Kardeş düğünü

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.256
7.049
398
Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?

ailenizin verdiği bileziği alıp takın. bütçenizin yettiği kadar birşey yapmak istiyorsanız da onu da eşiniz takar. iki çocuğunuz varmış ayrıca sizin evlendiğiniz yılın alım gücü ile şimdi aynı değil. eskiden komşuya bile çeyrek takardık şimdi mümkün mü değil. gurur meselesi yapmayın. sağolsun kardeşinizde ne güzel destek vermiş size.

Bilezik alıp takın. Aılenızın cebınıze koydugu altını takmak bence ayıp. Cocugunuz var masrafınız var demek de bence bahane. Kardeşınız bu kışı. Kımden esırgıyorsunuz. Altın her zaman degerını koruyor. O zamanın asgarı ucretıne gore de altın pahalıydı. Yıne pahalı. Dedıgım gıbı kardeşınız

Eşiniz doğru söylüyor ve güzel bir yaklaşımıda var . Alın bi yarım altın takın 2018 le şimdi ki fiyatlar arasında dağlar var kendınızı zorlamayın musaıt bi zamanda evine güzel bi hediye alırsınız misssss

Karşılık vermek güzeldir ama o zamanın bilezik fiyatıyla şimdiki aynı mı???Ailenizden bileziği alın kıza takın yarım altın yaptıysanız onu da erkek kardeşinize takın.İlerde ailenize borcunuzu ödersiniz.....

Karşılık vermek güzeldir ama o zamanın bilezik fiyatıyla şimdiki aynı mı???Ailenizden bileziği alın kıza takın yarım altın yaptıysanız onu da erkek kardeşinize takın.İlerde ailenize borcunuzu ödersiniz.....
Böyle bi mantık yok altın her zaman değerli

Altın her zaman değerli aksini iddia eden yok,2018 de çeyrek( gramın adı bile yoktu) ile şimdiki ne fiyatı aynı ne de alım gücü aynı değil ,O zamanki ne ev fiyatı aynı ne market ürün fiyatları .....
Yapacak bir şey yok o bilezik bozuldu ve iş görüldü o zaman kenara koysaydı bu borç çünkü. Ben bana 200 tl takmış birine gidip 200 takmam altınla oranlayıp yolluyorum altını da aynen veriyorum. Takanın suçu mu artması, günümüzde daha çok ihtiyaç var ayrıca her şey daha pahalı ya. Karakter meselesi

Yapacak bir şey yok o bilezik bozuldu ve iş görüldü o zaman kenara koysaydı bu borç çünkü. Ben bana 200 tl takmış birine gidip 200 takmam altınla oranlayıp yolluyorum altını da aynen veriyorum. Takanın suçu mu artması, günümüzde daha çok ihtiyaç var ayrıca her şey daha pahalı ya. Karakter meselesi
Burada suçlu yokki konu sahibi zaten durumun altında eziliyor , bahanelere sığınmıyor kardeşimin hakkı ama gücüm yok diyor,kardeşi bile şartların farkında.Orta yolu bulmak varken fazla zorlamamak gerekiyor.....

Back
X