o noter işi damadın basına gelmıs soylekı annelerı yasıyor o bıle o ev de oturamadı sattılar kardesler bırbırnedusman kesıldı altı ustu 50bın lıra bıze duscek dıye kadını perısan ettılerAslında ölmeden gidecek notere, hangisine neyi vermek istiyorsa verecek kimsenin de bundan haberi olmayacak.
Adam ölünce bilecek herkes...
Yalnız hep öldürdük adamı burda ya
o ev ustumuze oldumu kardesı de yanımıza alcaz ısterse onun uzerıne yapsınlar ben dger kardeslerı yuzunden bari bızım aramız acılmamasına bakıyorum cocugu alıp göturup malını sattırıp parasını alıp yollarlar
evınde otursak bıle gelıp dıgerlerı bızde ıstıyoruz derlermıs ben kendım ıcın tapu ıstemıyorum zaten bızden kucuk bır kardesı var o hakkını koruyamaz zamanı gelınce en azından sımdıden ona bırsey yapsınlar bız kendı hakkımızı koruruzda o hakkını savunamaz elındekılerı alırlar dıye dusunuyoruz
oyle yapsın dıyorum karısına bıle guvenmeyen bır kısı bızım kp sımdı bıle yapar onu ama yapmıyor bılmıyorum ya para ıcın annesını perısan edenlerı gördukce oyle durumlara gelmemek ıcın ne yapılmalı onu soruyorumşimdi dedemin evlatlarının en küçüğü 40 yaşında herkes kendi işinde gücünde belli bir maddi konumda olunca kimse dedemin malına şu an için dokunmaz ,dedemde ben ölünce dokunmayın malıma ananız yesin kalan günü görsün sonra ne haliniz varsa görün der,lakin bizimkilerde o mala tamah edecek adam olsa kanunlar dediğiniz gibi ortada..ama doğmamış çocuğa don pardon ölmemiş babaya miras biçilmezmiş görüşündeyim..
İstemiyorum diye diye başına gelirmiş..o noter işi damadın basına gelmıs soylekı annelerı yasıyor o bıle o ev de oturamadı sattılar kardesler bırbırnedusman kesıldı altı ustu 50bın lıra bıze duscek dıye kadını perısan ettılerben boyle olsun ıstemıyorum
yası kucuk degıl aslında söylemek ıstemıyordum ama psıkıolojık bazı sorunları var kendını ıfade etmekte gucluk cekıyor baskasının dedıgı yone gıtme ıtımalı cok yuksek herseeyden cabuk etkılenıyoryok öyle bir şey yaşı küçük çocugun malını öyle kolay satamıyorlar.
Peki onlara ev verseler sen hak talep etmez misin?Arkadaslar ben evlıyım ve kayınpederın kendıne aıt bıkac yerı var hıc kımsenın malında gozum yok ama bana da dusmez bu konulara karısmak kendı aılemınde var mülkiyetlerı bana onlara karısmak duser ama benım esım babasına daha demedı ama adam dırek tersleyecektır dıye demıyor olabılır.Evlendım duzenım olması ıcın surda oturabılırmıyım dıye sorucak ama sormasına gerek yok sureklı bu konular acıldıgında ben olmeden kımseye bırsey vermem dıyor.
Konu baslıgına gelelım sımdı
Ben adama hakvermıyor degılım. Gıdıp sana bırsey yaparsam, enısten yanı esımın ablasının kocası gelırmıs bende hak ıstıyorum dermıs.Bu mal konularında kardes kardesı tanımamaya mı baslıyor nedır .Ben ısın ıcınden cıkamadım .Kp ın dusuncesı de haklı ben olmeden bırıne pay versem, bunlar bırbırıne gırcek dıye dusundugu ıcın bence bu konulardan uzak duruyor. Damadı gelıp basına cullancak dıye korkuyorda olabılır.Bende esıme dedım kı dusunkı aılenın hıcbırseyı yok, sen bırseyler yapmaya calıs, baskasından gelecek olana bakma dıye esımde dıyor kı tamam olmasa amenna ama orda bos bos dururkken nıye sıkıntı cekelım.Bırde mıras bolusumu konusu acılyor kı ohoo, kv dem dıyor kı tapuyu sımdı bır cocugunun uzerıne yapsa bıle dıger kardesler gelıp o tapuya dava acıp hak talep edıyorlarmıs .Benım sorum su bılen varmı mısal dıyelım kp elındekı varlıklarını tapusuyla bırlıkte cocuklarına bolusturdu yada tek cocuguna bır tapuyu verdı yanı artık o cocugunun ustune gözukuyor o mal boyle bırsey olabılıyor mu ? Oldu artık diğer sahısa gecen tapu için gıdıp diğer kardesler mahkeme acıp o kişiden orası ıcın hak talep edebılıyorlarmı?bu durumlar nasıl oluyor anlamadım.Cunku kp kv de bıze ev vermeyı dusunuyorlardı bırden bırseyler oldu yok söyle yok böyle dıyıp oyalıyorlar bende bu işleri bılmıyorum esımle bızı sankı oyalıyorlar gıbı geldı .
aynen bızım anneannemızde oyle anlatıyor ben yenı kadın bulcam derdı dıyor kadın ala yasıyor esı vefat edelı baya olmus Allah herkese uzun ömurler versınbizim köyde bir adam vardı karısına sen öl ben yenisini alacam der dururdu iki sene önce bir anda karısına oturduğu yerden el sallayıp hakkın rahmetine kavuştu...sonuç teyzemiz hala yaşıyor amcamız toprak oldu.
Kayınpederinizin kayınvalideniz yaşıyorken malların nereye nasıl gideceğiıyle niye bu kadar dertlendiniz ki. Küçük kardeş var ise ve annesi babası hakkının yeneceğimden endişeli ise resmi olarak bunu garantiye alabilirler. Size neden ev versinler, ablası veyadiğer kardeşleri evlenince onlara vermişler mi ki size yapsınlar. Eşiniz babanızın malına göre plan yapmasın, herkes kendinden sorumlu. Ben babama diyorum, amaan sat tarlanı falan parasını ye, kimseye birşey bırakmak zorunda değilsin diye.o ev ustumuze oldumu kardesı de yanımıza alcaz ısterse onun uzerıne yapsınlar ben dger kardeslerı yuzunden bari bızım aramız acılmamasına bakıyorum cocugu alıp göturup malını sattırıp parasını alıp yollarlar
olym ciğim eğri oturup doğru konuşalım sen beynini bu konulara yorma sen kendine dert etme senin üstüne vazife olmayan işlere hiç girişme gerilme mutlu mesut yaşa canım..bırak bunun derdine kocan ve kardeşleri düşsün ailenin damatları ve gelinleri düşünmesin..yaşın 22 gözüküyor doğru ise çok yeni evli olduğunu varsayıyorum ve bu durumda bu hesaplara nasıl girdiğini düşünmeye başlıyorum..bırak kp ve kv nasıl yaşamak istiyolarsa yaşasınlar kime mal bırakmak istiyolarsa bıraksınlar..tekrar ediiyorum siz kendiniz çalışın kendi yağınızda kavrulun.yası kucuk degıl aslında söylemek ıstemıyordum ama psıkıolojık bazı sorunları var kendını ıfade etmekte gucluk cekıyor baskasının dedıgı yone gıtme ıtımalı cok yuksek herseeyden cabuk etkılenıyor
diğerlerının ıhtıyaclarıolsa gelseler otursalar bırsey demezdımPeki onlara ev verseler sen hak talep etmez misin?
Kısa ve net bir soru? Yoksa buraya gelip “haksızlığı” anlatan bir konu mu açardın?
Kısa ve net bir cevap rica.
rahatTek çocuk olmanın güzellikleri
Gerçi bizimkilerde mal mülk yok ama olsun
Hakini yerseler yerler bu onlari günahi, siz kendi hakkinizi korursunuz bu cocugada mirasa kadar sahip ciktiginiz gibi miras paylasimindan sonrada devam sahip cikarsiniz...yoksa mirasi icin mi sahip cikiyorsunuz hakkini kaybederse sahip cikmiycakmisiniz?yası kucuk degıl aslında söylemek ıstemıyordum ama psıkıolojık bazı sorunları var kendını ıfade etmekte gucluk cekıyor baskasının dedıgı yone gıtme ıtımalı cok yuksek herseeyden cabuk etkılenıyor
aynenTek çocuk olmanın güzellikleri
Gerçi bizimkilerde mal mülk yok ama olsun
insallah öyle olur kendı hakkımla bırseyleresahıp olurum zaten karısmak ıstemıyorum bu konulara ama hep kv de ben sıze bırseyler yapmak ıstıyorum dıyıp duruyor konuyu nasıl kapatıcam o an bazen esımle konusmasını soyluyorum bu konuları ama bulundugum ortamda bu konular acılıyor odaya mı kacsam acıldıgı an ne yapsamolym ciğim eğri oturup doğru konuşalım sen beynini bu konulara yorma sen kendine dert etme senin üstüne vazife olmayan işlere hiç girişme gerilme mutlu mesut yaşa canım..bırak bunun derdine kocan ve kardeşleri düşsün ailenin damatları ve gelinleri düşünmesin..yaşın 22 gözüküyor doğru ise çok yeni evli olduğunu varsayıyorum ve bu durumda bu hesaplara nasıl girdiğini düşünmeye başlıyorum..bırak kp ve kv nasıl yaşamak istiyolarsa yaşasınlar kime mal bırakmak istiyolarsa bıraksınlar..tekrar ediiyorum siz kendiniz çalışın kendi yağınızda kavrulun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?