çocuğu ebeveyn odasında yatırmak doru değil
ilk zamanlar, yani 15-20 gün evet sürekli meme isteyecek ve birlikte uyuyup kalacaksınız, memeyi ağzından çekince uyanacak ve tekrar emzireceksiniz, ana kucağında uyuyakalacak vs
fakat uzmanların ısrarla ve ısrarla vurguladığı şey, bebeği her uyuyuşunda kendi yatağına yatırmanız
"ilk yıl" diyorsunuz, 1 yıldan sonra çocuğu kendi odasına alıştırmak çocuk için zor oluyor çünkü çocuk bilinçlenmeye başlamış oluyor. çocuğunu kendi odasına alıştıramayıp yıllarca kendi yatak odasında yatmasına izin veren ebeveynler var
bazı anneler, çocuk ağlayınca kalkıp çocuğun odasına gitmeye üşendikleri için böyle bir yol seçiyorlar; bazı anneler gece nefes alıyor mu almıyor mu kontrol etmek için
ben iki çocuğumu da ilk günden itibaren kendi odalarında yatırdım, ki ilk çocuğum kolikti, tabi ilk 15-20 gün koltukta, bizim yatakta vb uyuyakaldık ama her fırsatta yatırdım, bu iş biraz sabır istiyor
beşik bile almadım, direkt karyolaya
ayrıca kaliteli uyku sütünüz için de sinirleriniz için de çok önemli
bebeğin dönmesinden korkarsanız, bebeğin dönmesini sınırlandıran minderler var, onlardan kullanabilirsiniz
çalışan anne en geç çocuk 8-9 aylık olduğunda işe başlamalı çünkü bebek annesinin farkına varmaya başlıyor, daha sonra bırakılan çocuklar "terkedilmişlik" duygusu yaşayabiliyor
yine ayrı odada yatmak da en baştan itibaren alıştırılması gereken bir şey
bence biraz zoru göze alıp çocuğunuzu odasına alıştırın