- Konu Sahibi GuerillaTanya
-
öncelikle kimyasal ürünlerin saciniza vermis oldugu yipranmisliktan kurtuluyorsunuz. saciniz daha dogal, gür ve parlak görünüyor.
ben 4 haftanin sonunda sacimdaki silikonlardan kurtuldum ve hep organik ürünlerle bakim yaptim.
sonuc:
kimyasal ürün 4 hafta öncesi
4 hafta sonrasi organik ürün
silikonsuz şampuanda takıldım ben :) anlamam ki hangisi silikonlu hangisi değil.
önerisi olan?
Benim bildigim silikonlar bunlar:
Dimethicone
Cyclomethicone
-icon ve -oxan olarak bitenler silikonmus bildigim kadariyla...
evet silikonlardan kurtulmak lazım, karbonat fikrini ilk defa duyuyorum, bu silikonlar, dimethicone v.b. saçı mahvediyor uzun dönem, SlES içermeyen şampuanlar kullanırsanız saçlarınızdaki problemler ortadan kalkar. ancak dikkat edin SLES içermiyor denen birçok şampuanda sülfat kökenli hammadeler var yani sles yok diyor ama ALS var MLS var sülfat içermeyen şampuan bu yüzden önemli, şampuanda sülfat yoksa tuz da olmaz. yani tatilden sonra saçlarımız mahvolur sebebi deniz tuzudur. şampuanlarda da tuz vardır ve saçlarımızı yavaş yavaş mahveder...size sülfat içermeyen bazı markalar yazayım deneyin inanın bana 3. ay sonrasında duacım olursunuz.
alterna 50 tl
organicum 20 tl
sebamed 25 tl
nival 18 tl
nude 19 tl
doa 7,5 tl
ben bunların hepsini kullandım en son doa marka olanı aldım,fiyatı ilk başta beni şaşırttı ama 3. yıkamadayım ve memnunum diyebilirim. ancak 1 kutu bitirmeden kesin sonuç vermem... siz istediğiniz markayı alın deneyin ve çevrenizdeki kadınları uyarın sülfatsız şampuan saçlarımızı kurtarmanın tek yolu...
Merhaba Arkadaslar,
burada bir cok konuda birbirimizin deneyimlerinden yararlaniyoruz. Bende size uzun arastirmalarim ve denemelerim sonucu oldukca basarili buldugum bir formülü aktaricam. Belki duyanlar olmustur. Karbonatla sac yikama uygulamasini.
Simdi öncelikle benim hikayeme gelecek olursak, saclarim binbir boya ve röfle yüzünden tahmin edersiniz ki yipranmis, kirik ve havada ucusuyorlar(di) (hala yipranmisk var biraz).
Bir alman forumu var sadece sac bakimi üzerine. Orada okudugum olay su: silikonlu ürünler sacimizin parlak görünmesini saglarken, asil kiriklari aslinda altinda barindiriyor. Yani sacimiz cok parlak görünsede alt tabakasi aslinda kiriklarla dolu. bunu yapanda silikondur. bu yüzden ne kadar kiriklarinida aldirsak hep tarak gibi görünür saclarimiz ve zor uzarlar. bende normal silikonlu sampuandan dogal ürnlere gecmeye karar verdim. bu gecis de zaman aliyor tabiki. simdi dogal bir sampuan alinca o silikonlar gitmiyor. gidermek icin karbonatla yikamamiz lazim.
1 cay kasigi karbonati 1 cay kasigi silikonsuz sampuanla karistirip sacimiza sürüyoruz. bekletmeden yikiyoruz. en önemli nokta: Hemen bir sac kürü aliyorsunuz, silikonsuz. yarim saat-1 saat bekletip yikiyorsunuz.
haftada 1 kez 1 ay boyunca uygulaniyor (yani 4 sefer).
Daha sonra saciniz silikondan kurtuldugu icin kiriklara elveda diyip dogal ürünlere gecis yapabiliyorsunuz. sacinizda daha saglikli uzuyor :)))
karbonati 1 cay kasigi ile kullandiginiz taktirde, ölcüyü kacirmazsaniz hic bir zarari yok.
hanimlar bu yöntemi kesinlikle tavsiye ediyorum. dogal ürünlere organik de deniliyoruz sanirim almanyada bissürü kozmetik ürünler var orada nasildir bilmiyorum ama aktarlarda kesinvardir dogal sampuanlar ve kürler...
hadi sizde baslayin ve hikayenizi yazin :)))
Ben de yapıyorum ayda bir kez veya iki ayda bir kez, ne zaman saçlarımı ağırlaşmış hissedersem. Çok işe yarıyor ancak üzerinden sirkeli su veya limonlu su kullanmak gerekiyor. Çünkü karbonat tek başına saç pulcuklarını açar ve yıpranmaya açık hale getirir.
Su ile karıştırılmamış karbonatın ph ı 9, saç derisinin 5,5 dolayısıyla üstünden ekşi birşey akıtın. En uygunu da elma sirkesi bence
evet silikonlardan kurtulmak lazım, karbonat fikrini ilk defa duyuyorum, bu silikonlar, dimethicone v.b. saçı mahvediyor uzun dönem, SlES içermeyen şampuanlar kullanırsanız saçlarınızdaki problemler ortadan kalkar. ancak dikkat edin SLES içermiyor denen birçok şampuanda sülfat kökenli hammadeler var yani sles yok diyor ama ALS var MLS var sülfat içermeyen şampuan bu yüzden önemli, şampuanda sülfat yoksa tuz da olmaz. yani tatilden sonra saçlarımız mahvolur sebebi deniz tuzudur. şampuanlarda da tuz vardır ve saçlarımızı yavaş yavaş mahveder...size sülfat içermeyen bazı markalar yazayım deneyin inanın bana 3. ay sonrasında duacım olursunuz.
alterna 50 tl
organicum 20 tl
sebamed 25 tl
nival 18 tl
nude 19 tl
doa 7,5 tl
ben bunların hepsini kullandım en son doa marka olanı aldım,fiyatı ilk başta beni şaşırttı ama 3. yıkamadayım ve memnunum diyebilirim. ancak 1 kutu bitirmeden kesin sonuç vermem... siz istediğiniz markayı alın deneyin ve çevrenizdeki kadınları uyarın sülfatsız şampuan saçlarımızı kurtarmanın tek yolu...
banada denemek için doa sülfatsız şampuan mantıklı geldi internette satış var ama o şekilde almam bu markanın nerelerde satılacağı hakkında bilgisi olan varmı yani eczane aktar v.s.. ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?