Doğuma Hazırlık Kararsızlık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangi isim?

• Ankete Katılan
    11

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
Merhaba Kızlar.

Çok mühim bir dert değil fakat bu topik çok rağbet gördüğünden burada açtım konumu. Yöneticiler konumu uygun görürlerse sonradan taşıyabilirler...

Benim bir kızım olacak nasipse.
Evlenmeden evvelden beri kızım olursa adını Rüveyda koymak istiyordum. Eşim de sevdi bu ismi.

Araştırdık anlamını. Osmanlıca da ince narin zarif demek. Kuran'da da yavaş yavaş usul usul anlamında geçiyor bir ayette.
Kuran'da geçen anlamını görünce eşim isteksiz davrandı. Anlamlı bir şey olsun istiyoruz. Malumunuz sırf Kuran'da geçiyor diye her kelime isim diye konulmaz.

Bunun üzerine çok araştırdım. İlk etapta gördüğüm isme ısınmam gerekiyordu işte bu olur demek istiyorduk eşimle.

Ervanur ismini buldum. Rüveyda kadar etkilemese de sevdik bu ismi.

Anlamı güzel zarif kadın demek. Aynı zamanda peygamber efendimizin halasının, halasının kızının ve hz. Osmanin annesinin adıymış.

İçimize sindi ama Rüveyda ya haksızlık etmis gibi hissediyorum niyeyse vicdan azabı var içimde saçma olabilir ama :)

Anket düzenleyip fikrinizi almak istedim.

Başka fikri olanlar icin Klasik ve modern isimler düşünmüyoruz. Farklı olsun diye garip garip isim istemiyoruz.

şimdiden teşekkürler

Üç çocuktan birinin adı hıra erva ceylin zümra. Öyle gördüm ben. Rüveyde diye bi arkadaşım car çok cici. Ama ben ikisininde koymazdım.kızım olsaydı elif Rana koyacaktım .ama iki tane oğlum var.

ikiside hoş değil,bırakın bu islam türetme isimleri,ha yanlış anlaşılmaısn ben çok mauhafazakrım,ama sıktı baydı bu eymenler büşralar kubarlar,ervelar,rüveydalar,islam bu işe yaramıyor

Şahsen ikisinide tercih etmezdim. Sonuna nur, su vs. eklenen isimler çok yaygın ve itici oldu artık. İlla koyacaksanız sadece erva koysanız?

Üç çocuktan birinin adı hıra erva ceylin zümra. Öyle gördüm ben. Rüveyde diye bi arkadaşım car çok cici. Ama ben ikisininde koymazdım.kızım olsaydı elif Rana koyacaktım .ama iki tane oğlum var.

Evet bu isimler fazlaca var etrafta ama bu bir tercih yani kimisi çok bilinen bir isim olmasını istemez. Benim için bu mühim değil. Teşekkür ederim yorumun için.
eyvanur, ruveyda... r leri soyleyemeyen birileri varsa zor olacak :) ruveyda bana daha guEl geldi.

Doğru :) onlar alışmışlardir ya makus kaderlerine :)

ikiside hoş değil,bırakın bu islam türetme isimleri,ha yanlış anlaşılmaısn ben çok mauhafazakrım,ama sıktı baydı bu eymenler büşralar kubarlar,ervelar,rüveydalar,islam bu işe yaramıyor

Himmm. İsim koymak önemlidir ama inancımızda. İsminin hürmetine merhamet edilecek kullar olacak hadislerde bildirilenlere göre. Bu bir tercih konusu tabi. Şimdi olay dine inançlara kaymasın. Forum kurallarını ihlal etmeyelim efendim. Teşekkürler

Esasinda ikiside benim pek hoslanmadigim isimler ama bu iki secenekten Ervanur daha iyi.
:)

Daha naif gibi değil mi?

Evet bu isimler fazlaca var etrafta ama bu bir tercih yani kimisi çok bilinen bir isim olmasını istemez. Benim için bu mühim değil. Teşekkür ederim yorumun için.

Doğru :) onlar alışmışlardir ya makus kaderlerine :)

Himmm. İsim koymak önemlidir ama inancımızda. İsminin hürmetine merhamet edilecek kullar olacak hadislerde bildirilenlere göre. Bu bir tercih konusu tabi. Şimdi olay dine inançlara kaymasın. Forum kurallarını ihlal etmeyelim efendim. Teşekkürler

Daha naif gibi değil mi?
Evet daha zarif , guzel Ervanur :)

Ben "Rüveyda" ismini daha çok beğendim. Aslında diğer seçenek "Ervanur" değil de sadece "Erva" olsa daha güzel olurmuş. Bu "nur" lu "can" lı isimler sıkıyor artık insanları. Bildiğim kadarıyla Erva olarak daha yaygın zaten bu isim. Niye Ervanur olarak istiyorsunuz?

Ben "Rüveyda" ismini daha çok beğendim. Aslında diğer seçenek "Ervanur" değil de sadece "Erva" olsa daha güzel olurmuş. Bu "nur" lu "can" lı isimler sıkıyor artık insanları. Bildiğim kadarıyla Erva olarak daha yaygın zaten bu isim. Niye Ervanur olarak istiyorsunuz?

Haklısınız çok kısa ve sade gibi geliyor bu türlüsü sanki.

En beğendiğim isimler Zeynep ve Azra,kızımın ismini de beğenerek koyduk ama pişmanım... Yazdıklarınızdan da Erva olanı tercih ederdim.

X