bu kv ve kp in ne kadar malı mülkü varda diğer kardeşler damatlar alır diye akılları gidiyor merak ettimben kırasını bıle vermeyı dusundum dedım kı baskasına gıden para sıze gelsın halen dıyorlar kı dıger kardeslerın eslerı gelırmıs bıze de derlermıs
ben kırasını bıle vermeyı dusundum dedım kı baskasına gıden para sıze gelsın halen dıyorlar kı dıger kardeslerın eslerı gelırmıs bıze de derlermıs
Size ne bundan, madem parada pulda degilsiniz?bende bu konudan muzdaribim sımdı bız hakkımızı koruycaz dıger kardesıne zamanı gelcek anne babası olmuycak belkı yanında ben kımsenın parasında degılım ama dıger kardeslerden o cocugun elındekı parayı malı almaya calısan olcak ortada kalıcak dıye korkuyorum
suan bırlıkte yasıyoruz o kişiyle ortada kalırsa ben delırırım kardes kavgasını hıc sevmem helekı mal ıcın yapılanı onun ıcın esıme dıyorum kendı kendıne yap bırseyler mıras kavgası cok gördum mıras ıcın kavga nedenedılır anlamıyorum hıckımsenın malı degıl kı bızım kardesımız dıyorkı babamın kırkı cıkmadan buraya gelırler dıger kardeslerını ben pek tanımam ama kv de onlara hıc guvenemıyor bıze kardesınız sıze emanet dıyorben yanlış anlamadıysam konu sahibi kocasına kendi malını kendin yap diyormuş babasının malına göz atan kocası ve diğer kardeşleri ,konu sahibi diyor ki biizm için sıkıntı yokta en küçük kardeş hakkını koruyamaz alamaz..onu neden düşündü orasınıda çözemedim gerçi..
canım eğer ki konuyu doğru algıladığımı düşünüyorum diğer arkadaşlar biraz yanlış algıladı o algıyla gidilirse canın sıkılacak fakat senin mal mülk istemediğini daha sağlam ifade etmen lazım sanırım konuyu iyi anlatamadın..ben anladım seni aynı durum babaannemin kardeşleri ile başına geldi çünkü.suan bırlıkte yasıyoruz o kişiyle ortada kalırsa ben delırırım kardes kavgasını hıc sevmem helekı mal ıcın yapılanı onun ıcın esıme dıyorum kendı kendıne yap bırseyler mıras kavgası cok gördum mıras ıcın kavga nedenedılır anlamıyorum hıckımsenın malı degıl kı bızım kardesımız dıyorkı babamın kırkı cıkmadan buraya gelırler dıger kardeslerını ben pek tanımam ama kv de onlara hıc guvenemıyor bıze kardesınız sıze emanet dıyor
ben o an orda olmak ıstemem ıste esıme de dedım bu konular acıldımı ben karısmam benım degıl senın degıl babanın malı ısterse kımseye vermez ısterse sımdı satar parasını yer kı bırbırıne gırceklerını bılse satsın daha ıyı olmayan sey ıcın kımse kavga edemezAllah korusun kayınpeder ölse yine miras yüzünden birbirine girer kardeşler,
Öyle sezdim ben..
Millet para olunca kardeş mardeş tanımıyor..
Yok canım küçük kardeş konusu yok konuda kayınpeder ev yapacak üstümüze oyalıyor diyor yaben yanlış anlamadıysam konu sahibi kocasına kendi malını kendin yap diyormuş babasının malına göz atan kocası ve diğer kardeşleri ,konu sahibi diyor ki biizm için sıkıntı yokta en küçük kardeş hakkını koruyamaz alamaz..onu neden düşündü orasınıda çözemedim gerçi..
evet belkı ben ılk olucem ondan bellı olmuyor bu durumlar ama mal ıcın mıllet bırbırını yıyor ya ona yanıyorumNiye alsinlar? Oda kardes, hem hak var hukuk var, o gün bi gelsin, belkide sizden iyi savunur haklarini... Diger kardeslerde ister tabii, tek cocuk sizin esiniz mi? Hem yasarken keyfini sürsün hem öldükten sonra hakkini alsin... Adam ölmeden töbe estafrullah düsündügünüz seylere bakin....
Aslında ölmeden gidecek notere, hangisine neyi vermek istiyorsa verecek kimsenin de bundan haberi olmayacak.ben o an orda olmak ıstemem ıste esıme de dedım bu konular acıldımı ben karısmam benım degıl senın degıl babanın malı ısterse kımseye vermez ısterse sımdı satar parasını yer kı bırbırıne gırceklerını bılse satsın daha ıyı olmayan sey ıcın kımse kavga edemez
suan bırlıkte yasıyoruz o kişiyle ortada kalırsa ben delırırım kardes kavgasını hıc sevmem helekı mal ıcın yapılanı onun ıcın esıme dıyorum kendı kendıne yap bırseyler mıras kavgası cok gördum mıras ıcın kavga nedenedılır anlamıyorum hıckımsenın malı degıl kı bızım kardesımız dıyorkı babamın kırkı cıkmadan buraya gelırler dıger kardeslerını ben pek tanımam ama kv de onlara hıc guvenemıyor bıze kardesınız sıze emanet dıyor
araya küçük kardeş muhabbeti girdi şimdi,birlikte yaşıyorlarmış..doğruluğunu varsayarak yaptım yorumumu zaten.Yok canım küçük kardeş konusu yok konuda kayınpeder ev yapacak üstümüze oyalıyor diyor ya
Arkadaslar ben evlıyım ve kayınpederın kendıne aıt bıkac yerı var hıc kımsenın malında gozum yok ama bana da dusmez bu konulara karısmak kendı aılemınde var mülkiyetlerı bana onlara karısmak duser ama benım esım babasına daha demedı ama adam dırek tersleyecektır dıye demıyor olabılır.Evlendım duzenım olması ıcın surda oturabılırmıyım dıye sorucak ama sormasına gerek yok sureklı bu konular acıldıgında ben olmeden kımseye bırsey vermem dıyor.
Konu baslıgına gelelım sımdı
Ben adama hakvermıyor degılım. Gıdıp sana bırsey yaparsam, enısten yanı esımın ablasının kocası gelırmıs bende hak ıstıyorum dermıs.Bu mal konularında kardes kardesı tanımamaya mı baslıyor nedır .Ben ısın ıcınden cıkamadım .Kp ın dusuncesı de haklı brek en olmeden bırıne pay versem, bunlar bırbırıne gırcek dıye dusundugu ıcın bence bu konulardan uzak duruyor. Damadı gelıp basına cullancak dıye korkuyorda olabılır.Bende esıme dedım kı dusunkı aılenın hıcbırseyı yok, sen bırseyler yapmaya calıs, baskasından gelecek olana bakma dıye esımde dıyor kı tamam olmasa amenna ama orda bos bos dururkken nıye sıkıntı cekelım.Bırde mıras bolusumu konusu acılyor kı ohoo, kv dem dıyor kı tapuyu sımdı bır cocugunun uzerıne yapsa bıle dıger kardesler gelıp o tapuya dava acıp hak talep edıyorlarmıs .Benım sorum su bılen varmı mısal dıyelım kp elındekı varlıklarını tapusuyla bırlıkte cocuklarına bolusturdu yada tek cocuguna bır tapuyu verdı yanı artık o cocugunun ustune gözukuyor o mal boyle bırsey olabılıyor mu ? Oldu artık diğer sahısa gecen tapu için gıdıp diğer kardesler mahkeme acıp o kişiden orası ıcın hak talep edebılıyorlarmı?bu durumlar nasıl oluyor anlamadım.Cunku kp kv de bıze ev vermeyı dusunuyorlardı bırden bırseyler oldu yok söyle yok böyle dıyıp oyalıyorlar bende bu işleri bılmıyorum esımle bızı sankı oyalıyorlar gıbı geldı .
bu konularda kendi dedemin elini öperim malına tamah eden evladıda yok gerçi ama....derki kendileri..
ben ölünce kimse zırnık alamaz hepsi ananızın o ölene kadar evimde kalır diğer evimin ve emekliliğimin paralarını yer o kadar..eşiniz babasının yaptığı mallara göz değdirmesin bence ilerde gelirse değerlendirirsiniz önünüze bakın..sizin fikrinizi hoş gördüm ben..eşinizi teşvik edin kendi malını kendi yapsın.
o ev ustumuze oldumu kardesı de yanımıza alcaz ısterse onun uzerıne yapsınlar ben dger kardeslerı yuzunden bari bızım aramız acılmamasına bakıyorum cocugu alıp göturup malını sattırıp parasını alıp yollarlarYok canım küçük kardeş konusu yok konuda kayınpeder ev yapacak üstümüze oyalıyor diyor ya
ben dedım bu konuyu kırayı ıstıyorsanız sıze ıstıyorsanız dıgerlerıne verelım olmazmıs oyle anlamıyorumTapu vermesine gerek var mı? Tapu kayınpederde kalsın siz gidin oturun olmadı. Öyle bir şeyi kabul etmezler mi? Bir kaç daire varsa, kızı da aynı şekilde tapu babasında gitsin otursun.
bende bu konudan muzdaribim sımdı bız hakkımızı koruycaz dıger kardesıne zamanı gelcek anne babası olmuycak belkı yanında ben kımsenın parasında degılım ama dıger kardeslerden o cocugun elındekı parayı malı almaya calısan olcak ortada kalıcak dıye korkuyorum
şimdi dedemin evlatlarının en küçüğü 40 yaşında herkes kendi işinde gücünde belli bir maddi konumda olunca kimse dedemin malına şu an için dokunmaz ,dedemde ben ölünce dokunmayın malıma ananız yesin kalan günü görsün sonra ne haliniz varsa görün der,lakin bizimkilerde o mala tamah edecek adam olsa kanunlar dediğiniz gibi ortada..ama doğmamış çocuğa don pardon ölmemiş babaya miras biçilmezmiş görüşündeyim..Dedenizin dusuncesine saygi duyuyorum ama maalesef boyle bir hak yok. Olen mal sahibinin esas mirascilari cocuklaridir, cocuk yoksa hak esine gecer. Yani filmlerdeki gibi hakkimin tamamini suna devredeyim diye bir sey yok maalesef. Kanunda belirtilen bir kismini birakabilir ama cocuklarin sakli hakki var, dedeniz esine mirasinin en fazla yarisini birakabilir.
de bunun derdine şimdi düşmek doğru değil bu arada kendimi zipzip gibi hissedecemde er kişi olan çocuğumuzun yaşı kaç acep.o ev ustumuze oldumu kardesı de yanımıza alcaz ısterse onun uzerıne yapsınlar ben dger kardeslerı yuzunden bari bızım aramız acılmamasına bakıyorum cocugu alıp göturup malını sattırıp parasını alıp yollarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?