Arkadaşlar çoktan takanlara yapacak bir sey yok da bundan sonra ilk defa takacak olan bi çeyrek alsın geçsin. Takılan şeyin aynısını takma nezaketini bile anlayamayan ne cok insan varmış ya. Hiç kendinizi yorup da kimseye baska bir şey takmayın bu saatten sonra. Bitsin gitsin bu adetler herkes hep bana hep bana olmuş.
ben aynen boyle yapıyorum.
cok coook icimden gelmedikce kimseye birsey takmam cunku bana ne?
isyerinde evlenen icin para toplandiginda (ki evlenen demek bir sene icinde tazminat hakkini kullanip isten cikacak, muhtemelen arkadasligimiz bitecek demek) "presip olarak kendi düğünüme çağıracak yakinlikta olmadığım kimseye altin takmiyorum" diyip geçiyordum. ille altin alacaksam kendime aldim, mis yani. arkadaslarimin da dugun oncesinde birsey lazimsa destek oldum, streslerini aldim, dugunlerine kinalarina gittim, kalabalik yaptim, oynadim, cok guzel olmussun dedim, eglendim geldim:)
simdi insanlari çağırdığımda da "off o bize ceyrek takmisti nasil yapsak, of puf" diye strese girmelerini istemem. gelsinler mutlu anima eslik etsinler hicbir sey düşünmeden.
herkesi ayri ayri tembihledim, hatta bekar cok yakinlarima dedim "bak altin falan alip beni ugrastirma kim bilir ne zaman evlenirsin bir de senin altinini dusunemem. gel keyfine bak" diye

benim ailem de asla eli bos gitmez. birnde bizim sulalede de bosanma cok yüksektir, genelde iki nisan iki dugun olur kisi basi:))
annem yegenlerine bol keseden bilezikleri takti durdu, onun taktiklari ablama bir ceyrek takmadi

simdi sira bana geliyor, merakla bekliyorum. ceyregi alsam sukrederim:)
gereksiz gereksiz adetler bence.
coook icinden geliyorsa icinden geldigi kadarini tak, unut
yoksa hic kendini zorlama bile:)