- Konu Sahibi leylosvemecnun
Alacak kadar birikiminiz varmış zaten, sadece bütün birikiminizi vermeye kıyamıyorsunuz sanırım. Birikim demek ekstradan kenara konulan para demek, kenarda duran parayı harcamak neden sizi zora sokacak anlamadım ben cidden. İnsanlar şöyle bakıyor, rakamları sallıyorum, 2018 de 25 gram bilezik 5000 tl idi ama şimdi ben 50000 tl vericem aynı şey mi? Evet aynı şey, o tarihte 5000 tl çok paraydı, bugünde 50000 tl çok para. Sizinde bu şekilde düşünmeniz tarih vermenizden belli ama altının tarihi olmaz zaten bu yüzden tl değil de altın takılır.Ben evlenirken(2018 de evlendim) kardeşim bana bilezik takmıstı esimin taktığının aynısı 25 gramlik o zaman bekardı tabii işi de güzeldi yapmıştı sağolsun.Kardesimin yakında düğünü olacak tüm birikimimi harcarsam alabilirim ama zorlanırız ailem biz zaten takıyoruz sana da birini veririz onu takarsın kendi adına bosu boşuna alma zorlama kendini diyor kardesim de ben karsilik bekleyerek takmadım simdi iki cocuklusun masraflarin var ailem ne diyorsa ona uy diyor.Esime söyledim olur mu o zaman cocuk kendi kazancindan senin icin ayirmis almıs simdi sen ailenin taktigini mi takacaksin diyor bilezik alamasak bile yarim altin aliriz diyor o sekilde benim icime sinmiyor hem yarim altin hem bilezik daha mi mantikli yoksa tamamen kendi bütcemizden biz mi bir seyler yapmaliyiz ?
Sonuç olarak kenarda böyle bir paran varsa takmalısın, durumun gerçekten çok kötüyse kenarda böyle bir paran da olmazdı.
Ayrıca kusura bakma ama eşin de saçmalamış, önce ayıp olur diyerek düşünceliymiş gibi davranıp sonra “yarım takalım” ne alaka? 15 gram felan dese belki diyeceğim de yani yarım altın 25 gramın kaçta kaçı oluyor?