Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bundan sonra sana kızmayacağım çünki seni prensciğime havale ediyorum:9::9::9:

hamilenin hakkından hamile gelebilir, hemde tecrübeli karataycı bir hamile

:)) Ben önce bebeğin sağlığını sonrada kendimi düşünerek yemiyorum bir çok şeyi..bebekte karataycı olucak inşallah...10 yaşında olan oğlum bile ben ne yersem onu yiyor..beslenme tarzımız değişmeyecek i..arada tabikide olabiliyor nefis sonuçta..

Afiyet olsun, valla benim de var kaçamaklarım hiç yazamadım bile korkumdan. Cumartesi günü ıspanaklı kıymalı börek yaptım canımız çekti. Azıcık ayranla yedim kalanını komşulara dağıttım ki yok olsun gözümün önünden. Dün sabah nasıl midem bulanıyordu, ekmek kızarttım tam buğday ekşi maya ekmeği üzerine tereyağ sürdüm yedim. :17::17:

Sanada afiyet olsun canım..dilim dilim yemedik ,artık ölçüyü biliyoruz..Baklavalar,kızartmalar v.s. yemiyoruz sonuçta ,artık o kadar olsun..o ekmekden bende yemek istiyorum aslında,geçen kediye de demiştim ,canım istiyor benimde..ekşi köy ekmeği olmalı ama ..

mydeniz,gül abla
çok sağolun bunlara baktırcam bi de tiroid tabi Allah ın emri..
kolesterole gerek yok de mi gül abla
canan karatay kolesterolden korkmayn diyor..

canım onlarada gerek var
ben onlara yıllardır baktırdığım için sana kitapta yazanları yazmıştım
ben haşimatodan dolayı troidlerime de her seferinde baktırırım
kolestrol
HDL
LDL de baktırki sonraki tahlillerle karşılaştırırsın karatay başlangıcı neymiş sonra ne olmuş diye

:)) Ben önce bebeğin sağlığını sonrada kendimi düşünerek yemiyorum bir çok şeyi..bebekte karataycı olucak inşallah...10 yaşında olan oğlum bile ben ne yersem onu yiyor..beslenme tarzımız değişmeyecek i..arada tabikide olabiliyor nefis sonuçta..

Sanada afiyet olsun canım..dilim dilim yemedik ,artık ölçüyü biliyoruz..Baklavalar,kızartmalar v.s. yemiyoruz sonuçta ,artık o kadar olsun..o ekmekden bende yemek istiyorum aslında,geçen kediye de demiştim ,canım istiyor benimde..ekşi köy ekmeği olmalı ama ..
Arada ufak kaçamaklar oluyor benim de ama genel olarak dikkat ediyorum menü seçimimde. Ama ara öğünlerim arttı. Mecburen ara öğün yiyorum.İlk başta 2 öğüne devam ederim öğlen sadece 1 kase yoğurt yanına meyve yerim demiştim baktım olmadı öğlenleri de yemek yemeye başladım. Sonra mide bulantıları artınca bastırmak için ara öğün de yapmaya başladım. Max. 12 kiloyla tamamlayabilecek miyim acaba ben gebeliği :(

Kiz biseyler denerken bende topige takilayim :):):)
Bu hafta fazla cikarsan kizarim ,,,,bir hafta eksi bir hafta arti cikip dengeliyorsun, bu hafta eski cikman lazim

Nasıl oluyor bilmiyorum ama hep öyle oldu. 1 hafta eksi, bir hafta artı çıkıyorum. :52: Yeşillik olduğu müddetçe fazlaca yemeye karar verdim artık, özellikle etin yanında mutlaka bol salata tüketeceğim. Cumartesi günü aç gözlülük yaptım, sarma, pırasa, turşu ve bol salata yedim, ama çabuk doydum, artık daha az yiyerek doyabiliyorum ama önümdekiler bitsin diye yemeye devam ediyorum. Daha az koymam lazım ama aç olunca, göz doymuyor. :1:

Kızına nice mutlu yıllar diliyorum. Ben kendi doğumgünümde pastayı yemeden duramamıştım.

Kedicik yaaaa tamam yapıyosun kaçamak da niye gözümüze sokuyorsun. Hem yazıyorsun hem de üstünden bidaha geçiyorsun, şimdi gecenin 12 sinde biri okusa bunu sonra canı tarçınlı zencefilli kurabiye çekse sonra d bir de hamile olsa ne olacak. :52::52::52:
Neyse şaka yaptım valla çekmedi canım. Zten canım tatlı çekmiyor ekşi ve tuzlu çekiyor :53::53:

:1::1::1: Benim yediğim kurabiyenin içeriği çok fena, dışında nesquik, pudra şekeri ve kakao kaplaması vardı. Ayyy tarçınlı, zencefilli çok güzel oluyor. :1:

merhaba canım
hoşbulduk
AMİN...sağlık olsun da gerisi olduğu kadar...akşamları dizlerimden yapabildiğimi yaparım İzmir'deki kızkardeşim çocuğuyla gelecek yabancı değil nasıl olsa

prenses lenasıl geçti günlerin bıraktınmı

Buldun mu karbonat'ı. Sirkeli su içeceğim diyordun, başladın mı içmeye. Bunlar hep vücuttaki fazla asidi atıyor.

herkese mutlu umutlu haftalar :16::16::16:

çok şükür eski düzenime geri dönebildim..dün daha iyi dinlendim ve şimdi bağırsak sorunu dışında gayet iyi midem..

uzun zamandır meyve yemiyorum kayısıda dahil.doğru mu bilmiyorum ama kilo vermemde etkisi olduğu kesin..sabah yine meyvesiz yaptım kahvaltımı ama iştahım hiç yok ve çok ciddi bi ödem var ellerim kapanmıyor desem yeridir.. çok yorulunca uykusuz kalınca da olurdu bende ödem..canan ablacım senin söylediğin kürü deneyeceğim.. lahana maydanoz ikilisini.umarım işe yarar da bir şey sormak istiyorum,bu karışım ishal yapar mı???:26: şayet yaparsa bir kaç gün sonra deneyeceğim...

hepinize güzel günler.. koccaman:54::54::54:

Lahana, maydanoz'un neden ödeme iyi geldiğini şimdi daha iyi anlıyorum. :52: Hepsi alkali besinler.

Çok geçmiş olsun. Grip salgını yoğun. Herkes hasta. Bol C vitamini lazım :34:

O zaman bol turp yiyelim, portakal yerine, turpta c vitamini kaynağıymış, belkide ben arada turp yiyordum, onun için olmadım grip. Anneme aldırıyordum pazardan, bugün işyerine getirmeyi unuttum. :1:

nice güzel sağlıklı yaşlara

ben o aksiyonları iyi bilirim..bakıcı kızıma ve arkadaşımın çocuğuna bakıyordu arkadaşım bakıcının yan komşusuydu hiç özenmezdi hergün pijamayla bırakırdı kızını, bende ne giydirdiysem o renk çorap toka baştan sona uyumlu olurdu hergün değişik giydirirdim, diğer kız kıskanç iyice kıskançlıklar artmış benimkinin üstündekileri çıkarmış kendisi giymiş kendisininkileride ona giydirmiş benimkide sessiz bişey dememiş bakıcı kızmış ama baş edememiş kızla...olay hergün tekrarlayınca annesine demiş kadın rahat aman nolacakki giyiversin çocuk hevesleniyor demiş...bana söyledi sen kız diye bende uygun bi dille kız anlattım onun kokusu sana geçer seninki ona geçer iki koku karışır pis kokarsınız falan dedim ama laftan anlamıyor benimki vermek istemeyince tırmalıyor....bakıcı başedemeyince benimki giidnce kıyafetlerini çıkarıp eşofman giydiriyormuş ben geleceğime yakın kıyafetlerini giydiriyormuş:1::1:

Ne kadar yüzsüz insanlar var. Çocuk hevesleniyorsa annesi olarak sen düzgün giydir, başka çocuklara özenmesin. Maceralarının devamını bekliyoruz. :52:

yarına randevu aldım kan tahlili yaptırcm..kg ile alakalı..
tabi dr a da sorucam .
bende hamilelikten kalma tiroid sorunu vardı.6 aya kadar propcil kullandım bakalım..
çok detaylı tahlil yaptırıcam hangi testler var bilen var mı
bu tahlili ara ara tekrarlıcm

Tiroid'e tibet egzersizleri de iyi geliyormuş. Fıtık gibi sorunların yoksa, sağlığın için yapabilirsin. :)

Arada ufak kaçamaklar oluyor benim de ama genel olarak dikkat ediyorum menü seçimimde. Ama ara öğünlerim arttı. Mecburen ara öğün yiyorum.İlk başta 2 öğüne devam ederim öğlen sadece 1 kase yoğurt yanına meyve yerim demiştim baktım olmadı öğlenleri de yemek yemeye başladım. Sonra mide bulantıları artınca bastırmak için ara öğün de yapmaya başladım. Max. 12 kiloyla tamamlayabilecek miyim acaba ben gebeliği :(

Çubuk krakerleri götürmezsen tamamlarsın. :1: Mydenizz ve prenscim'in yaptığı gibi ekşi meyveler, mide bulantına iyi gelmiyor mu? Yolculukta artık bol bol ayva yersin. Canım ayva çekti bak şimdi, hamilelerden beterim. :1: Bende eskiden otobüse bindiğimde midem bulanırdı, çubuk kraker yerdim veya naneli şeker atardım ağzıma, biraz bastırırdı sonra yine başlardı.

Kendinize bir iyilik yapın Sirke İçin...

Sirkeyi sadece salatanızı soslamak için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

. Sirke soğuk algınlığından, iştahsızlığa, böbrek taşından, kansızlığa bir çok soruna iyi geliyor.

. Sinek ısırıklarına sürdüğünüzde kaşınmasını azaltır ve şişmeyi engeller.

. Saçlarınıza sürdüğünüzde parlaklık ve canlılık verir.

. Kil ve magnezyum minerallerinin zengin şekilde bulunduğu elma sirkesi sizi bir çok hastalıktan korur.

. Kan şekeri ve kansızlık problemi çekenler için son derece faydalıdır.

. Diyabete ve aşırı terleme sorununa çözüm niteliği taşır.

. Herhangi bir nesneden leke çıkarıcı özelliği vardır. Özellikle çay kahve fincanlarınızda oluşan lekeleri çıkarmada çok etkilidir.

. Mutfağınızda kullandığınız kesme tahtasını temizlemede çok etkilidir.

. Özellikle kış aylarında vücudun doğal antibiyotiğidir.

. Soğuk algınlığı türü hastalıkları yaşamanızı önler.

. Öksürük ve boğaz ağrısına Anadolu'da ve birçok ülkede kullanılır denenmiştir.

. Gazlı içecekler yerine sirke içebilersiniz...

. HER SIRKE IÇILMEZ...... DIKKAT EDELIM...

Ben en başından beri hep 3 öğün yedim..sabah kahvaltım 7,30 da çünkü..
Kilo verme gibi bir niyetimiz şimdilik olmadığı için ; ara öğünleri yapıcaz..leptin filan çalışmayacak bizde..
Ben bir ara çok hızlı aldım,o da 3.aydan itibaren demir,vitamin ve mineral haplarını kullanmaya başladığımdan beri..Kilo alıyorum ama gözle görülür bişey yoktu,dr. a sordum..sen zayıfsın ,zayıflar çabuk alıyor dedi..sanırım kemikli olduğum içinde vitaminler v.s. araları doldurdu :)) 6.ayım bitmek üzere 36 beden aldığım hamile elbisesi ve pantolonu olmuyor,hiç giyemicem sanırım...Toplamda şuana kadar 7 kilo aldım,bu arada arkadaşlar ben hep tok karna tartıldığımı farkettim :52::52::52: ben hiç aç karna tartılmadım :))))
Bu hafta dr.a gideceğim,kilomda pek bir değişiklik yok,aç karna gideceğim içinde düşük çıkacak..dr. bakalım ne dicek:52::52:

Bu arada bu hafta şeker yüklemesi yapılcak,vücüduma zehir girecek..:52::52::52:

1 saat 15 dkk yürüyüş, 30 dkk aletlerle :8: spor yapmışım..zamanın nasıl geçtiğini anlamadım..suyun terin içinde kaldım...

SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM

Esas olan sağlığımızı korumak, sağlıklı ve kaliteli yaşamaktır.

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde kilolar kendiliğinden gidecektir.

Karatay yaşam tarzı, birdenbire değil, dengeli ve kalıcı kilo vermeyi sağlar.

Kalori hesabı yapmadan, strese girmeden zayıflamak ve zinde kalmak... 'Karatay Mutfağı' ile mümkündür.

Hastalıkların evinize hiç uğramaması dileğiyle...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları profesörü

Bende yemek yedim ama herzaman ki gibiydi..doymadım tabi,portakal ve yer fıstığı yedim..karar verdim,ne kadar zor gelsede evden getireceğim..başka yolu kalmadı..sabah da hangi birini hazırlıcam..neyseki iznime 2 ay kaldı :)))

Gül ablacım yarım saatte ben yürüdüm geldim..baya spor yapmışsın,yarasın inşallah..

Buldun mu karbonat'ı. Sirkeli su içeceğim diyordun, başladın mı içmeye. Bunlar hep vücuttaki fazla asidi atıyor.

Ne kadar yüzsüz insanlar var. Çocuk hevesleniyorsa annesi olarak sen düzgün giydir, başka çocuklara özenmesin. Maceralarının devamını bekliyoruz. :52:

. Canım ayva çekti bak şimdi, .

karbonat Ankara'daki depolarda yok...izmir'deki kardeşim çarşamba buraya gelecek onların oradada satılmıyormuş eczacı dolaplarda yerini zor bulmuş bi yerlerde vardı nerde acaba diye .. 4 tane istedim gelrken getirecek....

kadın cimriydi kıyafete para vermezdi,, bizden çok para girerdi evlerine köyden herşeyleri gelirdi,biriktirip biriktiirp ev alıyorlardı...bende üste başa çula çabuta para harcamayı hergün değişik değişik giymeyi seviyorum..sabahın köründe kalkardım 2 kızı baştan aşağı uyumlu giydirir saçlarına şekiller verir, oğlanı hazırlar, kendim tepeden tırnağa uyumlu takmış takıştırmış jkoştur koştur 8.30 da işe giderdim...

canın ayva çektiyse eve giderken kesin alırsın:9::9::9:

Kendinize bir iyilik yapın Sirke İçin...

Sirkeyi sadece salatanızı soslamak için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

. Sirke soğuk algınlığından, iştahsızlığa, böbrek taşından, kansızlığa bir çok soruna iyi geliyor.

. Sinek ısırıklarına sürdüğünüzde kaşınmasını azaltır ve şişmeyi engeller.

. Saçlarınıza sürdüğünüzde parlaklık ve canlılık verir.

. Kil ve magnezyum minerallerinin zengin şekilde bulunduğu elma sirkesi sizi bir çok hastalıktan korur.

. Kan şekeri ve kansızlık problemi çekenler için son derece faydalıdır.

. Diyabete ve aşırı terleme sorununa çözüm niteliği taşır.

. Herhangi bir nesneden leke çıkarıcı özelliği vardır. Özellikle çay kahve fincanlarınızda oluşan lekeleri çıkarmada çok etkilidir.

. Mutfağınızda kullandığınız kesme tahtasını temizlemede çok etkilidir.

. Özellikle kış aylarında vücudun doğal antibiyotiğidir.

. Soğuk algınlığı türü hastalıkları yaşamanızı önler.

. Öksürük ve boğaz ağrısına Anadolu'da ve birçok ülkede kullanılır denenmiştir.

. Gazlı içecekler yerine sirke içebilersiniz...

. HER SIRKE IÇILMEZ...... DIKKAT EDELIM...

Hiçte sevmem sirkeyi:( yemek ayirmam ama ne sevmezsin deseler ilk dediğim sirkedir..Böyle faydalarini yazinca sen iceyim bari..
Aktardan almistim uzerinde hakiki ev yapimi elma sirkesi yaziyor.icinde parcalari tortusu var hatta..1 hafta icip bırakmistim..kansizligimada iyi gelir inşallah

:60::60::60: Ekin06 bunu beğendi :60: :60: :60:

Eskiye dönmedi sistem, çok kötü oldu beğen butonu.

Hiçte sevmem sirkeyi:( yemek ayirmam ama ne sevmezsin deseler ilk dediğim sirkedir..Böyle faydalarini yazinca sen iceyim bari..
Aktardan almistim uzerinde hakiki ev yapimi elma sirkesi yaziyor.icinde parcalari tortusu var hatta..1 hafta icip bırakmistim..kansizligimada iyi gelir inşallah
Dibinde tortu olması gerekiyormuş zaten. İnşallah iyi gelir.

karbonat Ankara'daki depolarda yok...izmir'deki kardeşim çarşamba buraya gelecek onların oradada satılmıyormuş eczacı dolaplarda yerini zor bulmuş bi yerlerde vardı nerde acaba diye .. 4 tane istedim gelrken getirecek....

kadın cimriydi kıyafete para vermezdi,, bizden çok para girerdi evlerine köyden herşeyleri gelirdi,biriktirip biriktiirp ev alıyorlardı...bende üste başa çula çabuta para harcamayı hergün değişik değişik giymeyi seviyorum..sabahın köründe kalkardım 2 kızı baştan aşağı uyumlu giydirir saçlarına şekiller verir, oğlanı hazırlar, kendim tepeden tırnağa uyumlu takmış takıştırmış jkoştur koştur 8.30 da işe giderdim...

canın ayva çektiyse eve giderken kesin alırsın:9::9::9:

Ben artık utandım eczaneye gidip 3 kutu almaktan, annem bu aralar içmiyor onun için gitmedim ama benimki bitiyor almam lazım yine.

Bende yemek yedim ama herzaman ki gibiydi..doymadım tabi,portakal ve yer fıstığı yedim..karar verdim,ne kadar zor gelsede evden getireceğim..başka yolu kalmadı..sabah da hangi birini hazırlıcam..neyseki iznime 2 ay kaldı :)))

Gül ablacım yarım saatte ben yürüdüm geldim..baya spor yapmışsın,yarasın inşallah..

Akşamdan hazırlasan kaba koyup dolapta bekletsen.

biri bana mı seslendi :( yapmasam iyiydi ama oldu bi kere. inşallah bi daa olmaz çok pişmanım

canımsın ya,,
pişman olmak bile yeter sen zaten hatanı biliyorsun
biz kaçamak yapanlara :57: yapıyoruz sen yenisin alış diye yapmadım, bu seferlik kulaklarınızı çektim :52:

...bunu ilk yazdığımda senden sonraki yorumları okumamıştım okuyunca kedi seni cezalandırmış bile tekrar girip yazdım

Son düzenleme:

akşamdan hazırla dolaba koy sabah çıkarken de yanına alırsın

sağol canım sadece pazartesi- salı- 2 haftada birde cuma güleri yürüyüş imkanım oluyor, marttan sonra hergün yürüme imkanın olabilir inşallah ta kurtulurum bu yağlardan göbek sinir ediyor beni birinin olmayan göbeği kavun gibi benimki davul gibi:52::52::52:

bende canan söyledikten sonra içmeye başladım 4 gündür yatarken ve sabah kalkınca bir bardak içiyorum ama fazla sirke koymuyorum tadı ağır geliyor..300 gramlık bardağa bir tatlı kaşığı koyuyorum...

Back
X