini nasip etsin de duani et bebek icin calismalara basla... olursa demek ki hayirlisi buymus olmazsada demekkiii oymuuus... yani kendini bu kadar yorman manasiz ... kendinle bir baskasiymis gibi konus sakinles... bebek oyle bir mucize ki .. onceleri ben de korkuyordum ama ilk kipirtilardan sonra her turlu aciya raziyim o mucizeye kavusmak icin....zaten sonunda olum yok 24 saat en fazla o da en en en maksimum . sonra meleyini kucagina verecekler sen de anne olmanin huzuru tum icini saracak o an icin yanip tutusan ne kadar insan var? bu mutluluk icin her seyden vazgecmeye deger bence .. bekleme hayirlisi olsun .. ALLAHA SIGIN....

Evli değilim size vereceğim fikir pek sağlıklı olmaz ama fikri olan yok mu demissiniz ümitsizliğe kapılmayın diye yazmak istedim

Bende kpss ye hazırlanıyorum ve bu sınav için varımı yogumu otyaya koydum diyebilirim benim için bundan sonraki hayatım için çok önemli.eğer sizin icinde durum böyleyse bi kaç ay daha sabredebilirsiniz sanirım bebek icin

Hamile kalmak icin en uygun zaman dilimi hakkinda bir bilgim yok, ama hamileligi cok rahat gecenler oldugu gibi, cok sorunlu gecenlerde var. Ne bileyim bulanti, agri, halsizlik, hatta hamilelik suresince yatilmasi geren durumlar bile olabiliyor. Temmuza cok yokki, bir kac ay alti ustu, bir kac sene degil. Bence bekleyin o kadarcik.

Kendi geleceğini garantiye almazsan çocuğuna bir gelecek veremezsin
4 ayın nasıl geçeceğini biliyor musun
benim kızım 5.5 aylık doğdu
5.5 ay boyunca tansiyon ağrısından başımı kaldıramadım mide bulantısından ekmek kabuğu yedim beslenemedim onu besleyemedim tüm vucudum şişti ödem oluştu tansiyonum 22ye çıktı beyin kanaması geçirmek üzereyken ameliyata alındım
sen hamileliğinin nasıl geçeceğini biliyor musun
4 ay neler yaşayacağını biliyor musun
anlamadım yani 4 ay bekleseniz ne olacak

ha şimdi sana yap hemen ya olmazsa diyenler çıkacak
kızım 1.240gr doğdu 76 gün kuvözde kaldı şimdi 10 yaşında sapasağlam bir çocuk
rabbim yazdıktan sonra öyle bir oluyor ki oluyor da yaşıyor da

Son düzenleme:
Eee ortak karar almssiniz zaten
Neyden kokuyorsun ki; kısmetse,hayırlı zamanda olsun

Ha dediğinizde hamile kalma ihtimaliniz yok . Bu gece olsa , sınavda 4 aylık diye kesin planlar yapmayın o sebeple .

Bir ikincisi kafa olarak hazır olmadığınız sürece bekleyin . Bu isteksizlik hem gebeliği hem sonrasını etkiliyor . Ha tabii bu seferde eşiniz tekrar cayarsa bilemem .

Bu arada fikrinize çok acil ihtiyacım var demişsin , ne kadar acil ? Bu gece net cevap lazım sanırım :)

Son düzenleme:
Eşimin kardeşi hamile bebiş bekliyoruz hayırlısıyla22 yaşında şuan üniversite 3.sınıfta.. sınav dönemine denk geldi onun da cidden çok zorlanıyor sancılarından dolayı.. biraz da sorunlu hamilelik geçiriyor. alttan bir sürü dersi var. Ama herkeste böyle olacak diye de bir kaide yok..Hamilelği çok rahat geçenler de var..

İş bakımından sıkıntı olur ama çocuk evin neşesi,huzuru.. Tabii ki uygun koşullar sağlandığında çocuk dünyaya getirilmeli ama Allah her zaman yardım eder,yardımcınız olur diye düşünüyorum..şahsi fikrim.. Ama bir bebeğinizin olması sizi pek çok sıkıntıya düşürecekse beklemenizden yanayım.. Benim de doğumum yaklaştı beni de etraf çok korkutuyor ama aldırış etmiyorum. Benim kendi ablam öyle rahat bir doğum geçirdi ki inanamazsın..O bebeği gördüğünde zaten o hissettiğin korku uçup gidecek,şükürler olsun diyeceksin. :97: Hakkınızda hayırlısı olsun inşallaaah:114

daha yaşın çok genç......birkaç ay ertele....hiçbir sorun yaşamasan bile arkadaşımdan biliyorum ev işini yapmaya bile mecalin kalmayacak.....çocuk doğduktan sonra ayrı sıkıntı......ders çakışmayı bir bıraktın mı seneler sonra toparlaman daha zor
en iyisini sen bilirsin:26::26::26:

ay cnm cok sağol cok guzel anlatmışsın yok emın değilim ılk ay olacagından hanı sınav ıcın ole dusundum en fazla kaç aylık olur sınava dek dıe bı ıhtımal verdım haklısın

yok cnm tabıkı bılmıyorum nasıl geçeceğini 4 ayın neden kızdın bana anlamadım nıe beklemıosunuz dıe::) bende zaten kararsız kaldıgım ıcın soruyorum cok sağol yorumun ıcın allah cocuguna uzun ömur nasıp etsın

hahah evet o kadar acıl bu gece olmadı yarına acil guldurdun benı cok yasa::::)

ay cnm cok sağol cok guzel anlatmışsın yok emın değilim ılk ay olacagından hanı sınav ıcın ole dusundum en fazla kaç aylık olur sınava dek dıe bı ıhtımal verdım haklısın

bir cok kadin hamileliyi annesi gibi gecirir annen kolay gecirdiyse sende de kolay olur... hic dert etme sen basla Rabbim sana yardimci olur kotu tecrubelere bakma sen iyi dusun iyi olsun hayirlisi ise nasip olsun

bir cok kadin hamileliyi annesi gibi gecirir annen kolay gecirdiyse sende de kolay olur... hic dert etme sen basla Rabbim sana yardimci olur kotu tecrubelere bakma sen iyi dusun iyi olsun hayirlisi ise nasip olsun

vallahı bi sen sıcak baktın

Bu bilimsel bir tespitmi? Nerden çikardiniz bunu? Nasil kötü tecrübelere bakmasin? Yani herkez konu sahibe yalanmi söylmesin ilahi bebek yapsin diye? Hayatta biraz realist olmak lazim, özelikle söz konusu bir minicik yavrucak ise. Bebek her ne kadar tatli, sirin ise,.. ortam, maddi ve manevi durumda çok önemli. Sonuçta bir bebek çok büyük bir sorumluluk, insanin evliligine hem iyi hemde kötü yansiyabilir.

Konu sahibi tabiki kendin bilirsin fakat ben olsam yine o 4 ayi beklerdim en azindan gönül rahatligi ile bu ise baslarsin. Kafanda daha soru isareti varsa bencede daha baslama. Hani hamile kaldiginda yüzde yüz sevinebil diye, içinde keskeler kalmasin için diyorum. Bu son aylari kpss'ye odaklan ondan sonra durumu tekrar gözden geçirirsin.

öncelikle herşeyin hayırlısı olsun ve hayırlısını isteyin siz elinizden geleni yapın ve takdiri allaha bırakın derim ama bana kalırsa ertelemeyin kpss bu sene olmazsa birdahakine olur inş.çocukta zaten kendi rızkıyla gelir çocuk için bu kadar plan proje yapma konusu bana göre ters gerçi :))) olup olmayacağı bile belli olmayan bir konu yani plan yapmayın derim akışına bırakın herşeyi olursa da hayırlısı olmazsada hayırlısı herşey için çocuk içinde olsa kpss içinde olsa nasip kısmet herşey siz çocuk yapsanızda olacak olan olur yapmasanızda dua edin yeter

işte tam bu noktalarda ıkıleme dustum sızın dedıklerınızı bende dusundum haklısınız gönul baska dıyor mantık baska sanırım vazgecıcem cogunluk bekle dıyor akıl bırlıgı ıyıdır yap dıyende yapma dıyende ıyı nıyetle fıkrını soyluyor allah razı olsun

Ben seni çok iyi anliyorum. Ben su an issizim ve is bakiyorum fakat ben ve esimdede bebek istegi var. Bebek olursa maddi durumuzu zorlamak zorunda kaliyoruz ondan dolayi su an kalbi dinlemeyip beyini dinlemek en mantiklisi diye düsünüyorum. Bide yani hamilelikte "keske yapmasaydim, keske bekleseydim" düsüncesi beni mahv eder. Hamileligimi çok güzel ve heycanli yasamak istiyorum.

Sanada zaten az zaman kaldi canim, 4 ay, biraz sabir et, emin ol sinavdan sonra sende bir yük düsmüs solacak ve daha rahat bebegi düsünürsünüz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…