Kardeş meselesi

Sizin bir hata yaptığınızı düşünmüyorum, benim de benden epey küçük, kendisi 24 yaşında olan bir erkek kardeşim var. Beraber tatile gidecek kadar iyi anlaşırız, ama böyle bir terbiyesizliği olsa, onun ağzından çıkana aynı tarzda cevap vermem.. Bundan anlamazlar...çoğu insana böyle karşılık görünce o da bu dediğinde haklı demez zaten.

Siz sakinliğinizi koruyun, sadece muhatap almayın, onu yok sayın, o zaman belki onun da durup düşünme, ne kadar kırıldığınızı anlayıp pişman olma gibi bir ihtimali olur. Hem inanın bir insanı yok saymak, ona hakaret etmekten çok daha ağır geliyor. Seni muhatap alacak kadar bile sana değer vermiyorum alt mesajı yolluyorsunuz.

Bu arada anneniz de suçlu, madem oğlunun yanlışına dur bir sen demiyor, ekmekti bakaldı kendisi oğluna laf anlatsın, siz konuşmayın.
Ben de zaten en büyük hatayı ona cevap vermekle yaptım ama bu durduk yere kaçıncı anlamsız patlamaları ve tepkileri..
Böyle anlamsız hiç yoktan yere ve bir şey deyince bir anda patlama yaşıyor. Ben de tabi aynı düzeye düştüm karşılık verdim çok hatalı davranış ama sustukça da çözülmüyor inanın çünkü susuyoruz aman bağırmasın diye anlamıyor yani. Artık deli deliyi görünce sopasını saklar dedim açtım ağzımı yumdum gözümü.
Kendisini her anlamda mükemmel görüyor galiba sıkıntı bu, biz ona göre daha düşük seviyedeyiz. Bir şeye hakim değiliz.
Bu arada annemin buna neden olduğunu buradaki yorumlar üzerine düşünmeye başladım çünkü, bir kaç kere daha böyle bir sıkıntımız olmuştu o zaman bana sen büyüksün alttan al dedi sürekli ve beni konuşturmaya teşvik etti yani ne bir özür ne davranışının yakışıksızlığı üzerine bir şey demedi. Sadece kardeşsiniz yapmayın, bu kadar.

neden demeseydim diye üzülüyorsunuzm tabiki karşılık vereceksiniz.

İnsan ablasına so... sana diyecek kadar adileşebilir mi ya?

Terbiyesizin önde gideni. anladığım kadariyla sımarık hicbir halta yaramayan sırf erkek çocuk oldugu icin pohpohlanmış oksijen israfı biri.

Anneniz babanız sen ablanla nasıl konuşuyorsun ahlaksız diye kardesinize haddini bildirmesi lazımdı ama yapmamışlar belli zaten böyle bir çocuğün nasıl yetistiği.

Benim oğlum ablasına küfredecek ablası ekmek al dediği icin. basta ben onun haddini bildiririm kendimden utanıyorum ben nasıl senin gibi bir cocuk yetiştirebilmişim diye yüzüne söylerim.

Siz bile hala keske demeseydim diyorsunuz. Neden demiyorsunuz Allah askına. Size küfretmiş hakaret etmis. Zamaninda kimse haddini bildirmedigi icin bu hale gelmiş zaten.

neden demeseydim diye üzülüyorsunuzm tabiki karşılık vereceksiniz.

İnsan ablasına so... sana diyecek kadar adileşebilir mi ya?

Terbiyesizin önde gideni. anladığım kadariyla sımarık hicbir halta yaramayan sırf erkek çocuk oldugu icin pohpohlanmış oksijen israfı biri.

Anneniz babanız sen ablanla nasıl konuşuyorsun ahlaksız diye kardesinize haddini bildirmesi lazımdı ama yapmamışlar belli zaten böyle bir çocuğün nasıl yetistiği.

Benim oğlum ablasına küfredecek ablası ekmek al dediği icin. basta ben onun haddini bildiririm kendimden utanıyorum ben nasıl senin gibi bir cocuk yetiştirebilmişim diye yüzüne söylerim.

Siz bile hala keske demeseydim diyorsunuz. Neden demiyorsunuz Allah askına. Size küfretmiş hakaret etmis. Zamaninda kimse haddini bildirmedigi icin bu hale gelmiş zaten.
Ya o lafı duyunca zaten aşırı öfkelendim,genel olarak böyle aşırı abartılı bas bas bağırdığı tepkileri var üstüne bir de kabul etmiyor. O zaman susmuştum ama bu lafı söyleyince aşırı sinirlendim bir de kalktı geldi üzerime yürüdü ben de boş durmadım tabi kapıştık sinirle bir kaç şeyi devirdim fırlattım o esna da bile annem bana neden bir şeyleri deviriyorsun bu çok kötü bir huy gerekirse yardım al diyor ama oğluna dönüp bu nasıl üslup demiyor onun yerine bana ben ne deyim o eşekliğini zaten biliyor söylememe gerek yok sen bana akıl mı vereceksin diyor. E ben de o öfkeyle kardeşim değilsin artık diye küfür ettim ama hani derler ya hırs gelir göz kararır hırs gider yüz kararır öyle oldu. Şimdi kimseye utanıyorum söylediğime de diyemiyorum çünkü diğer tartışmalarda annemin söylemleri üzerine ben büyüğüm diye adım attım konuştum özürsüz. Bu sefer alttan almak istemiyorum ama abla olarak diyorum keşke yüz göz olmasaydım

Bu konuda anneden baska suclu yok.o tepenize cikarmis kardesinizi.bu durumda benim cocuklarim olsa o kufurlerin uzerine kapiya koyardim
Annem asla kabullenmiyor ki onun hatasını hala bana sen alttan al sen şöyle yap neden böyle yapıyorsun sussaydın bana da diyor ben bir şey diyor muyum diyor. Ee dedim demediğin için böyle oluyor akıl verme bana diyor

Tabi ki yan gelip yatma yeri değil de yemeği yapıyoruz bulaşığını yıkıyoruz sabah akşam bilgisayar gürültüsünü online oyununu dinliyoruz bir zahmet gidip yiyeceği ekmeği de alsın
Tum sorun ailenizde ,host demedikleri icin ,ciddi anlamda elinizi eteginizi cekin ,annenize tavriniz net olsun ,kardes malesef elden daha el olabiliyor

Ben de zaten en büyük hatayı ona cevap vermekle yaptım ama bu durduk yere kaçıncı anlamsız patlamaları ve tepkileri..
Böyle anlamsız hiç yoktan yere ve bir şey deyince bir anda patlama yaşıyor. Ben de tabi aynı düzeye düştüm karşılık verdim çok hatalı davranış ama sustukça da çözülmüyor inanın çünkü susuyoruz aman bağırmasın diye anlamıyor yani. Artık deli deliyi görünce sopasını saklar dedim açtım ağzımı yumdum gözümü.
Kendisini her anlamda mükemmel görüyor galiba sıkıntı bu, biz ona göre daha düşük seviyedeyiz. Bir şeye hakim değiliz.
Bu arada annemin buna neden olduğunu buradaki yorumlar üzerine düşünmeye başladım çünkü, bir kaç kere daha böyle bir sıkıntımız olmuştu o zaman bana sen büyüksün alttan al dedi sürekli ve beni konuşturmaya teşvik etti yani ne bir özür ne davranışının yakışıksızlığı üzerine bir şey demedi. Sadece kardeşsiniz yapmayın, bu kadar.
Pis ergen :D :D

Sıkmayın canınızı, hayat anasının önüne koyduğu çorba, netflix de yeni dizi, PC de oyundan ibaret değil. İş hayatı ile gerçek dünyaya karışsın, alır boyunun ölçüsünü.

Geceden beri düşünüyorum gerçekten annem de babam da kabahat
Ben kendi kardesimden biliyorumyemek yemeye gelirdi,ustelik calisiyor parasi var,ben kirasini faturalarini ve mutfak masrafini odedigim evde ,ekmek al diyince almiyorum derdi ,babam annem bir gun resti cekmedi ,hayirsiz evladi yaratan pispisci anne babalar var

Ya o lafı duyunca zaten aşırı öfkelendim,genel olarak böyle aşırı abartılı bas bas bağırdığı tepkileri var üstüne bir de kabul etmiyor. O zaman susmuştum ama bu lafı söyleyince aşırı sinirlendim bir de kalktı geldi üzerime yürüdü ben de boş durmadım tabi kapıştık sinirle bir kaç şeyi devirdim fırlattım o esna da bile annem bana neden bir şeyleri deviriyorsun bu çok kötü bir huy gerekirse yardım al diyor ama oğluna dönüp bu nasıl üslup demiyor onun yerine bana ben ne deyim o eşekliğini zaten biliyor söylememe gerek yok sen bana akıl mı vereceksin diyor. E ben de o öfkeyle kardeşim değilsin artık diye küfür ettim ama hani derler ya hırs gelir göz kararır hırs gider yüz kararır öyle oldu. Şimdi kimseye utanıyorum söylediğime de diyemiyorum çünkü diğer tartışmalarda annemin söylemleri üzerine ben büyüğüm diye adım attım konuştum özürsüz. Bu sefer alttan almak istemiyorum ama abla olarak diyorum keşke yüz göz olmasaydım

Kardesinizin tavırlarından belli anne babanızın tutumu zaten. onlarin pohpohlaması olmasaydı bu kadar hadsizleşemezdi.

Ben size hak verdim. taviz vermeyin. annenize de söyleyin. bana ettigı kufru hazmetmiyecegim siz getirdiniz bu cocugu bu hale hem hic bir halta yaramıyor hemde ablasina kufrediyor sizinde sucunuz diyin. kendinizi ezdirmeyin.

Sırf erkek cocugu diye 21 yasina gelip ekmek almaya üsenen ablasına kufreden hakaret eden çocuklar yetistirildikce bu ulkede daha cok kadının canı yanar. yazik çok yazık. yarın birgün evlendiği kızada aynılarinı yapacak. gerçekten yazık.

Ben kendi kardesimden biliyorumyemek yemeye gelirdi,ustelik calisiyor parasi var,ben kirasini faturalarini ve mutfak masrafini odedigim evde ,ekmek al diyince almiyorum derdi ,babam annem bir gun resti cekmedi ,hayirsiz evladi yaratan pispisci anne babalar var
Yani bu neyin kafası ben anlamıyorum ya

Annem asla kabullenmiyor ki onun hatasını hala bana sen alttan al sen şöyle yap neden böyle yapıyorsun sussaydın bana da diyor ben bir şey diyor muyum diyor. Ee dedim demediğin için böyle oluyor akıl verme bana diyor
Annenize de kardesinize uzun sure mesafe koyun.sohbet etmeyin gerekmedikce cumle kurmayin.
Kiz cocugu yasi kac olursa olsun hassas olur.o kufurlere bile tepkisiz kalan bir anne..bilemedim ya.Allah yardimciniz olsun

Kardesinizin tavırlarından belli anne babanızın tutumu zaten. onlarin pohpohlaması olmasaydı bu kadar hadsizleşemezdi.

Ben size hak verdim. taviz vermeyin. annenize de söyleyin. bana ettigı kufru hazmetmiyecegim siz getirdiniz bu cocugu bu hale hem hic bir halta yaramıyor hemde ablasina kufrediyor sizinde sucunuz diyin. kendinizi ezdirmeyin.

Sırf erkek cocugu diye 21 yasina gelip ekmek almaya üsenen ablasına kufreden hakaret eden çocuklar yetistirildikce bu ulkede daha cok kadının canı yanar. yazik çok yazık. yarın birgün evlendiği kızada aynılarinı yapacak. gerçekten yazık.
Cinsiyet farkı güdüldüğünü sanmıyorum aslında çoğu anlamda ben ondan daha özgürüm ama bilemiyorum annemin öyle bir korkusu var ki aman evden soğuyacak aman bir şey demeyelim aman o küçük. Babama bile yeri gelir öyle savunur ki, hoş babama karşı ben de çoğu kez savunuyorum ama gerçekten anneme de söylüyorum sorumluluk almaktan korkan tek başına bir şey yapmak istemeyen arkadaşlarına bağımlı diye. Asla inanmıyor
Yani sergilenen davranışlar da bi hata annem evden soğumasın falan diye uğraşıyor ama zaten evle de ilgisi yok ki kendi kendine oyun-telefon. Geçenlerde doğum gününü kutladık vakit geçir bizle dedim bana diyor ki napcam burda mı oturcam ne konuşcam sizle.
aslında annemin gördüğü/görmek istediği profille gerçekte olan kişiliği çok farklı
Annem bana büyütme ne var bunda diyor ama 10 yıl da geçse konuşmak istemiyorum artık

Annenize de kardesinize uzun sure mesafe koyun.sohbet etmeyin gerekmedikce cumle kurmayin.
Kiz cocugu yasi kac olursa olsun hassas olur.o kufurlere bile tepkisiz kalan bir anne..bilemedim ya.Allah yardimciniz olsun
Savunması da şu annemin; oyun oynarken ağzını alıştırmış küfüre bir anda kaçmış. Kaçma falan yok 3-4 kere tekrar etti ya. Annem görmek istemiyor hemen hatasını örtbas ediyor. Yüzleştirmiyor. Böyle sudan çıkmış balığa dönsün zamanı gelince görürüm

Ben sizin yerinizde olsam anneme de tavır alırım.

Sen ses cıkarmayıp sustugun icin bu cocuk ablasına so... diyecek seviyeye geldi diye anneminde yuzune vururum. Hic mi uzulmuyorsun benim yetiştirdiğim cocuk nasıl bu kadar alcalabildi diye söylerim.

Sonra hepsine tavir alirım.

Bugün size kufreni sineye cekerseniz yarin size tokat atar. simdiye kadar susmanız hep dozu arttirmasına sebep olmuş.

O kadar genc ve tecrubesiz oluyoruz ki hayatta bazen ailenin tutumunu bile elestrimiyoruz ,cok isterdim bugunku kafayla 15 yasima donmeyi
Ben eleştiriyorum da ne oluyor dün mesela dedim ki bunu bu hale sen getirdin anne, seni de ben yetiştirdim haaa ben seni yetiştirmedim değil mi sen kendini yetiştirdin yazık yazık sana diye ibreyi bana çeviriyor.
Yani inanın bazen ne yapsanız olmuyor.

Ben sizin yerinizde olsam anneme de tavır alırım.

Sen ses cıkarmayıp sustugun icin bu cocuk ablasına so... diyecek seviyeye geldi diye anneminde yuzune vururum. Hic mi uzulmuyorsun benim yetiştirdiğim cocuk nasıl bu kadar alcalabildi diye söylerim.

Sonra hepsine tavir alirım.

Bugün size kufreni sineye cekerseniz yarin size tokat atar. simdiye kadar susmanız hep dozu arttirmasına sebep olmuş.
Hırpaladı zaten beni dün nasıl valla ben de delirdim onu hırpaladım diyorum ya sen deliysen ben senden daha deliyim dedim, çünkü susmakla olmuyor birimizden biri değneğini saklayacak artık bana da tak etti.
Bu arada biraz evvel de yazdım anneme dedim ki senin yetiştirdiğin evlat bu işte bak nasıl konuşuyor , seni de ben yetiştirdim ben yetiştirmedim mi sen kendi kendi mi yetiştirdin falan diyor bana, emeğim yok sen de hah falan oraya getiriyor lafı. Ben bağırıyorum ya ona bana durup bakıyor falan yazık yazık diye... Karşımdaki insan bu şekilde nasıl hatasını anlayabilir.
Annemin hiç erkek kardeşi yok dedem de sessiz sakin biriydi annem nasıl davranılması gerektiğini mi bilmiyor erkek çocuğuna bilmiyorum. Söyleyince de bana akıl verme diyor. Hala hatasına bahane buluyor ağzını küfüre alıştırmış falan. Olayın olduğu esnada kes sesini nasıl konuşuyorsun dese bile yeterdi

Valla ben sizde de hata buldum kusura bakmayın. Bu zamana kadar size yok adam mı oldun, bunu bildin de noldu diye konuşan saygisizin birine ağzınizi açıp da sen ablanla ne biçim konusuyosun ağzını topla dememissiniz. Daha önce de hakaret etmiş bağırmış çağırmış size susmussunuz, bi de sizi çok seviyomus gibi inatla yardım etmeye tavsiye vermeye falan calismissiniz, anneniz nasıl davrandiysa siz de öyle yüz vermişsiniz ona. "Ah benim cefakar ablam nasıl da tahammül ediyo bana teşekkür ederim" mi bekliyodunuz, tabii ki sonuç bu olacaktı hala da küfür ettim falan diye uzuluyosunuz. Ben bundan sonra asla taviz vermemeniz taraftarıyım, annenizle iletişimini düşürün bence ve en önemlisi, artık siz de küçük şeylere büyük tepkiler vermeye başlayın. Direkt dan dan suçlamaya başlayın sizi elestirdiklerinde "eleştirmeyin beni artık x i (kardesinizi) nasıl elestirmiyosan beni de eleştirme, zaten ben senin evladın değilim ki varsa yoksa x, sevmiyosun sen beni beni sevmeyeni ben de sevmem" falan deyip günlerce tavır yapın. Kardeşiniz yapınca oyunda alışmış olur falan filan ama siz yapınca huysuz, nankör olacaksınız, göze alın bunu. Kafası rahat kimsenin bulasmadigi bi nankör olursunuz en azından. Kardeşinizin de salın ipini gitsin su istese vermeyin görsün kim kimsiz bi hicmis, acimayin kesinlikle

Back
X