Kardeim dmanm m?

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Kızlar ben 23 yaşındaım kıs kardeşim 19 yaşında.ikimisde bekarıs.o okuo bende çalışıorum.genelde kardeşimle iyi anlaşırız ama çoğu zaman onu anlayamıyorum.belki ufak tefek şeyler ama benim canımı çok sıkıyo.acaba diorum beni sevmiyomu yoksa ksıkanıyomu yada bendemi problem var diyorum.bizde abla kardeş değilde arkadaş ilşkisi var daha çok yani salak manyak bile der bazen laf arası.ama mesela ben biyere gidreken onu çağarayım asla benimle gelmek istemes.yolda benle yürümez illa annemin koluna girer.araba kullandım dün akşam heycanlıyım snde gel anımda ol dedim yok ya ben evde oturcam dedi.bugün bir ricada bulundum kız kıza ağda yapar dimii,bacağımı alcam çekmeye yardım et diorum,ay abla halim yok valla dedi.geçen günü anneminkini yaptı banada yap dedim üff sonra seninki dedi bana.mesela kıyafet alıym üstüme,göstermek istiorum kafasını çeviripte bakmıo bile.odamızdaki tualet masasında durur benim bütün makyaj malzemelerim ama o herşeyini çekmeceye saklar.kremini saç bakım yağlarını hep saklar dolabına.ben çok canayakın bi insanım çok gülerim ama o soğuk durur.ben ona ne var ne yok herşeyimi anlatır paylaşırım o bana asla hiçbirşeyini anlatıp paylaşmaz.dogum gününde bile bana bir dilim pasta ayırmamış düşünüp,arkadaşları hep ön plandadır.yani açıkçası ben olsam ikinci bir dilimi de arkadaşıma verceğime bu ablamın payı der ayırırım..
Arkadaşlar belki bu anlattıklarım basitmiş gibi gelir size ama daha birçok şey var anlatmadığım ve acaba beni sevmiyomu..bundan sonra bende artık ona uzak durma kararı aldım ama önce size danışmak istedimmmafoldumben

Son düzenleyen: Moderatör:
olurmu canım hiç alışagelmiş kardeş durumları işte u kadar canını sıkma ergenliinde vermiş olduğu bir durum yaşıyordur kardeşin sen abla olarak alttan al yarın birgün evden ayrılıp evlenince ikinizde çok arayacaksınız bu günleri unutma bir elin bütün parmakları bir olmaz kardeşlerinde huyu birbirine benzemez takma sen kafana canım kardeşin o senin düşman olurmu hiç

kardeş kardeşe düşman olur mu yahu abartmayın
ufak tefek şeyler söylediğiniz gibi
belkide kıskanıyordur bi sebepten dolayı
her kız kardeşin arasında olabiliyor zaman zaman
bizde iki kız kardeşiz bende bazen ablama üff abla şimdi gelemem bakamam diyorum
ama asla düşmanlık beslemiyorum
acaba bazı şeyleri abartıyor olabilirmisiniz
mesela kıyafet aldığınızda gözüne sokar gibi bak bak deyip hava atıyormusunuz
yada bunun gibi bi sürü şey
elbette böyle davranmasının sebebinin kıskançlık olduğu gibi
sizin bazı davranışlarınızdan da kaynaklanıyor olabilir.

konu baslıgı cok yanlıs.kardesim düsmanım mı ne demek ya gercekten cok cok yanlıs..kardesten düsman olur mu hiç.nolursa olsun aynı kandansınız..anlattıgın sorunlar tüm kardesler arasında olabilecek seyler.sürekli kardesinin hatalarını yazmışsın.tek taraflı düsünme.ablasın sen ona daima yakın ol.eğer uzaklasırsan aranıza dahada mesafe girer.aranızda 4 yas var ama 4 yas deyip gecme.4 sene insana cok olgunluk katar.daha 19 yasında basında kavak yelleri..biraz daha anlamaya calıs onu..

Haklı olabilirsin abartıyor olabilirim.Ama ben zaten kardeşimede kıyafetten tutunda takısına kadar herşeyini alırım.Ama nasıl bişey aldığınızda arkadaşınız veya kardeşinizin fikrini almak istersiniz benimkiside bu.yani gözüne sokmak hava atmak fln hiç aklıma gelmemiştilmaz:

Bir candan,bir kandan bahsediyorsunuz ne demek düşman!!!
Benim en çok takıldığım yer burası oldu..
Evlendim 5 yıl oldu,kızkardeşlerimle benimde zamanında anlaşamadığım birbirimize girdiğimiz zamanlar oldu ama hiç bir zaman ona ben düşman müamelesi yada yakştırmasında bulnmadım.
Daha 19 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyorsunuz,heleki bu yaşta kızlarımızın ne kadar çılgınca hareketlerde bulunduklarını az çok okuyor ve şahid oluyoruz..
Bence gayet normal bir kızkardeş ablasına kızgınlıkla manyak kelimeside kullanır,salak kelimesinide..
Sonuçta sizde iki kutup olabilirsiniz,keşke yine bekar olsam yine kardeşlerim yanımda olsa,yine benimle atışsalar,yine eşyalarımızı palaşamasak,yada sus yeter yatın nan desek birbirimize:gitme:
Bilmem anlatabiliyormuyum,sizde gün gelecek özleyeceksiniz,her hali ile kanınızı canınızı.

genelde kardeşler arsında olur bu tür şeyler.o ergenlikte şu an ,seni de içten içe kıskanıyor olabilir,idare et.

Sanırım ben ona bi abla olgunluğuyla yaklaşamamışım ki bana böyle uzak duruyor.Dediğiniz gibi yaşı daha küçük umarım düzelir.

canım kardeşin ve sen farklı karakterlerdesiniz bu gayet normail birşey.herkesin aynı olması mümkünmü?senin önem verdğin herşey onda değersiz... onu dinlesek onun değer verdiği şeylerin sende önemsiz olduğunu göreceğiz..endişelenme.
yolda falan annenle yürümesinin sana sıcaklık göstermemesinin ardında sana olan bir kırgınlık kıskanma falan olabilirmi acaba bunu düşün kafanda.bu konuyla ilgili konuşmayı dene onunla ama diğer şeyleri karıştırma bence onun karakteri bu şekilde..kardeşini böyle kabul et ve senin istediğin şeyleri yapmasını senin gibi düşünmesini bekleme...

abartiyorsun diyenler...herkeste sizin gibi bir kardes yoktur dolayisiyla yasamadan bilemezsiniz..benim kardesimlede 3 yas var aramda ve aynen seninki gibi davraniyo...ve evet kiskaniyo cünkü bunu annemde sölüyo seni cok kiskaniyo kizim diye....ama benimkinin kiskanma sebebi ailemin bana daha cok deger vermesi ve sürekli kiyaslamasiydi...dedim bunu yapmayin o daha cocuk..simdi düzeldi gibi ama zaman zaman yine kiskaniyo...sacimi kestiririm herkes der cok hoss o der eh iste eskisi daha iyiydi...zamana birak bence...bu derdi yasayan bilir...ha evet düsman olunmaz

Anlatabiliyorsunuz merak etmeyin hemde çok iyi anlatmışsınızbenneyaptımki

Bence düsman kelimesi yüzünden bu kadar yüklenmeyin..Mecazi anlamda kullanilmis bir kelime...
Kardes bu tabiki o anlamda dememistir, bi abla olarak baksaniza nasil üzüldügüne..
Canim bence kardesine biraz zaman vermelisin ve üstüne bu kadar cok
düsmemelisin... Deli cagini henüz atlamadigindan hircin ve düsüncesizce
hareket ettigi apacik belli degil mi? Neden bu kadar hassas davraniyorsun..
Birde herhangi birseyi oldugu gibi kabullenmek canini daha az acitir bunu unutma..

Son düzenleme:

Aynen dediğin gibi DyGLu tamamen mecazi anlamda kullanmış olduğum bir kelime.Belki biraz daha soft bir başlık koyabilirdim ama sanırım fazla hassas davranıorum bu konuda.

canım hiç konuştunmu neden böyle yapıyosun davranıyosun diye.kadınların ergenliği erken başlar erken biter 19 yaş ergenliğin sonudur.arada olur böyle şeyler ama sürekli oluyosa bi sormak lazım bi derdimi var nedir bu:uhm:

öyle uzun uzun konuşmadım ama şu herşeyini dolabına saklama sebebini sordum eveledi geveledi.yani onun kremleri ayrı benimkiler ayrı halen kullanıcam diye ödü patlıyo.ben hiçbişeyimi sakınmazken ondan o saç kremini bile dolabına koyuyo.ağırıma gidiyo işte napıyım:çok üzgünüm: ergenliksede bitsin artık yaa üff.arkadaşlarımın kardeşlerinde hiç böyle bişey görmüyorum,kıyafetleri bile beraber giyiyolar.ne bu düşmandan mal kaçırır gibi anlamadım gitti:1ninca:

galiba biraz bencil kardeşin:kedi: hep böylemiydi yoksa sonradanmı oldu sen yinede uzun uzadıya bi konuş.a.s

senin gibi ablayı bulmuşta
sen benim ablam ollllll :çok üzgünüm:

biz de böyleydik ablamla, ama daha beteri, kedi köpek gibiydik. saç saça baş başa kavga ederdik sırf onun kıyafetini giydim diye. şimdi bişi yok şükür.
gerçi büyüyünce daha anlayışlı oluyorsun

arkadaşım benim de kız kardeşim var ve bizde benzer sorunlar yaşadık hatta zaman zaman yaşıyoruz bence çok normal gecici bir durum.insan evlenip gittikten sonra kavgaları bile özlüyor. iki kız kardeş olmak cok güzel sizin dostunuz sırdaşınız oluyor.eminim sizde öyle olacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…