• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş kıskançlığımı ?

gecekususu

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2023
2
1
6
27
İlk telefonumu kendi harçlıklarımı biriktirerek almıştım, geçen yıl yine kendi maaşımdan bir iki artıra artıra iPhone aldım ve şuandada yine birikim yaparak ailemin beş kuruş katkısı olmadan araba alabilmek için birikim yapıyorum. Ve bugün annem ablama iPhone 12 hediye almış konu çok saçma ama içimde bir burukluk var. Ve bunun gibi bir sürü örnek var önümde. Hayatta hiç bşy benim önüme bu kadar kolay gelmedi. Anneme söylediğimde de senin zaten var dedi. Kendi kendimi çocuk gibi kıskanıyormusun yoksa diye sorguluyorum. Belki şuan linçlencem ama sizinle paylaşıp kendime gelmek istedim. :(

Duygularınızı çok iyi anlayabiliyorum. Bir iki konuda olsa insan bu kadar etkilenmez ama birçok konuda benzer şeyleri yaşıyorsanız bu durumu sorgulamak en doğal hakkınız.

Açıkçası bunu söyledim ama kıskançlıkla suçlandım
E ne diyeceklerdi, haklısın biz ayrım yaptık kusura bakma mı?:)
Aileler maalesef hata kabul etmezler bu sebeple de zaten duygusal olarak hissedilen fırtınayı perçinlerler.
Kıskançlık ‘benim niye yoook’ diye tepinmektir.
Siz, ailenizin maddi ya da manevi desteğini neden göremediğinizi sorguluyorsunuz, yapmayı biliyorsanız bana neden başka yoldan vermiyorsunuzun peşindesiniz.
E yani, şurada sizi kıskançlıkla suçlayacak 1 Allahın kulu olur, o da yapan kişi.

İlk telefonumu kendi harçlıklarımı biriktirerek almıştım, geçen yıl yine kendi maaşımdan bir iki artıra artıra iPhone aldım ve şuandada yine birikim yaparak ailemin beş kuruş katkısı olmadan araba alabilmek için birikim yapıyorum. Ve bugün annem ablama iPhone 12 hediye almış konu çok saçma ama içimde bir burukluk var. Ve bunun gibi bir sürü örnek var önümde. Hayatta hiç bşy benim önüme bu kadar kolay gelmedi. Anneme söylediğimde de senin zaten var dedi. Kendi kendimi çocuk gibi kıskanıyormusun yoksa diye sorguluyorum. Belki şuan linçlencem ama sizinle paylaşıp kendime gelmek istedim. :KK43:

Annen seni değersiz hissettirmiş, aslında işin özü kardeşler arası ayrım değil. Annenin gözünde kendini değersiz hissetmişsin. :( inşallah hep güzel iyi şeyler karşına çıkar. Sıkma canını.

Aynı durumu yıllardır yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Benim üniversitede telefonum bozulmuştu evde yüz yıllık tuşlu bir telefon vardı 6 ay onu kullandım yeni telefon alınmadı ki ailemin maddi durumu da iyidir. Kardeşlerimin ise üniversitede son model iphoneları vardı. Bunun gibi zibilyon tane şey yaşamışımdır. Ben pek tepki vermiyorum ama. En azından kardeşlerimin var diyorum. Ama bazen annemle bir gerginlik yaşadığımızda bu konuyu da dile getiriyorum. Benim annem hatalı olduklarını kabul ediyor bu arada. Ancak onun söylediği şey de şu “sen hiçbir şey talep etmiyorsun, onlar başımızın etini yiyor” yani talepkar olmak gerekiyormuş onu anladım. Salak gibi tuşlu telefonla yarım yıl gezersen kimse iplemiyor.

Aynı durumu yıllardır yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Benim üniversitede telefonum bozulmuştu evde yüz yıllık tuşlu bir telefon vardı 6 ay onu kullandım yeni telefon alınmadı ki ailemin maddi durumu da iyidir. Kardeşlerimin ise üniversitede son model iphoneları vardı. Bunun gibi zibilyon tane şey yaşamışımdır. Ben pek tepki vermiyorum ama. En azından kardeşlerimin var diyorum. Ama bazen annemle bir gerginlik yaşadığımızda bu konuyu da dile getiriyorum. Benim annem hatalı olduklarını kabul ediyor bu arada. Ancak onun söylediği şey de şu “sen hiçbir şey talep etmiyorsun, onlar başımızın etini yiyor” yani talepkar olmak gerekiyormuş onu anladım. Salak gibi tuşlu telefonla yarım yıl gezersen kimse iplemiyor.

Güzel yurdumun en sinir olduğum kelimesi "Ağlamayana meme yok" . O kadar doğru ki. Gerçekten böyle çirkef olanlar nasılda pastanın en güzel yerlerini alırlar oturup köşeye yerler mis gibi. Bizse bizede düşsün diye bakar sona kalan kırıntılarla idare edip bunada şükür deriz.

Konu sahibi size kocaman sarılasım var. Ama şunuda bil yalnız değilsin. Hepimizin benzer hikayeleri var. Ben konuyu ahirete intikal ettiriyorum artık orda hesap hiç şaşmaz sonuçta. Bir türlü ikna edemedim çünkü evlat ayrımı olduğuna kimseyi 37 yıldır 😂😂

Back
X