Kardeş Nezamana Kadar Kardeş

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında ölmeden gidecek notere, hangisine neyi vermek istiyorsa verecek kimsenin de bundan haberi olmayacak.
Adam ölünce bilecek herkes...
Yalnız hep öldürdük adamı burda ya
o noter işi damadın basına gelmıs soylekı annelerı yasıyor o bıle o ev de oturamadı sattılar kardesler bırbırnedusman kesıldı altı ustu 50bın lıra bıze duscek dıye kadını perısan ettıler ben boyle olsun ıstemıyorum

yok öyle bir şey yaşı küçük çocugun malını öyle kolay satamıyorlar.

Kardeş kaç yaşındaki? Görebildiğim kadarı ile anne-baba hasta değil. Yarına hangimizin çıkacağının garantisi yokken, malın mülkün bile ömrü bir kıvılcıma bir depreme bakacakken bu kadar düşünmeyin bence. Allah gecinden versin bir ölüm durumunda o kardeşin hakkı yenilirse yetimin hakkı kalır mı onlarda sanıyorsunuz? Kardeş kaç yaşında bilmiyorum ama o çocuğun kendisini kurtarmasını istiyorsanız maldan çok eğitim ve iş olarak kendini kurtarmasına odaklanın. Bir mesleği olursa sırtı yere gelmez inşallah.

oyle yapsın dıyorum karısına bıle guvenmeyen bır kısı bızım kp sımdı bıle yapar onu ama yapmıyor bılmıyorum ya para ıcın annesını perısan edenlerı gördukce oyle durumlara gelmemek ıcın ne yapılmalı onu soruyorum

İstemiyorum diye diye başına gelirmiş..
Damatta ne damatmış be

bizim köyde bir adam vardı karısına sen öl ben yenisini alacam der dururdu iki sene önce bir anda karısına oturduğu yerden el sallayıp hakkın rahmetine kavuştu...sonuç teyzemiz hala yaşıyor amcamız toprak oldu.

yok öyle bir şey yaşı küçük çocugun malını öyle kolay satamıyorlar.
yası kucuk degıl aslında söylemek ıstemıyordum ama psıkıolojık bazı sorunları var kendını ıfade etmekte gucluk cekıyor baskasının dedıgı yone gıtme ıtımalı cok yuksek herseeyden cabuk etkılenıyor

Peki onlara ev verseler sen hak talep etmez misin?

Kısa ve net bir soru? Yoksa buraya gelip “haksızlığı” anlatan bir konu mu açardın?

Kısa ve net bir cevap rica.

aynen bızım anneannemızde oyle anlatıyor ben yenı kadın bulcam derdı dıyor kadın ala yasıyor esı vefat edelı baya olmus Allah herkese uzun ömurler versın

Tapuyu istediği kadar üzerinize yapsın, hatta işi yordamına uydurup önce 3. şahıs üzerine devredip sonrasında tekrar siz devralın.
Bu mesele duyulduğunda kardeşler haklı olarak buna karşı çıkacaktır ve anlaşmazlığı aranızda çözemediğiniz takdirde -ki muhtemelen çözemeyeceksiniz, izale i şuyu davası açılır, ev satılır, para mirasa hakkı olanlar arasında paylaşılır.
Sonuç: huzur kalmaz, ev kalmaz, kardeşlerle muhabbet kalmaz.

Kayınpederinizin kayınvalideniz yaşıyorken malların nereye nasıl gideceğiıyle niye bu kadar dertlendiniz ki. Küçük kardeş var ise ve annesi babası hakkının yeneceğimden endişeli ise resmi olarak bunu garantiye alabilirler. Size neden ev versinler, ablası veyadiğer kardeşleri evlenince onlara vermişler mi ki size yapsınlar. Eşiniz babanızın malına göre plan yapmasın, herkes kendinden sorumlu. Ben babama diyorum, amaan sat tarlanı falan parasını ye, kimseye birşey bırakmak zorunda değilsin diye.

Aynı benim kaynim gibi biz ev vermediler ona verdiler bize de güya kayinpederim öldükten sonra verecekmis eltiler in tepki gösterilse çok haklılar KP ve kv çok haksızlık yapıyor birde tapu istiyorsunuz

olym ciğim eğri oturup doğru konuşalım sen beynini bu konulara yorma sen kendine dert etme senin üstüne vazife olmayan işlere hiç girişme gerilme mutlu mesut yaşa canım..bırak bunun derdine kocan ve kardeşleri düşsün ailenin damatları ve gelinleri düşünmesin..yaşın 22 gözüküyor doğru ise çok yeni evli olduğunu varsayıyorum ve bu durumda bu hesaplara nasıl girdiğini düşünmeye başlıyorum..bırak kp ve kv nasıl yaşamak istiyolarsa yaşasınlar kime mal bırakmak istiyolarsa bıraksınlar..tekrar ediiyorum siz kendiniz çalışın kendi yağınızda kavrulun.

Tek çocuk olmanın güzellikleri
Gerçi bizimkilerde mal mülk yok ama olsun

Peki onlara ev verseler sen hak talep etmez misin?

Kısa ve net bir soru? Yoksa buraya gelip “haksızlığı” anlatan bir konu mu açardın?

Kısa ve net bir cevap rica.
diğerlerının ıhtıyaclarıolsa gelseler otursalar bırsey demezdım

Hakini yerseler yerler bu onlari günahi, siz kendi hakkinizi korursunuz bu cocugada mirasa kadar sahip ciktiginiz gibi miras paylasimindan sonrada devam sahip cikarsiniz...yoksa mirasi icin mi sahip cikiyorsunuz hakkini kaybederse sahip cikmiycakmisiniz?

insallah öyle olur kendı hakkımla bırseyleresahıp olurum zaten karısmak ıstemıyorum bu konulara ama hep kv de ben sıze bırseyler yapmak ıstıyorum dıyıp duruyor konuyu nasıl kapatıcam o an bazen esımle konusmasını soyluyorum bu konuları ama bulundugum ortamda bu konular acılıyor odaya mı kacsam acıldıgı an ne yapsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…