Kararsızlık..

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.963
298
Merhaba kk kulübü kadınları..
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum,çok kararsızım..
ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?

Çocuğum yok ama etrafımda gördüğüm şu, çocuk aklı yetene ayaklanana kadar anne babası ile uyuyor. Zaten anne sütü alması gerekiyor geceleri de bu yüzden 1-2 sene o oda eşyalarını koymak dışında bir işe yaramıyor

ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?

Bence de bebeklik geçici bi evre. Biraz buyuyunce genç odası yaparsınız.

Çocuğum yok ama etrafımda gördüğüm şu, çocuk aklı yetene ayaklanana kadar anne babası ile uyuyor. Zaten anne sütü alması gerekiyor geceleri de bu yüzden 1-2 sene o oda eşyalarını koymak dışında bir işe yaramıyor

Evet bna da o şekilde söylediler. Arkadaşım oda yapmıştı ama hiç bu zamana kadar kullanmamış çocuğu da 1 bucuk yaşına girdi :)

bebek odası ne ki? sadece bebeklikte kullanılan bişeye masraf yapmaya gerek yok. zaten beşikte uyuyacak o da sizin yatak odanızda duracak muhtemelen.

Şimdiki bebek odaları çok kullanışlı. Yataklar büyüyor ve tek kişilik yatağa dönüşüyor korkulukları çıkardığınızda. Ben oğluma yaptım ve kullandım. Oğlum tek kişilik yatağa geçti kızım yattı beşik haliyle. Daha sonra onu da söktürüp genç odası şekline getirdik.

Altlarında yavru yatakları da oluyor çok kullanışlı. İsterseniz özelden foto da paylaşırım.

Bebek deyip geçmeyin. Bir şifonyere sığmıyor eşyaları. Bezi var puseti var var da var. Oda yapmasaydım nereye sığdırırdım bilmiyorum.

Mobilyalar taş gibi duruyor hala. Liseye kadar kullanırlar. Şimdi okula başladılar bir kitaplık ve çalışma masası ekledim oldu sana genç odası.

Bence çok gerekli.

Ha şunu da ekleyeyim ben hiç bebek figürleri olan şeyler kullanmadım. Mobilyalar beyaz, perde çiçekli böcekli değil düz, halısı düz vs.

Ben park yatak aldım oğluma çok memnunum.
Kızıma oda yapmıştık doğru düzgün kullanmadı bile.genç odası aldık

Park yatak en iyisi

Evli değilim ama annem bize beşik almış bir süre zaten onlarla uyumuşuz aynı odada sonra karyola vs almışlar bebek odası gereksiz der annem de çocuk onu kullanıncaya kadar büyüyor zaten der.

Şimdiki bebek odaları çok kullanışlı. Yataklar büyüyor ve tek kişilik yatağa dönüşüyor korkulukları çıkardığınızda. Ben oğluma yaptım ve kullandım. Oğlum tek kişilik yatağa geçti kızım yattı beşik haliyle. Daha sonra onu da söktürüp genç odası şekline getirdik.

Altlarında yavru yatakları da oluyor çok kullanışlı. İsterseniz özelden foto da paylaşırım.

Bebek deyip geçmeyin. Bir şifonyere sığmıyor eşyaları. Bezi var puseti var var da var. Oda yapmasaydım nereye sığdırırdım bilmiyorum.

Mobilyalar taş gibi duruyor hala. Liseye kadar kullanırlar. Şimdi okula başladılar bir kitaplık ve çalışma masası ekledim oldu sana genç odası.

Bence çok gerekli.
Öyle hoş yazmışsınız ki benim bile alasım geldi :KK48:

Bebek odasını bırak bebek yatağını bile iki senedir kullanmadık.Doğunca bebeğini yanından ayıramayacaksın kıyıp da gardrobu vs olsun ama bebek yatağı bile gereksiz direk çocuk odası yap bence.

Ha şunu da ekleyeyim ben hiç bebek figürleri olan şeyler kullanmadım. Mobilyalar beyaz, perde çiçekli böcekli değil düz, halısı düz vs.
Aynen ben de bi yatak bi dolap aldım perde halı düz renk. İkinci olunca bi yatak ekledim zaten beyazdı takım ilave mümkün oldu. 6 yedi yasına kadar kullanacak artık aklı erince genc odası yapcam. Öteki türlü 2 yasında genc odası için erken.
Bence evde boş oda varsa yapın. Yoksa yer yok n bunun için koltuk VS atacaksanız erteleyin

çocuğu ebeveyn odasında yatırmak doru değil
ilk zamanlar, yani 15-20 gün evet sürekli meme isteyecek ve birlikte uyuyup kalacaksınız, memeyi ağzından çekince uyanacak ve tekrar emzireceksiniz, ana kucağında uyuyakalacak vs
fakat uzmanların ısrarla ve ısrarla vurguladığı şey, bebeği her uyuyuşunda kendi yatağına yatırmanız
"ilk yıl" diyorsunuz, 1 yıldan sonra çocuğu kendi odasına alıştırmak çocuk için zor oluyor çünkü çocuk bilinçlenmeye başlamış oluyor. çocuğunu kendi odasına alıştıramayıp yıllarca kendi yatak odasında yatmasına izin veren ebeveynler var
bazı anneler, çocuk ağlayınca kalkıp çocuğun odasına gitmeye üşendikleri için böyle bir yol seçiyorlar; bazı anneler gece nefes alıyor mu almıyor mu kontrol etmek için
ben iki çocuğumu da ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım, ki ilk çocuğum kolikti, tabi ilk 15-20 gün koltukta, bizim yatakta vb uyuyakaldık ama her fırsatta yatırdım, bu iş biraz sabır istiyor
beşik bile almadım, direkt karyolaya
ayrıca kaliteli uyku sütünüz için de sinirleriniz için de çok önemli

bebeğin dönmesinden korkarsanız, bebeğin dönmesini sınırlandıran minderler var, onlardan kullanabilirsiniz

çalışan anne en geç çocuk 8-9 aylık olduğunda işe başlamalı çünkü bebek annesinin farkına varmaya başlıyor, daha sonra bırakılan çocuklar "terkedilmişlik" duygusu yaşayabiliyor
yine ayrı odada yatmak da en baştan itibaren alıştırılması gereken bir şey
bence biraz zoru göze alıp çocuğunuzu odasına alıştırın

Son düzenleme:
Ben doğmadan hazırlamıştım odasını. Ama doğar doğmaz odasında uyutmadım tabi. 7 ay yatağımın yanında küçük bi beşikte uyudu yatakla birleştirilenlerden. 7 ay sonunda da kendi odasında tek başına uyumaya başladı.. Şimdi 2 yaşında..
Bi arkadaşım da bebeği 5 aylıkken odasına alıştırmisti. Yani oda kurulsa bile boş yere niye olsun ki en fazla 6-7 ay sonra bebeğiniz kendi odasına geçer..

Back
X