Kararsızlık..

Ben de bebek odası yapmadim ama iki tane besik aldim. Çünkü evim iki katli yatak odam üst katta yatak odama karyola koymak istemedim anne yani besigi aldim cok kullanisli oldu. Digeri buyuyen karyolalardan onu kendi odasina koydum sallaniyor filan cok kullanisli bir sey. O oda alt katta oldugu icin kendim icin bir yatak ve sandalye filan koydum. Bebek gardrobu filan almadim çünkü aklı yettiginde seveceğini dusunmuyorum beyaz da olsa onun zevkine göre çocuk odasi olarak dosemek istedim. Bu aldiklarim 6 yasina kadar goturur.

Ha bu arada ben yatağını ve kıyafet dolabını aldım sadece takım olarak oda kurmadım yani bence o gereksiz olabilir büyüyünce zaten beşik değişecek :) 1 buçuk yaşındayken daha geniş bir yatak aldık öncekine sığmadı.

Merhaba kk kulübü kadınları..
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum,çok kararsızım..
ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?
maddi durumun ve evin oda yapmaya müsaitse yap. değilse yapma. benimde ilk bebeğim yolda. benim bir odam boştu zaten. yaptım odasını.
ama eğer maddi durumun el vermiyorsa evin müsait değilse erteleyebilirsin.

Evet öyle diyor herkes. Çok heveslenmiştin aslında odası olsun diye :) ama boş yere de yapmaya içim el vermiyor :KK43:

Şimdiki bebek odaları çok kullanışlı. Yataklar büyüyor ve tek kişilik yatağa dönüşüyor korkulukları çıkardığınızda. Ben oğluma yaptım ve kullandım. Oğlum tek kişilik yatağa geçti kızım yattı beşik haliyle. Daha sonra onu da söktürüp genç odası şekline getirdik.

Altlarında yavru yatakları da oluyor çok kullanışlı. İsterseniz özelden foto da paylaşırım.

Bebek deyip geçmeyin. Bir şifonyere sığmıyor eşyaları. Bezi var puseti var var da var. Oda yapmasaydım nereye sığdırırdım bilmiyorum.

Mobilyalar taş gibi duruyor hala. Liseye kadar kullanırlar. Şimdi okula başladılar bir kitaplık ve çalışma masası ekledim oldu sana genç odası.

Bence çok gerekli.

bebek odası dediğiniz şey öyle 1-2 yıl kullanımlık değil ki
aynen Mata Hari Mata Hari 'nin yazdıklarına katılıyorum
yıllarca kullanılıyor
öyle çok cicili bicili bir şeyler değil daha sade bir şeyler alırsanız yıllarca kullanırsınız

ayrıca, evet bizim toplumumuz beşik kullanıyor ama en gereksiz, lüzumsuz şey beşik
karyola en sağlıklı ve ideali
zaten çocuğu sağa sola sallamak iç kulak için çok zararlı
ilk günden karyola kullanın

ilk hamileliğim ve tecrübesizim. Daha önce bebek odası yapmak konusunda çok kararlıydım ama şimdi son zamanlarda herkes bebek odası yapma kullanılmaz uzun bir süre,boşa yapmış olursun diyorlar. Eşim de aynısını söylüyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tecrübeli olanlar benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten bebek odası yapıp kullanmadınız mı ilk sene?
Aslında aldığınız mobilyaya göre değişir.Artık seçenekler çok fazla ben iki oglumada kullandım.Ama tabi küçük bir beşik yada portatif birşey de lazım yanında.Bir tanıdığım yapmıştı çok hoşuma gitmişti.Oda değilde karyola ikeadaki divan açınca yatak olan şeyden koymuştu yanina da sifonyer yada gardrop.Ve emzirmek için berjer.Çok güzel ve kullanışlı olmuştu cokta sik

Ayri odasinda uyumasada esyalarini kullandi. Dolap cok onemli. Kullanisli olmali içi. Katli bolmesinin cok olmadi be im tercihim oldu. Besiginde uyuyordu gündüzleri geceleri yanima aliyordum. Bence oda gerekli. Oyun zamani acisindan buyudukce ozellikle emekllemeye başlayınca kendine ait bir odasinin olmasi super olur.

Kizim 3 yasinda odasinda uyuyor odasinda oynuyor. Oyuncaklarini top ogrendi esyalarini dolaba koyuyor.
Yani en fazla 2 sene odasiz idare edersiniz derim.

Çocukluğunda da kullanabileceği bir şey yaparsanız neden olmasın.
Bebek odası yaptık ama hiç yatmadı henüz odasında.
Dolap ve şifonyeri aktif kullanılıyoruz ama.

Aklımda ilk 4 kapılı dolap ve sepet beşik almak vardı, yaptıracağımız dolabın yarı fiyatına oda bulunca onu almıştık, çok pişmanım şahsen.
Evinizde yeterli dolap varsa ilk etapta hiçbir şeye gerek yok, acelesi yok yani.

Beşiğe bile fazla para vermemenizi öneririm.
Güya ilk once yanımızda yatacak, sonra odasına büyük beşiğe geçecek dedik hem mobilya hem park beşik aldık, 10.ayından beri babaannesinin yaptığı yer yatağında yatıyor.

Merhaba.. evet özelden paylaşırsanız çok sevinirim :) fikir olur en azından..

çocuğu ebeveyn odasında yatırmak doru değil
ilk zamanlar, yani 15-20 gün evet sürekli meme isteyecek ve birlikte uyuyup kalacaksınız, memeyi ağzından çekince uyanacak ve tekrar emzireceksiniz, ana kucağında uyuyakalacak vs
fakat uzmanların ısrarla ve ısrarla vurguladığı şey, bebeği her uyuyuşunda kendi yatağına yatırmanız
"ilk yıl" diyorsunuz, 1 yıldan sonra çocuğu kendi odasına alıştırmak çocuk için zor oluyor çünkü çocuk bilinçlenmeye başlamış oluyor. çocuğunu kendi odasına alıştıramayıp yıllarca kendi yatak odasında yatmasına izin veren ebeveynler var
bazı anneler, çocuk ağlayınca kalkıp çocuğun odasına gitmeye üşendikleri için böyle bir yol seçiyorlar; bazı anneler gece nefes alıyor mu almıyor mu kontrol etmek için
ben iki çocuğumu da ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım, ki ilk çocuğum kolikti, tabi ilk 15-20 gün koltukta, bizim yatakta vb uyuyakaldık ama her fırsatta yatırdım, bu iş biraz sabır istiyor
beşik bile almadım, direkt karyolaya
ayrıca kaliteli uyku sütünüz için de sinirleriniz için de çok önemli

bebeğin dönmesinden korkarsanız, bebeğin dönmesini sınırlandıran minderler var, onlardan kullanabilirsiniz

çalışan anne en geç çocuk 8-9 aylık olduğunda işe başlamalı çünkü bebek annesinin farkına varmaya başlıyor, daha sonra bırakılan çocuklar "terkedilmişlik" duygusu yaşayabiliyor
yine ayrı odada yatmak da en baştan itibaren alıştırılması gereken bir şey
bence biraz zoru göze alıp çocuğunuzu odasına alıştırın

Evet doğru söyledikleriniz.. zaten odasının olmasını bunun için istiyordum en azından 1 aylık olana kadar yanımda uyur geri kalan zamanda odasına alıştırırım diye düşündüm. En azından beşik almak şart ayrı odaya. Geri kalanını da sonra yaparım gerekirse. Dolap zaten var ufak bitane. Fikriniz için teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

Evet doğru söyledikleriniz.. zaten odasının olmasını bunun için istiyordum en azından 1 aylık olana kadar yanımda uyur geri kalan zamanda odasına alıştırırım diye düşündüm. En azından beşik almak şart ayrı odaya. Geri kalanını da sonra yaparım gerekirse. Dolap zaten var ufak bitane. Fikriniz için teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

rica ederim.
benim bildiğim bebek, tabi ki ilk haftalar uyuyakalma dönemi hariç, ebeveyn yatağında hiç yatmamalı
ebeveyn odasında da en fazla 2-3 ay yatmalı
ondan sonra mutlaka kendi odasına alıştırılmalı
her uyandığında üşenmeden yanına gidin, yanında olduğunuzu hissettirin, güven duygusunu verin yeter Hoppa

Ha bu arada ben yatağını ve kıyafet dolabını aldım sadece takım olarak oda kurmadım yani bence o gereksiz olabilir büyüyünce zaten beşik değişecek :) 1 buçuk yaşındayken daha geniş bir yatak aldık öncekine sığmadı.

Sanırım bende beşik alıcam odaya sadece. Ufak bir dolap var,o yeterli gelir mı bilmiyorum gelmezse bide çekmeceli bir dolap alırım. Tam takım odadan bahsetmiştim aslında konuyu açarken süslü püslü bir oda olsun istiyordum :) ama sanırım beşik almak yeterli olucaktır başlangıç için çünkü uzun süre yanımda uyumasını istemiyorum. 40 günlük olduktan sonra kendi odasına yatırırım.

rica ederim.
benim bildiğim bebek, tabi ki ilk haftalar uyuyakalma dönemi hariç, ebeveyn yatağında hiç yatmamalı
ebeveyn odasında da en fazla 2-3 ay yatmalı
ondan sonra mutlaka kendi odasına alıştırılmalı
her uyandığında üşenmeden yanına gidin, yanında olduğunuzu hissettirin, güven duygusunu verin yeter Hoppa

Evet öyle düşündüm bende. Yanıma bi anne yanı alırım en kötüsü,1 aydan sonra da beşiğine koyarım.
Üşenmek olamaz zaten evde 2 kedim var ve onlar için kalkıp mama koyuyorum 3 senedir :) yani o konuda zorluk çekeceğimi düşünmüyorum.

Ayri odasinda uyumasada esyalarini kullandi. Dolap cok onemli. Kullanisli olmali içi. Katli bolmesinin cok olmadi be im tercihim oldu. Besiginde uyuyordu gündüzleri geceleri yanima aliyordum. Bence oda gerekli. Oyun zamani acisindan buyudukce ozellikle emekllemeye başlayınca kendine ait bir odasinin olmasi super olur.

Kizim 3 yasinda odasinda uyuyor odasinda oynuyor. Oyuncaklarini top ogrendi esyalarini dolaba koyuyor.
Yani en fazla 2 sene odasiz idare edersiniz derim.

O kadar sürmez bile. yani en başından tam takım süslü bir oda düşünüyordum arkadaşlarım kullanmazsın diye kafamı karıştırdılar. Ama sadece beşik almak mantıklı olucak. Dolap var zaten ufak da olsa idare edebilirim bir süre. Sonra tam takım bir oda yaparım uzun süre kullanabileceği birşey. Kendisine ait bir alanı olsun istiyorum zaten ve 2 yaşına kadar da beklemek isteyorum.

maddi durumun ve evin oda yapmaya müsaitse yap. değilse yapma. benimde ilk bebeğim yolda. benim bir odam boştu zaten. yaptım odasını.
ama eğer maddi durumun el vermiyorsa evin müsait değilse erteleyebilirsin.

Evimin bir odası boş sayılır. Yemek masası var ve ufak bir dolap var. Masayı çıkartıp yapmayı düşündüm.
Maddi durumum zorlayabilir malüm bebeğin bir sürü ihtiyacları olucak,doğum parası olucak biraz zorlar.. hepsini birden yapamayabilirim ama en azından karyola alırsam odada bir dolap var sanırım onlar yeterli olucaktır.

1 odam boştu takım aldım 1 dolap 1 Şifoniyer 1 büyüyen beşik kendi odasın da gündüzleri yatırıyordum 1 yaşına gelince gecede yatırmaya başladım. Bir gece yataktan düşünce park yatak alıp yanıma koydum 16 aylık ve hala gece gündüz emiyor. Düz beyaz mobilyaları büyüyünce de rahatlıkla kullanabilir

1 odam boştu takım aldım 1 dolap 1 Şifoniyer 1 büyüyen beşik kendi odasın da gündüzleri yatırıyordum 1 yaşına gelince gecede yatırmaya başladım. Bir gece yataktan düşünce park yatak alıp yanıma koydum 16 aylık ve hala gece gündüz emiyor. Düz beyaz mobilyaları büyüyünce de rahatlıkla kullanabilir
Besikten nasil dusmus yahu oyle. Bende ayni plani yapiyorum dustu deyince gozum korktu simdi

Back
X