Kararsızlık

MIRA_26

A.Ş.K
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
245
115
123
Öncelikle Merhaba,

Herkese sağlıklı günler temenni ediyorum. Bu zor zamanlarıda ülkece en az hasarla atlatırız umarım.

Sormak istediğim bir konu MS hastasıyım özel sektörde sekreter olarak çalışıyorum. Bir çok kişi uzaktan çalışıyor şuanda işyerinde mevcut az ama ben müdür sekreteri olduğum için yöneticimle beraber iş yerindeyim.
Ms hastalığımı iş veren bilmiyorum duran seyirde bir hastalık herhangi bir hasar bırakmadı ataklarım ilaç kullanıyorum sadece. Nöroloji doktorum kronik rahatsızlık olduğu için rapor verebileceğini söyledi. Fakat rapor almalımıyım yoksa iş yeri hekimine kullandığım raporu göstermeliyi miyim. Doktorum kimseye ms olduğunu açıklamak zorunda değilsin demişti. Geçmişte ki raporlarımda tanı yazıyor ve ben bu raporları iş verene veriyorum ama bugüne kadar hiç birşey denmemişti.

Şimdi ne yapmam gerek. işimi seviyorum kaybetmek istemiyorum. Ama ortalık bu kadar karışıkken korkuyorum evimde çocuklarımla olmak istiyorum. Yöneticim ters birisi.

Geçmiş olsun öncelikle hastalığınız varsa çalışmanız doğru değil. Sagliginizdan daha kıymetli değil işiniz. Eğer yöneticiniz sırf bu yüzden işten çıkaracaksa dava yoluyla hakkınızı ararsınız çünkü haklı bir sebebi yok işten çıkarmak için. Lütfen canınızı düşünün öncelikle.

MS hastaları risk grubunda mi?
İşe ne ile gidip geliyorsunuz?

Haklısınız ama şey okumuştu hastalığı söylemediğim için haklı neden fesih hakkı doğabiliyormuş internet okudum tabi bunu. Aslında hastığı saklamadım hasta olduğum dönemdeki raporlarımda ms tanısı nörik atak yazılı raporları insan kaynakları ve iş yeri hekimliğine teslim ettim hoş 4 yıldır hiç hastada olmadım. bu sebeple raporda almadım haliyle.

Risk grubu değil ama kronik bir hastalık olduğu için izinli durumda olmak durumunda.
Servisle gidip geliyorum.
O zaman hastalığını belirtip izin isteyin, vermezse rapor alırsınız. Ama şöyle düşünün yani servisle gidiyorsunuz, servis boş şu an. Şoför ile aranıza 1.5 mt mesafe koyun, aynı şekilde patronunuzla da. Sık sık el yıkayın. Gerekli diğer önlemleri alin.

Ama siz soylememis değilsiniz raporlarımda var diyorsunuz.

Raporları teslim ettiğimize dair bir yazı alabilir misiniz? Yani nasıl kanıtlayacaksınız? Gelen evrak vs diye bir kayıt bile yoktur. Sizi işten atma durumunda dosyadan çıkarabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…