- 13 Kasım 2020
- 1.912
- 3.046
- 83
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
Ben de zaten en büyük hatayı ona cevap vermekle yaptım ama bu durduk yere kaçıncı anlamsız patlamaları ve tepkileri..Sizin bir hata yaptığınızı düşünmüyorum, benim de benden epey küçük, kendisi 24 yaşında olan bir erkek kardeşim var. Beraber tatile gidecek kadar iyi anlaşırız, ama böyle bir terbiyesizliği olsa, onun ağzından çıkana aynı tarzda cevap vermem.. Bundan anlamazlar...çoğu insana böyle karşılık görünce o da bu dediğinde haklı demez zaten.
Siz sakinliğinizi koruyun, sadece muhatap almayın, onu yok sayın, o zaman belki onun da durup düşünme, ne kadar kırıldığınızı anlayıp pişman olma gibi bir ihtimali olur. Hem inanın bir insanı yok saymak, ona hakaret etmekten çok daha ağır geliyor. Seni muhatap alacak kadar bile sana değer vermiyorum alt mesajı yolluyorsunuz.
Bu arada anneniz de suçlu, madem oğlunun yanlışına dur bir sen demiyor, ekmekti bakaldı kendisi oğluna laf anlatsın, siz konuşmayın.
Böyle anlamsız hiç yoktan yere ve bir şey deyince bir anda patlama yaşıyor. Ben de tabi aynı düzeye düştüm karşılık verdim çok hatalı davranış ama sustukça da çözülmüyor inanın çünkü susuyoruz aman bağırmasın diye anlamıyor yani. Artık deli deliyi görünce sopasını saklar dedim açtım ağzımı yumdum gözümü.
Kendisini her anlamda mükemmel görüyor galiba sıkıntı bu, biz ona göre daha düşük seviyedeyiz. Bir şeye hakim değiliz.
Bu arada annemin buna neden olduğunu buradaki yorumlar üzerine düşünmeye başladım çünkü, bir kaç kere daha böyle bir sıkıntımız olmuştu o zaman bana sen büyüksün alttan al dedi sürekli ve beni konuşturmaya teşvik etti yani ne bir özür ne davranışının yakışıksızlığı üzerine bir şey demedi. Sadece kardeşsiniz yapmayın, bu kadar.